Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma
 
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   100 / 116
(#) Laci66 válasza morgo hozzászólására (») Márc 15, 2016 /
 
Szia morgo! Kösz a linket! Nagyon hasznos ez a videó!
(#) Zsolt50 válasza Laci66 hozzászólására (») Márc 15, 2016 / 1
 
Annak a képnek nemsok köze van a valósághoz. Pontosabban létezik egy ilyen technológia, hogy szétszedés nélkül töltés csak erősen megkérdőjelezhető a végeredmény. Jól látod az a használt por tartály. A nyomatot azért maszatos mert: 1 sok por van a használt por tartályban vagy nagyon összeállt, 2 kopott a fényhenger, 3 kopott a lehúzókés.
Használt por újrahasználása: Erősen függ az üzemeltetési körülményektől (por, kosz, szösz). Volt már hogy a tartályból kiszedett szőrből egy fél macskát össze lehetett volna állítani.
Léteznek a port alapból újrafelhasználó nyomtatók.
Létezik olyan is (és még elképzelésem sincs hogyan működik) olyan toner is ahol nincs használt por lehúzókés és így használt por tartály sem. Itt a por másodlagos, a fő kérdés miért nem lesz szellemképes a nyomat.
A toshiba festékpor kérdést ne tedd fel negyedjére Ez két, illetve sok esélyes. Vagy működik vagy nem. Ha nem működik akkor vagy ki tudod takarítani a tonert vagy nem illetve vagy ki tudod takarítani a nyomtatót vagy nem. Van ami széles körben használható van ami csak egyetlen tonerhez. (HP IIP tonerpor töltés után, nyomtatóba tétel előtt még a kezemben szabályszerűen kifolyt egy HP1320as tonerből)
(#) jdani hozzászólása Márc 16, 2016 /
 
Üdv.

Samsung C460 nyomtatóm miért ilyen okádék? Fekete lapnak kell lennie az egésznek.
Toner tele porral.
Tintás nyomtatók fejét szokták tisztítani hogy nyomjon rendesen. És lézeresnél? Nem kell tisztítani semmit?
(#) zsoltee0001 hozzászólása Jún 2, 2016 /
 
Sziasztok
Kissé furcsa problémám van, biztos más is járt úgy, hogy volt egy program és legközelebb nem emlékezett, hogy honnan töltötte le.
Van egy Samsung CLX-2160N nyomtatóm amit csak hálózati szkennelésre használok, használtam amióta újrahúztam a win7-et gondoltam majd szépen újratelepítem, csakhogy nem emlékszem, honnan szedtem le a szkenner kezelő szoftverét, ráadásul a nevére se emlékszem (bosszantó)
Mielőtt újrahúztam a gépet lementettem az asztal képét, nem tudom, hogy valaki egy ikonból fölismeri-e egy programot, piszkosul kéne, mert szkennelni kéne a munkám miatt és most cumi van.
esküszöm, ha meg lesz minden drivert lementek, ha mást nem floppira, nem bízom, hogy legközelebb letölthető
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2016

Névtelen.png
    
(#) zsoltee0001 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 2, 2016 /
 
Köszi, de ezeken már túl vagyok, valami scan assistant.al is próbálkoztam, mégcsak föl se ismeri, szóval ezek között nincs, valamit átvariált a samsung azóta a weblapján.
Üdv
(#) kadarist válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 2, 2016 /
 
Tekerj a "Szkennelés hálózati kapcsolat segítségével" részhez. Bővebben: Link.
(#) zsoltee0001 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 2, 2016 /
 
Itt írja, hogy Samsung Network Printer Utilities, tehát ez lehet a program neve, erre rákeresve nem dob ki értékelhető találatot a gugli.
//Érdekes, hogy így kell valamit kinyomozni, ha jól emlékszek anno ez 5 percig nem tartott, ezért se fektettem nagy hangsúlyt, hogy meg kelljen jegyeznem.
Üdv
(#) kadarist válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 2, 2016 /
 
Telepíts fel minden programot és drájvert, majd utána kezdj hozzá a beállításhoz. Letöltések és kézikönyvek, Hasznos szoftverek -----> Bővebben: Link.
(#) zsoltee0001 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 2, 2016 /
 
Ezeket már feltelepítettem, egyik se használható, a twai driverrel meg nem vagyok kisegítve, akkor már egyszerűbb, ha pendrájvra szkennelést választom a menüből és egyenként.
Szerintem ezen ne agyaljunk, egy tanulsága van a dolognak:

NAGYON KEMÉNYEN MINDEN DRIVERT LE KELL MENTENI, NE BÍZZUNK A NETBE, MERT LEGKÖZELEBB MÁR NEM BIZTOS, HOGY OTT LESZ, VAGY NEM AZT DOBJA KI A GUGLI.
Üdv
(#) elektrocad hozzászólása Jún 2, 2016 /
 
Üdv srácok!
Az előző hozzászólásokhoz hasonló, de mégis más problémára kérnék tanácsot.
Van egy RICOH SP 204SFNw multifunkciós nyomtatóm. A nyomtatás és fénymásolás rendben működik, de a lokális (nem hálózati, csak egyszerűen egy számítógéphez kapcsolva) szkennelésre sehogy nem bírom rávenni, a leírásokban is csak a hálózati szkennelésről van szó. Szkenneléskor mindig egy hálózati címet kér, ami nekem nincs, mivel csak egy USB-vel kapcsolódik a PC-hez. Csak a pendrive-ra való szkennelés működik, de az is oldalanként és képformátumba ment. Nekem több oldalt egybefűzve PDF-be való mentésre lenne szükségem, amit az alábbi Canon szkenner és programja tudja.
Írtam már a gyártónak, azt a választ küldték, hogy kérésemet továbbították az európai képviseletükhöz, onnan válasz nem jött, a későbbi e-mailekre már nem is válaszoltak.
Nem találtam sehol egy olyan programot, mint pl. a régebbi Canon szkenneremhez van (MP Navigator), amellyel a szkenner a PC-ről vezérelhető.
Létezik-e ehhez hasonló megoldás a RICOH multifunkciós nyomtató szkenneréhez?
Konstruktív válaszokat előre is köszönöm.
(#) zsoltee0001 válasza elektrocad hozzászólására (») Jún 2, 2016 /
 
Hello
A ricoh-nál nem jellemző, hogy tudná az usb-n keresztül szkennelést, max twain driveren (kínkeserv)
Hálózatról kell, vagy wifiről, ha van rajta.
Böngészőbe beütöd a ip címét és bejön a gép felülete, belépsz admin módba itt, meg kell adni a megosztott mappát (felhasználót kell felvenni) win7? Nem egyszerű.
Üdv
(#) elektrocad válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 2, 2016 /
 
Win 8.1.
Idézet:
„Böngészőbe beütöd a ip címét...”

Milyen IP címét? Kössem be a routerbe, vagy hogy érted? Nem tudok arról, hogy lenne benne wifi, meg azon keresztül nem is szeretném - a szomszédok ne nálam nyomtassanak.
Az oprendszerben már létrehoztam egy saját hálózatot, de azt a nyomtató hogyan látja?
Ha csak ez a megoldás, felejtős lesz más, fizikai (falfúrás, kábel átvezetés, stb.) okokból.
Ez az IP cymen keresztül való szkennelés olyan mint a jobb kézzel bal fül vakarás, miért kell bonyolítani. Ha valakinek kell ez a funkció, legyen, de legyen egyszerű közvetlen megoldás is.
Egyébként nem értem, ha a nyomtatás működik direktben, a szkennelést miért nem lehet hasonlóan megoldani? Ha a nyomtatás is csak hálózaton menne - aminek nagyobb értelmét látom megosztani, mint egy szkennert - megérteném, hogy minden funkciója csak hálózatos.
Nem látom logikáját ennek a megoldásnak, és az a legrosszabb, hogy a kereskedelmi képviseletük sem hajlandó tanácsot adni.
A másik dolog, ahogy írtam laponk,nt menti pendrive-ra azt hiszem png-ben, ami szintén nem jó, ha több oldalas doksit akarük egyetlen PDF-be szkennelni. Félő, hogy a hálózati szkennelés is oldalanként egy-egy kép lenne.
Úgy látom megtartom a jó öreg canon lide 100-ast, sokkal kényelmesebb és azt csinálja amit én mondok neki. Csak gondoltam, ha már egyben van, nem kell annyi kábel meg USB-t foglalni.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2016
(#) zsoltee0001 válasza elektrocad hozzászólására (») Jún 2, 2016 /
 
A ricohnak a mániája a hálózatba szkennelés és a mail-ra szekennelés, ez azért van mert a ricoh főprofilja a nagyobb teljesítményű nyomtatók és multi gépek, ezeknél így terjedt el és erre is ez került, egyébként nem hülyeség, ha be van jól állítva tud hatékony lenni.
Szóval szerintem nem fogsz szkennelni usb-n.
Gáz lenne egy utp-t odahúzni?
A tipusából sfnw " a "w" a wifit jelentheti szerintem, hogy wifis, de nem tuti.
Igaz, hogy ricoh-val foglakozom, de az ilyen asztali kütyüket messzire elkerülöm.
Üdv
(#) elektrocad válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 2, 2016 /
 
Köszi a válaszokat.
Idézet:
„Gáz lenne egy utp-t odahúzni?”

Az előbb írtam, hogy az lenne a legnagyobb probléma, a router a másik szobában van, egy UTP már ide van húzva a falon keresztül, de még egy kábel nem fér el és nem akarom csak ezért még egyszer fúrni a falat.
Idézet:
„A tipusából sfnw " a "w" a wifit jelentheti szerintem, hogy wifis, de nem tuti.”

Igen, azt jelenti, de normális ember ezt opciónak, plusz szolgáltatásnak veszi, nem kizárólagosnak. Néztem a wifi beállítás leírását, elvileg megoldható, de arról nem találtam leírást, hogy van-e olyan program, amellyel a gépről tudom vezérelni a szkennert - fekete-fehér vagy színes, felbontás, mentés célmappája, fájlformátum - legtöbbször pdf-be szoktam menteni a másik szkennerrel és az tökéletesen megfelel.
Egyébként a meglévő wifi kapcsolat eredeti jelszava használható?
Egyébként kedvezményes áron, egy jobb lézernyomtató áráért vettem, gondoltam megéri, ha nem csak sima nyomtató, hanem egyben fénymásoló és szkenner is.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2016
(#) zsoltee0001 válasza elektrocad hozzászólására (») Jún 2, 2016 /
 
A helyedbe megpróbálkoznék ezzel a wifis dologgal, bár ez nekem újdonság, először meg kéne valahogy összeköttetést teremteni a pc és a nyomtató között, szerintem a nyomtató felhasználó menüjébe kéne szétnézni először.
Egyébként gépről is tudsz szkennelni, letöltöd a hozzá való Twain drivert a Bővebben: Link és mondjuk a infanview-ből is tudsz szkennelni, mondjuk csak 1-esével, de kényszermegoldásként jó lehet.
Üdv
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2016
(#) elektrocad válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 2, 2016 /
 
Köszönöm, a twain már fel volt telepítve, de egy vezérlőprogramot kerestem. A PhotoStudio programból megy a szkennelés.
DE! És egy fontos még hiányzik: Valahogy meg kellene oldani a PDF-be mentést, de úgy, hogy több beszkennelt oldalt egyetlen PDF-be fűzze össze.
(#) zsoltee0001 válasza elektrocad hozzászólására (») Jún 2, 2016 /
 
Ricoh gépekhez (gondolom ehhez is ) erre találták ki a desktop binder (lite) programot, ez összefűz több szkennelt oldalt, üveglapról vagy behúzóból, eldönthető.
Ha ez nem megy, akkor jpeg to pdf ezt pont ma telepítettem föl a gépemre és jól működik, egyszerre több jpg-t lehet egy pdf-é fűzni.
Üdv
(#) elektrocad válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 2, 2016 /
 
A desktop binder jól hangzik. Letöltöttem, kicsomagoltam, majd setup.exe és erre ezt a hibaüzenetet adja.

Error.jpg
    
(#) zsoltee0001 válasza elektrocad hozzászólására (») Jún 2, 2016 /
 
Hopp, úgy látom a ricoh leszedte a hivatalos oldaláról, honnan töltötted le?
Nekem megvan egy működőképes teleítő, megnéznéd mi volt a extract filenak a neve?
Üdv
(#) pika75 válasza elektrocad hozzászólására (») Jún 2, 2016 /
 
Szia. A Ricoh nem igazan tamogatja az usb-n valo szkennelest. Ha van mar egy utp kabeled, tegy egy switch-et - lesz egy kis "halozatod" - es igy mar menni fog minden: nyomtatas, szkenneles sot ha a hazban van meg szamitgep, arrol/ra is tudsz nyomtatni/szkennelni. persze a megfelelo driverek telepitese utan. Udv.
(#) zsoltee0001 válasza pika75 hozzászólására (») Jún 2, 2016 /
 
USB-n keresztül akarja, mert nem tudja befűzni az utpt, de nem is kéne, ha wifis, csak a pc és a nyomtató között összehozni a kapcsolatot
Driver meg nem kell a szkenneléshez, csak a böngészőből belépni a nyomtató felületére és a világon mindent be lehet állítani, mondjuk azt a sok s*ar jogosultságot mire megadja az ember a windowsba a megosztási könyvtárba egy szívás, de ha ez nem megy még mindig ott lenne a mailra scannelés.
Üdv
(#) Inhouse válasza elektrocad hozzászólására (») Jún 2, 2016 /
 
PDF-et létrehozni ma már igen könnyű pl. virtuális nyomtatóval, akár DoPDF-el. Ha képeket akarsz többet egy pdf-be, akkor az XnView képnézőben kijelölöd a képeket a kisképes böngésző nézetben, jobb gomb, nyomtatás, itt pedig a feltelepített, ingyenes DoPDF. Ha egyéb pdf-eket kell egybe gyúrni, vagy szétvágni, vagy elforgatni, akkor PDFSam, szintén ingyenes.
Érdekes, hogy egy multifunkciós gép USB-n nem scannel, csak hálózaton, az eddigi tapasztalatom fordított. Nekünk Sharp, meg Konica van, Ricoh még nem volt, de ott külön licence a hálózati scan, pedig munkakörnyezetben igen hasznos.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2016
(#) elektrocad válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 3, 2016 /
 
Az egyik z52812en.exe, a másik z48995en.exe. Lényegében ugyanazok, csak más verziók, méretük 67,1MB. Nem önindulós exe-k, indításkor kicsomagolódnak előbb.
A gugli itt találta meg őket:
http://support.ricoh.com/bb/pub_e/dr_ut_e/0001208/0001208407/V5480/...en.exe
http://support.ricoh.com/bb/pub_e/dr_ut_e/0001216/0001216372/V5500/...en.exe
(#) elektrocad válasza pika75 hozzászólására (») Jún 3, 2016 /
 
Már van egy routerem a másik helységben, lejjebb írtam. Nem akarok megint fúrni. A wifi-t meg nem akarom megosztani a szomszédokkal, még ha védett is. Ügyesebbek azt is feltörik.
Van wifi-m is, de azt csak a tablethez, meg néha a mobilhoz használom, a PC kizárólag UTP-n kapcsolódik a nethez és így van jól.
(#) elektrocad válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 3, 2016 /
 
Hát igen, van több féle megoldás is de azok mind a már mentett képeket fűzik össze. Én egy olyan programot keresek, amely a szkennelt dokumentumokat egy ideiglenes mappába gyűjti, majd azokat kiválogatva összefűzve egy PDF-be menti, majd a program bezárását követően az ideigleneseket törli.
Ilyen pl. a Canon MP Navigator EX, amelyet a régi Canon Lide 100-hoz használok. Nagyon kényelmes és mindent tud, a fentieken kívül lehet mailbe vagy más alkalmazásba is küldeni vele, stb.
Elvileg már megoldódott az USB-n való szkennelés a RICOH-val, mert egy képszerkesztővel lehet közvetlenül szkennelni, de egy a fent leírt programot még mindig hiányolok. És ez most már nem arról szól, hogy a szkennelés milyen úton jut be a gépbe, hanem a dokumentumok további feldolgozásáról.
Az OK, hogy képformátumot lehet PDF-be konvertálni, de mégiscsak kényelmetlenebb több jpg-t az intézőben válogatni, mintha erre lenne egy célprogram, ami közvetlenül a szkennelést követően elvégzi azt és nem kell millió egy képet elmenteni, válogatni, majd külön törölni.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2016
(#) Inhouse válasza elektrocad hozzászólására (») Jún 3, 2016 /
 
Azért az XnView programot megnézheted, a scan része is elég sokat tud, nem kell képenként menteni, sorozatban lehet scannelni. A kiválogatást így is úgy is te csinálod, az nem plusz munka itt sem. Pláne ha nem lesz meg a kívánt program.
(#) zsoltee0001 válasza elektrocad hozzászólására (») Jún 3, 2016 /
 
Kipróbáltam 64 bites win7 alatt nekem is ezt a hibát dobja, szóval ezért nem megy neked se, sajnos nincs tippem, az a gáz, hogy szerintem ezt a programot nem fejlesztették, mivel nem volt rá igény (gondolom)
A felhasználók saját kóddal belépve, célmappába vagy mailra, tudnak pár gombnyomásra szkennelni, a twain ehhez képest macera.
Üdv
(#) elektrocad válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 3, 2016 /
 
Köszönöm az eddigi igyekezetet. Az előbb írtam a ricoh-europe.com webes kapcsolatára, meglátjuk mit, ha egyáltalán válaszolnak. Automatikus visszaigazolás megjött, hogy megkapták a levelem.
Az nem létezhet, hogy nincs nekik egy szkenner vezérlő programjuk "twain-compliant application for ricoh scanner". Ha egy fényképszerkesztővel kommunikál a szkenner, kell hogy legyen egy saját programjuk is, mint más gyártónak, amivel több oldalt is lehet egyetlen fájlba összefűzni.
Majd közlöm a válaszukat.
(#) zsoltee0001 válasza elektrocad hozzászólására (») Jún 4, 2016 /
 
Próbálkoztál kifejezetten 64 bites windowshoz letölteni 64 bites besktop bindert?
Már csak azért mert ha igen, akkor nem kísérletezgetek, mert eddig nekem se jött össze.
Ha meg van a megoldás, lehet, hogy engem is érdekel.

Amúgy én samsungnál szívok hasonlóan, ha elolvasod pár nappal ezelőtti hozzászólásomat.
Ott a poén az, hogy kb fél éve föltelepítettem egy szkenner vezérlőt és símán működik, most, hogy újratelepítettem a win7-et, az istennek nem találom, persze nem jegyeztem meg a nevét, mert nem tudtam, hogy fontos, mivel kb 5 percet vett igénybe, az ami most a samsung ügyfél szolgálatnak se megy, már kaparom magamat, komolyan mondom, az állandó variálásukkal rosszabb mint a tesco, mert ott ha nem találod fogkefét, ahol volt, legalább tudod a nevét és meg tudod kérdezni az eladótól.

Üdv
(#) elektrocad válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 4, 2016 /
 
A desktop bindert levették a ricoh honlapjáról. Megvárom mit válaszolnak és annak megfelelően vagy az általuk javasoltat telepítem, vagy megkeresem a desktop bindert más forrásból a neten.
Következő: »»   100 / 116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem