Fórum témák
» Több friss téma |
Az alaplap sorszáma meg rajta van a gépen. Ebböl általában ki lehet nyomozni a licensz számát.
Ha Windows oprendszerrel vásároltad a gépedet, akkor a matricának rajta kell lennie a gépen, azon ott van a Windows példányod regisztrációs kulcsa.
Ha bedöglött a HDD, akkor vegyél bele egy újat és elvileg ha ugyanolyan Windowst teszel rá vissza, mint amilyen rajta volt, akkor a matricán lévő kulcs jó hozzá. A rendszermentést viszont pont az ilyen esetekre találták ki.
Persze máá!
Nekem például a DELL gépemen rajta van ám a hologramos matrica, ám ha benne felteszem egy másik winyóra a wint, s utána beírom a kért (és állítólag regisztrációs) kulcsot, egyből kidobja, hogy érvénytelen a kulcs. Na akkor mi van? Persze mondanom sem kell - még a jó öreg XP van a gépemen, mert nekem a win7, win8, és most ez a tizes - valahogy egyáltalán nem jött be! Utálom, utálom, utálom - mert rosszak! És a nagy mesével ellentétben az XP májusban is frissített, pedig azt mondták, hogy ... A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2016
Mert nem olyan windowst tettél fel amihez a kulcs való.
Nem mindegy, hogy Home, Professional, Ultimate, vagy Corporate -meg ki tudja, milyen verziók vannak még...- és az sem mindegy, hogy 32, vagy 64 bites. Ha teljesen ugyanolyat teszel fel, akkor nagy valószínűséggel jó hozzá a matricán lévő regisztrációs kulcsod.
Frissíteni pedig azért frissít még mindig az XP, mert vannak olyan Windows komponensek, amik az XP óta nem változtak, ugyanúgy megtalálhatók az újakban is. Ha ilyenhez készítenek valami foltozást, akkor azt befrissíti a nem támogatott XP is. A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2016
Sziasztok! Valamennyire mégis csak számítógépes kérdés. Van egy pendriv 8Gb-os. Formáztam már gyors formázással is meg lassúval is Fat32 es. Rá szeretnék másolni egy filmet ami csak 4,5Gb el is kezdi de kb 10 mp múlva kiírja hogy a fájl túl nagy méretű a cél fájlrendszeréhez. Így nem másolja át. Mit tudok tenni? A válaszokat előre is köszönöm.
Rendben köszi! Azért megkérdezhetem hogy miért?,csak hogy ne haljak meg bután
![]() A 4 Gb fölöttieket NTFS re kell? Pl: a 4 Gb os pendrivom-ra ráengedi a 3,90-es filmet. Nem értem,azért kérdem. Üdv!
Csináltam Memtestet. Úgy néz ki nem hibás. (hagytam még utána egy fél órát de semmi)
Azóta sem kapcsolt be olyan csúnyán mit a képeken ami látszik. Neki futok még egyszer a Driverrel ,bár nem látom esélyesnek.
A file méretét 32 biten tárolja.
Egy file mérete tehát nem haladhatja meg a 4 GB-1 byteot -ot. (Az általad említett FAT32-es rendszeren) Ezt leszámítva képes LENNE mert maga a FAT clusteres felépítése megengedné (sok file esetén hatalmas veszteséggel, bár így sem éppen gazdaságos hacsak nem kerek clusterméretű filejaid vannak csak)
Köszönöm a választ ! Ezt a gyakorlatban úgy csináljam hogy most leformázom NTFS-re rárakom a filmet, majd ha megint adatokat akarok rárakni akkor formázzam vissza Fat32-re?
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2016
Nem kell visszaformázni ha minden gép, amin használni akarod a meghajtót, tudja kezelni az NTFS-t.
De ha nem akarod átformázgatni mert nem tudja minden gép, akkor ezt a filmet darabold kétfelé akár rar-al akár mással. Ha 4 giga alá érsz 1-1 darabbal, akkor fel tudod a FAT32-re is másolni. Csak akkor a darabolás/visszaállítás vesz el némi időt. Persze ez természetesen csak akkor igaz, ha a célmeghajtó -ahol "visszadarabolod"- szintén NTFS vagy más, ami tudja kezelni a 4GB vagy nagyobb fileokat. Ezen túl már csak a video splitterek segíthetnek, amik két vagy több részre darabolják a filmet úgy, hogy egyenként is nézhetőek maradnak. Esetleg át lehet konvertálni kicsit gyengébb hang és/vagy képminőségre, akkor benyomható 4 GB alá. De ez nagyon hosszú folyamat szokott lenni. A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2016
Ezt kár is telepítgetni, hibás a GPU, vagy szakadt a nyák, a lényeg az, hogy hardveres hiba. Legfeljebb újragolyózással kellene próbálkozni.
Köszi az infót! Hát akkor lehet nyúzom így amíg még működik. (habár érdekes módon,így most driver nélkül megy rendesen, azóta sem töltött be olyan képeket)., de a driverrel nem megyek neki még egyszer,marad így kipurcanásig.
![]()
A megfelelő alaplapi chipset driver megfelelően telepítve van?
Nem melegszik el a kártya? Ha a drivert felrakod, akkor (teljesen) ki tudja használni az erőforrásait, így nagyobb terhelés alatt lehetséges, hjogy túlmelegszik. (Live) linux alatt érdemes lenne kipróbálni, mert ha ott rendesen működik, akkor semmiféle fizikai hibája nincs a hardvernek. Csak a vindóznak valamelyik összetevője cseszi el. Nem lenne nagy meglepetés.
Ha hidegen a BIOS-ban is csíkos volt, akkor kár is a driverrel próbálkozni, egyszerűen hibás, felesleges ezt ragozni tovább.
Erre csak kettő élő példát tudok felhozni, az egyik egy 9600GX2 a másik egy GT7300as vga. A GX2 ugyan ezt csinálta, meghajtottam 3Dmarkkal lehúzott hűtőventivel, ment egy darabig így, kifagyott, (persze tűz forró volt) gép kikapcs, megvártam míg lehűl természetesen, hűtés vissza, gép bekapcs ment egy jó ideig. a 7300meg a sütőbe landolt, az is visszahűlés, ment egy darabig. Utána persze egyre gyakrabban tért vissza a hiba. A végén nem szórakoztam vele. Ezek hibák, és nem szoftveresek, hanem hardveresek El kell fogadni, vagy megjavíttatni, de nem lesz örök életű utána se.
Ha regisztráltad a DELL gépedet ( az uj gépeken majdnem automatikusan történik) akkor ott megtalálod az érvényes W kulcsot ( ternészetesen az eredeti W-ra).
Nem én regisztráltam, mert már eleve úgy kaptam, az oldalán rajta lézer-hologramos cimkével.
De a telepítőlemezt hozzá nem kaptam meg. (Meg nem is kértem) Nekem nem probléma, mert gyakorlatilag más windows-sal simán elmegy, csupán megemlítettem, hogy "nem mind arany az, ami fénylik", azaz - nem minden windows fogadja el a már meglevő kódot (kulcsot). Hiába szín igazi.
De OEM windowst raktál rá és azt a kiadást amilyen a kulcs?
Ha recovery-s volt az eredeti op, ami rajta volt, akkor nem tudod oem-hez regisztrálni csak a Dell image-ből tudod hivatalosan telepíteni. Azt meg elvileg csak a szervízben lehet elérni. (Elvileg!
![]()
Ez elöfordul, ha nem ismered a géped történetét. Sok cég tucatszámra veszi a gépeket ( rajtuk a W matrica) de azonnal a céges W-t telepitik a gépre (vállalati OEM Windows) igy annak semmi köze az eredetileg a DELL által telepitett W-hez ( ami a matrica). Viszont ilyen esetben rajta van az un Service Tag szám, amivel ki lehet kérni a DELLtöl ( ha kell) az eredeti W kodot.
(Már csak zárojelben - ilyen okok miatt sok 100-ezer W code hever felhasználatlanul a világ szemétdombján = internet - igy ritkán gond egy legális kodot szerezni.)
Üdv! Került hozzám egy számítógép javításra. Asus p5b alaplap van benne, tápegység egy 300w-os gigabyte... Nos az alaplap felkapcsol, képet nem ad, bios resetre reagál, pc speaker néma. Hosszas keresgélés után feltűnt, hogy a Jmb363 sata/pata vezérlő pár perc után forró kézzel érintve is legalább 50-60 fok.. Kérdés, esetleg okozhatja e kondizárlat... vagy a chip szált e el.. az alaplapot nem a hozzá adott, hanem a saját tápommal próbáltam, mivel a hozzá adott gigabyte tápon a floppy tápcsatlakozó vezetéke meg van égve, és alaplapra kötve nincs meg a power good feszültség.
Az én DELL gépem régen - valójában a Postáé volt. Aztán eladta a dolgozóinak elég baráti áron, amikor az újabbakat megvették.
Én viszont úgy kaptam ... egy ismerősömtöl, aki már ki akarta dobni - s aki szintén a Postán dolgozott. A hologram rajta eredeti, ámde a szoftver ... ? Amikor elhoztam, egy 40 GB-os ATA vinyó volt benne, most meg 160-as SATA van! Valami CD olvasó volt benne, most meg egy DVD író-olvasó. 256 MB RAM (2x128) volt benne egy Pentium 2,2 MHz-es procival. Most 3 GB RAM van benne, és Pentium 3 MHz. Kissé jobban is megy persze ... no meg - naná, hogy újra kellett rá az XP-t telepíteni. És az persze már nem fogadta el a hologramos kódot! (de mindegy - megy anélkül is) Az anyósomnál ...
Ahogy már lett mondva százszor, ha OEM windowst szedsz le és raksz fel, az el fogja fogadni. Amit általában használnak az emberek letöltött windows-t az corporate verzió, legalábbis ha nem kell aktiválni, akkor biztis az, ezért is terjedt el a corporate a ware körökben.
A mi cégünknél meg az volt a divat, hogy az uj céges géphez küldtek a központbol egy corporate HDD-t mindennel, és az eredetit ki kellett cserélni ( aki gondolt rá eltette az eredeti HDD-t igy könnyü volt visszállni - nálunk is eladtak a használt gepeket).
A legujabb gépek viszont üresen jönnek ( azaz még W matrica sincs rajtuk). De itt iss ugyanaz az eljárás (amugy is röhej, hogy az uj gépek 200GB SSD-vel jönnek ami semmire sem elég igy a céges SSD legalább 500GB.... ![]()
A matrica első sora, hogy milyen win-hez tartozik, csak arra jó, még ha pro licensz is van, ugyan abból a verzióból a home-t sem engedi, pedig elvileg ugye a pro-ban van benn minden, és drágább is, szóval csak arra jó, de én sem találkoztam még olyannal, hogy a megfelelő wint ne fogadná el.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |