Fórum témák
» Több friss téma |
A következő dologban szeretném kikérni a véleményeteket.
Lehetséges-e otthoni körülmények között megépíteni egy olyan mérőműszert (mérőrúd, mondjuk valahol úgy 20-50mm átmérő között), amelybe beépítésre kerülne egy (vagy több) erőmérő (szorításra, összenyomásra lenne érzékeny akár több pontban is), egy hőmérséklet mérő, egy PH mérő és egy felületi nedvesség mérő. Szerintetek kivitelezhető egy ilyen eszköz megépítése? Köszönöm a hozzászólásokat!
Szia, a véleményem és az én tudásom szerint, kivitelezhető. De hozzáteszem: a mérőrúd mást jelent.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2016
Ráadásul nem teljesen értem, hogy pontosan mit, és miért szeretne a kérdező
Röviden: pontosan mit is szeretne?
Hazugségvizsgáló? A kuncsaft fogja a rudat...
Jogos, elnézést kérek, de hajnalban csak ez jutott eszembe a forma miatt.
Az ötlet jó, ez még nem jutott eszembe.
Ha elmondanád, mit szeretnél tulajdonképpen, könnyebben segítenénk.
A dolog még nem kiforrott. Valami játék féleségre gondoltam, amit - ahogy te is írtad - megfog egy játékos, és elkezdi szorítani (ha két kézzel, akkor ugye minden érzékelőből legalább kettő kell bele). A cél, hogy mondjuk minél tovább tudja ugyanolyan erővel markolni, s közben látni lehessen, hogyan változik a tenyere alatt az adott érték. Képzeld el, hogy mondjuk Fekete Laci egy olyan rudat fog, amibe ez be van építve. A rúd hozzá van erősítve egy kamionhoz, amit ugye elhúz, amikor is mi szépen látjuk, hogy mi is történik valójában a tenyere alatt.
A pH mero minek?
Szerintem amit te keresel az a nyulasmero belyeg, viszont ennek a mechanikai kialakitasa mar rajtad mulik (en sem egeszen ertem, hogy pontosan milyen erohatast akarsz merni). Egy rudat lehet szoritani, huzni, nyomni, hajlitani, csavarni, nyirni, szoval mit is szeretnel merni?
A szorítást szeretném mérni, amit a rúdra fejtenek ki. A nyúlásmérő bélyeget ismerem, de az ilyen erőhatás mérésére tudtommal nem használható fel. Vagy igen?
Én így próbálnám megcsinálni. Nyílván nem 1 kg méréshatú bélyeget kell választani.
És egy szoba mérlegből kiszerelni az egészet, még az elektronikával sincs baj. Valaha magával a mérleggel játszottuk, ki tud nagyobbat szorítani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |