Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Egérpöcöktető, avagy jiggler építése
Témaindító: szarkazsolt, idő: Jún 13, 2016
Témakörök:
Tisztelt Fórumlakók!
Szeretnék házilag készíteni egy olyan USB eszközt a számítógéphez, ami kb percenként egy (a legkisebb) egységnyit elmozdítja az egeremet, ugyanis a főnökeim "megkérdezik", hogy ha az egér vagy a billentyű nincs használatba 2 percig, akkor mit csináltam ez idő alatt. Találtam készen hasonlót a híres webshop-on, de gondoltam házilag is meg lehetne valahogy csinálni, ha lenne kapcsolási rajzom. Vagy az is eszembe jutott még, hogy veszek egy gagyi egeret és valahogy a jeladót ráveszem, hogy egyet ugorjon. Ugyanis a windows két egeret is le tud kezelni egyszerre. Előre is nagyon szépen köszönöm ha segítetek!
Ha optikai egered van, tegyél alá annyi réteg papírt valamelyik szélénél, hogy elkezdjen ugrálni az egérkurzor.
Amúgy miféle melóhely az, ahol monitorozzák, hogy mozdul-e az egered, ez kész hányinger..
Szia!
Próbáld ki ezt. (jobbgomb cél mentése a StandAloneApp-ra, ezt nem kell telepíteni, futtatható exe).
Rakj ár egy vibramotort és ahogy a fogfekével ugráló kinematikai játékszerek mozgolódnak úgy ugrálhat az egered is .
Vagy a régi golyós egér opto tranzisztorainak a kollektorát 1 1 uC kimenetével helyettesíteni. Ebben generálódna 1 1 pulza ... ha nem uC akkor meg pár darab szekvenciális áramkör számláló flipflop ...stb ami generálja a 90fokos eltolt impulzusokat amit a mechanikus egér rései is meg csináltak.
Jó jó de amikor kézi aktív esemény van akkor is kihúzza az egeret a munka felület alól?
És ha nem tud telepíteni / futtatni idegen progit (jogosultságoki)?
Csak akkor mozgatja, ha X ideje nem történik semmi a géppel, tehát se egérmozgatás, se gépelés. Az időt be tudod állítani. Most kipróbáltam, míg ezt írtam, és közben nem mozgott a kurzor. Ha megálltam, 5mp után elkezdett ugrálni. Telepíteni nem kell, futtatáshoz nem tudom kell-e jogosultság.
Ez a vibramotoros megoldás tetszik . A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2016
Arduinoban van egy library egér és billentyűzethez: Bővebben: Link
Ehhez valószínűleg nem kell hardver.
Az AutoIt! egy Basic szerű programozási nyelv. Egérmozgás, billentyűzet imitátor könnyen írható benne. A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2016
CTRL billentyűt nyomva tartod nem érzékeli a win beragadt billentyűnek de nem léptet ki és szerintem a képernyőkímélő sem indul el.
Hogy hogy oldod meg a nyomva tartását a fantáziádra bízom.
Az én egerembe be van építve egy reed relé.A bal gombot rövidre zárja mágneses tér esetén.
Mellé kell rakni egy picike villanymotoros áttételt,ami egy mágnest mozgat. Nekem nagyon bevált ez a megoldás. Beépítheted akár egy cigeretta dobozba is,és mellérakod az egerednek A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2016
Sok évvel ezelőtt írtam erre a célra egy apró programot, mert az akkori munkahelyemen 1 perc után zárolta a képernyőt, és csak egy jó hosszú jelszóval lehetett újra belépni. A program annyit csinál, hogy ha egy ideig nem használod az egeret akkor elkezdi egy picit mozgatni, ha hozzányúlsz akkor visszateszi a kiindulási pontra, és nem is avatkozik be míg nincs újabb szünet. Ha érdekel akkor megpróbálom előkotorni.
Idézet: Új munkahelyet keress, ne eszközt. Hihetetlen, hogy ilyen van, de az is, hogy ezt eltűri bárki is. „a főnökeim "megkérdezik", hogy ha az egér vagy a billentyű nincs használatba 2 percig, akkor mit csináltam ez idő alatt.”
Azért az is hihetetlen, hogy elvileg ezt azért teszik, mert a gép a munkaeszköz...és nem dolgoznak rajta, inkább megy a svindli. Bár, hogy a karakterleütés figyelés amúgy is mennyire lehet hatékony módszer... Forgatókönyv írók lehetnek?
Telepítsd fel az autoklicker-t a gépre ...
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2016
Veszel egy pro micro nevű cuccot ebayen, Atmega32U4 van benne. (vigyázni kell, tényleg az legyen!)
Arduinoval pedig beletöltöd ezt a progit mondjuk:
Nálunk kötelező beállítani, hogy 1-2 perc után lezárja a gépet, viszont telepíteni nem szabad semmi progit a gépre. Szóval ezért csináltam, ha itthonról dolgozok, akkor egy wc vagy kv után ne kelljen jelszót írogatni.
Huuu, nem gondoltam, hogy ilyen gyors és "sokféle" segítséget kapok. Nagyon szépen köszönöm!
A munkahely váltás nekem is eszembe jutott, de ezért vannak a jóbarátok ... ja és az öröm se semmi, hogy túljárhatunk az eszükön Telepíteni tényleg nem enged a rendszer, azt már próbáltam és találtam is rá programot, de hiába. Szoftveresen talán jó ötlet lehet, ha excelbe futtatok egy vba-t, de ehhez is kell majd segítség, de az más fórum lesz. A többi ötletet egyesével fogom kipróbálni... Még egyszer köszi!
Ez nagyon gáz és nem csak a vezetőség részéről, hanem attól is aki ilyen szoftvereket kitalál, mi lesz a következő? Vállra szerelt kamera, meg EKG mint a bolygó neve halálba... És akkor csodálkoznak, hogy mindenki megy külföldre
A program telepítést sok helyen nem engedik, azonban az okosabb programokat nem is kell telepíteni, még csak fel sem kell másolni a PC-re, csak el kell indítani egy adathordozóról (pendrájv, "felhő", internet-oldal, DVD, stb...)
ha gondolod ilyenekkel babrálok ptc oldalak miatt, csináltam én is ilyet kellett a captchamegoldó miatt, meg nálunk még a régi melohelyen is belalitottak hazirendben hogy nehany perc utan kilogolt minket, ami zavaro volt.
a progim annyit csinal hogy figyeli x idokozonkent az eger poziciojat, es ha nincs valtozas odebb viszi. meg tudom ugy csinalni neked hogy azzal aktivalod ha valemylik sarokba rakod az egeret lehetosegek vegtelenek ehez nem kell kulon hardver meg egyeb extra program, megcsinalom en neked ^^
de honnan tudják hogy nem hasznaltad az egeret x perce???
figyelnek ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |