Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Na szétszedtem egy nyugatnémet gyártású vákuumimpregnált SM 65 trafót : A "menet menet mellé"-t még nálam is jobban átértelmezték ...
Helló Mindenki!
A tapasztalatotokra, véleményetekre lenne szükségem. Csinálgatok egy EF86/EL84-es SE erősítőt. Érdeklődni szeretnék, mi az a a leggagyibb hangfal, mellyel még élvezhető egy csöves hangja. Mekkora érzékenységet és mennyi wattot javasoltok egy ilyen erősítőhöz? Nagy cucc a lakásban sajna nem fér el. Anyagilag sem vagyok túlzottan eleresztve, tehát nem a több százezres kategóriában gondolkodom. Jelenleg meg sajnos csak ilyen van (5 éve az egyetemi ösztöndíjamból spóroltam össze): Bővebben: Link Köszönöm!
Szia!
Én minimum 90 dB érzékenységet javaslok! de ha lehet még többet. Nekem nagyon tetszik az Orion HS-280-as hangfal hangja, és 20 ezer alatt meg lehet kapni használtan egy párt (vatera), én is akarok egyet beszerezni, mert a videoton nem bejövős
Sziasztok!
Végre szereztem cuccot (R, C)!! :yes: Remélem hamarosan elkészülök vele Üdv
Azért majd cseréld ki a hangváltóban az ekókat bip.-ra. Az a kellemetlen csak a hangfalban hogy nem lehet a dóm magasba és középbe pillét kapni. A videotonhoz lehet még kapni hangszórókat, széleket, pillét. De qamúgy nekem is jobban tetszik a hs280. volt már olyanom most meg csak videoton van.
Ezen lassú a mély, recseg a közép, meg sziszeg a magas Eddig is zavaró volt, de csövessel mégjobban
Melyik is van Neked 2550? Nekem van kettő is 2050 ez az újabb 8ohmos nem rossz de a régebb jobb dc2002-es típusú 1982-ben gyártott 3 utas 4 ohmos dóm magas, gyári gumi szélű mély 19-es lapokból van nem úgy mint az újabbak mert abból kispórolták.
DC 2510 A. Ez 12-es pozdorjából van , gumiszélű méllyel, szövetmembránú ( brrrr ) dóm magassal, tölcséres középpel,. de az javítva volt ->kuka
Megosztanad velunk a terveket? Ennyi penzert a "nagyon jo hang" nagyon jol hangzik!!!
(Bocs, ez a gep nem magyar billentyus...)
Szerintem a videoton még mindig jobb mint a sal meg mnc
ÓÓÓÓ ! Hát ez egyértelmű! Ezeket a neveket (mármint salékat ) nem lehet egy mondatban említeni a hangszóró szóval
Az a legdurvább, mikor ajánlgatják ezeket a gumimembránszélű, mindenféle anyagú membránú vackokat gitárra....
Gitárhoz csak papír szélűt!!! Jobb az érzékenysége is.
Nem vesztem ám el, csak belemerültem a szőlőmetszés rejtelmeibe. Két tőke közt ezt okoztam a 6E5P valamiből. Maradék AE 110 dobozba integráltam.
Bővebben:6E5P integrált 2*1W Videoton-Preludium nagyon jó, jó árban (20-30 e. között). Szerintem egy kategóriával jobb, mint a HS280 (az is lehet, hogy az a HS 280 amit én hallottam, problémás volt). Kisteljesítményű erősítők is szépen szólnak vele, bár PCL 86 SE-t pentódában kicsit öli, de triódában príma.
Reméltük is, hogy nem vesztél el. Sturbi nélkül nem lehet teljes eme remek fórum. Engem meg kiszorítanak a gép elől leszármazottjaim.
Hát, nem tudom. Nekem voltak Videoton dobozaim, de nagyon jó, hogy már nincsenek meg.
Nekem VT-MISICAL ENCYCLOPEADIA-m van és nagyon szépen szól a csövesen.
Az valami egész kis doboz, ha emlékeim nem csalnak (még általánosba jártam, mikor láttam ilyet , talán B100-as Teslára akasztva), de az már igen régen volt. A szakirodalom egyértelműen azt írja, hogy a Videotonnak az olcsóbb (értsd kisebb) dobozai sikeredtek egyértelműen jobbra. A DC4014 egy elég érdekes hangzásvilágú hangfal volt, bár sokáig hallgattam, soha nem tudott meggyőzni. Nem igazán sikerült az 5 hangszórót közös nevezőre hozni benne.
Képek róla, a hangszórók fel lettek újjítva, TESLA szélessáv+az eredeti magas van benne, nekem nagyon teccik a hangja.
Az eredit nagyobb hszórók teljesen szétrohadtak.
A csövesembe raktam egy darab EM84-es varázsszemet is.
Ez az, erre emlékeztem én is. Sajnos soha nem kapcsolták be. (A srác faterjáé volt, és nem mert hozzányúlni.)
Nekem van egy pár Orion HS280-asom,meg egy pár VT DC2002-esem.Mindegyik eredeti hangszórókkal.
Az Oriont hallgatom,mert sokkal szebb a hangja mint a Vidinek.Régebben volt még Videotonból DC2050,2550,3011-esem,azoknaka hangja sosem tetszett igazán,meg is váltam tőlük. Orionból még HS522-es volt,az is egész szépen szólt. A HS280 kis szerencsével 15e körül bszerezhető párban,ennyiért szerintem megéri megvenni ha nem gányolt.
Üdv újra itt Sturbi mester.
A 6P14P-k amiket adtál már muzsikálnak. üdv.
Szia! Már kérdeztem tegnap, hogy az SM74-es magokból adsz-e el, vagy cseréslz-e el???
No, majd mi is megyünk Sturbihoz, és a maradék 6P14P-itől megszabadítjuk.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |