Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html Idézet: „szövegszerkesztőben sem látom sokkal több értelmét..” Hát dehogynem. PL a 3. sorban levő mondatot kivágom,s lejjeb teszem 5 sorral,vagypedig másolom--törlöm és máshova illesztem. Vagy ne legyek ennyire lusta?? Amugy örülök hogy végre hallok felőled.:wave:
Frankye, úgy látom két malomban őrölünk. Egy szövegszerkesztő és egy CAD program két különböző dolog. Ezért nem lehet az általad említett közös szabványokról beszélni. A Bill féle funkciók az irodai (titkárnői) programokhoz lettek kitalálva. Természetesen ezekből több fut a világban, mint az összes CAD program együtt (és nem csak elektronikai). Egy CAD program, legyen bármilyen szakmához készült, más alapokon és más igényekre készült. Apropó, ha ilyen apróságokon hajlandó vagy vitatkozni, próbáld ki a CADDS nevű programot. Reklámot nem akarok neki csinálni, de amikor hozzáültettek, a hajam az égnek állt. Ott aztán semmi sem úgy van, mint a többi programoknál megszokott. (Honlapjuk www.ptc.com ha valakit érdekel).
Végszó: Ha ez a funkció így működik, így kell használni. Vagy megerőszakolod a számítógépet?
Hali!
Tudnátok segíteni nekem? MEgcsináltam egy hangszűrő nyák rajzát kapcsolásból. Mivel még nem sokszor csináltam ilyen kellene egy kis segíség az ellenőrzésbe. Tudna vki segíteni ebbe? Csak át kellene futni mi rossz rajta Köszi. Ja és eagléba terveztem (wines)
Persze, hogy nem erőszakolom meg...
Sőt: Tudomásul veszem, hogy így van. Ettől viszont még nem lett éppenséggel felhasználóbarátabb a progi... (Asszem senki nem úgy ül le egy bármilyen program elé, hogy mindent tud róla, de azért némi szám.tech. alappal rendelkezik. És a CUT funkció a legtöbb proginál nem azt jelenti, mint a kis piros sasnál. De mondom: Tudomásul veszem, hogy a sas alkotói másként gondolkodnak!
Aki számítógéppel dolgozik, z alapból lustább az "átlagnál"...
Én is örülök, hogy hallasz felőlem! Kipróbáltam a képrögzítő progit, de több percnyi koromsötét képen kívül az égadta világon semmit nem rögzített... Lehet, hogy valamit rosszul csináltam?
Elsőre jónak tűnik.
Egy valamit nem láttam: Ahol a felső (top) és alsó (bottom) fólia-réteg átvezetései vannak, nem látom az átvezetőket. (Még furatgalván eljárás esetén is szükség van a furatokra, legalább...) Vagy csk én voltam vaksi?
HI!
Azok a bizonyos átvezetések maguk az alkatrészlábak (gondolom).
Eagle 4.+ -hoz le lehet tölteni 3D-s kiegészítőt
Az alábbi link elvezet hozzá [link=http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=52]http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=52[/link]
Szerintem az elég cicós.
Van még az ACA Capture is de a CamStudio a tuti
Hi mindenkinek!
Probléma: A schematik rajzban leraktam a 74LS90N tip. IC-t. A rajz amiről készítem azt kéri, hogy kössem össze az 5-ös lábat az 5V-tal. Csakhogy az IC 5-ös lábát nem mutatja a IC rajz. Tud v-ki segíteni? Köszi előre
Lehet nogy eltart egy ideig de itt a közepe felé megvan a válasz
Szia !
Használd az INVOKE parancsot (gombot), utána kattints a tokra, válaszd a PWRN-t és megjelennek a táp-lábak . Sok sikert.
Szia, a .brd-t meg se tudtam nyitni, jobb lenne, ha a .sch-t és nem a .gif-et mutatnad.
Elvileg a Schematicban, ha csak egyetlen tápfeszi van, az egyes IC-k tápjait nem kell külön berajzolni, a program azt automatikusan végzi. A Boardon már automatikusan megjelenik. Természetesen, ha egy rajzon több feszültség van, akkor ki kell választani, melyikhez kösd, lásd Viktor válaszát. A program magától nem tudja, hány voltra akarod kapcsolni.
Az átvezetésekhez Via-t kell használni. A program magától nem tudja, hogy a furatok galvánozva lesznek vagy sem. Ezért a DRC hibát jelezhet, ha Via nélkül váltunk réteget. Nem tudok arról a lehetőségről, hogy egy alkatrészlábbal lehetne Viát meghatározni.
Szerinten itthon házilag nem sokan tudunk furatot galvánizálni, ezért marad az , hogy az alk. lábát mindkét oldalon megforrasztva jön létre az átvezetés. Jó, tudom nem minden tokozásnál lehet alkalmazni, de a többségénél igen.
Jó, tudom, hogy otthon házilag nehéz olyan nyák lapot elkészíteni, mint a profi gyártóknál. Jobb híján én is szoktam ehhez a megoldáshoz folyamodni. A hozzászólásomat azonban az Eagle szempontjából írtam. A program nem hiszem, hogy az ilyen otthoni megoldásokra épülne. Ha a kész terv után lefuttatod a DRC-t, biztos, hogy talál ilyen megkerülésből adódó hibát. Az előző szövegemben ez volt a lényeg, nem a legyárthatóság.
OK, én is erre tippeltem! Kösz! Próba indul újra!
hello.valaki ezt a programot nem tudná elküldeni.
NAGYON KÉNE!!!! HELP.(
szia
kukkants be Frankye bácsi honlapjára. link itt nagyon hasznos. az elektronika alatt van, csak klikkelgetni kell néhányat, hogy tovább. amúgy köszi a pontot
Ha mégeszer lebácsizol, én nem is tudom, mit teszek! Asszem lenénizleg, vagy valami hasonló!
És term. köszönöm az ajánlást!
JÉÉÉÉ!!!
Az öregek mindig megsértődnek????
utólagos bocsánatot (a bocsánat milyen lehet még?) és engedelmet a link használatára, ajánlatára. megvettem a korbácsot meg a kukoricát, húztam sorszámot is..
minden jót, mély tisztelettel :worship:
Hi!
Az Eagle-ben hogyan lehet atvinni nyákrajzba a képet, hogy ne legyenek rajta az alkatrészek csak a körök, meg vonalak
Nem tudom, pontosan mit akarsz, de valószínűleg az Eagle Power Tools egyik funkciója segít. Nézd meg az infót a www.elektrocad.tvn.hu oldalon és a www.cadsoft.de -n találsz egy linket a demohoz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |