Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   637 / 1157
(#) Kari55 hozzászólása Jún 22, 2016 /

Sziasztok.

Nálam néhány hete (3-4) a PC (Gigabyt GA-M61PME-S2P) hangereje folyamatosan halkul, már 100 %-on van a hangerő, de szinte alig hallani. A hangkártya beállításai is fullon vannak, de semmi erősödés.

Szerintetek lehet ennek az oka, hogy egy külön merevlemezre feltettem egy Linuxot Mint 13-at? mert ott még tűrhető a hangerő.

Amúgy hogyan lenne célszerű a Linux eltávolítása? Elég hogy a merevlemezt formázom, és a Win 7 telepítőlemezen futtatom a Windows javítást?

Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) Inhouse válasza Kari55 hozzászólására (») Jún 22, 2016 /

Próbáld már ki egy másik hangszóróval, vagy fejhallgatóval, mert roppant gyanús, hogy nem a Linux az oka..
(#) Kari55 válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 22, 2016 /

A fejhallgató még halkabb. Másik hangszóróm nincs.
(#) janikukac hozzászólása Jún 23, 2016 /

Sziasztok!
Most, hogy itt a kánikula, s a szobámban az emeleten forróság van, a kis x220-as ThinkPad-em ventije állandóan fúj, nagy erővel. Ugyan ezt tapasztaltam, amikor télen bedurrantottam a fás kazánba, és forróság volt. Mi lenne a megoldás? Cooler pad? Az a probléma, hogy ez a gép picike, 12,5"-os, s én csak nagy pad-eket láttam még eddig a boltokban.
(#) Buvarruha válasza janikukac hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Hacsak nem ágyon használod sokmindent nem tehetsz. Csak ne tedd takaróra, lepedőre és semmi ilyesmire, hogy ne takarja el a ventilátor szívónyílását semmi és szöszt se tudjon beszívni. Egyébként nem feltétlenül probléma, hogy dolgozik benne a ventiáltor, ez a meleggel jár. Hűtőpaddal próbálkozhatsz, de szerintem attól még meleg marad a szobában.
(#) Ge Lee válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Nálam ilyet sosem csinált a 10, a vinyót sem tekergeti, de úgy jártam a programok telepítésével való próbálkozások után, hogy folyamatosan 70-80%-on ment a proci. Megnéztem, valami sentineldrv vagy hasonló exe dolgoztatta, amit nem is tudtam letörölni csak csökkentett módban. Azóta nálam is hasonló elfoglaltságok vannak.

10_fk.jpg

(#) Ge Lee válasza janikukac hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Szét kell szedni, tele lehet kosszal rendesen, meg ha van gyárilag hővezető trutymó a procin akkor azt is el kell távolítani (cserélni) mert semmit nem ér, beszárad, aztán inkább szigetel mint vezet.
Nekem a 10 colosban is csak akkor pörög fel ha igénybe van véve a proci.
(#) janikukac válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Az lehet, hogy a pasztázás ráférne, csak sajnos semmi eszközöm nincs itthon hozzá. Több mint 4 éves darab, télen lett utoljára fújatva. (kompresszorom sincs).
Ha egy egyszerűbb játékot futtatok, már akkor is eléggé begyorsul a hűtés, meg ha HD videot nézek, akkor is.

Buvarruha: köszi a válaszodat. Igyekszem a takarót mellőzni. Igazából még sosem volt hűtőpadom.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2016

Csak tegyél alá egy kemény borítójú konyvet, én például LCD kijelzőből bontott plexit szoktam alá tenni.
(#) janikukac válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Én is könyvet szoktam használni, vagy úgy, hogy a térdeimre rakom, és a hűtőrácsos rész a levegőben van.

Egyébként az újrapasztázás jó ötlet, de csak minőségi pasztával és addig ne szedd szét amíg nincs paszta. Bővebben: Link Áldozz rá egy keveset a notiknál nincs olyan mértékű szorítás mint a tranzisztoroknál, ezért a jó paszta 5-10°C-al is alacsonyabb hőt produkálhat, mint az átlagos fehér paszták.
(#) belfi2 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Sikerült egy képet csinálnom , miről is van szó.Mondjuk itt DVD lemezről történik a beolvasás , de HDD-ről is ilyen jelenséget produkál.(látható hogy csak a KMP ikon látszik, a többinek csak a helye.)

hiba.png.jpg

(#) Placi84 válasza steelbird hozzászólására (») Jún 24, 2016 /

Ahhaaam... akkor ezek szerint "előléptették".
Bár ettől még szerintem nem ér többet, mint korábban.
Köszi a helyreigazítást!

Üdv.: PLaci
(#) tiva77 hozzászólása Jún 24, 2016 /

sziasztok

Egy olyan problémám adodott egy PC-vel hogy WIN7 alatt a Firefox és a Chrome böngésző is elindítás után egyből kék halált ad.

A gépösszeállítás a következő:

Asrock V4P88 alaplap, Intel Pentium 4 3Ghz processzor, 1Gb RAM, Nvidia AGP-s videokártya,40Gb Maxtor winchester

Lett már cserélve RAM,winchester, tápegység,videokártya. Ezek után már csak az alaplap maradt és a proci. Azt nem értem hogy miért pont csak a böngésző elinditásakor csinálja ezt.

Előre is köszönöm a segítséget.

Tivadar
(#) Buvarruha válasza tiva77 hozzászólására (») Jún 24, 2016 /

Ha más nem használja a hálózatot, akkor lehet a lan is hibás. Mit ír amikor bekékül?
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2016
(#) tiva77 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 24, 2016 /

Más gép is használja a hálózatot, meg táblagép és mobiltelefon is. Ez a gép usb-s wifi vevőn használja vagyis használná a netet ha müködne. Internet exlorer 8as versioval megyeget a böngészés csak kicsit lassu.
(#) Buvarruha válasza tiva77 hozzászólására (») Jún 25, 2016 /

A te géped fagy, tehát nyílvánvaló, hogy a Te gépedről van szó és a te gépedben lévő (mint utólag kiderült) wifi kártyáról, amiknél tipikusak ezek a tünetek, tehát már bátran merem álítani, hgy a wifi adapterrel van baj, ami a Te gépedben van, tehát nem a routerben vagy bármi másban.
(#) tiva77 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jún 25, 2016 /

Ma ki fogom próbálni wifi nélkül, odaviszem a gépet ahol lan kábel van és azzal próbálok csatlakozni a netre.
(#) Annonymus hozzászólása Jún 25, 2016 /

Sziasztok
Hozám került egy Hp 655, újraraktam és most van az a problémám hogy nem "működik" az audio illesztő (vagy azt írja hogy realtek digital output vagy hogy digitális hang SPDIF) ha meg sikerül úgy telepíteni hogy a jó driver kerül fel akkor meg egy ujraindítás után megint azt írja hogy "nincs csatlakoztatva hangszóró vagy fejhallgató"
Ezt hogy tudom megoldani?
(#) Bakman válasza Annonymus hozzászólására (») Jún 25, 2016 /

Idézet:
„újraraktam”
Ez meg honnan származhat?
(#) Annonymus válasza Bakman hozzászólására (») Jún 25, 2016 /

Bocsi nem értem
Azt úgy értettem hogy újra felraktam rá a win7-et
(#) Annonymus hozzászólása Jún 25, 2016 /

De ne akadjunk fel ezen kérlek, hétfőre meg kéne hogy legyen, segíts légyszi (vagy valaki)
(#) xitibi válasza Annonymus hozzászólására (») Jún 25, 2016 /

Szia az eszköz kezelőben nincs véletlen ismeretlen eszköz? illetve a hp honlapjáról drivereket szed le.
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2016
(#) Annonymus válasza xitibi hozzászólására (») Jún 25, 2016 /

Van ujraindítás után, aztán telepítődi, fent a zárójelben említettek közül valamelyik
(#) BEMcorp válasza Annonymus hozzászólására (») Jún 25, 2016 /

Tudom banális kérdés, de van bedugva csatlakozó a kimenetre?
Mert ugye, azt mondja, hogy nincs.
Pl, a céges gépem is olyan volt W7-el, hogy ha ment a zene, és közben kihúztam egy pillanatra is a jack csatit, akkor rögtön megszüntette a windows a hangeszközt (letiltotta a kimenetet amíg nem volt bedugva semmi).
(#) Annonymus válasza BEMcorp hozzászólására (») Jún 25, 2016 /

Nincs, alaphelyzetben nem ad hangot

Ezek után is van még ismeretlen eszköz?
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2016

Nem az egyébként nincs is csak ameddig az illesztő telepítődik

újratelepitésnek mi volt az oka?

Mert másé lesz és tele volt hülyeségekkel
Következő: »»   637 / 1157
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem