Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tuchel-RCA átalakító
Témaindító: Bártfai Ferenc, idő: Márc 14, 2008
Témakörök:
Sziasztok!
Olyan Problémám van, hogy egy régi Modulátorról szeretném lecserélni a tuchel csatlakozót, de nemigazán tudom meik lába mi, ha valaki tudna segíteni az nagyon jó lenne. valahogy így szeretném megoldani: tuchel helyett:1RCA=video 2RCA= Audio L 3RCA=Audio R A legjobb valami ábra lenne a tuchel csatlakotóról amin rajta van meik lába mi. Előre is köszi a segítségeket
Hello, lehetne megtámogatni, valami fotóval? Erre szerintem nincs szabvány, eseti lesz az a bekötés. Általában, ha csak ki, vagy bemenet a tuchel 2. és 5. lába a két csatorna. (Sztereó modulátor? Ilyenről még nem hallottam! Monósítva lesz az belül nem?)
Én már nem tom, valaki azt mondja, hogy az DIN csati... Én már nem tom miféle, de az ajzatról keresek képet
Ezt szeretném kicserélni RCA-ra. A Modulátoron ezen az egy csatin megy be az AUDIO és a VIDEO-is
Stimmel, akkor a (#195498) az érvényes, de az a tiszta, hogyha belenézel, s a kapcsolásból saccolod meg, hogy mi micsoda, mert a video az homályos nekem! Amúgy mely pólusok vannak beforrasztva? (Igaz, hívják DIN csatinak is)
De van egy ötletem, kapcsold be, keresd meg a TV-n a képet, ami jel nélkül sötét, majd lépj rá a videojelel mindegyik pólusra. lesz nyilván valamelyiken kép....a hangal ugyanígy. Nem lesz probléma, ha véletlen felcseréled a kettőt. Ha esetleg letesteled a video kimenetet....szerintem kibírja...
Passzolom megmondom őszintén, még a Modulátort nem szedtem szét, egy Gyári átalakítóval megy most, de a sok átalakítgatásal sok a veszteség, és szemcsés a kép. A Video-jelnek lehet nem is RCA-t kéne használni hanem BNC-t erről mit gondoltok?
Kétség kívül korrektebb lenne RCA-val, de akkor meg lápázd ki a meglévő kábelt!!
Azért érdekelne az 5 pólusú DIN csatlakozó szabvány bekötése, Ha valakinek van valamien ábra azt megköszönném
Lehet kapni átalakítót fillérekért.
Anno egy bulihoz vettem énis jack-DIN átalakítót fillérekért. egy ősrégi erőlködőhöz. Ha nincs is RCA-s, csak jack, akkor fogod levágod a jack végét, az árnyékoló eret kétfele veszed+ a két oldal jelvezetékét bekötöd 1-1RCA-ba és csókolom. Sz.tem ennyi.
Ebben a mellékletben találsz leírást a csatlakozó bekötéséhez. Talán közte van az is amit keresel.
Igen, értem én, de nekem az a gáz, hogy valameik a VIDEO-is csak nem tom meik
Nem vagyok benne biztos, de nagy valószínűséggel ezek úgy lettek anno kialakítva, mint a Scart csatik. Tehát attól függően, hogy milyen célra kell, annyi lába van bekötve.
Nekem 5 pólusú van, ezen valszeg videójel is mászkál, viszont nyilván csak azok az érintkezők vannak kivezetve, amik a sztereó audió jelhez kellenek. A többi érintkező "vak". Jah most kapcsolok, neked kell a videó jel is... Gondolom, hogy a sztereó hanghoz kell 3 ér, maradt 2. kettőből v.melyik egy videójel a másik meg egy GND lesz.
Egy ilyetTaláltam neked, igaz ez csak audio. De szétnézek még.
Régi Videoton tévéken volt ilyen csatlakozó, ahol a hang és a videó jel is rajta volt.
Egy ilyen Tv-n kéne utánnanézni a bekötésnek. Persze kérdés, hogy ez szabvány-e? Majd megpróbálok utánnanézni...
Sziasztok!
Van egy tuchel csatlakozóm. Azt szeretném megkérdezni hogy egy régi erősítő phono ajzatára sztereóba hogy kéne bekötni?
Szia!
A 195712 hsz. mellékletében megtalálod a bekötését. :yes:
Azt én is látam de nem nagyon értem
Mert hát ne nagyon magyar
Hello!
Találtam neked magyart. Minden egyértelmű még az aljat is le van rajzolva. Minden jót!
Köszi, ezt már értem még valami rá tudtam kötni de túl erős neki az rca, mekkora ellenállás kéne elé?
Hát oda egy feszültségosztó és egy RC-tag kombinációja kell ugyanis a Phono bemenetek (gondolom mágneses PU-hoz) korrekciót is tartalmaznak és elég érzékenyek (5-10 mV). Valamelyik RT évkönyvben volt egy kis kapcsolás pár ellenállás meg kondi, az kéne neked elé. Ha még mindig kell majd lehet, hogy utánanézek.
Szerintem nem.
Ittvan a kapcsolás. Két páldányban építsd meg ha stereót akarsz.
Igen tényleg kellenek a RC tagok, ez valósítja meg a fordított RIAA korrekciót.
Próbálom nem megkérdőjelezni azt, hogy azon az erősítőn nincs-e nagyobb szintű bemenet mondjuk (magno), de ha már mindenáron a PHONO bemenetre akarod rákötni és tételezzük fel hogy mindent jól csináltál akkor próbáld meg lemezjátszóval!!
(ha nincs szerezz be, ja és minden adott mostmár a bekötés is)
Az erősítőn van két tape bemenet csak hát azok már használatban vannak, na mindeggy valami elósztót gyártok. Köszi a segítséget!
Itt van egy kép, amin egy átalakító látható. Méghozzá olyan, ami rca-ból csinál 6 tűs din csatlakozást. Tehát építeni szeretnék egy ilyet házilag. Az egészet úgy szeretném megoldani, hogy rca lenne a bemenet, 6 pin-es din pedig a kimenet, ami a tv-re menne rá. Kerestem már tv service manualt a(z) all/data sheeeten meg a google-val, de nem találtam megfelelő kapcsolást. Esetleg tudnátok linkelni kapcsolási rajzot? Tippeiteket előre is köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |