Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   26 / 90
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Meg csinálok egy balanszeres töltőt nagyáramra,+egy kéttengelyes napelem forgató vezérlőt a havernak.Végülis nem unatkozom.A tálcák 30*20 cm -esek,kb jó méret ugye ?
(#) pittyu válasza Macsek71 hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Én nitrogénnel nyomtam palackból.Lusta vagyok pumpálni.Olyan sok kell neki???? mem csodálkozom ,hogy nekem nem ment magasabbra.Kicsit körbeirhatnád a technológiát( a csatlakozó és a fuvóka érdekelne)Tudnák tölteni hütögázzal is (nem ózon romboló)de annak KB 9 bar a nyomása,az mem elég??
(#) googa válasza pittyu hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Lerajzoltam Nektek, hogy csinálom én. Kerestem a garázsban de nincs meg, pedig fotó jobb lenne.
(#) pittyu válasza googa hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Nagyon tetszik a madár ,A többit nem értem (vicc volt)
Majd egyszer lefényképezed részletesen.Ráér mert ilyen hidegben nincs kedvem pancsolni.
(#) googa válasza pittyu hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

A madárka saját fejlesztés van még egy pár mozzanata. Nem tudom hol lehet a rakétám. Egyébként valahogy meg lehet ezeket oldani több lépcsős módban is, mint a nasa rakéták...
(#) brahe one válasza pittyu hozzászólására (») Márc 10, 2008 /

köszi az ötletet!! és ezt lehet esetleg alakítgani is?úgyértem tejjesítmény vagy még esetleg 1 pár ledet is elbírna?
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Márc 10, 2008 /

máma lvittem a robotot a suliba és megmutattam a szakmai tanáromnak és naon tetszett neki
le is fényképezte és videózta
és meg is dícsért milyen egyszerű és jó kis gép :yes:
ez az első eset hogy egy igazi szakember személyesen megdicséri a munkámat.

bár lehet hogy át fogom alakítani mert így eléggé esetlen meg a kerekek rossz helyen vannak
(#) googa válasza brahe one hozzászólására (») Márc 10, 2008 /

Persze, hogy lehet tuningolni. Pl. normális vezetőszárnyat kialakítani, vagy olyat ami megforgatja a függőleges tengelye körül, hogy egyenletesen repüljön.
A víz mennyisége és a levegő nyomása csak kísérletezés kérdése. Ha elviszi az egy liternyi vizet, meg az orrát kitöltő papírt, hát elég sok mindent elbír még.
Én az enyémet egy tízemeletes ház fölött lőttem át. Pedig nem sok minden volt számolgatva, meg kísérletezve.
Esetleg lehetne rá tenni ejtőernyőt, gyorsulásmérőt, magasságmérőt, pendrivekamerát, parabola antennát, kukoricadarálót...
(#) djtometkow válasza googa hozzászólására (») Márc 10, 2008 /

Idézet:
„kukoricadarálót..”

csak elötte lődd föl a kukoricát
(#) pittyu válasza brahe one hozzászólására (») Márc 10, 2008 /

Villog benne led, legalábbis az enyémben.(police)Amugy terhelni nemlehet, egy féldecis poharat nem birt elvinni a haverhoz.
(#) Macsek71 válasza pittyu hozzászólására (») Márc 10, 2008 /

Én ilyen csatlakozót használok ( ilyen van a cégnél )

50 bar nyomást is elvisel, 1 mozdulattal oldható, ha nincs benne a kan akkor egy szelep lezár benne.

2,5 l palack, ~1,5 l víz, 10-12 bar nyomás, 4 mm fúvóka
(#) googa válasza pittyu hozzászólására (») Márc 10, 2008 /

Rendezzük nyárra egy versenyt!
(#) googa hozzászólása Márc 11, 2008 /

Nem rég, robotokról is szót ejtettünk...
Tele van a lakásom hangyával, pedig itt aztán tisztaság van. Mindenhová bemásznak, megőrjítenek! Kellene egy hangyászrobot, vagy hangyászsün
(#) pittyu válasza googa hozzászólására (») Márc 11, 2008 /

Rendezzünk inkább repülő versenyt.Te rakétával mennyi ideig, és milyen magasra, és én repülővel?
Mindezt persze egy feltöltéssel.!!
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Márc 12, 2008 /

ez naon eggyoldalú versenynek tűnik

googa: tudomásom szerint lehet venni elektromos hangyariasztót
(#) Tóth Martin hozzászólása Márc 13, 2008 /

ez vagyok én a 10 éves kis RC-s ezek az elején az első repcsimmel.[b][i]
(#) pittyu válasza Tóth Martin hozzászólására (») Márc 13, 2008 /

Szia. Nemtudom megnyitni a filmeket.( De selytem mi lehet, hiszen én is ott voltam,eggyütt kergetőztünk )Nagyon ügyes voltál.
(#) Chokapick hozzászólása Márc 13, 2008 /

sziasztok. Vettem egy carson dazzlert amit gyorsan lerendeztem. Igyaztan most hatso lengokart keresek. Tud e valaki ilyet beszerezni? Erdeklodtem az uzletben,de ott legalabb 2 hetet kell varni....
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Márc 13, 2008 /

No végre sikerült megnézni , ezek a reptéren készültek nem a s.. csikónál. Az operatőr csapnivaló volt., apilóta hibátlan. Más :Ezt a balancert csináltam meg (inkább söntszabályzó)Kettőt csináltam eddig 4.2 V ra , és jól müködik. De a li-fe akksihoz valamiért nem tudom beállitani . Biztosan azért ,mert kicsi a fesz , 3.7 volt a li-fe végtöltése, ott kellene neki söntölni.Egy elektromos zseni váleményezhetné.!Kellene egy profi rajz.
Más : Holnap délután fogom megkapni a " DISCUS "vitorlásomat-----Úgy izgulok ----

DSCF5643.JPG

(#) Terror hozzászólása Márc 14, 2008 /

Sziasztok, rég nem írtam már ide, gépet fejlesztettem, alaplap+proci+videókártya csere, 2 hétig nem volt gépem.
A mostani írásom apropója nevezetesen az, hogy a minap beruháztam egy TowerPro 805BB nevezetű szervóra.
Szép darab a "kicsike", már a méretei is lenyűgözőek.
Készítettem pár képet, viszonyításképpen mellé raktam egy TowerPro MG995, illetve egy Futaba S3003 szervót, a méretek érzékeltetésére.

Pár oldallal hátrébb olvashattatok már a saját építésű "szörny" autómról, ebbe a masinába vettem ezt a szervót, leváltani a csavarbehajtós kormányt "rendes" szervóra.
Ennek a szervónak elméletileg 20-25kg húzóereje van, ami bőségesen elég szerintem.
Némi problémám akadt viszont: Csak próba képpen rádugtam a vevőre a szervót, elképedve hallottam a szervó hangját....ZENÉL.....CINCOG....
Több gond is lehet...az első amire gondolok, hogy ennek a szervónak már külön táp kellene, mondjuk egy Y kábel segítségével......amit természetesen elfelejtettem megrendelni hozzá, igaz nem mondták hogy kellene ilyen.
A másik, hogy talán gyengék már a vevő akkujaim...tehát mindenképpen táp problémára gyanakszom.
Szerintem mindenképpen indokolt lenne az Y kábel használata, hogy ne vágja tönkre a vevőmet...mit szóltok hozzá?

Némi tesztelgetés után arra a következtetésre jutottam, hogy a hiba az adómban is lehet. A hibajelenség a következő:
Ahogy bekapcsolom az adót, a rajta lévő zöld színű telep erősség jelző led szaggatottan felvillog, majd kb. 2 másodperc múlva beáll folyamatos világításra, tehát azt jelzi, hogy a telep megfelelő....néha pislan egyet, ilyenkor a vevőre csatlakoztatott szervók elkezdenek zizegni, a nagy szervó sípolni.
Mióta megvettem az adót, ezt csinálja, újan vettem, a Paco modellhez utaztam fel érte Pestre, kb. 1 éve.
Tehát amikor szórakozik a zöld led, akkor a kimenő jel is szaggat....lehet hogy ettől zizegnek a szervók.
(#) googa válasza Terror hozzászólására (») Márc 14, 2008 /

Szia!

Ahogy leírtad a hibajelenségeket, úgy tűnik az adóddal lesz a probléma.
Ha van egy műszered, rámérhetnél az adód betápja környékén. Rángasd, ütögesd finoman, lehet, hogy kontakt hibás, leszakadt egy vezeték, egy forrszem.
Esetleg kipróbálhatnád a vevődet és a szervót egy másik adóval...

Linkeld be légyszi az autód, kíváncsi lennék rá.
(#) Chokapick hozzászólása Márc 14, 2008 /

szesztek. dazzler alkatresz ugyben tud e valaki valami biztatot mondani..???
(#) pittyu válasza Terror hozzászólására (») Márc 14, 2008 /

Ha nagy a szervó tápigénye nem ártana a szervót külön táplálni és ferritgyürü sem árt meg neki.
(#) Chokapick válasza pittyu hozzászólására (») Márc 14, 2008 /

szeva pityu. a multkor a bellancas beszelgetesunknel a munkam miatt tuntem el harom napra.
(#) Chokapick hozzászólása Márc 14, 2008 /

a szabit kellett cserelnem
(#) pittyu válasza Chokapick hozzászólására (») Márc 14, 2008 /

No problem.Első a munka (abbol lehet kiszoritani a hobbira )második a diosgyőr.És azóta tudtál repülni,jó lett????
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Márc 14, 2008 /

A vitorlásom technikai malőr miatt sajna a héten nem érkezhet meg,( költözik a zennmodell)A balancerrel kapcsolatosan valakinek nincs elképzelése ?Legalább annyit irjatok meg : melyik müveleti erősitő mükszik stabilan ~kb 3 volt környékén?
(#) bandras válasza pittyu hozzászólására (») Márc 14, 2008 /

Hali!
Csatolok műveleti erősítőt, amihez lehet, hogy a BD-kre sincs szükség, mert 80 mA-t nyomnak a kimeneten. Én a RET-nél kaptam. Van duál és 4-es is.
Üdv:
bandras

MC33201-D.pdf

Következő: »»   26 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem