Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   25 / 90
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

a 47. oldalon az első hozzászólásomban beraktam egy képet és egy videót is ott van

az elöbb elírtam az idegesség miatt
nem "men" hanem "nem" bocs
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Néztem és arra irtam, hogy mindig haladnia kell,hogy meglegyen a légpárna.
Ha gooliba beirod "hovercraft" napokig ellehet nézelődni.
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Márc 2, 2008 /

tudom
minden anyagot onnan szedtem
tegnap elött 4 órát ültem a gép elött és csak ezeket néztem

és igen mindig haladnia kell, de mivel a motor elég erős
a szerkezet meg könnyű ezért kis gázzal is fent lehet tartani a légpárnában a nyomást
(#) Chokapick hozzászólása Márc 4, 2008 /

sziasztok. bellanca dekathlon 480 om van es van egy kis problemam vele. mikor rahelyezem az aksit rendszertelenul beranganak a szervok es motor is. ez mitol lehet?
(#) pittyu válasza Chokapick hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

Több infó kellene. A bekapcsoláskor először az adót kapcsold,Utána a vevő akksit. "Fail safe" vevőnél nekem is csinálnak a szervók egy határozott oda--vissza mozgást, de a motor sosem rándul(csak zenél).Bizonytalan a vevőd?? Hatótáv rendben??
(#) Chokapick válasza pittyu hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

sajnos nemtudom,hogy az ado bizonytalan e,mert ez az elso repulom.Ezert is vettem komplett szettet. sztem az ado jo. Max feltoltott aksival kb 2percig minden jo.teljesen lehet iranyitani,de a 2perc utan egyszerre csak minden ossze vissza dolgozik. ugralnak a servok meg a motor is porog mint atom. olyankor mar hiaba kapcsolgatom az adot nem reagal semmire. S mikor megint toltom az aksit ugyanezt kezdhetem elorol. 2perc es begyagyul..... Erre varjatok gombot.... hmmm?
(#) duCiel hozzászólása Márc 5, 2008 /

Hello!szerenék összehozni egy nagyon egyszerű kis elektromos motoros repülőgépet.Ez lesz az első modellem szóval egy kérdésem lenne:A távirányítót és vevő részt nem lehet kit formában megvenni??vagy muszály készen
(#) Chokapick válasza duCiel hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

szia. tudsz venni kulon adot es hozza vevot
(#) pittyu válasza Chokapick hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

Kezdjük az elején, kefés,v nélküli?
Az akksi igen kicsi, lehet hogy hamar leesik a fesz.Én igy probálnám : 1::Aszabiról, vevőbe menő kábelre tennék ferrit gyürüt.2:: Levenném a motor kábelét , 4 cellás aksiról, vagy elemről adnák feszt a vevőnek.(kihagyva a BEC et.)Ha 3~ a motor tennék bele 1300 mAh li-po akksit, Ha kefés, de a szabi támogatja a li-pot akkor is. H a azelőbbi eljárásokkal nem változik akkor grizes a dolog.
(#) pittyu válasza duCiel hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

Kit formában nemigen kapni, épiteni pedig nem tudsz.(hacsak nem rendelkezel tiz éves nagy , kisfrekis tapasztalattal, van otthon esztergád, cnc -d,plazmavágód stb.)
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

Keresd ki a googlival ASTLAB honlapját ,mert ő megcsinálta . (Igen nagytudású ,és türelmü ember.)
(#) Chokapick válasza pittyu hozzászólására (») Márc 5, 2008 /

480 as kefes motor es p&c micro dc 10 szabalyzo van benne. Nimh aksi van benne es nem tamogatja lipol-t. Gazos a dolog,mert mostmar nem mukszik a motor sem. probaltam direkt aksirol ugy megy szabalyzoval nem.mikor mertem a szabalyzot 9,6V ot mertem,de mikor rakotom a motort akkor semmi. tehat terheles alatt semmi.
(#) pittyu válasza Chokapick hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Probáld meg hogy lehuzott szabinál tápláld meg a vevőt.Igy legalább megtudod a vevő mükszik -e(a szervók dolgoznak rendesen)Lehet hogy a szabályzó BEC -el van gond,tedd rá a motorakkut, és mérd meg van e avékony 3 eres vezetékben piros --fekete (barna)5 volt fesz.Ha sokáig állt az akksi a (boltban, gyártás óta) lehet hogy károsodott.Lehet hogy csak egy cella hibás( az amugy is karcsú pakkban).
(#) pittyu válasza Chokapick hozzászólására (») Márc 8, 2008 /

Feltettél egy kérdést, én megpróbálok segiteni, erre három napja mégcsak be se nézel a lapra.
(#) gringos válasza pittyu hozzászólására (») Márc 8, 2008 /

Annyira biztos nem lehet fontos!!!
(#) googa hozzászólása Márc 8, 2008 /

Alinghi Mogyi 2007

Más:
Tudja valaki, hogy hívják hivatalosan azokat a szervókat, amelyeknek visszacsatolásuk is van, tehát megmutatják (mérik) az elmozdulásukat?
(#) djtometkow válasza googa hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

szép hajó
a tiéd?

Más: elkészült a robotom. Egész hétvégén ezen dolgoztam és kész
Annyit dolgoztam rajta hogy elfelejtettem tanulni !!!
A légpárnás is alakulgat.

ime néhány kép
(#) djtometkow válasza djtometkow hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

+ kép
(#) szasza10 válasza djtometkow hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Mond róla kis infot kiváncsi vagyok :yes:
(#) djtometkow válasza szasza10 hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

nos
a motorja két elektromos csavarozó (a legolcsóbb volt a teccsóban) félbevágva, az akkuk még az eredetiek (800mAh) ezekkel 8-10 percig megy, a motorokat egy bevágott pvc csőbe szorítottam bele, a kerekek a régi monster autómból van amibe beleregasztottam két régi csavarozófejet ezért kivehetőek a kerekei ami megkönnyíti a szállítást, nincsen benne szabályzó (mert nem volt rá pénzem) ezért a két szervó mozgatja a két háromállású kapcsolót

röviden ennyi
nem egy tudományos remekmű, de ez az első robotom :yes:
(#) googa válasza djtometkow hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Szia!

Igen, az enyém...vagyis én készítettem a bébimnek szülinapra :yes:
Van másik is, de ahhoz át kéne állítani a honlapot. Lusta vagyok hozzá.
(#) googa válasza djtometkow hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Egyébként érdekfeszítő a robotod.

Én egy régen kiírt robotos pályázatra találtam ki a következőt, de azóta sem foglalkoztam vele. Talán most, hogy felszabadultam a suli alól...

Szóval, adott egy terrárium, amiben van egy magasra épített pont, ahonnan több különböző "csúszda" vezet le.
A terráriumban van egy kétkerekű robot is és egy csomó különböző méretű acélgolyó (csapágygolyó)
Az egészet egy kamerán keresztül figyellené egy számítógép. Ja, van még egy lift is odabent.
A lényeg, hogy a robot begyűjtse a számára kedvező helyen lévő és megfelelő méretű golyót, beálljon vele a liftbe, ami ilyenkor felviszi a magaslatra és ott legúrítsa a csúszdán, ott pedig egy propellerszerűségnek ütközve és annka segítségével áramot fejleszt.
A cél annyi áram gyűjtése a központ akkumulátorba, hogy a robot szaladgálását biztosítani tudja. ha lemerül, ráül a töltőre.
Talán még úgy is meg lehetne valósítani a lejtőn való áramtermelést, hogy vasgolyókat gúrít át tekercsalagúton.

Mit szóltok?
(#) djtometkow válasza googa hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Tényleg szuper ötlet

egy robot ami áramot fejleszt amiből feltölti magát és fejleszt és feltölt és fejleszt és ........

tök jó
bár én nem vagyok annyira jártas a programozásban :no:
de tök jó
(#) aflmor válasza djtometkow hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

A programozás megoldható.

Csak az energia (és a fizika) törvéneinek leküzdése nem. (lsd.: ingyenenergia topic) ...na meg a vasgolyók polarizálása...
(#) brahe one hozzászólása Márc 9, 2008 /

hali mindenki!!
lehet hogy kissé hülye ötlet de szeretnék 1 kis helikoptert összerakni házilag nem igazán vagyok jártas a szerelésben eddig csak itthon szerelgettem pl: ledekkel,hangszórokkal,villanyfoglalat cserével szóval nem sok tudásom van de azért szeretek szerelgetni amit eddig sajátkezüleg csináltam az 1 pár házilag gyártott tetováló gép ezt csak elmondásokbol tudtam össze rakni segítség nélkül.(bár ezt a leg amatőrebbek ,mint én is össze dobják bármikor) na szóval 1 rezgőtelefon motorjára és 1 pár kis gomb elemre gondoltam az építéshez de az az igazság hogy itt + áll a tudományom tudna valaki segíteni jah és sajnos az alaprajzokhoz se értek,nemtudok rajtuk kiigazodni mert nemtudom hogy mi mit jelent de nagyon szeretném + csinálni szóval ha valaki tud segíteni azt nagyon + köszönném!!!!!!!! előre is köszi!!!
(#) googa válasza brahe one hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

A helikopter az egyik legnehezebb kategória a modellezésben. Komoly mechanikai tudás kell, hogy legyen benned. Nem éppen az elektronika a legfontosabb.
Inkább építs modellvitorlást, de az sem a legegyszerűbb... De ha minden áron az eget akarod meghódítani, kevés tudással, akkor építs vízrakétát, az nekem nagyon bejött...
(#) pittyu válasza googa hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Szia .A vizirakéta engem is érdekel.Nyári forró napokon jó buli repülőzés közben.Az eddigi rekordom: kb 10 méter ,és egy helyben felrobbant palack. Láttam megoldást ami kábelkötegelő(köteggel ) fogta a palack nyakát,És persze nem oldott le .Közben a reduktor szépen átengedett ,és durr!!! nemtudom hány bárnál robban a pille,-de ba... nagyot szólt.Azóta nem is próbálkoztam, maradok a biztonságosabb repülőknél.Hogy lehet megcsinálni, hogy pont a jó nyomáson oldjon le??
(#) pittyu válasza brahe one hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Szia, az a legegyszerübb ,ha veszel a vatera nevü aukcioson egy pico nevü helit. Szobában jó buli.Kiszórakozod magad vele, és érdemes tanulmányozni ,hogy oldották meg az önstabilizálását.A pico talán ötezer ötszáz postával mindenestül.Konstrukciós tanulmánynak jó.
(#) pittyu válasza djtometkow hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Gratulálok.!! Legalább te dolgoztál . Én bezzeg lusta dög vagyok, nemcsináltam semmit.Azaz beszereztem párdarab hungarocel tálcát.De csak nagy motorjaim vannak.És a szoknyával nem vagyok tisztába miből kéne csinálni.Amugy a rosszidő ellenére csak kimentünk repülőzni.
(#) Macsek71 válasza pittyu hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Hy !
Vizirakéta (PET-rakéta) indítási trükkje : levegő-gyorscsatlakozó kicsit átalakítva végzi a töltést, és az indítást. Az apa-fél belsejébe célszerű szűkítő-fúvóka betétet applikálni.

2,5 l palack 14-16 bar nyomással kb 30 fokban indítva elmegy 40-60 m is...
Következő: »»   25 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem