Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Minden, ami modell
a 47. oldalon az első hozzászólásomban beraktam egy képet és egy videót is ott van
az elöbb elírtam az idegesség miatt nem "men" hanem "nem" bocs
Néztem és arra irtam, hogy mindig haladnia kell,hogy meglegyen a légpárna.
Ha gooliba beirod "hovercraft" napokig ellehet nézelődni.
tudom
minden anyagot onnan szedtem tegnap elött 4 órát ültem a gép elött és csak ezeket néztem és igen mindig haladnia kell, de mivel a motor elég erős a szerkezet meg könnyű ezért kis gázzal is fent lehet tartani a légpárnában a nyomást
sziasztok. bellanca dekathlon 480 om van es van egy kis problemam vele. mikor rahelyezem az aksit rendszertelenul beranganak a szervok es motor is. ez mitol lehet?
Több infó kellene. A bekapcsoláskor először az adót kapcsold,Utána a vevő akksit. "Fail safe" vevőnél nekem is csinálnak a szervók egy határozott oda--vissza mozgást, de a motor sosem rándul(csak zenél).Bizonytalan a vevőd?? Hatótáv rendben??
sajnos nemtudom,hogy az ado bizonytalan e,mert ez az elso repulom.Ezert is vettem komplett szettet. sztem az ado jo. Max feltoltott aksival kb 2percig minden jo.teljesen lehet iranyitani,de a 2perc utan egyszerre csak minden ossze vissza dolgozik. ugralnak a servok meg a motor is porog mint atom. olyankor mar hiaba kapcsolgatom az adot nem reagal semmire. S mikor megint toltom az aksit ugyanezt kezdhetem elorol. 2perc es begyagyul..... Erre varjatok gombot.... hmmm?
Hello!szerenék összehozni egy nagyon egyszerű kis elektromos motoros repülőgépet.Ez lesz az első modellem szóval egy kérdésem lenne:A távirányítót és vevő részt nem lehet kit formában megvenni??vagy muszály készen
szia. tudsz venni kulon adot es hozza vevot
Kezdjük az elején, kefés,v nélküli?
Az akksi igen kicsi, lehet hogy hamar leesik a fesz.Én igy probálnám : 1::Aszabiról, vevőbe menő kábelre tennék ferrit gyürüt.2:: Levenném a motor kábelét , 4 cellás aksiról, vagy elemről adnák feszt a vevőnek.(kihagyva a BEC et.)Ha 3~ a motor tennék bele 1300 mAh li-po akksit, Ha kefés, de a szabi támogatja a li-pot akkor is. H a azelőbbi eljárásokkal nem változik akkor grizes a dolog.
Kit formában nemigen kapni, épiteni pedig nem tudsz.(hacsak nem rendelkezel tiz éves nagy , kisfrekis tapasztalattal, van otthon esztergád, cnc -d,plazmavágód stb.)
Keresd ki a googlival ASTLAB honlapját ,mert ő megcsinálta . (Igen nagytudású ,és türelmü ember.)
480 as kefes motor es p&c micro dc 10 szabalyzo van benne. Nimh aksi van benne es nem tamogatja lipol-t. Gazos a dolog,mert mostmar nem mukszik a motor sem. probaltam direkt aksirol ugy megy szabalyzoval nem.mikor mertem a szabalyzot 9,6V ot mertem,de mikor rakotom a motort akkor semmi. tehat terheles alatt semmi.
Probáld meg hogy lehuzott szabinál tápláld meg a vevőt.Igy legalább megtudod a vevő mükszik -e(a szervók dolgoznak rendesen)Lehet hogy a szabályzó BEC -el van gond,tedd rá a motorakkut, és mérd meg van e avékony 3 eres vezetékben piros --fekete (barna)5 volt fesz.Ha sokáig állt az akksi a (boltban, gyártás óta) lehet hogy károsodott.Lehet hogy csak egy cella hibás( az amugy is karcsú pakkban).
Feltettél egy kérdést, én megpróbálok segiteni, erre három napja mégcsak be se nézel a lapra.
Alinghi Mogyi 2007
Más: Tudja valaki, hogy hívják hivatalosan azokat a szervókat, amelyeknek visszacsatolásuk is van, tehát megmutatják (mérik) az elmozdulásukat?
szép hajó
a tiéd? Más: elkészült a robotom. Egész hétvégén ezen dolgoztam és kész Annyit dolgoztam rajta hogy elfelejtettem tanulni !!! A légpárnás is alakulgat. ime néhány kép
+ kép
Mond róla kis infot kiváncsi vagyok :yes:
nos
a motorja két elektromos csavarozó (a legolcsóbb volt a teccsóban) félbevágva, az akkuk még az eredetiek (800mAh) ezekkel 8-10 percig megy, a motorokat egy bevágott pvc csőbe szorítottam bele, a kerekek a régi monster autómból van amibe beleregasztottam két régi csavarozófejet ezért kivehetőek a kerekei ami megkönnyíti a szállítást, nincsen benne szabályzó (mert nem volt rá pénzem) ezért a két szervó mozgatja a két háromállású kapcsolót röviden ennyi nem egy tudományos remekmű, de ez az első robotom :yes:
Szia!
Igen, az enyém...vagyis én készítettem a bébimnek szülinapra :yes: Van másik is, de ahhoz át kéne állítani a honlapot. Lusta vagyok hozzá.
Egyébként érdekfeszítő a robotod.
Én egy régen kiírt robotos pályázatra találtam ki a következőt, de azóta sem foglalkoztam vele. Talán most, hogy felszabadultam a suli alól... Szóval, adott egy terrárium, amiben van egy magasra épített pont, ahonnan több különböző "csúszda" vezet le. A terráriumban van egy kétkerekű robot is és egy csomó különböző méretű acélgolyó (csapágygolyó) Az egészet egy kamerán keresztül figyellené egy számítógép. Ja, van még egy lift is odabent. A lényeg, hogy a robot begyűjtse a számára kedvező helyen lévő és megfelelő méretű golyót, beálljon vele a liftbe, ami ilyenkor felviszi a magaslatra és ott legúrítsa a csúszdán, ott pedig egy propellerszerűségnek ütközve és annka segítségével áramot fejleszt. A cél annyi áram gyűjtése a központ akkumulátorba, hogy a robot szaladgálását biztosítani tudja. ha lemerül, ráül a töltőre. Talán még úgy is meg lehetne valósítani a lejtőn való áramtermelést, hogy vasgolyókat gúrít át tekercsalagúton. Mit szóltok?
Tényleg szuper ötlet
egy robot ami áramot fejleszt amiből feltölti magát és fejleszt és feltölt és fejleszt és ........ tök jó bár én nem vagyok annyira jártas a programozásban :no: de tök jó
A programozás megoldható.
Csak az energia (és a fizika) törvéneinek leküzdése nem. (lsd.: ingyenenergia topic) ...na meg a vasgolyók polarizálása...
hali mindenki!!
lehet hogy kissé hülye ötlet de szeretnék 1 kis helikoptert összerakni házilag nem igazán vagyok jártas a szerelésben eddig csak itthon szerelgettem pl: ledekkel,hangszórokkal,villanyfoglalat cserével szóval nem sok tudásom van de azért szeretek szerelgetni amit eddig sajátkezüleg csináltam az 1 pár házilag gyártott tetováló gép ezt csak elmondásokbol tudtam össze rakni segítség nélkül.(bár ezt a leg amatőrebbek ,mint én is össze dobják bármikor) na szóval 1 rezgőtelefon motorjára és 1 pár kis gomb elemre gondoltam az építéshez de az az igazság hogy itt + áll a tudományom tudna valaki segíteni jah és sajnos az alaprajzokhoz se értek,nemtudok rajtuk kiigazodni mert nemtudom hogy mi mit jelent de nagyon szeretném + csinálni szóval ha valaki tud segíteni azt nagyon + köszönném!!!!!!!! előre is köszi!!!
A helikopter az egyik legnehezebb kategória a modellezésben. Komoly mechanikai tudás kell, hogy legyen benned. Nem éppen az elektronika a legfontosabb.
Inkább építs modellvitorlást, de az sem a legegyszerűbb... De ha minden áron az eget akarod meghódítani, kevés tudással, akkor építs vízrakétát, az nekem nagyon bejött...
Szia .A vizirakéta engem is érdekel.Nyári forró napokon jó buli repülőzés közben.Az eddigi rekordom: kb 10 méter ,és egy helyben felrobbant palack. Láttam megoldást ami kábelkötegelő(köteggel ) fogta a palack nyakát,És persze nem oldott le .Közben a reduktor szépen átengedett ,és durr!!! nemtudom hány bárnál robban a pille,-de ba... nagyot szólt.Azóta nem is próbálkoztam, maradok a biztonságosabb repülőknél.Hogy lehet megcsinálni, hogy pont a jó nyomáson oldjon le??
Szia, az a legegyszerübb ,ha veszel a vatera nevü aukcioson egy pico nevü helit. Szobában jó buli.Kiszórakozod magad vele, és érdemes tanulmányozni ,hogy oldották meg az önstabilizálását.A pico talán ötezer ötszáz postával mindenestül.Konstrukciós tanulmánynak jó.
Gratulálok.!! Legalább te dolgoztál . Én bezzeg lusta dög vagyok, nemcsináltam semmit.Azaz beszereztem párdarab hungarocel tálcát.De csak nagy motorjaim vannak.És a szoknyával nem vagyok tisztába miből kéne csinálni.Amugy a rosszidő ellenére csak kimentünk repülőzni.
Hy !
Vizirakéta (PET-rakéta) indítási trükkje : levegő-gyorscsatlakozó kicsit átalakítva végzi a töltést, és az indítást. Az apa-fél belsejébe célszerű szűkítő-fúvóka betétet applikálni. 2,5 l palack 14-16 bar nyomással kb 30 fokban indítva elmegy 40-60 m is... |
Bejelentkezés
Hirdetés |