Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   466 / 564
(#) bistvan196700 válasza papazsolt hozzászólására (») Jún 24, 2016 /

Szerintem ezt felejtsd el. Ezzel a gázlámpával max ónnal tudnál forrasztani a zártszelvényen, ami annyit jelent, hogy saját súlyánál fogva szét esne a kapu. Inkább kérjél kölcsön egy hegesztőt.
(#) granpa válasza lac12345 hozzászólására (») Jún 24, 2016 /

Ebben a témában: user: erdgab, összes h.sz., és lőn. Ha téma elejére mész, ott 1-2-re megtalálod a lényeges részeket (tőle).
(#) black1989 hozzászólása Jún 25, 2016 /

Megjöttek az igbt , de nem mertem még belerakni mert diódás !
bele e lehet rakni a maci kapcsolásba diódás igbt anélkül hogy ki venném a by26c diódákat?
(#) dara válasza black1989 hozzászólására (») Jún 25, 2016 /

Be lehet rakni a belsőt nem használja.Ez a by elég gyehena,nem ártana hfe 10-16A lenne.Be raknád a rajzot ami alapján készíted?
(#) Moderátor hozzászólása black1989 hozzászólására (») Jún 25, 2016

Ha lesz mondateleji nagybetű, lesz hozzászólásod is. Addig amíg nem, törölni fogom.
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2016
(#) black1989 hozzászólása Jún 26, 2016 1 /

Azta!
(#) icemann64 hozzászólása Jún 26, 2016 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy DC inverteres hegesztő (MMa, Awi, Plasma) megoldható lenne e , hogy AC-t is tudjon?
(#) Ge Lee válasza icemann64 hozzászólására (») Jún 26, 2016 /

Teszel egy combos hidat a kimenetre egy párszor 10 vagy 100Hz-es meghajtással és kész az AC.
(#) icemann64 válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 26, 2016 /

Kapcsolhatóra is megoldható?
(#) hegman válasza icemann64 hozzászólására (») Jún 26, 2016 /

Ötletadó
(#) icemann64 válasza hegman hozzászólására (») Jún 26, 2016 /

Köszi, ezzel kapcsolható marad, az AC-DC?
(#) KissAttila válasza KissAttila hozzászólására (») Jún 27, 2016 /

Fejlemények. Az áramváltó(TC) maradt az 50 menettel, 10 Ohmos és a 3 Ohmos ellenállás is maradt, viszont a potit kicseréltem 5 kOhmosra. Néhány szkópjel a primer részről.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2016
(#) bistvan196700 válasza KissAttila hozzászólására (») Jún 27, 2016 /

Szia! A szkóp jelek jók. Viszont az áramszabályozás nem működik. A harmadik képen a 140A mivel mérted? Milyen terhelést használtál? Szerintem így ne próbálj hegeszteni mert nem biztos, hogy az igbt-ék kibírják. Az áramváltós részt át kellene nézned. A 10 ohmos ellenállást növeld meg 30 ohm-ra.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2016
(#) bistvan196700 válasza KissAttila hozzászólására (») Jún 27, 2016 /

Az áramszabályozást is inkább csökkentett tápról ellenőrizd, addig amíg nem működik rendesen ne próbáld élesben. A szekunderről is csinálhatnál szkóp ábrát.
(#) KissAttila válasza bistvan196700 hozzászólására (») Jún 27, 2016 /

Hát én bizony már szombaton hegesztettem vele,működik az áramszabályozás is. 3,25-ös bázikus elektrodát is simán viszi. Ma kipróbáltam a segéd áramköröket is. A letapadás védelem 12V-nál aktiv(leállítja az IC-t), 13V-nál engedélyezi a működését. A túl melegedés áramkör is helyesen működik.
Az áramot egy 250 A-es béke beli tűs mérővel mértem( a söntje körbe van tekerve a tű mozgató tekercsével, jobban nam tudom leírni.). Volt alkalmam összehasonlítani egy Appa digitális Dc lakatfogóval, vagy 5A külömbség volt a két műszer között az eltérés.
Terhelésnek több rövidre vágott (egy darabot 4 felé) kb.2kW-os rezsó ellenállását használom, egy vödör vízbe merítve. Egy köteg kb. 0,31 Ohm, ilyent kettőt párhuzamba kb. 0,16 Ohm, stb., külömböző értékeket tudok kialakítani.
Az áram szabályzásba amit cserélnék az a négy dióda, 1 A-ra, de most egyelőre így marad.
A szekunder feszültség 40V, a duplázás után 80V.
(#) Ge Lee válasza KissAttila hozzászólására (») Jún 28, 2016 /

Tegyél be egy rajzot hogy melyik gépet építed, hogy néz ki az áramváltó stb. A fel és lefutás lehetne valamivel gyorsabb is, az a 180-190ns elég soknak tűnik. A kikapcsolásokat egyébként meg lehetne még gyorsítani (ha az én gépemről van szó), de ahhoz meg kellene bonyolítani a gate trafó szekunder köreit. Nem emlékszem az enyémre, de mintha 100ns körüliek vagy az alattiak lennének az átkapcsolások.
(#) bistvan196700 válasza KissAttila hozzászólására (») Jún 28, 2016 /

Ezt benéztem, én két félperiódusnak értelmeztem a képeket. Ha már jól működik akkor gratulálok. Ha van kedved az áramváltót inkább 1/80-ra vagy nagyobb áttételre csináld, akkor nem fog semmi disszipálni. A 1N4148-as diódák is megfelelnek. Persze így ismét be kell állítani a lezáró ellenállást.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2016
(#) KissAttila válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 29, 2016 /

Bővebben: LinkSzervusz,
A Te rajzod, bistvan196700 által megspékelve( áram váltó) továbbá amit ajánlottál hő és letapadás védelem. Tranzisztorokat SGW30N60-at használtam külső diódákkal, adatlap szerint 34ns felfutás és 58ns lefutási idővel. A többi idő 180ns-ig honnan jön nem tudom. Csak ilyen IGBT-im voltak, 140 A-nál nagyon meg vannak terhelve kb.19A a primer áram plusz a veszteségek. Venti nélkül hegesztettem velük, melegenek is ilyen helyzetben.
Ha lesz időd és kedved rajzold(tervezd) meg az IGBT kisütés gyorsítót, még van egy IC-ém.
(#) KissAttila válasza bistvan196700 hozzászólására (») Jún 29, 2016 /

Szervusz,
Nagyjából idő kérdése az egész, de szinte biztos, hogy fogok csinálni még egy TC-t a Te általad javasolt ferrittel(találtam kettőt). Egy picit melegednek az 1N4148 helyett berakott diódák.
Vissza térve aTC-re, egy kicsit körülményes a régi levétele, előbb le kell cineznem a sarút hogy le tudjon csúszni a TC, mivel kicsi a lyuk rajta.
(#) csavarkulcs hozzászólása Jún 29, 2016 /

Sziasztok!

Van egy inverteres hegesztőnk, és sokáig volt terhelve, tönkrement. mi lehet a baja?
Amikor levettem a burkolatot, a kimenőtrafó? lábánál a litzét megégve láttam, ezen kívül semmi.
amikor bekapcsolom akkor minden működik, csak ha összeérintem a végeket, semmit sem csinál.

Segítséget előre is köszönöm.
(#) adapter hozzászólása Júl 4, 2016 /

Sziasztok,

Egy kellemetlen kérdéssel fordulnék hozzátok: közeljövőben tervezek néhány otthoni felújítást, átalakítást (garázsajtó, kapu, miegymás..).
Van egy öreg házilag gyártott hegesztő trafóm amit egyedül alig tudok mozgatni, ezt megunván arra gondoltam vennem kéne egy inverteres hegesztőt.
Van, hogy egy évig sem hegesztek (nem is tudok olyan nagyon) de ha most vennék milyet ajánlanátok?
Szeretnék valami ésszerű kompromisszumot, nem túl drágát, de még a fenti munkákat elbíró ketyerét.
Sajnos annyi rálátásom sincs hogy el tudjam dönteni melyik jó, melyik nem.
Tekintettel a széles ár tartományra nem szeretnék szart drágán venni...
(Neten nézegettem pár véleményt/verdiktet de inkább csak összezavarodtam...)
Már azzal is segítenétek ha azt leírnátok mit NE vegyek.
Előre is köszi a hozzászólásokat!
(#) Kovidivi válasza adapter hozzászólására (») Júl 4, 2016 /

Inkább bérelj szerintem.
(#) adapter válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 4, 2016 /

Felmerült bennem ez is, de ahogy magamat ismerem hétvégente lesz csak időm foglalkozni a dolgokkal különböző óraszámban , így lehet, hogy sokszor kellene bérelnem rövid időszakokra, tudod hogy van, ma 1-2 óra holnap 1-2-3 óra, ahogy egyéb elfoglaltságaim engedik.....
(#) Ge Lee válasza adapter hozzászólására (») Júl 4, 2016 / 1

Hogy melyiket vedd és melyiket ne, azt csak az tudja megmondani aki tudja hogy melyik dobozban mi van. Ha teszel fel képet a belsejükről úgy könnyebb véleményt mondani. Egyébként meg majdnem mindegy hogy melyiket veszed mert mindnek a belsejét Kínában csinálják, aztán kap egy dobozt meg valami fantázianevet.
Vagy építesz magadnak. Ha nekem most kellene építenem akkor egy félhidat csinálnék UCC2808-al meg 2db combos IGBT-vel, meg kerülőutas (kondis) "nagyfeszgyújtással", 100-120A max. áramra.
(#) vision61 válasza adapter hozzászólására (») Júl 4, 2016 / 1

Szia!
Az egyik ismerősöm ezt az orosz típust vette, kemény 25 ezer magyar forintért. A tartozék "játék" pajzson kívül elégedett a géppel.
(Folyamatosan hirdet az eladó, vannak neki más típusok is.)
(#) Phile80 válasza adapter hozzászólására (») Júl 4, 2016 / 1

(#) ati790731 válasza Phile80 hozzászólására (») Júl 5, 2016 /

Szerintem is!
(#) tursaba válasza bistvan196700 hozzászólására (») Júl 6, 2016 /

Szia! Befutott a rendelésem (AMICO, 2db. zöld). Találtál róla valamilyen adatot? Írtad Al=8000. Ha készítettél vele valamit, milyen frekvencián használtad ? Köszönettel:
(#) tursaba válasza tursaba hozzászólására (») Júl 6, 2016 /

Elnézést. Lemaradt. Erről van szó.
(#) adapter válasza Phile80 hozzászólására (») Júl 7, 2016 /

Úgy tűnik ezt fogom rendelni....
Következő: »»   466 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem