Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
16 csatornás, villamosan leválasztott, nagyfeszültségű digitális bemeneti modul első próbaverziója.
Köszönet a segítségért Prolinak!
Robocup Rescue ligában indultunk a barátaimmal a képeken látható robottal.
A robot vezérléséért két Tiva felel egy-egy saját shieldre beépítve (egy a testen lévő dolgokért, egy pedig a kar szabályzásáért felel). A fedélzeten van két Odroid XU4 és egy Mikrotik router. A kerekek kokszos bödönökből vannak, a váz hossza állítható (egy lineáris aktuátor a gerinc).
Helló.
Hasonló eszköz kellene nekem is, (kevesebb csatornaszámmal) épp egy munkámhoz. Megoldható lenne, hogy legalább egy csatorna rajzát közzétennéd? Köszi.
Múlt héten volt. Ez pacifista robot, a rescue ligában indultunk vele, ahol romos épületekben történő mentés/felderítési képességeket mértünk össze vele.
Csinálsz a bemenetre egy párhuzamos diódát, ami X feszültségnél átüt és úgy marad. A jelfeldolgozástól függően kialakítod az előszűrést, buffer fokozatot, utószűrést, majd ha kell digitalizálod és átküldöd egy logikai leválasztón az egészet, ha analóg trafót teszel.
Ügyelj rá, hogy a táp is izolált legyen, érdemes kapcs. üzemű tápellátást használni, így minimális kis transzformátorral megoldható a dolog. A panelen alkalmazz átütés biztos távolságokat, szikraközöket. A forrasztás minőségére is ügyelj. Mondanám, hogy küldök rajzot kész panelről, de egyrészt az alkatrészek jórészét nem kapnád meg sehol, másrészt speciálisabb a panel, csak a lényegi felépítése hasonlít.
Az a piros NYÁK valami fejlesztőpanel?
Hogy marad egy dióda amikor nagyfeszültségen átüt... rövidzárban, vagy szakadásban? Mi számít nagyfeszültségnek? 1kV? 50kV?
Áramtól függ,lehet szakadás is meg zárlat is..1000-35000V=középfeszültség,35000V felet nagyfeszültség. Ami 1000V felett van én már nagynak tekintem
Ezé kérdeztem "Gránátalma"-t, hogy mibe szeretné, hogy átüssön a dióda Túlfeszültség elleni védelemre mintha már kitaláltak volna valami varisztort, vagy mit.
Akkor eszerint ez a nagyfeszültségű leválasztó több, mint 35kV-ra van méretezve. Most csak gonoszkodom, pedig nem kellene.
Biztonságtechnikailag 1000V felett nagyfeszültség tehát a nagyfeszültségű leválasztó természetesen erre van tervezve.A középfeszültség csak egy fogalom és a szabvány biztonságtechnikailag nem tesz különbséget a közép és nagyfeszültség közt..
Bár nem hasztalan dolgokról folyik az OFF, de ennek ellenére, kérlek Titeket, folytassátok másik topikban.
Köszi! (T)
Sziasztok! Ugyan még nincsen kész, de azért felteszek egy képet a telefonomhoz készülő "dokkolóról". Ha rádugom a telefont, akkor tölti majd, és egyben kihangosítóként is működik majd, a beépített akkunak köszönhetően pedig hordozható lessz, így pl. a semmi közepén is lehet majd munka közben zenét hallgatni, vagy éppen filmet nézni. A kisebbik nyákon egy KT2206-os sztereó végfok van, az fogja a kisebb hangszórókat hajtani, amik egy LG LED TV-ből származnak. A nagyobbik panelen kapott helyet egy TDA2003-as végfok, előtte egy NE5534-el felépített aluláteresztő szűrő van, ami egyben 65Hz-es középponti frekvencián emel is 12dB-t, hogy a viszonylag kisméretű "mélynyomóval" is meglegyen a kellő dübörgés . A nagyobbik panel bal alsó sarkában egy FET lakik, ami a 3 cellás 4200mAh-s lítium akkupakkot hivatott megvédeni a mélykisüléstől. Még tervezés alatt van a balanszeres töltőáramkör, ami egyben a telefon töltéséhez szükséges 5V-ot is szolgáltatja majd. Ahogy készülnek a részegységek, rakom fel a képeket folyamatosan.
Igen, egy Texas Instruments Tiva C.
Természetesen, amúgy sem az én szellemi termékem Proli javaslata
Tiszteletem mindenkinek !
Amit készítettem, egy LM8560 vezérlésű óra. Mivel az erre hivatott duplex-LED kijelző sajnos beszerezhetetlen, ezért átalakitottam. Igy 4 darab közös anódú, kék szinű LED kijelzővel nagyon látványos. Továbbá az 50 Hz órajelet sem a hálózatbol veszi, hanem 6,5536 MHz-s Xtal generátor szolgáltatja, 17 bites osztással. A fényerőt is lehet állitani /MIN., MAX., MANUAL, AUTO/. Manual módban egy potméter, AUTO módban pedig fényellenállás vezérli a LEDeket tápláló stabilizátort. Egy 9V elem is rá van kötve, áramszünet esetén az óra "ketyeg" tovább, csak a kijelző nem világit. Hogy mennyire pontos ? Egy DCF77 vezérlésű órához képest 5 naponta 1 másodpercet siet, ez egy év alatt 73 mp., persze kb. 25°C-on. Remélem elég hőstabil a kristály ahhoz hogy +/- 5 °C nem fogja tulságosan befolyásolni a frekvenciáját. További sikeres projekteket mindenkinek.
Ügyes vagy gratulálok.
Nekem a szememet már bántja a kék LED, de ettől független jól néz ki..
Köszönöm.
Ezzel lényegében az volt a célom hogy "újraélesszem" az egyedi display dekódere miatt méltatlanul "elfeledett" LM8560-at,,, valamint egy MCU nélküli óra. Igy hogy "kapott tőlem" egy interface-t, bármilyen közös anódú kijelzőt meg tud hajtani, amik ugye manapság minden méretben, szinben és fényerővel beszerezhetőek. Bár a kijelző NYÁK-ját mindig az adott kijelzőhöz kell igazitani, /EAGLE-vel gyorsan megy/ azt hiszem elértem a célomat. Van még 4 darab a fiókban ugyhogy majd biztos lesznek külömböző variánsok, már 3 kolléga jelezte hogy szeretne ilyet. A HOUSING még készülőben van, de a lényeg hogy már 10 napja megy, és tartja az 1 mp./5 nap pontosságot,,, vagy pontatlanságot ha ez annak számit.
Kültéri szenzorok felszerelve, SW felújítva. Már csak műanyag tányérokat kell szereznem a hőmérő árnyékolására és kész.
Nem semmi munka. A tartó konzolt te csináltad? Látom le van horganyoztatva Az egyik felfogatópánt kicsit furcsán áll
A 3. képen 100.9%-os max páratartalom van.
Helló. Nekem is van egy hasonló projektem a sok másik mellett. Ez is meteorológiai állomás lesz, még van mit csinálni vele. Nekem az adatokat a netről szedi, az openweathermap-szerverről, API adatokként, egy ESP8266 modulon keresztül. Kivéve a dátumot, időt, belső hőfokot. Ezek RTC és DS1621-ből érkeznek. Az egyik 7"-os kijelző DUE-val, a másik 3,5"-os kijelző MEGA-val. A MEGA-ba nem fért bele az 5 napos előrejelzés, mert vevés a memóriája, az API adatokhoz meg jóval több kell.
Ez a "C" sín eleve tüzihorganyzott, naponta, ha olyan a munka, 10-20 m is elmegy belőle. Minden fémalkatrész vagy tüzihorganyzott vagy saválló, kivéve a kis csövet, ami a szélmérőt tartja. Majd egyszer lecserélem, ha találok hasonló átmérővel időjárásállóbbat. Igaz, a csütörtök reggeli 80-90 km/h széllökéseket így is bírta, csak éppen áram nem volt. Azért áll furán a felső rész, mert a gerenda is így van kifaragva (melléképület az udvaron), rásimult.
nedudgi: A szélmérő "TX-20 kanalas szélmérő" néven kapható itthon. A protokoll leírása pedig itt van: Bővebben: Link. Semmi trükk, közvetlen 5 V-ot lehet neki adni, cserébe 1-2 másodpercenként ad infót.
Ezt az adatot tegnap este küldte az Si7021-es szenzor, észrevettem én is. Nyílván nem egy ipari mérőegység, nekem így is tetszik. Kíváncsi vagyok, tudja-e tetézni.
100,9-nél már csöpög a víz. És Tegnap, lám csöpögött is..
Úgy értettem, hegesztés után, felszerelés előtt horganyoztattad le, a képen nem annyira látszik, talán cink spray-vel fújtad le?
Gyárilag tüzihorganyzott, legalábbis mi így kapjuk ezeket. A hegesztést már én fújtam körbe.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |