Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia! Hidd el, hogy az egy 150Ft-os poti. Link Ugyan ez 10K-s, de ha nem találsz 20K-sat, akkor lehet, hogy ez is jó bele.
Jó, akkor legyen 1000 Ft, de ezek szerint akkor neked nem ér meg annyit, hogy normálisan megcsináld...
![]() Egyébként valóban a 10K is jó bele...
Köszi, igaz az enyémnek 6 lába van. Rossz a kép amit feltöltöttem.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2016
Megéri csak informálódom aki jobban ért hozzá.
A képen egy kapcsolós van. Neked akkor meg egy sztereo (tandem) kell. Link Sajnos ez már tényleg nem 150Ft-os.
![]()
Ha többet veszel, van 150 Ft -ért is:
Potméter... szok oco.... ![]() Sőt, még 100 -ért is... Potméter... A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2016
Szívesen! Bocs az élcelődésért! Mi öreg rókák már csak ilyenek vagyunk.
![]()
Köszönöm mindenkinek aki segítségemre volt a Sal wrc-200 témában.
Jóéjt mindenkinek!
Sziasztok Guruk!
Szükségem lenne egy olyan "fekete dobozra", ami egy fénypont mozgását tudja leképezni két feszültségértékre, mondjuk X=-5...+5V; Y=-5...+5V. Tehát ha a fénypont a téglalap alakú látómezőben éppen középen van, akkor 0;0 V lesz a kimeneten, ha a bal alsó sarokban, akkor -5;-5V, stb. A fénypont mozgását lehetne kamerával is detektálni, de talán szükségtelen a pontosság, nekem elegendő lenne egy kb. 8x6-os fotodióda mátrix. Nos, hogyan, milyen kapcsolással lenne ez megvalósítható? Persze lehet, hogy kamerával egyszerűbb. Adott esetben a konkrét kivitelezésre is keresnék önként jelentkezőt.
Idézet: „Ha pedig leveszed előle a speciális lencsét, soha nem fog mozgást érzékelni, mert nem lesz lényeges fényváltozás az érzékelőn.” Ez tévedés! Ha leveszed előle a fresnelt, akkor is érzékel, ez egy BIS0001 IC-vel szerelt szenzorral lett tesztelve. Konkrét esetben egy ajtó fölé lett szerelve, és miután le lett előle véve a fresnel, még a jóval távolabb lévő radiátor felől áramló hőre is aktiválódott magától, holott azelőtt ilyen nem történt.
Létezik analóg fényérzékelő "lap", amelynek szélei, ahol a feszt mérheted, ki van vezetve. Kb 10cm átmérőjű a nagyobbik, iszonyat pénz volt (életemben egyszer engedtek 10 méternél közelebb hozzá). Kérdés a feladatban az érzékenység, hullámhossz, sebesség. Ha elég a 256x256 felbontás, akkor van ekkora mátrixú pozíció szenzor, ezt SPI-n keresztül digitálisan olvashatod (S9132, kb. 36Euro, de gyors). S9132pdf
Alacsony érzékelési sebesség esetén olcsó a kamerás cucc, a feldolgozás már "csak" program kérdése. Használható még az optikai egerekben lévő szenzor, ha jól rémlik 17x17-es mátrix szokott lenni benne, a tiszta nyers képadat is kinyerhető.
Jópár használat után is szépen működik a mosogatógép, rendesen felmelegíti a vizet.
Nagyon köszönöm a segítséget! ![]()
Ennek örülök. Bejött az interneten elterjedt javítás legegyszerűbb módja: cserélj kondenzátort. Természetesen ez nem minden esetre igaz.
Ellenállás-opto hálózat csomópontjait bevezeted analóg multiplexer (pl. cd4067) bemeneteire, kimeneteket egy mikroP. AD bemeneteire . A proci a multiplexeren keresztül folyamatosan lekérdezi az állapotokat.
Innentől bármilyen megjelenítést generálhat neked. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2016
Ha komparátort is használsz (pl. lm339) AD sem kell.
Már csak az a kérdés, hogy a fénypont hogyan helyezkedik el az érzékelőkhöz képest. Az érzékelőre világít a valami, vagy egy falon kell figyelni a pontot? Utóbbi kicsit macerásabb.
atrue: "nekem elegendő lenne egy kb. 8x6-os fotodióda mátrix."
A teljes mondat, ami kétértelművé teszi: "A fénypont mozgását lehetne kamerával is detektálni, de talán szükségtelen a pontosság, nekem elegendő lenne egy kb. 8x6-os fotodióda mátrix." Kamerába nem szokás belevilágítani. Gondolom én.
Pontosabban kellet volna megfogalmazni az elvárást (azt viszont senki nem gondolhatja komolyan, hogy egy akármilyen felületről visszavert fényt fotomátrixal egyszerűen detektálni fog (és még a mátrix ne is takarja a fény útját)).
Ezért választottam a legegyszerűbb megoldást. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2016
Sziasztok. Jókedvű amatőr vagyok, min ismeretekkel. Elképzelés a köv.: olyan helyre, ahol a szalonképesség nem alapfeltétel ( kamra, pince, sufni) akarok csinálni egy ledes világítást. Alapötlet: 220 v egyenirányíitva, (ebből lesz 310V DC), és sorba kötök 10 db COB ledet (á 10w/db), amiknek 32 volt DC kell, és 1A megy át rajtuk. (Neten ezt találtam, lásd kép, a felső része).
Összeraktam, de ahogy bedugom, lecsapja az automatát. Testnek a földelt dugalj földelését vettem, és nem akar menni. Mit nem tudok, mit keféltem el? Elvileg 100w lesz a fogyasztás, 1A mellett. Köszi egyen ir kapcs
Helló!
Ezek itt N FET-ek lesznek, az egyik némi zárlat után megdöglött. Ugyanolyan típusra szeretném kicserélni. Meg lehetne tudni a jelölésből mi a típus?
Inkább vegyél egy összeszerelt lámpát, mielőtt felgyújtasz valamit, vagy valaki meg nem hal.
Az ármamot korlátozni kell, amit te nem tettél meg, plusz a földelést nem szabad ilyesmire használni, életveszélyes feszültség alalkulhat ki minden földelt eszközön. Utóbbihoz kell egy kis balszerencse is, de jó úton haladsz.
Sziasztok!
Vettem az ebay-en egy lapos ethernet kabelt amin volt rj45 csatlakozo is. Mivel falon kellett lyukon athuznom levagtam a veget. Ekkor derult ki, hogy ebben a lapos kabelben vekonyabbak a veuetekek mint a sima lan kabelben, igy az rj45-t hiba probalom nem tudom raszoritani. Korabban is raktam fol ilyen csatit sose okozott gondot se itt nincs kontakt. Gondolom a vekonyabb vezetekek miatt. Can valakinek otlete hogy lehetne ra csatlakozot rakni? Vagy van valami rj45-os csatlakozo vokonyabb vezetekekhez is? Mit tudok vele tenni hogy legyen a vegen csatlakozo?
Ha egy UV led világít azt gondolom látod,ha láttál már pénzvizsgálót akkor tudod a választ is.
Ha mégsem fetek lennének, akár BC848-ak is lehetnének.
Infra esetében csak a fényforrás szórása miatt láthatók mégis színek, UV esetében nem mindegyik tartománya látható. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2016
Azok (is) ezt a jelölést kapják?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |