Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USB kérdések
 
Témaindító: shark, idő: Júl 27, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) Gory válasza tomi936 hozzászólására (») Aug 26, 2009 /
 
Szia!

A szabvány szerint (igen már megint a szabány ) a Data vonalak feszültésge nem mehet a táp feszkó fölé. (Illetve 10 másodpercen belül le kell a data vonalak feszkóját venni)
Tehát ha megszakad az 5V, elvileg a data vonalon nem szabad menni semminek 10másodperc után.

Ha bus powered a hub, azaz a PC-ről kapja az 5V-ot akkor az 5V elvétele után nyilván nem fog működni a HUB maga, tehát elég az 5V vezetéket lekapcsolni elvileg.

Ha saját tápos a HUB-od, és követi a szabványt, akkor az 5V lekapcsolása után nem ad ki Data lábaira semmit, tehát ebben az esetben is elég az 5V vezetéket megszakítani elvileg. Ilyenkor a rádugott cuccok azért még kapnak tápot meg minden, csak a PC felé nem megy adat.

(#) tomi936 válasza Gory hozzászólására (») Aug 26, 2009 /
 
Köszi a felvilágosítást!

Nekem nem az fontos, hogy mennyire hordozható mivel asztalnál használnám, szóval a plusz táp nem gond. Csak laptopot használok és néha csak levágom a tetejét és otthagyom és azért kell a kapcsoló, hogy akkor pl. nem mennyen a gamepad kijelzője vagy csak tölteni akarom az MP4-et és ne csatlakozgasson. Amásik ok az pedig az, hogy mivel laptop ezért csak 4 USB portjavan és az mindig tele van dugdosva és ha viszem el akkor ne keljen vacakolni a vezetékek kiráncigálásával hanem kirántom az elosztó vezetékét és lehet menni.

Üdv tomi936
(#) roland9 hozzászólása Márc 30, 2010 /
 
Sziasztok nekem egy olyan gondom lenne, hogy vettem elméletileg egy 4 portos ,2.0-as hubot építettem hozzá 4db pcm2904-et (usb hagkari) és azt írja ki hogy:
"ez az eszköz gyorsabb működésre is képes ha nagyobb sebességű usb portba dugjuk" a gépen az összes usb port 2.0-ás.
A másik amit ki szokott írni amikor használom a hangkarikat hogy:
Az usb-vezérlő sávszélesége megtelt.

Az lenne a kérdésem, hogy ezek a hibajelenségek mitől lehetnek?

üdv.: Roland
(#) Gory válasza roland9 hozzászólására (») Márc 30, 2010 /
 
Szia!

Szerintem az lehet hogy van a 4 hangkártyád. Ezek a hangkarik általában isochronous transferrel küldik az adatot. Az isochronousnál a Host lefoglalja a szükséges sávszélességet a hangkártyának, amikor az az elején közli hogy milyen időközönként mennyi adatot fog küldeni. Én azt tudom elképzelni, hogy a sávszélesség elfogy, és ezért esetleg az egyik hangkártyád nem High-speed, csak full speed módban megy. Vagy egyáltalán nem megy.
A 2.0 szabvány szerin egy mikroframebe 3 darab isochronous tranzakció fér, lehet hogy a 4 kártya már túl sok.
Nem tudom azok a PCM IC-k tudnak-e ilyet. Elvileg a szabvány szerint valamilyen működést a high speed cuccoknak full speeden is nyújtaniuk kell. És egy hangkártyánál ez belefér hiszen usb 1.1.es hangkarik is léteznek.

Ha a géped asztali gép, és van az előlapon meg a hátlapon is USB aljzat, akkor dugd külön aljzatba őket. Általában az előlapiak másik Host-hoz kapcsolódnak az alaplapon mint a hátlapiak, így nem egy hostnak kell a sávszélességet lekezelni. Sőt általában van vagy 6 host controller egy gépben.
(#) roland9 hozzászólása Dec 7, 2010 /
 
Sziasztok

Nekem egy olyan problémám van, hogy van egy timecode rendszerem MAYA44usb-vel és vettem hozzá még 1 MAYA hangkarit, hogy tudjak vele felvenni.
A probléma az lenne, hogy ha rákötöm egy usb hub-ra akkor csak 1 hangkártyát tudok használni ha viszont az lapin az egyik hangkártyát az egyik usb-be a másikat a másikba kötöm úgy meg működik próbáltam már azt is hogy külső tápot adok a hub-nak de semmi változás. És az ASIO4ALL program BEYOND LOGIC-ot ír ki arra a hangkarira ami nem működik.
Mi lehet a gond?

üdv.: Roland
(#) mate_x hozzászólása Máj 9, 2012 /
 
Sziasztok!

Ha egy USB2.0-ás csatlakozóhoz csatlakoztatok egy 4-es USB2.0-ás elosztót, akkor ez lassítani fogja az adatátviteli sebességet? Ha az elosztó egy csatlakozóját használom, akkor gondolom nem, de ha mind a 4 csatlakozót használom, akkor gondolom igen, vagy a hub képes küldeni egyszerre jeleket, hogy ne lassuljon az adatátviteli sebesség(nem ismerem még az USB kommunikációs módját)?
A választ előre is köszi.

Üdv, mate_x
(#) Pain67 hozzászólása Dec 20, 2013 /
 
Sziasztok,

Egy USB portra kellene adatokat küldeni a következőképpen :
Adott több gomb (legyen kezdetnek 4) amelyek megnyomásakor egy jelet kellene küldeni usb portra amit szoftveres részről egy program fogad. A lényege az lenne hogy a program egyértelműen megtudja melyik gomb lett megnyomva. Feltétel az is hogy egyidejűleg több gomb is megnyomható.

A programmal még nem lenne gond, a probléma maga az, hogy hogyan azonosítsam a lenyomott gombot valamint hogy hogyan alakítsam ezt olyan formára hogy azt küldeni lehessen USB-re.
(#) Sebi válasza Pain67 hozzászólására (») Dec 20, 2013 / 1
 
1500-ért komplett klavit kapsz, benne egy 30x80-as panelen kontroller. Csak megkeresed melyik bemeneten van a használni kívánt gomb (esetleg adatlapot is találsz) és kész.
(#) Hp41C válasza Pain67 hozzászólására (») Dec 20, 2013 /
 
USB HID szabvány szerint lehet megoldani. Ha alacsony sebesség elég, egy olcsó, beépített USB nélküli AtTiny, PIC is meg tudja oldani: LibUSB, USB16F. HA nagyobb sebesség kellene, akkor beslő USB illesztős kontrollert kell választani.
(#) Ven válasza Pain67 hozzászólására (») Dec 20, 2013 /
 
Nem egészen értem mi a probléma. A PC oldali rész a nehézség vagy a hardver/FW?
A billentyűzet a legegyszerűbb választás, ahogy már előttem írták, szerintem fontold meg.
(#) cmdnetwizard hozzászólása Aug 28, 2014 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, hogy hogyan induljak el a feladatom megoldásához.
A feladatom a következő: Adott egy PIC32(mx440f512h), ami bizonyos feladatokat lát el. Adott egy PC, aminek értékeket kellene kiolvasni az eszközből, illetve értékeket beírni. Mivel az eszköznek hordozhatónak kell lennie (pontosabban PC függetlennek, maximum illesztőprogram szükséges), ezért én az USB-s kommunikációt tartom a célnak megfelelőnek.

Tehát a kérdésem volna, hogy a feladat megoldásához milyen anyagokat nézzek meg, minek olvassak utána, mikre lesz még szükségem?

Mellékes információként még elmondanám, hogy a PC oldali vezérlő programot én C# nyelven szeretném megírni, illetve a PIC-et pedig valamilyen C nyelven, jelenleg az MPLAB X (XC32-vel) és a mikroC PRO for PIC32 áll rendelkezésemre. Az USB sebesség az nem fontos, illetve az eszköznek működnie kell ha nincs USB kapcsolat, viszont a kapcsolat alatt nem árt a működés.

szerk.: Elvileg keddre kellene kész lennie a cuccnak...
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2014
(#) abcdabcd válasza cmdnetwizard hozzászólására (») Aug 28, 2014 /
 
PIC-es témában lehet nagyobb sikerrel jársz..
(#) cmdnetwizard válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 28, 2014 /
 
Rendben. Átírom oda. Köszi!
(#) Hp41C válasza cmdnetwizard hozzászólására (») Aug 29, 2014 /
 
Keddig a PIC32 uart - FTDI - PC COM port verziót látom kivitelezhetőnek egy gyári 3.3V -os USB - serial konverter felhasználásával.
A PIC -el való USB kezelés megoldására csak az a kérdés jut eszembe: Melyik keddig?
(#) cmdnetwizard válasza Hp41C hozzászólására (») Aug 29, 2014 /
 
Igazabol csak a kommunikacio van hatra, es kesobbi bovithetoseg miatt usb-t szeretnek, mert a kesobbi feladat az az lesz, hogy az adatokat pendrive-rol kell behuznia, illetve oda menteni.

Szamomra az volna a legtokeletesebb, ha talalnek valami tutorialt a kommunikacio elkezdesere, es hogy hogyan kuldjek es fogadjak adatokat, abbol mar a hetvege alatt keszen lenne az eszkozom.

Csak a Gugli nemigen talalt hasznalhato dolgot. Egyedul a libusb-re meg a libusbdotnet-re talaltam ra, de hogy hogyan kell hasznalni, arra meg nem.
vagy csak en kerestem rosszul...
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2014
(#) csabesz1414 hozzászólása Jan 16, 2016 /
 
Sziasztok!

Egy USB-s játék kontrollert szeretnék használni az ATMEGA32 mikrovezérlőmmel. Kezdő vagyok még az usb világban. Tudnátok ajánlani valami segítséget(cikket, honlapot), hogy hogyan tudnám kommunikációra bírni a kettőt?

Előre is köszi.
(#) juppi hozzászólása Feb 18, 2016 /
 
USB-kábellel egy olyan TMC-vevő áramellátását szeretném megoldani, amely a TMC-jelek mellett áramot is átereszt a GPS-navigátornak.

Az USB-kábel vége:
- piros V(busz)
- sárga: földelés
- zöld: adat (D+)
- fehér: adat (D-)
Ezt kellene bekötnöm a TMC-vevőbe, de csak 3 csatkakozási pont van:
- piros
- sárga
- fekete

Elképzelhető, hogy a 4 USB-kábelből (amely ugye csak áramot ad, adatokat nem, hisz a TMC-jelek egy antennán jutnak be közvetlenül a vevőbe) kettőt össze kell kötnöm, és akkor kapok 3 kábelvéget, amelyeket csatlakoztatnom kell az adapterre (vevőre), de hogyan?

Nézegettem a Wikipédián az USB-kábel huzalozását, de nem világos minden:
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2016
(#) eyess válasza juppi hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
A bemeneten a piros a + a fekete a - , és a sárga pedig az antenna.
Ha az usb kábelt akarod így bekötni , akkor értelem szerűen +,- , és az antennának meg kiválasztod a neked kívánt maradék színből valamelyiket , és azt forrasztod be.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2016
(#) juppi válasza eyess hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
Én ezt vitatom.
A bemeneti sárga a töltő USB-kábelre csatlakozik, az antenna csak utána van, annak a kimenethez van köze, de alaplapi szintem ez meg van oldva.
Szerintem a halványpiros megy a pirosra, a sárgás-zöldes a feketére. A fennmaradó zöld és fehér (adat)huzalok az érdekesek. Szerintem
- össze kell kötni őket, és csatlakoztatni a sárgára, a pirosra vagy a feketére.
- egyiket vagy másikat csatlakoztatni a sárgára, a pirosra vagy a feketére.
stb.
Sok a variáció.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2016
(#) juppi válasza juppi hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
Ezen a képen bejelöltem az antenna csatlakozóját is.
(#) KTobi válasza juppi hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
A NYÁKon hová megy a sárga? Mert ahogy én látom sehova.
(#) juppi válasza KTobi hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
Igazából az USB-kábel helyett – talán írtam – autós szivargyújtó-töltő kábele volt a bemenet, bár azoknak két kábele szokott csak lenni (piros és fekete). Itt gondolom azért van három huzal, mert a TMC-adaptert és a PNA-t is árammal kell ellátni.
De igazából, a sárga kábel szerintem felesleges, mert a bejövő áramellátást a lapon, nyákon, el lehet osztani kétfelé.
Rémlik, hogy a szivargyújtó-töltő kábelen a sárga huzal rá volt csavarva valamelyik másik (a fekete?) huzalra.

Ami a bekötés utáni részt illeti: az engem már nem érdekel, mert onnantól minden csatlakozás a nyákon is és a kimenetnél is gyárilag meg van csinálva.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2016
(#) juppi válasza juppi hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
Szétkaptam a szivargyújtó-töltő másik (az autó szivargyújtójába csatlakozó) végét is.
A sárga vezeték IR4-es jelzésű pontba megy a lapkán. Ez nem tudom mit jelenthet. (Az ellenállás jelzése sima Rxx, én így tudtam.)
Ennek a lapkának a szerepe egyébként az, hogy a kocsiból kijövő 12 V-os egyenáramot 5 V-os egyenáramra transzformáljon le.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2016
(#) bbalazs_ válasza juppi hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
Az nem IR4, hanem az I-nek nezett resz az ellenallasnal jelzi, hogy melyik fele alljon a teste. Ha jobban megnezed, latod, hogy egy korbol jon ki.
(#) juppi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 19, 2016 /
 
Köszönöm, világos.
Bekötöttem amúgy.
A bal oldalon az USB zöld (D+) és piros kábelét összecsavartam, úgy mennek az adapter piros kábelére, a sárgát a feketével kötöttem össze. gy működne a TMC, az más dolog, hogy a navigációs szoftverben még játszanom kell a beállításokkal, de a kábel tölt, és TMC-jelet is továbbít most.
(#) regass777 hozzászólása Júl 17, 2016 /
 
Sziasztok!
Ne haragudjatok ha rossz helyre írtam, de már végleg el vagyok keseredve nem találok megoldást egy problémámra...
Az autómban színes navigációs kijelző van RCA-Aux bemenettel. (sárga-fehér-piros).
Vásároltam hozzá egy fél dines dvd lejátszót amin van USB bemenet is.
A probléma a következő: Ha a pendrive-ot közvetlenül a lejátszóba dugom, akkor működik faszán, bár ha hirtelen mozdítok a kormányon (gondolom az elektromos szervó miatt) egy minimális pillanatra mint ha elveszítené a jelet a dvd lejátszó a pendrive-ról. A fő problémám amire nem találok megoldást, hogy miért van az, ha már USB hosszabbító kábelen keresztül dugom be a pendrive-ot akkor már nem tölti be a pendrive tartalmát. Ez miért van?? A Feszültség értékek jók mindenhol, próbáltam már 3 kábellel ezek közül az egyik ráadásul 3.0-ás extension kábel, próbáltam 3 féle pendrive-val de semmi eredmény...nem akarom elhinni hogy kábelen keresztül már nem lehet használni az usb-t....
(#) eSDi válasza regass777 hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Üdv!

Valószínű nincs jó szűrve a tápja szegénynek és bezavar a gyújtás, vagy akármi. Hosszabbítót köthetsz rá bármilyet, ha a dobozon belül nem megfelelő a vezetékelés. Az is lehet, hogy forrasztási hibás az USB aljzat, vagy az 5V-os táp már nem tud akkora áramot biztosítani a pendrive-nak, hogy az hosszabbítón keresztül is üzemelni tudjon. A silány PC házakban is bőven elég hozzá az a 20-25cm hosszú árnyékolatlan vezetéken, hogy összezavarodjon. Ekkor az USB2.0 sebességet el is lehet felejteni, rosszabb esetben fel sem ismeri az eszközt.
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2016
(#) regass777 válasza eSDi hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Akkor gondolom semmi megoldást nem fogok rá találni? 12v-os egyébként, próbáltam a házon belül az usb elé forrasztani egy hosszabb usb kábelt, de az eredmény akkor is ugyan az volt...sőt próbáltam direkt az akksiról nem járó motornál tápot adni neki de mindíg ugyan ez a gond..
(#) eSDi válasza regass777 hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Akkor silány a konstrukció sajnos és a vezérlő a ludas. Azt még megpróbálhatod, hogy a pendrive-nak külső tápból adsz 5V-ot. De ügyelj rá, hogy vissza ne menjen a lejátszóba az 5V.
(#) regass777 válasza eSDi hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Rendben! Köszönöm szépen a tanácsot!
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem