Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Tegnapi szerzeményeim. Videoton Mobilett hordozható elektroncsöves tv 1969-ből. Illetve egy VT Benczur. Nagyon szép állapotú, a belső rendben van, a sorkimenő is ígéretesnek látszik. Képcsöve Valvo gyártmány. 1960-as évjárat.
Közben igen ráérősen haladok a Sztár tévémmel, már az összerakás fázisában vagyok. A külső felújítás egyáltalán nem úgy ment, mint ahogy számítottam és a végösszeg is horror lett, a kinézetről nem beszélve... De a lényeg, hogy a szú ki lett irtva és nemsokára nekifogok a javításnak is.
Igen, tudom, hogy a Budapest nagy csoda volt anno, azért is szeretnék egyet belőle. Belsejéről talán azt a képet láttam először, amit Te küldtél tegnap... Arra viszont nem emlékeztem, hogy kétféle csővel is gyártották. Egyik felem annak drukkol, hogy első szériásom legyen, mert az a régebbi, másik felem meg a második kiadásnak örülne jobban, mert nagyon szeretnék egy késői Tungsram képcsövet. Bár van egy nagyon késői Tungsram képcsövem (azt hiszem 1990-es gyártású, gyári dobozában, nulla perces!), de az nem ér, mert az egy 17 centis monitorképcső.
Gratula a gépeidhez, szép ez az ívelt Kékes, nekem kocka van, de direkt olyat kerestem, mert ahhoz fűződik emlék (apáméknak volt olyan a '60-es években, egészen a '90-es évek elejéig használták!). Jó lenne már nekem is hozzálátni a nagybeteg gépeimnek, mindkettőnél megálltam, mikor lett rajtuk raszter, de attól még nagyon messze vannak, hogy kép is legyen rajtuk. A Kékes az tök jól működik, úgy ahogy Vaterán vettem kb. 4-5 éve. A pufferkondinak annyi, és a képlinearitás állító poti spiáter teste szét van törve, emiatt nagyon csálé a függőleges eltérítés, de ettől eltekintve tök jó, szép képe van (ahhoz képest, hogy nincs felújítva). Hú, jó tudni, hogy az orosz színes csövek ilyen jól regenerálhatók... . A fotó becsapós lehet, de cudar jónak tűnik annak a Munkácsy Colornak a képe. Én egy Mullard képcsöveset láttam anno, sajnos pincében, darab drót antennával, de a borzasztó konvergenciahibáktól eltekintve szépnek tűnt a képe. Aki hazavitte, pár hét múlva kidobta, mert leégett a sorkimenő... Kicsit sem téptem a hajam...
Emlékeim szerint nagyon kerestem, de nem találtam hernyócsavart. Az üveg előtt biztosan nincs vájat, emlékeim szerint mögötte sem. Most nem tudtam annyira belefolyni, hogy kivegyem a dobozból a sasszit, a külön, tarcsi sasszim az első roncs Pacsirtámból pedig el van ásva.
Bocs, ha hülyeséget beszélek, de a Benczúrban nem ugyanaz a sasszi van, mint a Kékesben? Mintha így rémlene a Kádár könyvekből... Most csak képekre kerestem, de az oldalukon a tasztatúra elég egyformának tűnik.
Azta! Gratulálok! Ez a Videoton Mobilett vagy teljesen kiesett, vagy soha nem hallottam róla. Hány centis, 47? Jópofa, nekem ebben a méretben az Orion Vénusz a kedvencem, de az nem igazán hordozhatónak lett kitalálva (legalábbis nincs füle). Én abban a tévhitben voltam, hogy a csöves Minivizor volt az első és egyetlen hordozható csöves tévénk... Ezek szerint mégsem olyan különleges a kis Minivizorom . Nem baj, de akkor is különleges: a legkisebb hordozható csöves magyar TV ! Egyébként külföldön sem hinném, hogy készült volna a Minivizornál sokkal kisebb full csöves TV. Jó, talán Amerikában/Japánban, nuvisztorral... De úgy nézem, hogy nem volt ilyen, mert az amcsik már '59-ben tranzisztoros hordozható TV-t csináltak (Philco Safari, YouTube , Philco Safari belülről), aztán a Sony-val versengtek a minél kisebb TV-k gyártásában, így már szóba sem került az elektroncső kistévéknél.
Szuvasodik a Sztárod? Úgy rémlett, az már pozdorja dobozos, csak furnér van rajta. Az én Pacsirtám talpában is van pár "alagút", de már nem laknak benne. Ettől függetlenül jó lenne lekezelni valamivel, nehogy új lakó költözzön be... Te mivel kezelted a Sztárod? Régebben keresgéltem ilyen témában, de színtelenből csak nagyon büdös és/vagy nagyon drága opciókat találtam . Vagy ha éppen nincs benne szú, csak zárjam le a járatokat és lakkozzak, remélve, hogy nem maradt benne életképes lárva?
Köszönöm, ez egyszerűnek és viszonylag biztonságosnak tűnik (csak meg ne égessek valamit), ki fogom próbálni.
Persze, hogy kivett sasszinál, és persze, hogy nem az üvegen tartottam ellen... . Már nem emlékszem pontosan, hogyan próbáltam, csak arra, hogy az volt a veszélye, ha hirtelen megindul, törhet a skála, ezért inkább elnapoltam. Egyébként végül elég volt, hogy kifújkáltam meg kisecsettel kitakarítottam a skálát, amennyire a helyén (kiszedett sasszival) hozzáfértem. A roncs, törött skálás Pacsirtámat szadiztam először, mert azon az egyik gomb is törött, de úgy is alig sikerült leszednem, hogy nem voltam kíméletes... Nagyon rá van gyógyulva. Szerintem ezt a melegítős trükköt próbálom ki, de hajlítok egy ilyen körmös lehúzót is. Lehet, hogy a kettő kombinációjára lesz szükségem.
Ááá, egy gyári CCIR-es... Csak kicsit drága... Gondolom, a szállítás lenne a második húszas... A ferritantenna meg majdnem biztosan elszabadulna, és szétverné a csöveket, meg még ki tudja, mit. Pacsirta UK ebay
Nekem van egy (talan) Pacsirtam, aminek a hangszororacsan egy pingvin emblema virit.
Sajnos semmi infom nincs rola mikor es miert raktak ra (gyarinak latszik), radasul nem is tudok tobb ilyen peldanyrol. Azt tudom, hogy kerult ra tobbfele madar, delfin es talan virag is de nem nagyon dokumentaltak ezeket.
Szia!
Itthon is fellelhető CCIR-es (88-100 MHz) Pacsirta, a gyártás elejéről. Olyat keress, aminek a nagy gombjai palástja fekete. Nem minden fekete gombos CCIR, de amit eddig láttam, minden CCIR fekete gombos és szögletes kávás.
Bogarat ultettel a fulembe ezzel Lehet hogy az emblemas (figuras) Orionok mind CCIR savban is mukodnek? Nekem csak pingvines van de amit mellekeltel kepet azon is van madar emblema....
"A típust 1959-ben mutatták be. Nyomtatott áramköri alaplapra épül. Hullámváltó szerkezete az Orion szabadalma. A legrégibb példányok csúcsos kis hangológombokkal készültek a későbbi lelapított végűekhez képest. Jó pár darab hangszóróvásznát egy madár-forma díszíti. Európa-szerte híres típus lett, Angliáig, Svédországig is eljutott a külkereskedelem révén. (OIRT-CCIR változat is volt) Volt változás a hangszórókészletet illetően is. 1959-től, 1966-ig gyártották. Ez idő alatt egyre "egyszerűsödött" a kinézete (festése, díszítése). A gyártást átvette a Videoton 1963-tól, de hogy Székesfehérváron gyártották-e azt nem tudom. Az ívelt és gömbölyded formát is 1966-ig gyártotta a VT különösebb változtatás nélkül. Az íves változatból készült még 50 darab sztereo csöves URH dekóderrel és hangfokozattal SR61 néven. Ezek szolgáltak a magyarországi sztereó rádióadás bevezetésekor referenciakészülékként." Nekem egy utolsók közt lévő 1966-os VT ívelt van.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2016
De a Benczurnak ugyanaz a bele mint a Kékes TB43-nak. Nem láttál még Budapest bélét? Íme!
Én még csak szögletes káváson láttam madarat, bár inkább néz ki ez a madár egy stilizált fecskének, mint pacsirtának . Más állatkával még nem találkoztam Pacsirta rádión (leszámítva néhány pókot és pincebogarat, de azok nem a gyári díszítés részei voltak).
Szia!
Köszi, ezt jó tudni! Valószínűleg azért nem tudtam erről, mert mindig az ívelt kávásokat nézem, a szögletes változat nem jön be. Persze a sasszi egyforma, úgyhogy át tudom tenni az ívelt kávámba. Fekete gombosról meg nem is hallottam még! Ahogy arról sem, hogy a kezdetektől volt már szögletes kávájú, én azt hittem, ezt a későbbi lebutítás, gyártási költség csökkentés keretében vezették be. Nekem nagyon nem jön be a szögletes változat, valahogy olyan bumfordi a vaskos oldallapjaival. Egy Terta T422-vel, vagy egy bolgár Budapest rádióval semmi bajom nincs például, pedig ezek is szögletesek.
Erről a pingvinesről tudnál egy-két képet feltenni? Lehetőleg ide az oldalra, ne külső képmegosztóra, mert azok 1-2 éven belül törlődni szoktak. Előre is köszi!
Hú, arra a sztereó változatra kíváncsi lennék, de 50 darabból nem maradhatott fenn túl sok, gyanítom, szép összeget kóstálna, ha mégis előkerülne egy. Nem tudom, hogyan fértek el a hangszórókkal benne. A két nagy ovál mellé magassugárzó az előlapra már nemigen férne, és akkor sem szerencsés, hogy olyan közel van egymáshoz a két hangszóró. Esetleg ha középen enyhén kicsúcsosodóra csinálták az előlapot, az valamit javíthat(ott volna) a sztereó képen. Magassugárzó gyanánt pedig talán a Budapest tévében használt kis keskeny hosszúkás még beférhetett a nagy hangszórók alá.
Ez a kép a VT logós Pacsirtáról egy elég nehéz sorsú példányt ábrázol, láthatóan ázott-fázott nem keveset (rozsdás, patinás díszléc, vízcseppek nyomai a skálát borító porban).
Köszi! Van benne anyag . Azt mondtad, csak egy panelmaradványod van, ez egy elég komplett sasszinak tűnik (mínusz dobváltó). Ezek szerint nem csak az AT505-ben alkalmazták ezt a feltekert koaxból kialakított nagyfesz kábelt. Érdekes, talán a szűrőkapacitás növelése volt a cél ezzel, nem volt elég a képcső ballonja által szolgáltatott kapacitás?
Az a viharvert pacsirta a volt barátnőm nagyszüleié volt, és bizony egy vályogház ütött, kopott padlásán találtam meg. Sajnos doboza nélkül, és egér járta állapotban.. Valamiért szeretik a kis nyavalyások a tekercseket borító viaszt.. szóval elég rendesen megrágták. Azt pótolnom kellene. Így most csak erősítőként üzemel a PU bemenetről. (Ugyanitt volt egy VT Fortuna2 televízió, szerencsére eredeti papírdobozában) Az szép állapotban maradt. A Budapest nem az enyém, nekem valóban csak egy maradványom van, aminek a nagyfeszültségű tekercse most a Kékesben szolgál.. belemókoltam, mert az eredeti zárlatos volt.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2016
Ezt nem tudom, de valóban úgy volt.
Valamikor decemberben jarok Mo-on, ha lesz idom csinalok rola kepet, bar nem lesz egyszeru eloszedni
En anno egy debreceni uriembertol vettem. A google megtalalja,szerintem ez lesz en keszulekem.
Doboza nélkül? De hát látszik a hangszóróselyem. Vagy csak a doboz előlapja van meg?
Tekercseket szívesen adok az én roncsomból, akár komplett tekercskészletet is. Bár meg kell néznem, hogy hiánytalan-e, elég durva behatások érték azt a gépet, ráadásul nálam is évek óta doboz nélkül hánykolódik. A ferritantenna és tekercsei úgy rémlik, nem voltak már meg (kiszakadt az egész ferritantenna a rádió hajigálásától), de a többi tekercs amikor elhoztam, még megvolt. Középhullámon (ferrit hiányában darab drót antennával), és URH-n biztos, hogy működött, de úgy rémlik, rövidhullámon is. URH tunert nem tudok adni, mert az ebben a roncsban lévőt sajnos szétgyilkoltam tíz éve egy áthangolási kísérlet során... A felújítandó Pacsirtámban is el van szabadulva egy-két tekercs, a csévék olvasztással szétterített végei elengedték, leszakadtak. Sajnos nem őriztem meg a skála feletti díszlécet az összetört kávából, így azt nem tudok adni. Ez a Fortuna tényleg szép állapotú maradt. Nem túl gyakori az ilyen korú tv eredeti kartondobozában... Bár nem lehetetlen, sok padláson láttam már régi tv dobozt, csak tv nem volt benne . Még a mi padlásunkon is van egy ősrégi Orion TV doboz, talán AT403 Tisza doboza, de nem emlékszem biztosan. Úgy látszik, esetedben még emlékeztek, hogy megvan a doboz a padláson, és visszatették bele a tévét, mikor nyugdíjazták. Szép dolog. Igazán jó néven vettem volna nagyszüleimtől, ha a mi padlásunkon lévő dobozba is visszakerült volna eredeti tartalma .
Ez valami teljesen más típus, nem Pacsirta. De ilyen pingvin van a Pacsirtádon is? Lehet, mert a topic szerint, ahonnan a képtalálatot kaptad, egy-egy figurát többféle rádióra is tettek. Van még hóvirágos Pacsirta, meg pálmafás (bár az nem Pacsirta). Limited Edition
http://www.radiomuseum.org/forum/a_little_professional_interest.html
En ugy irtam "..van egy (talan) Pacsirtam.."
A kepen lathato radio pontosan megegyezik az enyemmel, sot velhetoen ez ugyanaz mivel soha, sehol nem lattam pingvinies oriont...(ettol meg lehet, de az internet koraban kicsi a valoszinusege) Nem emlekszem az illeto nevere akitol vettem, lehetett epp Herczeg is. Itt egy forumreszlet errol..
Köszönöm! Igen, 47 cm-es. Eredetileg nem tudom milyen cső volt benne. Most szovjet van. Hordozható csöves tévénk még az Orion AT-848 Super Nova, szintén 47-es csővel. Abból is van egy, abban Philips képcső van, ha jól emlékszem. Nem kell elkeseredni, a csöves Minivizor sokkal ritkább, mint a tranzisztoros.
A Sztárba egy egész doboz Xylamont fecskendeztem/festettem a legkritikusabb helyeket telítésig áztatva. Néhány helyen még fúrt párat a szú utána, így könnyebb volt elkapni. Azóta semmi. Remélem így is marad. Én tudtam, hogy van benne, mert kb. fél évet állt a polcon és 2-3 morzsakupacot találtam alatta, amikor nekikezdtem. Nemrég én is szereztem egy madaras Pacsirtát a szögletes/íves Orion/Videoton + GR612 mellé. Ez a második sötét tekerős verzióm, de mindkettő OIRT URH-s. Szerintem érdemesebb az íves belső tekerőgombos + 1 kondenzátorhangszórós példányokat figyelni. Azok a régebbiek.
Super Nova! Igen, pedig ezt ismertem is (Kádár könyvből), csak valahogy nem tudatosult bennem, hogy hordozható...
Xylamon? Most nézem, ebből van direkt szúölő verzió is, gondolom, ezt használtad. Xylamon szúölő Még Pacsirta zeneszekrényed is van? És ne sárguljon az ember? Abban egyébként mi a hangszórókészlet? Az én "aktív" Pacsirtámban is egy kondihangszóró van, íves, 1961-es (úgy dereng). A sklálaüveg hiányos tartalékban két kondihangszóró van oldalt, egy dinamikus elöl (nem túl logikus, hogy a legfelső sávot sugárzó kondenzátor hangszórókat oldalra tették, a magas hangok irányítottsága miatt így szemből semmit nem hallani belőlük, pláne, hogy egyébként is halkak). A roncsom is egy kondihangszórós volt. A szögletes dobozút én kerülöm (elég egy típusból egy példány, nem nagyon van helyem, ha 100%-os lesz a Pacsirtám, a plusz darabot eladom). Ma szert tettem egy Orion logós, CCIR sávos Daxlira, kemény 800Ft-ért . Szegény borzalmasan néz ki, hámlik róla a lakkozás. Egyébként nem viharvert, és száraz helyen volt tárolva (a hátlapja nem hullámos). Csövek fűtenek, de néma. Remélem, tényleg CCIR sávos, olvastam olyan rémtörténetet, hogy CCIR skálás Pacsirtában OIRT tuner volt... A héten elhozom, aztán kiderül. 800Ft-ot mindenképpen megért, igaz, 32km-t kell bringáznom érte .
Nagyon szép ez a Pacsirta. Elég ritka, hogy a madár így egyben marad, a legtöbbnek hiányzik a szárnyak végei, és/vagy a farka.
Érdekesek ezek az emblémázások. Nekem van egy delfines AR511-em, madaras AR612-m, és hóvirágos AR604-em...
Igen, ez az a szer. Fecskendővel szépen lehet a lyukakba adagolni.
Ez lényegében a 6. Pacsirtám. A madár miatt érdekelt. A zeneszekrény kicsit csalódás volt számomra a hangszórókat illetően. Nincs benne más, mint a gyári készlet. Két kondenzátor-hangszóró oldalt, az előlap egyik felén a nagy ovál, a másikon a kerek magas. Külső-belső revízión már átesett, az elektronika tökéletesítése még vissza van, mert nem hibátlanul, de működik. Majd egyszer elkészül az is Volt Daxlim, CCIR-es, de elajándékoztam. Azóta lett még kettő, nem tudom milyen hullámsávval. A kettőből egy összehozható. Valahogy sosem tetszett szegény típus, akárhogy is néztem. Az ED55 viszont nagy kedvenc, pedig ugyanaz a kettő De ugye ízlések... Szikravadasz: Köszönöm! Delfines AR-511 nálam is van. Házi díszítésekkel is találkoztam már. Volt pici kitűzős kéményseprő figura illetve vörös csillag a vászonra tűzve.
6db Pacsirta... Jesszus... Hát, nekem sajnos ennyi helyem nincs. A zeneszekrényed elmondásod alapján nekem csak a hangszórók darabszámát tekintve csalódás, mert egyébként semmi bajom nincs a Pacsirta hangszóróival (na jó, talán annyi, hogy eléggé "ahogy sikerült" típusú a nagy ovál hangszóró membránfelfüggesztésének merevsége, valamelyiknek nagyon lágy, ezek mélyebbre mennek, valamelyiknek kimondottan kemény, ezek nem mennek olyan mélyre, illetve alacsonyabb frekiken mintha torzabban is szólnának). Szóval én a Pacsirta szekrénykében elöl, oldalanként egy ovált szerettem volna látni, egy-egy dinamikus, és egy-egy kondenzátor magasat. És sztereó dekódert, sztereó végfokkal . De ha nem is sztereó, a hangszórókészlet lehetett volna ilyen, amit leírtam. Amilyen horror pénzért adhatták, gyanítom belefért volna. És lehetőséget adott volna utólagos sztereósításra.
A Daxli nekem sem tetszik pofára, de az ára megtetszett (800HUF), illetve az, hogy CCIR sávos. Ilyen ED55-öt még nem láttam élőben, de tényleg sokkal szebb, mint a kocka Daxli, ami fazonra engem a Szimfónia De Luxe-ra emlékeztet nagyon, ami szintén nem a kedvencem, bár még az is szebb nála (abból is van egy).
Este 10 körülre tekertem haza a Daxlival. Sajnos, külső állapotát és hangszóróját tekintve csalódás. Nem az a spéci kerek, öntvénykosaras, duplakónuszú csoda van benne, hanem egy teljesen snassz, hegesztett lemezküllős kosarú, nagy ovál. A patina.uw.hu szerint azt a dupla kónuszú csodát '61-ben dobta piacra a Videoton. Az én Daxlim '60-as.... Így jártam.
Sajnos nem csak a lakkozás hámlik, hanem a furnér is, elég durván. A CCIR URH tunert átbarkácsoták OIRT-ra, még az árnyékoló serleget is elhagyta róla az a... Első ránézésre csak párhuzamos kondikat kapott az oszcillátor és a modulátor rezgőköre, nem lesz nehéz helyreállítani a CCIR sávot. Az eladó két csöves rádiót is adott el most (a másikat nem én vettem meg), a kettő közül valamelyik füstölt, amikor kipróbálta, de nem tudta megmondani, hogy melyik. Úgy nézem, én nyertem meg, mert van pár fekete ellenállás... . Gondolom, papírkondi lesz a ludas, tele van velük. Van papírcsöves-kátrányos, egybesütött bakelit burkolatú, meg néhány epoxi-s, mindegyik Remix. Van azért pozitívum is: nagyon kevés üzemóra van benne, szóval jó boltot csináltam, mert az EM80 varázsszem, az ECL82 és az EZ80 egyesével is többet ér, mint 800Ft. Az EZ 80 vízszintesen van a káva tetejétől pár centire, alig van fekete folt felette a fán, és a végcső felett is alig van valami. Az EZ80 oldalán semmi fémgőzölés nem látszik, a végcsövön sem, és a varázsszemen a legenyhébb beégés nyoma sem látszik, mintha új lenne. Ezt az EZ80-nal együtt majd át is teszem szépen a Pacsirtámba alkalomadtán, jobb helyen van az ott, a Daxli jól el lesz a Pacsirtám agyonhajtott varázsszemével is, meg a teljesen tükrös palástú EZ80-nal . Érdekesnek találtam néhány dolgot. Az első szembetűnő a kettős szigetelésű tápkábel volt. Azt hittem, valaki cserélte, de úgy tűnik, gyári. Két darab enyhén kékes, szürke ér van benne, ilyet mostanában biztos nem gyártottak. Lehet, hogy pl. Angliában már '60-ban előírás volt a kettős szigetelésű kábel? A hátlapot rögzítő csavarok nem a sassziba mennek, hanem bakelitből sütött menetes tuskókba. Ilyet trafó nélküli gépekben láttam csak eddig, nem tudom, ide miért került ilyen, amikor a trafó önmagában meg kell feleljen kettős szigetelésnek. Lehet, hogy az angolok csak osztott csévével fogadták volna el kettős szigetelésnek? Egy másik érdekesség a biztosíték "erdő". Nem szokott ennyi biztosíték lenni egy rádióban. Félreértés ne essék, szép dolog, kisebb eséllyel ég le a trafó. A hálózati feszültségválasztó kivitelezése nagyon ötletes és költséghatékony az 5 db biztosíték foglalattal, de szerintem nagyon veszélyes. Ha nem szakavatott veszi le a készülék hátulját, azt gondolhatja, hogy azért nem működik, mert hiányzik belőle 4db biztosíték. Ha ezeket mind pótolja, augusztus 20-át idéző élményben lehet része... . A Patinán lévő ED55 képeken egyébként látszik, hogy az itthonra szánt példányokat nem rakták meg ennyire biztosítékokkal, a szekunder oldalra egyetlen biztosíték került, a feszültségválasztó viszont ugyanaz, mint az én export Daxlimban. Lehet, hogy annak az okát is megtaláltam, hogy miért maradt végül itthon ez az exportra gyártott példány: szerintem szépséghibásnak nyilvánította a végső MEO (mondjuk szerintem mindegyik példány szépséghibás ) . Jól láthatóan ferdén van betéve a varázsszem ablaka (fotóztam), és a furnérban is több helyen illesztés van, nem egy darabból csinálták, pl. a tetején 4db-ból (!) van összeillesztve, amiből az egyik egy kb 4 centi széles sáv (magyarul: hulladék anyagból csinálták), egy másik illesztés a tetején teljesen ferde, kb 10 fokos, és az egyik oldalán is 2db-ból rakták össze a furnért, pedig az aztán tényleg nem lett volna nagy felület egyben sem. Lehet aztán, hogy nincs igazam, mert emiatt hülyeség lett volna itthon tartani, ha már kintre gyártották, elég lett volna a kávát kicserélni. Az is lehet, hogy "feketén" került ki a gyárból, valaki mondjuk direkt export példányt "szereztetett be" magának, mert az osztrák URH adókat akarta fogni vele. Moderátoroknak: bocs a sok képért, azért ennyi, mert nagyon kevés kép van a neten erről a rádióról, és azért angol fájlnév, mert exportra ment. Tudom, töltsem fel a radiomuseum.org-ra, de ilyen rozzant állapotban... majd ha egyszer felújítottam, akkor igen (nem biztos, hogy ez bekövetkezik, lehet, hogy ED55 donor lesz). Addig is a Google jobban rátalál ilyen fájlnevekkel.
Ez az AR602 is gyönyörű... Kár a szakadásért a vásznon, a hangszóró megúszta? Egy ilyen gépet még szeretnék majd a Pacsirta mellé egyszer. Legalább olyan szép, de talán még szebb is. Egy hasonló fazonú, URH és hangregiszter nélküli van nekem, a típusát most meg nem mondom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |