Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Igen a hazai a jobb megnéztem. Sajna még nem tudtam mi és hogyan van. Azért is küldtem forintban a összeget. 37ft volt a különbözet a bank és a paypal között. Úgy is us ban fogok fizetni legközelebb meg úgy is utalok a paypalra. Csak a bankomal kell már boxolnom hogy hogy is kell valutát váltani és küldeni. Van egy két érdekes felírat és jelenleg az agyam nem fog úgy ahogy kell.
S.W.I.F.T. kód kedvezményezett IBAN számlaszám ezeket hogy tudom meg? Ide jön a huf meg a usd felírat de hova melyiket. Teljesítés devizaneme Összeg devizaneme Bocsánat hogy ilyen süket fejű vagyok. De az utóbbi 1 hétben jó ha 4 órát aludtam éjszakánként.
Én is megcsináltam vagy 200 tranzakciót ebay-en paypal-lel az alap PP átváltással, mire szembejött egy blogpost ahol ezt javasolták...
Arra amúgy figyelj, hogy ha USD-ben utalsz PP-re és mondjuk CAD vagy EUR a pénznem, akkor ugyanúgy egy PP-s átváltás lesz ki tudja milyen árfolyamon. A swift a Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication rövidítése, az iban pedig az International Bank Account Number. Mivel nem tudom hogy mit csinálsz (illetve tudom, de sose csináltam még ilyet), így ennél többet nem tudok segíteni. Szerintem vagy a paypal, vagy a bankod ügyfélszolgálata tudna ettől pontosabbat mondani.
Reagálnék egy októberi hozzászólásomra, ahol a 3.1A-es telefon töltőt teszteltem, erre reagálok, ha valakit érdekel, elolvashatja (innen is: Bővebben: Link). Gondoltam szerzek még egy töltőt, mert mindenki dicséri, milyen gyorsan feltölti a telefont. Nem is csoda, mivel 5.2V-ot ad le még 1A mellett is, ezt pedig szeretik a telefonok. Csakhogy most nem a vezérlő IC-s verziót kaptam, hanem az önrezgő két tranzisztorost. Ez is 5.2V-ról indul, de folyamatosan ejti a feszültséget, 1A felett már csak alig 4.7V van a kimenetén, 1.2A-nál 1.2V. Videót is készítettem: Bővebben: Link.
A tanulság: nem lehet egymás után ugyanazt a terméket vásárolni... Zsákbamacska egy kicsit.
Sziasztok.
Remélem még nem kaptok kiütést tőlem. Rendeltem egy terméket és már egy ideje az utolsó bejegyzés 2016-07-16 20:36,Dispatch PreAlert to Hungary , MPC PMIH (KLIA) Az alert szó miatt kicsit félek hogy valami gond van a csomagommal. Ugyan ettől az eladótól már rendeltem és az meg simán megérkezett hozzám a kiírt idő előtt 10 nappal.
Üdv!
Ezek az adatok csak (SEPA) azaz unión belüli deviza utaláshoz, vagy unión kívüli banki utaláshoz szükségesek. Ez így sokszor úgy tűnhet, hogy olcsóbb ebben a formában utalni az eladó bankjának, de ki kell számolni a tranzakciós díjat. Ez a díj általában minimum 3000 Ft +0,1-1% (OTP). Valamint, ha egy karakter bárhol el van írva a cím, úgy a pénz nem érkezik meg, hanem várakozik a célország bankjánál, amíg korrekció nem történik, vagy visszautalja a rendszer.
Az baj ha a szövegből egy szó jelentése rémlik.
2016-07-16 20:36 küldték el a csomagot
Helóka!
Tutira biztosan tudná valaki, ha egy ilyen gépet berendelek németországból (tehát EU-n belül): AWI hegesztő plazma vágó... Van -e ennek valami áfa és/vagy vám fizetési kötelezetsége?
Attól függ, hogy vámügyileg behozták-e az Európai Únióba. Létezik olyan raktár, ahonnan EU-n kívűlről érkezőnek minősül az áru.
Hát ez jó, van egy raktár hamburgban (a honlap szerint elvileg ott van a termék), akkor hogy szállítanak oda bármit is EU-n kívülről, ha nem vámoltatják? A másik rész, ha veszek németbe valamit, akkor ott már fizettem utána áfát is (elvileg) nem? Nyilván nem áfa nélkül seftelnek...
Nem csak egy raktár, szép nagy terület. Ezt onnan tudom, hogy volt "szerencsém" betévedni oda teherautóval, persze egy rakás elektronikai cuccal a puttonyban. Laza négy óra alatt be is szereztem a dokumentumokat, hogy az áru, ami nálam van, már le lett vámolva. Mondhatni, a terület egy állam az államban. Vámolás után lehet áthozni dolgokat (gyakorlatilag bármit) onnan.
Öööööööö, akkor azt hiszem, az eladót fogom megkérdezni biztos ami biztos...
Köszi...
Helló.
Eddig teljesen elégedett voltam az Ebay-en alice1101983 nevű felhasználóval. Mindig jó cuccokat küldött, gyorsan. Most kaptam egy páratartalom mérőt, elem nélkül. Igaz benne van a leírásban, de vicc kategória, hogy lehagyja a két gombelemet. Ezen mondjuk gyorsan túltettem magam, nem úgy mint a második problémán. A sepic.jpg-n látszik, hogy mit rendeltem, a másik kettőn pedig, hogy mit kaptam. Hiányoznak alkatrészek a nyákról, az induktivitások teljesen máshogy néznek ki, az IC teteje meg mintha le lenne csiszolva, és újra lenne feliratozva. A második LC szűrő helyett csak átkötés van, a bemeneti fordított polaritás védelmet szimbolizáló dióda is lemaradt, több helyről a kis értékű (10-100nF) kondi sincs beültetve. Leteszteltem, nagyjából tudja azt, amit kell, de összehasonlítva egy normális nyákon levő normális IC-vel, látszik, hogy valami nem stimmel. Az egyik nyák pedig leesett, vagy fogalmam sincs mi történt vele, de szerintem már a borítékba így került bele. Lehet hogy pofátlanság, de én teljes refundot kértem. A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2016
Szia!
Én is rendszeresen vásárolok tőle. Nálam sem stimmel minden pl: 5db helyett 10 dip foglalatot küld meg egy ne5534-et, amit nem[off][/off] kértem.. Úgyhogy panaszra nincs okom. Szerintem csak egy kis gondja akadt mostanában a logisztikával. A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2016
Én is rendeltem tőle többször, eddig minden rendben volt. Szerintem is csak tévedés, vagy legalábbis remélem.
A teljes refund mindenképp indokolt, természetesen visszaküldés nélkül. Ha a fotókat becsatolva is emberkednek akkor pedig menjen a negatív, és ebay-en keresztül is el kell indítani a reklamációt hogy nem a rendelt terméket kaptad. (Gondolom üzenetet írtál neki és így jelezted, ilyenkor nagyon készségesek szoktak lenni mert a "hivatalos" ebay eljárás nem hiányzik nekik.)
Egyáltalán nem pofátlan, sőt, ha belinkeled neki a két különböző képet biztos a refund. Vagy ha nem, az ebay 100%, hogy elintézi, hiszen gyakorlatilag nem azt kaptad, amit rendeltél.
Az elemekkel kicsit más a helyzet, elég szigorúan veszi a posta, komoly korlátozások vannak rá. (bár elvileg ezt is megkellett volna kapnod, termék tartozékaként x darabig elvileg postázhatják.) Az IC teteje miatt ne akadj ki, szinte az összes kínai IC újra van nyomva, vagy lézerrel leszedik róla az eredeti szöveget. Azt nem tudom, miért csinálják, de majdnem az összes ilyen. Illetve sejtem, miért csinálják, csak az értelmét nem látom A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2016
Sziasztok.
Van egy olyan problémám hogy az ebay letiltott mert 25 nem kifizettet tételem van. De igencsak 18 termék van bent a megvásárolt kosárban. Most ez hogy is van? :O Egy eladótól vennék és egész holnapig tart az utolsó licit.
Na hát ez nekem új, szerintem a kosár épp azért van, hogy ha találsz valamit, akkor beletedd (esetleg ha találsz valami jobbat az adott termék helyett, akkor meg kivedd),
nem gond ha később fizetsz, tök mindegy, hogy 8, 18, vagy épp 118 termék van -e benne... Elképzelhető, hogy létezik valami felső határ, vagy időkorlát? Ez hihetetlen számomra... Bár jómagam nem sokat vacakolok a kosárral, ha valamit venni akarok, akkor rögtön a [BUY] gombra kattanok, és már fizetem is... A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2016
Van olyan tétel, aminél ki kell jelentened, hogy márpedig ezt megveszed. Ezután az bekerül a kosárba, de azt ki is kell fizetni, nem lehet ott parkoltatni. Valószínű, hogy ilyenekből jött össze a 25-ös egységcsomag.
Akkor várok holnapig. És kifizetem amit megnyertem és fojtatom a licitvadászatot. Sajna addigra egy két termék megy a levesbe ami kellett volna de hát ez van. Késve utaltam a paypalnak.
Sziasztok!
A segítségeteket kérem! Már évek óta használom gond nélkül az ebay-paypal párost. Egy bankkártya van hozzá párosítva a paypal accounthoz. Még az elején (évekkel ezelőtt) be lett állítva, hogy a valuta konverziónál a bank árfolyamán számoljon, ne paypal-én, mert az drágább. Vásárláskor az ebay-en rányomva a vétel gombra, megjelent egy új oldal, ahol a vásárlás adatai voltak és belépési link a paypalra. Itt beírva a belépéshez szükséges jelszót mégegy újabb oldal jelent meg - már belépve a paypalra - újra ellenőrzni lehet a vásárlás adatait, a valuta konverzió értékét és itt lehet véglegesíteni a vásárlást és a fizetést. Ez így működött 1 hónappal ezelőttig. Most a következő történik: rányomva a vásárlás gombra egy új oldal jelenik meg "ebay Checkout" felirattal. Itt a vásárlás adatai jelennek meg és fizetendő összeg a paypal valuta konverzós értékével és nem lehet változtatni rajta. Egy "confirm and pay" gomb van aminek a megnyomásával már a fizetés is megtörténik. Már többször átrágtam magam a paypal beállításain, de sehol nem találtam állítási lehetőséget a konverziós érték visszaállítására. A 'User Agreement for PayPal Service' dokumentumban (a 8.2 pontban) írja: You may opt out of a currency conversion by PayPal before you complete your payment by selecting “Other Conversion options” on the “Review Your Information” page during checkout. Ezeket az oldalakat/beállítási lehetőségeket nem találom sehol. Van valakinek hasonló problémája? Méginkább megoldása?
Amit te beállított azt úgy is meg lehet csinálni hogy a bánkártyát nem lehet hozzárendelni a paypalhoz? Jobban örülnék neki ha nem kellene mindig beszaladni a bankba és úgy átváltogatni stb. Sajna nem jöttem még rá hogy a netbankon keresztül hogy lehet valutát küldeni.
Banyek, mióta pörögsz már ezen.
Én valamikor régen erste ügyfél lettem, lett egy visa electron kártyám, pos és atm tranzakciókra, akkor ennyi igényem volt. Ez ugye internetes témára nem jó, tudtam is, így jó. Aztán bejött az internetes téma, ebay és hasonlók, bementem egy fiókba és mondtam h ilyen igényem lenne. Ajánlottak egy virtuális kártyát, ez is a számlámhoz van rendelve de ez csak internetes vásárlásra jó, a limitje alapban napi 1 Ft és 1 tranzakció, ha használni akarom akkor netbankon előtte felemelem a limitet, ezt max 2 napra engedi, utána visszaáll. Azóta ezt beregisztráltam paypal-re, google wallet-re, netflix-re, stb., és működik. Ennyi. És ez nem a reklám helye, csak az én személyes tapasztalatom. Kollegák és barátok használnak OTP, MKB, CIB, meg a fene tudja milyen bankokat, és mindenkinél működik normálisan minden.
Válaszolok magamnak, a hiba nagyjából megoldódott. A konverziós beállítások ott vannak a paypal oldalán, csak nagyon el van dugva. Be kell jelentkezni a paypalra, majd a jobb felső sarokban a 'Profile' ikonra kattintani. Majd a 'Payments' -en belül a 'Preapproved payments' -et választani. A bejövő oldalon a 'Set Available Funding Sources' -re nyomni. A Manage Funding Sources oldalra jutottunk, ahol látjuk a becsatolt bankkártyánk adatait. Az ezzel egy sorban levő 'Conversion Options' hivatkozásra kattintva már be is jött az az oldal, ahol beállíthatom a valuta konverziós értéket. Vagyis hogy a paypal váltsa-e át a valutát forintra, vagy a kártyatársaság. Ez utóbbi az olcsóbb!
Hello
Olyan kérdésem lenne ebay-el kapcsolatban, hogy mennyibe kerül a szállítás, ugyanis sokszor hallani, ingyen kiszállítják, de itt 8 dollárt írnak szállítási díjnak.Ez miért van? Bővebben: Link Segítséget előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2016
Szia !
Ez azért van mert innen nem szállítanak ingyen Ahonnan van ingyen szállítás ott ezt látod Buy It Now Free international shipping
Most rendeltem másik eladótól 3 darabot, és ugyanaz a nyák jött, most legalább be van minden alkatrész ültetve, viszont az induktivitás nem az, mint a képen látható kör alakú, hanem a négyzetes van rajta, viszont a 6 induktivitásból 3 szét van törve A maradék hármat is csak a lehelet tartja. Az induktivitás darabjai nincsenek benne se a borítékban, se a zacskóban, tehát már így lett feladva... Ebből is pénz visszakövetelés lesz. Alice felhasználó pedig nem válaszol, nem reagált azóta, rá kell írni ismételten...
Nem, ha nem válaszol ennyi idő alatt akkor ebay vagy paypal hivatalos útvonal a járható út. A pénzed visszakapod, a többit majd ők lejátszák. Ha tényleg átmentek lehúzásra (és sajnos ettől tartok), akkor ezt mielőbb meg kell lépni. Ha 3-5 naptári napon belül nem válaszolnak akkor ott komoly gond van.
Tudom, off-topik, de ha belföldről rendelek, az eladó mást szállít, mint amit kértem, akkor milyen lehetőségeim vannak?
- Budapest túloldalán van, eljutni is nehéz, ez természetesen pénzbe kerül, mert nincs bérletem - hány napom van, hogy a terméket visszajuttassam? Drénszelepet rendeltem, a képen és leíráson rajta volt, hogy filc védi, hogy föld ne kerüljön az öntözőcsőbe kívülről. Erre kiszálítanak egy másikat, ahol még véletlenül sincs filc és magyarázzák, hogy higgyem el, hogy a föld nem fogja eltömíteni a szelepet. Amit rendeltem, azt nem küldték, helyette olyat kaptam, ami ránézésre sem jó, de higyjem el, hogy működni fog. Arról ne is beszéljünk, hogy amit küldtek, azt más az ár 60%-áért adja...
8 napig indoklás nélkül visszaküldheted , és utána nekik 30 napjuk van visszafizetni a pénzt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |