Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Esetleg a rézcsövet meg lehetne hajlítani U alakúra és azt a kapcsolók karjára ragasztani.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2016
Lehetne, de nehezebb.
Magam is olvasztottam már ki az érintkezőt ilyenből, de akkor pillanatforrasztóval próbálkoztam. De rendes hőfokra beállított pákával, egészen normálisan lehet forrasztani.
Én kimondottan szeretem ezt a családot, mert jól érezhető az átkapcsolás, megbízhatóak, kicsik, és olcsók. Többiek! Köszönöm a tippeket. Bennem is felmerültek a szóba került lehetőségek, de a billenő kar határozottan kúpos, ezért csak egy sima lyuk nem lenne elegendő. Vagy deformálni kell a betétet. vagy valamilyen kulimászt is kell használni. Az se kizárt, hogy a "technológia fegyelem" lesz az ideális "kapocs", mert magamnak készül az eszköz (béta-mérő Lamalas ajánlásával), ezért elvárhatok némi odafigyelést.
Nem jelentene megoldást a 2 db. kétáramkörös kapcsoló cseréje 1 db. négyáramkörösre? Mert ha igen, akkor pl. a 45-04-47 Lomex cikkszámot ajánlom figyelmedbe.
Mért nem használsz egy megfelelő számú érintkezővel rendelkező relét? Azt egy kapcsolóval is működtethetnéd...
A kar kupos, de ennek nem sok szerepe lesz ha megcsinálod a mondott megoldásokat. A kupok egy kicsit billegni fognak a lyukakban, de az nem oszt nem szoroz, mert neked a billegéstöl sokkal nagyobb mozgást kell végrehajtanod az összekötö hiddal.
Ha zavar a kis lötyögés melegragasztoval vagy epokittel a hidat rá is ragaszthatod a karokra.
Ha ennyire ragaszkodsz ezekhez a kapcsolókhoz akkor szereld őket egymás fölé. A kapcsolókat ne közvetlenül az előlapra szereld hanem az előlap mögé egy megfelelően meghajtott lemezre. Az előlap mögött egy kis a két végén kifúrt lemezdarabot raksz a kapcsolók karjaira összekötőnek. Az előlapból csak a kapcsolók végei fognak kilógni és mivel belül össze lesznek kötve a kis lemezdarabbal ezért egyszerre fognak kapcsolni.
Ez is életképes ötlet, és a más által javasolt relé, illetve a ragasztás is.
De talán az eleve 4 morzés kapcsoló látszik a legkézenfekvőbbnek.
De errol már szo volt...vasárnap 22:24 perckor !
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2016
Szép estét!
Panel fúrásra eddig kézi akkus fúrót használtam, de szeretnék helyette egy mini fúrót, viszont ezekről nem sokat tudok. Van olyan, amibe hagyományos (csigamenetes) szárat be lehet fogni? A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2016
Mindbe be lehet fogni általában pár tizedtől 3, 3.5mm-ig bármelyik méretet. De inkább csak kb. 1.5mm fúróméretig jók ezek a nagy fordulatú, de kis nyomatékú panelfúrók, pld. 3mm fúróhoz gyengék.
Ilyen tokmánnyal vannak: Bővebben: Link, vagy Bővebben: Link
Szia!
Ha veszel pl. egy készlet ilyen fúróhegyet, (vagy a neked szükséges méretből) még befogó patront sem kell cserélgetned. Én egy Dremel "klónhoz" készítettem állványt, 3 mm-es fúrószárig tökéletes.
Köszönöm.
Általában 0,8-1,5mm kell nekem, ritkábban előkerül a 2mm-es szár, szóval elvileg tökéletes lenne. Első körben ezt néztem ki, csak nehéz volt eldönteni, hogy hogyan és mit lehet befogatni. Mert ennél akkor patronba megy a szár?
Ennél patronba megy a szár. Több patron van hozzá, egy patron csak kis átmérő tartományt fog át. Tehát pld. 1-es fúró után 2-es fúrónál patront is cserélni kell. De igazán jó megoldást vision61 írta, azonos szárnak köszönhetően egy patron mindent fog.
Ezekhez az olcsóbb típusokhoz a hozzáadott dugasztáp (nem mindhez van) gyenge, más normális tápegységről sokkal erősebb lesz a fúró. Lehet fordulatszabályozós a fúró, de ha van jó szabályozható tápegység a műhelyben, azzal is megoldott a fordulat szabályozás. A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2016
Értem, köszi. Még nem volt dolgom ilyennel, ezért vagyok ilyen esetlen, de világosodik már.
A tápellátással nem lenne gond azt hiszem. Ezeknek a bit száraknak a minősége jobb mint a simáknak? Úgy értem a felár függvényében tartósabbak is?
Az 1/8" egyenszáru furok általaban jobbak mint egyszerü furok, de csak állványban használhatok, mert nagyon gyorsan törnek. Állvány nélkül csak az >1mm-nél vastagabb furokkal lehet dolgozni.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy találkozott-e már valaki a QJE - PS3010 típusú labortápegységgel? Van valakinek tapasztalata ezzel, vagy ehhez hasonló típussal?
Ezt láttam én is, de gyakorlati tapasztalatra gondoltam, ahol valóban kipróbálták a tápot és nem egy kicsomagolós videóra, ahol a táp első 10 percét láthatom csak.
Lehet, hogy az az utolsó 10 is...
El is felejtettem, köszönöm a segítséget!
Majd megírom mire jutottam.
Sziasztok!
Ezzel a fúróállvánnyal van valakinek valamilyen tapasztalata? TYP 0512. Pár kérdés, ami bennem felmerült: - Akadás mentesen mozgatható? - Robusztus? - Rendesen fogja a fúrót? - Pont függőlegesen tartja a fúrót, vagy lehet/kell valahogy adjusztálni? - Kb. mekkora szögben lehet elfordítani a kart, és az mekkora elmozdulást eredményez (ez utóbbit már megtaláltam: 30mm)? - Az az antennaként kiálló csavar mire való? - Kényelmes vele dolgozni? - Esetleg más bevált típust tudtok ajánlani?
Szia!
Nekünk van egy Bővebben: Link ilyen. Egész jó. Amit Te linkeltél szerintem ugyan ez. A fesz. változtatásra picit lassan reagál, de szépen teszi a dolgát. Az áramkorlát is megfelelő. 13 körül vettük. Kicsi, könnyű, szaladgálós táp.
Köszönöm szépen a segítséget, én is csak egy ideiglenes tápnak szánnám, de addig is, amíg nem lesz egy jobb megteszi ez is.
Üdv Máté
Sziasztok!
Olyan gondom akadt, mint Alkotónak, ebben a hozzászólásában. Bővebben: Link Ugyanaz a linkelt csatlakozó krimpelésének a problémája. A krimpelőmhöz ezt a pofát vettem: Bővebben: Link A legkisebb fészekben is éppen csak annyira hajlítja be az érintkező lemezeit, hogy az szabad súlyánál fogva nem esik le, de simán lehúzható. Később ránéztem a HEstore-os szerszámajánlásra is: Bővebben: Link Ennek "0,05...0,205mm2 (szigeteletlen csatlakozók)" az átfogása, az enyémnek "0,1...0,25mm2". Ennyit számítana 0,05mm2 eltérés, hogy a préselés tökéletes legyen? Vagy szimplán használhatatlan az eszköz arra, amire megvettem. Én az utóbbira gondolok, de érdekelne mások véleménye is, hátha valamit rosszul csinálok.
Szia! Nekem úgy rémlik, hogy 0,05 az pont a fele a 0,1-nek. De javíts ki, ha tévedek.
Fényképezd le a présbélyegeket a fogóban úgy, hogy teljesen össze vannak nyomva a fogó szárai. Az is lehet, hogy nem jól zár, de SzervízMacska felvetése sem elhanyagolható.
És a vezeték keresztmetszete rendben van? Pont a minap találkoztam olyan sodrott dróttal, ami papírforma szerint 25mm2, de a rápréselt 25mm2 érvéghüvelyt le tudtam róla húzni, ha csak ráhúztam az érvéghüvelyt látszott, hogy nem tölti ki a rendelkezésre álló helyet. Vékonyabb is volt, mint a régi. Sajnos az olaszok kispórolták belőle a rezet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |