Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2618 / 3598
(#) andraschober hozzászólása Aug 3, 2016 /

Sziasztok!

Szerintetek melyik topikban tudok feltenni olyan kérdést (kimoderálás nélkül ), ahol bizonyos műszerek alkalmazási területéről és a készülékek értéke felől érdeklődnék?

Köszi előre is!
(#) reloop válasza andraschober hozzászólására (») Aug 3, 2016 /

Szia! A fórum keresője (jobbra fönt) a "műszerek" keresésre ad pár témát, de lehet a konkrét eszköznek is van már topicja. Írd be ami után érdeklődni szeretnél!
Ha az értéket anyagi értelemben gondoltad, akkor inkább más portálon, például hirdetési oldalakon próbálj tájékozódni.
(#) Norberto válasza reloop hozzászólására (») Aug 4, 2016 /

Az én véleményem szerint ide az apróhirdetésbe is fel lehet rakni a műszereket, max. a címbe bele kell írni, hogy "beárazásra", aztán hozzáértők kommentálják, ha lesz kedvük. Máshol hasonló működni szokott...
(#) Stewe válasza andraschober hozzászólására (») Aug 4, 2016 /

Talán ez a legjobb:ismeretlen műszerek fóruma.
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2016
(#) Stewe válasza teszti hozzászólására (») Aug 5, 2016 /

Ha tényleg igényesen akarod felpolírozni, akkor nem is kell befognod.
Egy üveglapra fektetett vizes csiszolópapíron ujjbeggyel mozgatva tökéletes eredményt lehet elérni, ilyen kis méret esetén meglepően gyorsan. Nem tudom milyen a mostani felületi minőség, és mit akarsz elérni (mennyi anyagot kell leválasztani a felületi karcolások eltávolításához), de emberi számítás szerint 400, 600, 1000, 15000, és 2000-es papírokkal szép sorjában le lehet munkálni, és ez már tükrös felületet jelent. Egy papíron csak addig kell csiszolni, amíg az előző papír nyomai már eltűntek.

A befogást nem is javaslom (még a ragasztást sem, ugyanis 2-5 százados párhuzamosságnál nem tudok jobbat elképzelni forgatáskor pedig ez már határozott ütés. Kézzel viszont a csiszolófelületen mindig teljes lapon fekszik.

A csiszolószalag pedig nagyon durva munkát végez, én meg sem próbálnám.
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2016
(#) Udvari Zsombor válasza granpa hozzászólására (») Aug 6, 2016 /

Korábban Pesten a nagyapám műhelyében egy nagyon ritkán használt kályha (ami tudott egy vagy két házat fűteni (mivel két ház van egy telken)) meg egy gázkazán volt bekötve ugyanabba a kéménybe, de az egyik évben a kéményseprő valamiért már nem találta jónak, így külön kéményt kellett építeni a kazánnak! Ehhhez mit szólsz?
(#) jani1987 hozzászólása Aug 6, 2016 /

Damilos kaszába volt egy réz gyűrű ahol a damil kijött. Idővel kikopott és elvágta a damilt. Mit raknátok a helyére miután kidobtam az eredetit?
(#) Bakman válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 6, 2016 /

A porcelán lenne az igazi... Én keresnék hasonló méretű rézcsövet és mint a csőszegecset, belekalapálnám óvatosan.
(#) granpa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 6, 2016 /

Ez rendben is van: különböző tüzelési módok, külön kémény. Valamint közbejött az is, hogy ész nélkül ki kell bélelni a kéményt gáztüzeléshez, ha jó, ha nem. Ami viszont nem igazán jó hagyományos tüzelési mód esetén.
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Aug 6, 2016 /

- Mi az: láthatatlan és kukac szaga van?
- ???
- Madárfing!!!
(#) Kari55 hozzászólása Aug 7, 2016 /

F-el kezdődik, sz-el végződik és szőr között turkál. Mi az?
(#) nagym6 válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Fodrász.
(#) Ge Lee válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 7, 2016 / 5

Amióta képbe került a katasztrófavédelem azóta sok helyen áll a bál, leginkább társasházakban. Kitalálták ugye, hogy ami 40-50 éven keresztül jó volt, az mostantól nem jó. A hagyományos kéményt nem csak hogy nem lehet tovább bélés nélkül használni, hanem lakóházanként külön bélés kellene. Ez persze nem fér bele a kéménybe, így vagy le kell azt bontani és újat építeni (nálunk 8 makis tétel lett volna), vagy villanybojlert kell felszerelni, amihez jön ugye a hálózat felújítás mert nem arra lett méretezve, és ez szintén saját költség (ez csak 4 maki), mert csak a házig az eon tulajdona, a bejövőtől az órákig lévő szakasz az közös társasházi tulajdon.
Ha rajtam múlna csak módosítanék néhány törvényt, hogy ismét lehessen embereket fellógatni...
(#) Ge Lee válasza Kari55 hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Gömbölyű és szarva van?
(#) pjg válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Kecskebogyó.
(#) jani1987 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Van egy fa tüzeléses bojlerem. Csak egy radiátor rendszer meg keringető és már van egy jó kis fűtés.
(#) Ge Lee válasza pjg hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Lócitrom.
(#) Kari55 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Nyelve piros, szarva barna?
(#) hapro hozzászólása Aug 7, 2016 /

Sziasztok!

Aki tud oroszul... Ezen az adattáblán van bármi adat a teljesítményről?
(#) nedudgi válasza hapro hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

30kW.
(#) granpa válasza hapro hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Első kisbetűs sor: 30 kW Ők így írják kBT.

Kicsit sokallom a 30-at. Akkor szerintem 3 lesz. Mert erről van szó. Egyébként az a 55 vagy 5.5 előtti szöveg mit jelent? De, hogy miért forgatódnak el a képek....? Állítva fényképeztem gelóval.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2016
(#) nedudgi válasza hapro hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Gyártási sorszám.
(#) pjg válasza hapro hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

30 az! 3 fázisú?
(#) Bakman válasza hapro hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Nem olyan sok az a 30 kW, hihető adat.
(#) pjg válasza Bakman hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Fizetni a villanyszámlát. Az lesz a sok.

Ez egy fatüzelésű szaunakályha.
(#) Sam Seed válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Nem kell oda semmi, stihl-nel sincs. Bár ott lehet másfajta műanyagot használnak. Ott inkább az adagolo szokott elkopni. Szerintem hagyjad, bär Bakman tanacsa lehet megfontolando.
HApro: Nälam a 8kW kicsit kisebb, de az nem fatüzelesü.. Teljesen reälis a 30.
(#) hapro válasza Sam Seed hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Hááát. Legyen igazatok! Max nem kell annyit tüzelni, és hamarabb meleg lesz. Ősszel kb már ki is próbálhatom, az a tervem.
(#) Sam Seed válasza hapro hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Energia, az energia- mindegy honnan veszed. Elbir majd egy 10 szemelyest. A lenyeg a hatäsfok. Szerezz bele bazaltot a mäträbol.
Következő: »»   2618 / 3598
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem