Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sziasztok!
Szerintetek melyik topikban tudok feltenni olyan kérdést (kimoderálás nélkül ), ahol bizonyos műszerek alkalmazási területéről és a készülékek értéke felől érdeklődnék? Köszi előre is!
Szia! A fórum keresője (jobbra fönt) a "műszerek" keresésre ad pár témát, de lehet a konkrét eszköznek is van már topicja. Írd be ami után érdeklődni szeretnél!
Ha az értéket anyagi értelemben gondoltad, akkor inkább más portálon, például hirdetési oldalakon próbálj tájékozódni.
Az én véleményem szerint ide az apróhirdetésbe is fel lehet rakni a műszereket, max. a címbe bele kell írni, hogy "beárazásra", aztán hozzáértők kommentálják, ha lesz kedvük. Máshol hasonló működni szokott...
Talán ez a legjobb:ismeretlen műszerek fóruma.
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2016
Ha tényleg igényesen akarod felpolírozni, akkor nem is kell befognod.
Egy üveglapra fektetett vizes csiszolópapíron ujjbeggyel mozgatva tökéletes eredményt lehet elérni, ilyen kis méret esetén meglepően gyorsan. Nem tudom milyen a mostani felületi minőség, és mit akarsz elérni (mennyi anyagot kell leválasztani a felületi karcolások eltávolításához), de emberi számítás szerint 400, 600, 1000, 15000, és 2000-es papírokkal szép sorjában le lehet munkálni, és ez már tükrös felületet jelent. Egy papíron csak addig kell csiszolni, amíg az előző papír nyomai már eltűntek. A befogást nem is javaslom (még a ragasztást sem, ugyanis 2-5 százados párhuzamosságnál nem tudok jobbat elképzelni forgatáskor pedig ez már határozott ütés. Kézzel viszont a csiszolófelületen mindig teljes lapon fekszik. A csiszolószalag pedig nagyon durva munkát végez, én meg sem próbálnám. A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2016
Korábban Pesten a nagyapám műhelyében egy nagyon ritkán használt kályha (ami tudott egy vagy két házat fűteni (mivel két ház van egy telken)) meg egy gázkazán volt bekötve ugyanabba a kéménybe, de az egyik évben a kéményseprő valamiért már nem találta jónak, így külön kéményt kellett építeni a kazánnak! Ehhhez mit szólsz?
Damilos kaszába volt egy réz gyűrű ahol a damil kijött. Idővel kikopott és elvágta a damilt. Mit raknátok a helyére miután kidobtam az eredetit?
A porcelán lenne az igazi... Én keresnék hasonló méretű rézcsövet és mint a csőszegecset, belekalapálnám óvatosan.
Ez rendben is van: különböző tüzelési módok, külön kémény. Valamint közbejött az is, hogy ész nélkül ki kell bélelni a kéményt gáztüzeléshez, ha jó, ha nem. Ami viszont nem igazán jó hagyományos tüzelési mód esetén.
- Mi az: láthatatlan és kukac szaga van?
- ??? - Madárfing!!!
Amióta képbe került a katasztrófavédelem azóta sok helyen áll a bál, leginkább társasházakban. Kitalálták ugye, hogy ami 40-50 éven keresztül jó volt, az mostantól nem jó. A hagyományos kéményt nem csak hogy nem lehet tovább bélés nélkül használni, hanem lakóházanként külön bélés kellene. Ez persze nem fér bele a kéménybe, így vagy le kell azt bontani és újat építeni (nálunk 8 makis tétel lett volna), vagy villanybojlert kell felszerelni, amihez jön ugye a hálózat felújítás mert nem arra lett méretezve, és ez szintén saját költség (ez csak 4 maki), mert csak a házig az eon tulajdona, a bejövőtől az órákig lévő szakasz az közös társasházi tulajdon.
Ha rajtam múlna csak módosítanék néhány törvényt, hogy ismét lehessen embereket fellógatni...
Van egy fa tüzeléses bojlerem. Csak egy radiátor rendszer meg keringető és már van egy jó kis fűtés.
Sziasztok!
Aki tud oroszul... Ezen az adattáblán van bármi adat a teljesítményről?
Első kisbetűs sor: 30 kW Ők így írják kBT.
Kicsit sokallom a 30-at. Akkor szerintem 3 lesz. Mert erről van szó. Egyébként az a 55 vagy 5.5 előtti szöveg mit jelent? De, hogy miért forgatódnak el a képek....? Állítva fényképeztem gelóval.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2016
30 az! 3 fázisú?
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2016
Nem kell oda semmi, stihl-nel sincs. Bár ott lehet másfajta műanyagot használnak. Ott inkább az adagolo szokott elkopni. Szerintem hagyjad, bär Bakman tanacsa lehet megfontolando.
HApro: Nälam a 8kW kicsit kisebb, de az nem fatüzelesü.. Teljesen reälis a 30. A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2016
Hááát. Legyen igazatok! Max nem kell annyit tüzelni, és hamarabb meleg lesz. Ősszel kb már ki is próbálhatom, az a tervem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |