Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2619 / 3611
(#) Robin2 válasza Sam Seed hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Bazalttal fűteni? Ilyet sem hallottam még...
(#) mineral válasza Robin2 hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Ültél már szaunában? Láttad a kályhát?
(#) hapro válasza Sam Seed hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Mármint lávakő helyett?
Azért ekkora a kályha mert én 250 fokon szeretek szaunázni Egyébként meg ilyen kályhát kaptam az apóstól, aki szintén kapta még anno a Szovjetúnióból zsír újan. Még soha nem használt, én bontottam ki még a fa keretes csomagolásából, meg a papírból.
240X210 lesz az alapterület. kb 200 magas. Olyan 5 személy ülve kényelmesen elférhet benne, de csak családi lesz és a legnagyobb részt én leszek a felhasználó..

Aztán most épül a kabát a gombhoz, de kívülről már 85%-os még kb 15m2 EPS hiányzik a külső burkolatból, aztán háló, meg lehúzni EPS ragasztóval, majd festés, és kívülről csont kész. Majd jöhet a belsőépítészet.
(#) Sam Seed válasza hapro hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Külteri szauna lesz? Az enyem finn, azon semmi burkolat nincs a nutfederes famunkän kivül. A merete kicsi lesz ekkora kälyhähoz. Majd dobj egy fotot, hol järsz. Tenyleg erdekel.
eps beszivja a pärät. HAsznälj zärt celläs xps-t.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2016

Ekkora egy 8kW -os. ( mondjuk a 250 fok az biztosan a kályha hőmérséklet, mert ott rendesen begozolnel. A bazalt is lavako.

Bővebben: Link

Párazáró fólia EPS alatt, így nem fog beszívni semmit. Ez már kipróbált technlógia.
Az épületben lesz még egy viszonylag nagy öltöző-pihenő+ még egy zuhanyzó is.
(#) Robin2 válasza mineral hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Ültem én már sok helyen. Csillag, Vác... Láttam a kályhát, tett fel képet a srác.
Vicc volt az elöző hozzászólás, értsük már az iróniát.

Nem tudom megnyitni. Itt mar több mint 10 éves. Azóta mar messze járhat a. Technológia.
Mär megbirom.
(#) mineral válasza Robin2 hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Értem én a viccet. Csak nem szeretem!
(#) Sam Seed válasza Sam Seed hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Ami tenyleg gond szokott lenni, az a pära. A kalyhad nagyon franko, csak nemlätok kemenyt. Annak biztos utänaneztel, hogyan lehet megoldani, hogy nefüstöljön a zärt ter fele. Nem kemence ez. Az elöterbe mindenkepp csinälj öltözöt-räcsos padlo. Mär csak egy dezsa hiänyzok a kucko ele, amibe a länyokat lehet lökdösni a hoesesbe.

Kémény még nincs meg, de hamarosan az is elkészül. Hátul lesz.
szerk.: Ja ? meg persze szellőző nyílások is készülnek még egy be-levegő a kályha alatt (nyitható-zárható) és egy levegő áramló nyílás a szaunatérben a kályáhával átellenben, szintén szabályozható formában. Az épület az ameriaki faházakkal megegyező szerkezetű, fa váz szerkezet, OSB burkolat, arra fólia, majd EPS és vakolat. Belül szigetelő anyag, arra OSB, majd rá a fa burkolat. Viszont hogy ne fizessem rá a gatyámat is, ahol víz van ott vízálló gipszkarton lesz csempével, ahol öltözünk, ott pedig csak festett gipszkarton, mintha egy sima tégla épület volna vakolt fallal.

Nyilt hirdetes: KEresek 10-20 hektos szüretelödezsät. Nezegetem mär pär eve a hirdetesi oldalakat. Valahogy egyiksem gyözött meg. Mindet javitani kellene. Györ, pecs fele sokat lättam, en PEst megyei vagyok. HA valakinek lenne boros, fa szüretelödezsäja, akkor ne habozzon szolni. Akär cserelnek is.
(#) szikorapéter hozzászólása Aug 7, 2016 /

Üdv. Esetleg valaki tudna segíteni hogy hogyan kereshetek rá a hozzászólásaimra?
(#) pjg válasza hapro hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Jah! Elektrongyosnak gondoltam.
(#) mineral válasza szikorapéter hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

(#) granpa válasza Sam Seed hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Miért kell fa? Műanyag kád mindenhol van; tartós, gondozásmentes. Valamint olcsóbb!
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Nemrég arról beszélgettünk, hogy nem szeretem ezeket a bolti kádakat. Azt szeretem ha elterülök mint az árvíz és nem kell kuporogni. Volt olyan aki inkább épített magának? Mindig újítanék: pl ruhatárolós ágy (nem kell szekrény). Majd a magam portáján lesz ilyen.
(#) granpa válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Mintha nem neked kellett volna szőlőtaposó kád (fürdés céljára? ) Egyébként egy 2m3-es szőlőtaposó kádban már jól lehet pancsolni. Régen volt, hogy építettünk vízüveges betonból, csempézve kádat; nem egyszerű feladat, mert vízüveg gyorsan köt.
(#) pjg hozzászólása Aug 7, 2016 /

Ha már fürdőkád. A kád végébe szeretném tenni a töltő csaptelepet. De. A kifolyócső nem nyúlik eléggé a kád fölé.
Hogyan lehetne beljebb lógatni?
Gondolok valami fittingre a csaptelep és a fali csatlakozás közé. Persze szép is legyen.
(#) zoly15 válasza pjg hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Hogy néz ki a két vég ami közé csatlakozni kell?
(#) Bakman válasza pjg hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Vannak hoszsabb szárú kifolyócsövek. Mekkora távot kellene áthidalni?
(#) pjg válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

A falban 1/2" -os belső menet. A csaptelepen 1/2"-os hollander.
(#) zoly15 válasza pjg hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Mekkora a táv amit át kell hidalni? Irányváltás van?
Nagyon látható helyen van?
(#) pjg válasza Bakman hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Most nem tudom pontosan lemérni, mert friss a burkolás. Kb 5-10 cm közt.
(#) pjg válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Egyenes. Pont rálátni.
(#) pjg válasza pjg hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Arra gondoltam, hogy egy külső belső menetes toldó lenne jó.
(#) granpa válasza pjg hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Kis szerencsével kaphatsz csaphosszabbítót (krómozottat, nikkelezettet, sárgarezet) ilyen hosszút. Bár ebből még nem láttam "K-K"-st. Akár "Z" idommal is kihosszabbíthatod, abból is van hosszabb. A csaptelepen 1/2"-os a hollandi? "Z" (K-K) idomból meg 1/2"-1/2"-ost nem láttam.
(#) pjg válasza granpa hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Ilyesmi, csak régebbi, de a méret stimmel. Ebből kéne hosszabb. Bővebben: Link
(#) granpa válasza pjg hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Ebből van akár 8 cm-es is, de megoldható csaphosszabbítóval, a kellő méretűvel. A fali idom, és a "Z" közé. Amit mutattál Z, az 1/2"-3/4"-os.
(#) (Felhasználó 116638) válasza pjg hozzászólására (») Aug 7, 2016 /

Csaphosszabbító+ 1/2"-os közcsavar.

csaphosszabbitó

közcsavar

Viega gyártmányt vegyél, az jó minőségű.
Következő: »»   2619 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem