Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Erősítőhöz való hangsugárzó védelem (koppanásgátló)
Témaindító: Thom, idő: Márc 14, 2006
Témakörök:
Bocsáss meg, felületesen olvastam a megelőző hozzászólásod. A 2*47µF parazita töltése sült ki a voltmérő belső ellenállása által. A védelmi áramkör egyik bemenetét testre szokás kötni teszteléskor, megelőzendő ezt a jelenséget.
Tehát akkor problémát nem okozhat?
Itt van a nyákterv is. Ha a mellékelt rajzokkal kapcsolatos észrevételeidet is szívesen fogadom. Köszönöm az eddigi segítséget megyek aludni mert holnap még dolgozom. Jó éjt! A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2016
Ilyesmire következtetek a lay-ból.
Szia!
Pontosan ez az a rajz.Lehet nem a legbonyolultabb kapcsolás de pont az egyszerűsége miatt választottam.Első tranzisztoros erősítőnek tökéletesen megfelel.Megépítettem sima sztereo változatban is és eddig nem volt vele gond.Fel is tettem a "Ki mit épített?" topikba is.Megkeresem aztán belinkelem ha esetleg érdekel.
Szia!
Sikeresen élesztettem a erősítőt az "útmutatód" szerint és minden kifogástalanul működik. Már csak a kivezérlésjelzőt és a hangerő potit kell bevarázsolnom a helyére.
Üdv!
Valakinek van valami tapasztalata ezzel a tervel: Bővebben: Link Működőképes? Mivel elkezdtem megépíteni és a méretarányok sem stimmelnek! Előre is köszönöm!
Meg épitettem ! Nem működik ! Felejcsd el.
Ez megszívtam! Tudsz valamit ajánlani?
Idézet: Ez igen. Ha direkt írtad, akkor számomra jó poén, de ha véletlenül, akkor az kínos. „"Felejcsd..."”
Upc 1237 re esküszőm nekem minden szempontból megfelelt.
Sajnálom, de szerintem építés előtt érdemes tájékozódni. Ezt már párszor átbeszélték, hogy miért nem jó. Lehet, hogy a fejlécbe érdemes lenne betenni, hogy melyiket építsük meg, vagy ne építsük meg. Olyan 8-10 bevált kapcsolás van itt, fórumos tervezésű.
Miért nem ezt csinálod meg!Skori
Pl. Ez is jó. Én azért javasoltam az upc 1237 et mert egszerű és egyben nagyszerű is
Parancsolj . Ez tökéletesen, bevált
Ez azért nem jó, mert meg van már a relé, és máshogy vannak a lábai, relét meg nem akarok még venni mert nem a legolcsóbb cucc.
Relé típusához átrajzolhatom neked a kapcsólást az nem gond
Köszönöm, de én nem akarok védelmet építeni.
Én is át tudom rajzolni, de még nézelődök. Jó lenne, ha lenne benne egy koppanásgátló is.
Az UPC vel meg az a baj, hogy drága. Ja, a relém amúgy 12v-os. A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2016
12V-os reléhez, javaslom Reloop védelmét megépíteni. Ez ideális a feladatra, nincs fölösleges hőtermelés, de igényel egy külön szekunder feszültséget a trafón.
A Skoriban van koppanásgátló is. Ehhez nem kell külön szekunder tekercs, csak a megadott táblázat szerint eljárni.
Jónak tűnik, ez úgy is jó, ha egy külön trafóról kapja a 12v-ot?
Igen, a külön trafó is éppen olyan jó mint egy külön szekunder tekercs.
Csak arra kell ügyelni, hogy ezt a külön kis trafót is együtt kapcsold a főtrafóval, mert a feszültségének megszűnése generálja kikapcsoláskor az azonnali bontást.
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy az előerősítő bekapcsolásának a koppanását hogyan szokták "meggátolni" gondolok itt olyan dolgokra mint, lágy indító, esetleg a táp kialakítása bizonyos elemekkel. Tudom a legegyszerűbb a bekapcsolási sorrend betartása, de ezt "egyes családtagjaim" nehezen tudják fejbe tartani, és hát a hangfalak védelme érdekében nem volna rossz valami megoldás. Nézelődtem, de konkrétan erre nem találtam semmit. Ebben kérném a segítségeteket. Előre is köszönöm! Üdv.
Szia! Az előerősítőt szinte ugyan olyan áramkörrel kell felszerelned mint a végfokot, azzal a különbséggel, hogy nem feltétlen relét alkalmazol, hanem tranzisztorral némítod a kimenetet arra az időre, míg az előerősítő egyenfeszültségei beállnak. Bővebben: Link
Köszönöm szépen, csak nálam ezt ha jól értelmezem 10* kellene megvalósítani. Valami kicsit egyszerűbb, "mondjuk ha a tápfesz lassan érné el a max szintet"?Bővebben: Link
Úgy vélem az LM1036 a bűnös, elég annak a kimenetével foglalkoznod. A szimmetrikus tápos erősítő fokozatok különösebb lengés nélkül indulnak.
Ez így van, az öcsi panelek csak egy gyenge "kop" (direkt egy p-vel), az LM1036 az már "kopppp". Akkor elég lenne a kettő közé egy?
Töprengek, meg kéne csinálni ezt szép készüléket becsületesen koppanásmentesre. Volna lehetőséged beruházni minden egyes kimenethez egy Toshiba 2SC2878 némító tranzisztorba?
Szia. Szerintem megoldjuk.Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |