Fórum témák
» Több friss téma |
Szívesen segítettem! Ha más kérdésed is van, csak nyugodtan tedd fel!
Jól működik. VIszont van egy kis alapzörej, ami akkor elmúlik, ha a mikrofon negatív polusát fogom.
Erre a jelenségre van valami ötleted, hogy hoygan tudnám kiküszöbölni?
Tápról, vagy elemről megy és hány volton?
bocsi valaki megtudná mondani hogy melyik Tda ic az amelyik sima egyen 12V-on a legnagyobb teljesítményt nyújtja 4-8ohm on bocsi az off ért, de én inkább bepofátlankodok a kérdésemmel valamelyik topikba mintsem hogy csináljak annak úgysem örülnének
9V-os elemről
Hány wattos ahangszóród? Most 4-vagy 8hmos? (mert az sem mindegy,! Ezek az értékek meghatározzák hogy mekkora hatásos teljesítményt kivenni a végfokból)
kondenzátor mikrofont használsz? Van rajta sönt?
Ha van,... akkor egy 10nF os tantál kondit tegyél rá sorba a mikrofona! (Amugy az is lehet hogy a környezeti zavarokra, jön be az alapzaj. Az sem baj nyákból lehet neki dobozt csinálni.)
hát akkor úgy vennék hangszórót akkor legyen 8ohm és kb 80-100W os somogyi asszem 20 vagy25cm es átmérőjű
Ha mindenképp TDA családból kell 100W os itt a Link.
Én inkább egy STKból ajánlanék egyet (néz meg a képet) Mert ezt már egépítettem és kapar rendesen. (rendelére készítettem).
Akkor az kondenzátor miki.
Ja a végfok külön VSTS szálra 1,5V ot adni!
köszi a segítséget de nekem 1 kikötésem volt mégpedig hogy sima 12V DC-ről mekkora a legnagyobb megépíthető tehát nekem nincs szimmetrikus tápom és ha én egy 100Wkörüli hangszórót szeretnék 8ohm on meghajtani az lehetséges-e?
Utána keresek... Plase Wait!
köszönöm széken amúgy én is "ampervadász" vagyok elektronikához csak amatőr szinten értek de próbálom fejeszteni eziránti tudásom
Nekem sem a hivatalos szakmám az elektronika, de engem is nagyon érdekelhobbi szinten. Amúgy villanyszerelő a szakmám ( Anyagi okoból nem tudtam az elektro szakmát elvégezni akkoriban )
Hááát! A szimmetrikus táp az kéne mert akkor rájön a végfokodra a "szivroham"! Mien trafód van? Toroid v. szigetelt trafó? (én 150W felett már toroidot használok!)
nekem is az a szakmám találtál valamit 12V-ra? mostmár mind1 én már elteszem magam holnapra majd holnap kutakodok tovább ezügyben köszi a segítséget
sima trafó letekert 24V-os
Ok sok sikert! Én is ezt teszem, jó éjszakát! (Kb. fél1 felé leszek holnap)
neked is! én csak 5-6 fele
Jó! Akkor holnap itt!
Hány VA a 24V os tarfód? Azt majd holnapra ird majd le!
szia nem tudom pontosan hogy hány VA-es a trafó eredetileg 24V-os volt, most 12-re letekertem de úgy, hogy egyenirányítva pufferelve annyi de elég combos mert 2.5-es réz a szekundere de tuti hogy 100VA fölött tud jóval próbaképp ráforasztottam egy 4amperos diódahidat meg pufferkondit és tesztelgettem hogy mit tud persze bizti nélkül... csináltam véletlenül 1 zárlatot a diódáról abba a pillanatba leolvadtak a forrasztások a váltó részről ... pedig nem kis forrasztás volt...
Az jó A trafót DOS-os trafóméretezővel számoltad ki? Vagy ez már neked kivülről megy? Még nem tudtam nézni kapcsolást! (a 24V nem is lett volna rossz, azt pufferelve már igen jó tápot lehetne kapni)
igen tudom így utólag már sajnálom nagyon... jah és úgy csináltam hogy tekertem,mértem,tekertem,mértem addig ameddíg a kívánt fesz nem lett nemtom hány menetes a trafó :no: basszus így utólag de nem csináltam volna vele semmit... dehát ez van
jah de szervantottam egy 1000VA-es 24V-ost is de azt is már 1000éve letekertem 12-re de abból lenne 16-17V pufferelve csak azt nem tom azt hogy kéne pufferelni jah és ha letekertem akkor így ez már assszem 2000VA-es de lehet hogy rosszul tudom dehát ez se szimmetrikus tehát ezzel se lehet erölködőt hajtani... de hegeszteni tuti
Ezekszerint ha megtekernéd újból, (nem le, hanem fel) akkor 40-50V ot is kaphatnál a végén Attól függ hogy ráfér e még a csévetestre illetve ezzel mennyire barátkozik meg a Primer... (gondolok arra hogy hogy lehet 10A -val terhelni a szekundert, de akkor már a pimer "izzik" mert akora áram esik rajta. Tehát egy pill. zárlat még nem árulja el hogy mennyit bír ki a tarfód!.
igen de hozzá lehet toldani? vagy úgygondoltad hogy totál letekerni a szekundert és újratekerni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |