Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7052

Témaindító: Magorh, idő: Márc 15, 2008
Lapozás: OK   2 / 5
(#) _ampervadasz_ válasza Magorh hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

Szívesen segítettem! Ha más kérdésed is van, csak nyugodtan tedd fel!
(#) Magorh hozzászólása Márc 16, 2008 /

Jól működik. VIszont van egy kis alapzörej, ami akkor elmúlik, ha a mikrofon negatív polusát fogom.

Erre a jelenségre van valami ötleted, hogy hoygan tudnám kiküszöbölni?

Tápról, vagy elemről megy és hány volton?
(#) wargapityu hozzászólása Márc 16, 2008 /

bocsi valaki megtudná mondani hogy melyik Tda ic az amelyik sima egyen 12V-on a legnagyobb teljesítményt nyújtja 4-8ohm on bocsi az off ért, de én inkább bepofátlankodok a kérdésemmel valamelyik topikba mintsem hogy csináljak annak úgysem örülnének
(#) Magorh válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

9V-os elemről
(#) _ampervadasz_ válasza wargapityu hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

Hány wattos ahangszóród? Most 4-vagy 8hmos? (mert az sem mindegy,! Ezek az értékek meghatározzák hogy mekkora hatásos teljesítményt kivenni a végfokból)

kondenzátor mikrofont használsz? Van rajta sönt?

Ha van,... akkor egy 10nF os tantál kondit tegyél rá sorba a mikrofona! (Amugy az is lehet hogy a környezeti zavarokra, jön be az alapzaj. Az sem baj nyákból lehet neki dobozt csinálni.)
(#) wargapityu válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

hát akkor úgy vennék hangszórót akkor legyen 8ohm és kb 80-100W os somogyi asszem 20 vagy25cm es átmérőjű
(#) Magorh hozzászólása Márc 16, 2008 /

Nem tudom milyen a mikrofon. Ilyen pici forrasztható.

Ha mindenképp TDA családból kell 100W os itt a Link.

Én inkább egy STKból ajánlanék egyet (néz meg a képet) Mert ezt már egépítettem és kapar rendesen. (rendelére készítettem).

Akkor az kondenzátor miki.

Ja a végfok külön VSTS szálra 1,5V ot adni!

köszi a segítséget de nekem 1 kikötésem volt mégpedig hogy sima 12V DC-ről mekkora a legnagyobb megépíthető tehát nekem nincs szimmetrikus tápom és ha én egy 100Wkörüli hangszórót szeretnék 8ohm on meghajtani az lehetséges-e?

Utána keresek... Plase Wait!

köszönöm széken amúgy én is "ampervadász" vagyok elektronikához csak amatőr szinten értek de próbálom fejeszteni eziránti tudásom

Nekem sem a hivatalos szakmám az elektronika, de engem is nagyon érdekelhobbi szinten. Amúgy villanyszerelő a szakmám ( Anyagi okoból nem tudtam az elektro szakmát elvégezni akkoriban )

Hááát! A szimmetrikus táp az kéne mert akkor rájön a végfokodra a "szivroham"! Mien trafód van? Toroid v. szigetelt trafó? (én 150W felett már toroidot használok!)

nekem is az a szakmám találtál valamit 12V-ra? mostmár mind1 én már elteszem magam holnapra majd holnap kutakodok tovább ezügyben köszi a segítséget
(#) wargapityu hozzászólása Márc 16, 2008 /

sima trafó letekert 24V-os

Ok sok sikert! Én is ezt teszem, jó éjszakát! (Kb. fél1 felé leszek holnap)

neked is! én csak 5-6 fele

Jó! Akkor holnap itt!

Hány VA a 24V os tarfód? Azt majd holnapra ird majd le!
(#) wargapityu válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

szia nem tudom pontosan hogy hány VA-es a trafó eredetileg 24V-os volt, most 12-re letekertem de úgy, hogy egyenirányítva pufferelve annyi de elég combos mert 2.5-es réz a szekundere de tuti hogy 100VA fölött tud jóval próbaképp ráforasztottam egy 4amperos diódahidat meg pufferkondit és tesztelgettem hogy mit tud persze bizti nélkül... csináltam véletlenül 1 zárlatot a diódáról abba a pillanatba leolvadtak a forrasztások a váltó részről ... pedig nem kis forrasztás volt...
(#) _ampervadasz_ válasza wargapityu hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

Az jó A trafót DOS-os trafóméretezővel számoltad ki? Vagy ez már neked kivülről megy? Még nem tudtam nézni kapcsolást! (a 24V nem is lett volna rossz, azt pufferelve már igen jó tápot lehetne kapni)
(#) wargapityu hozzászólása Márc 17, 2008 /

igen tudom így utólag már sajnálom nagyon... jah és úgy csináltam hogy tekertem,mértem,tekertem,mértem addig ameddíg a kívánt fesz nem lett nemtom hány menetes a trafó :no: basszus így utólag de nem csináltam volna vele semmit... dehát ez van

jah de szervantottam egy 1000VA-es 24V-ost is de azt is már 1000éve letekertem 12-re de abból lenne 16-17V pufferelve csak azt nem tom azt hogy kéne pufferelni jah és ha letekertem akkor így ez már assszem 2000VA-es de lehet hogy rosszul tudom dehát ez se szimmetrikus tehát ezzel se lehet erölködőt hajtani... de hegeszteni tuti
(#) _ampervadasz_ válasza wargapityu hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

Ezekszerint ha megtekernéd újból, (nem le, hanem fel) akkor 40-50V ot is kaphatnál a végén Attól függ hogy ráfér e még a csévetestre illetve ezzel mennyire barátkozik meg a Primer... (gondolok arra hogy hogy lehet 10A -val terhelni a szekundert, de akkor már a pimer "izzik" mert akora áram esik rajta. Tehát egy pill. zárlat még nem árulja el hogy mennyit bír ki a tarfód!.

igen de hozzá lehet toldani? vagy úgygondoltad hogy totál letekerni a szekundert és újratekerni?
Következő: »»   2 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem