Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Annyiból már ez is kijön. és nem kell semmit építeni. Itt a lényeg, hogy Ő építeni szeretne.
A kettő hangzása nemigen vethető össze szerintem. Háromutas, aktív váltós rendszert ajánlani egy kezdőnek én nem mernék. Nagy eséllyel kudarc lesz a vége...
Hagyjuk már azt az "ez"-t az egy borzalom.
Megálltam a hengerpalást-cikknél. Az hogy lesz 3D-s?
A bőr senkit nem zavar. A hangszórót sem. Főleg ha szintben van. Rétegelt lemezzel jobban működik ez a szeletekből összerakott doboz. Legalább nem MDF. A dobozból kialakított reflexnyílásnak egy nagy hátránya van, nehéz hangolni. A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2016
Vagy eleve 17-es szélessávúból kettőt.
A 2.1 és a három utas sztereó miben más?
Anyagilag a normális minőséget szívesen megfiretem, árat azért nem mondok, mert nem tudom mi a reális. De nem akarok vagyonok beruházni. Elektronikát tanulok, úgy három éve, van egy hifibolond tanárom is, szóval a kicsit rázóssab esetet is elvállalom. Bár ez az első ilyen irányú kisérletem. Az erősítő terve haveré, nyaggatom egy kicsit, ha nem, keresek mást. Egy kis TDA2030 alapú szutyok, és mielőtt lebeszéltek, hallottam, jó hangja van, és ezt hozzáértők is mondták. Az mennyire járható, hogy a Sub két hangszóró legyen egy ládában? (Desing) Igen Szamóca, néztem hasonlót, DE: 1.: szeretném, hogy legalább minimálisan, de ehhez is értsek, 2.: imádok szerelni, forrasztani, asztaloskodni 3.: venni bárki tud, én olyat akarok, ami csak nekem van 4.: Kollegával összevesztünk, szerinte az ő terve CSAK valami 15000Ft.- os ládán szól szépen, én pedig azon vagyok, hogy nem biztos- az erősítő NEM a ládához lett tervezve. 5.: mert miért ne?
Hát aki túl van úgy ötven különböző erősítőn... Ne röhögj!... És rosszul tudtam, nem 2030, hanem 2005
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2016
2005, te jó ég az szinte nem is erősítő. Nem alapoznék a véleményére.
Szerintetek mekkora szentségtörés wago-val összerakni ezt az elsődrendű váltót? Alu huzalom volt csak tekercsnek. A csoki se lenne jobb nem?
A hányendisták erre is tudnak bizton valami magyarázattal szolgálni, miért jó, vagy rossz így. A forraszanyagot használni is rossz szerintük, tehát még bármi megeshet.
Én inkább összeforrasztanám és leszigetelném.
A hi end-isták 6dB/oktáv váltót alapból kinevetik szerintem
Kertiparti hangfal lesz szóval majd elválik. A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2016
Nem olyan vicces az, csak jó hangszórók kellenek hozzá.
Az aluhuzal inkább azért nem jó, mert magasabb a DCR.
Elég más a kettő, a TDA 2005 nem annyira minőség, inkább autós. Milyen előnyei vannak az építője szerint? Én nem találtam ilyet.
Ha van elég tápfeszültség, akkor az LM1875, tényleg jól működik, szép és alacsony a THD, jó arányokkal.
Gondolhatod mi van benne. hárombetűs és nem JBL
Bontott trafóhuzal, kitermelt remix kondik, 16mm pozdorja, textiltekercs csévetest reflexcső, ajándék kárpit, ajándék dome, évek óta polcon heverő sarkok, kifutószériás félárazott ménynyomó (8 év után találtam meg) Cél az volt hogy most nem költök rá semmit. Sarkok nélkül szobába is szépen mutatna mert végre jól sikerült a kárpitozás. Dehát kertipartikra, csomiba pakoláshoz kell a védelem.
Szuper. A dómhoz kb. 2,0-3,3µF elég. Ha 8 ohmos.
Elég egy szobai- kerti ládának a 20W? Annyira nem kell nagyot szólnia, hogy szétessen a ház...
Olyan tápot kap, amilyen kell. És ezzel menjünk át az Erősítő mindig és mindig topicba
Hát ez hangszórófüggő. Ha elég hangos egy watton, akkor igen.
Sziasztok!
Milyen hangszórót tennétek be szaunába? A gondolataim róla, hogy nem papírmembrános, és ha beteszem, akkor minél közelebb legyen a padló szintjéhez.
Szerintem valami autósat. Ott is bírniuk kell a meleget.
Mi a véleményetek errőla hangszóróról? Valakinek esetleg tapasztalata a márkával kapcsolatban?
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2016
A htttp// a www előtt, ha vissza törlöm, csak akkor tölti be nekem az oldalt.
Amúgy nem hiszem, hogy tudja a ráírt 500/1000W terhelést.
80oz mágnes, 3" cső vs. vékony, két hullámú szövet szél feat. lemezkosár. Ez lyen full low PA kategória. Szerintem egy SAL PA40100 többet tud. Én nem venném meg.
Vannak eltéréseik, nem egy pontos gyártó, de azért elmegy. Attól függ, mire kell, és miért pont ezt nézted ki. Ha van indoka, akkor esetleg.
Hat probalok kozepkategoriaba keresni hangszorokat kulteri hangositasra
Szeretnék épiteni vagy épitettni hangfalat aztan utana szeretnek jarni alaposan De gondolkodtam hangrendszer vasarlason is. Legeloszor 2 toppal szeretnem kezdeni hozza valo erositovel. Aztan a kesobbiekben 4 subbal egeszitenem ki Otletek esetleg linkeket is szivesen varok . A hangfalakra pl egy par topra 150 ezret szanok ugyanigy 1 par subra de az akar 200 ig is mehet Koszi a valaszokat A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |