Fórum témák
» Több friss téma |
Hi!
Most gondolom hülyének néztek.Megpróbálom elmagyarázni mire is gondolok konkrétan. Adott egy 17"-os tft monitor aminek törött a kijelzője. Képet csak az egyik felén ad. Na már most én le szeretném vágni a "rossz" részt. Lehetséges-e ilyen? Konkrétan arra lennék kíváncsi, ha levágom a nem működő részt akkor nem cseszem-e el azt a másik felét ami még működött? Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv! Csaba
Helló!
Felejsd el, ha elvágod utána kidobhatod az egészet!
Nono. Ismerni kellene hozza a szerkezetet.
Altalanossagban elmondhato, hogy az oszlop es sormeghajtok helyzete befolyasolja az egeszet. Az oszlopmeghajtok alatt es a sormeghajtoktol tavolabb ELVILEG nyiszalhatod. Gyakorlatban elegge necces a sokfele reteg es szigeteles miatt. Kifolyhat a folyadekkristaly az uvegek kozul pl., szoval utana szigetelni kell. A folyadekkristaly erosen mergezo. Aztan a sorok meghajtasa osszeerhet a vegen pl. Szoval sokmindenre kell vigyazni. Van egy ceg is, akik ilyennel foglalkoznak. Hazilag szerintem megprobalhatod, de a kijelzo serulekenysege es a kezdetleges eszkozok miatt nagyon ketseges a dolog. De mint mondottam, a mergezo folyadekkal vigyazz!
Mellékeltem egy ábrát az elképzelésemről
Az elektronikakat viszont ne vagd le! Azok elegge ossze vannak drotozva. Se a sor, se az oszlopmeghajtokat! Esetleg ha nagyon ugyes vagy, akkor 'felbehajthatod' oket es a kulso oldalon forrasztasz.
Sokkal inkabb javaslom: ird meg a kijelzo tipusat, lehet, hogy van nekem. Csak az elektronikakat kellene atrakni.
ezt szeretném megvenni: http://www.vatera.hu/fujitsu_siemens_18_os_torott_lcd_vel_58828859.html
Én nem monitornak használnám. Egy kivetítő (projektor) éptésébe fogtam. Most szerzem be hozzá az alkatrészeket. És úgy gondoltam, hogy olcsóbban kijövök egy törött lcd panellal mint egy ép 15"-os tft-vel. Meg nem mindegy, hogy 25ms a képfrissítés vagy 5ms. Olvastam a neten, hogy egy írásvetítő kell meg egy lcd panel és már indulhat is a mozi. A felesleget azért szeretném levágni, hogy ne lógjon ki az írásvetítőről. Esetleg lcd panel ügyben tudnál-e segíteni baráti áron ![]() Üdv! Csaba
En nem vennem meg a helyedben, max 5e alatti aron, annyit er kb az elektronikai resze.
Ha meg sohasem vagtal kijelzot, akkor kb a tizedik fog sikerulni szerintem. Az nem ugy megy, hogy fogok egy vasfureszt vagy jobb esetben egy gyemant karctut... A projector epitesenel nem ez lesz a legnagyobb gondod. Nyugodtan vegyel 15 collosat, ami NEM torott. Minel kisebb, annal jobb. Az optikaval fogsz a legtobbet szenvedni, nem beszelve a fenyforrasrol. A sor- es oszlopmeghajtokat ki kell hajtogatni a panel mogul, ha at akarod vilagitani, akkor viszont a sarokban fellelheto osszekoto kabelt kell meghosszabbitanod, ami szinten nem egyszeru feladat. A panelnel a kontraszt joval fontosabb lesz, mint a valaszido. Vannak erre forumok, nezz korul eloszor ott, azok epitettek is, szembesitenek a nehezsegekkel es az esetleges megoldasokkal is.
már sok fórumot olvastam ebben a témában. A fényforrást maga az írásvetítő izzója adja. Meg az optikai részét is. Tudom, hogy nem lesz olyan képe mint egy fél milliós projinak, de otthonra filmetnézni nekem megfelel.
Egy 15"-os lcd panelja 3-4 cm el fog kilógni a vetítő fresnel lencséjéről. Szóval arra gondoltam, hogy azt a sávot úgyse tudja kivetíteni a vetítő így hát, ott tokéletesen elfér szalagkábal ami a sormeghajtóhoz megy. Még soha nem vájtam lcd panelt. Azt se tom pontosan, hogy megy benne az elektronoka, vezérlés. Józan paraszti ésszel arra gondoltam, ha már azt a részt nem tudja vezérelni az elektronika le tom vágni simán azt a részt. Azért köszi a segítséget! Okosabb lettem.Ha sikerül megnyernem az aukciót (max 5ezret adok érte) akkor nem fogom levágni. Elfér rajta, csak működjön!
És azt hogy oldod meg, hogy a teljes kép a hibátlan részen legyen? ne pedig az egész kijelzőn?
Egyszerűbb lenne ha vennél egy működő 14"-os lcd monitort és abból szednéd ki az lcd-t.
nagyon egyszerűen. Mivel a windowsban ablakok vannak így oda húzom az ablakot ahova én akarom. Beméretezem a videólejátszó progi ablakját arra az ép részre és már indulhat is a mozi
![]() Megnéztem az általad javasolt moncsit. Tetszik a cucc meg minden, de kíváncsi vok a paramétereire. Nálam a legfontosabb a válaszidő, de a kontraszt se hátrány. min 350:1-es kontraszt kéne. Az a gond az ilyen régi 15" os moncsiknál, hogy a válaszidejük nagyon nagy. Én meg alergiás vok mikor késik a kép, meg húzza nyúzza szóval érted...
Szia Balázs!
Szeretnék tőled kérdezni egy nem egészen témába vágót, de lehet hogy mégis. Szóval a kérdésem az lenne hogy: Nagyon minimális pénzért hozzá juthatnék egy régi projektoros tv-hez, tudod aminek az aljába van szerelve a kivetítő rész és valami tükrös megoldással vezetik fel a képet a képernyőhöz. Nos megoldható e az hogy valahogy szétszerelném a tévét és csak a projektor részét használnám ugymond kivetítő ként egy vászonra? Találkoztál e már ilyen készülékkel? Szerinted megvalósítható e az elképzelés? Válaszod előre is köszönöm. Üdv. Szabinyo
Meg nem talalkoztam, de ketfele megoldast szoktak hasznalni. A regebbi a csoves, tulajdonkeppen harom eros katodsugarcso van beleepitve es az vetiti fel a kepernyore.
A masik, ujabb megoldas tulajdonkeppen egy vetito, ami vagy LCD-vel vagy DLP tukrokkel mukodik, ott hatul egy sima eros ivfeny van. Mindket esetben a fenyerovel lesznek gondok. Arra terveztek, hogy azt a max 1m2-t vilagitsa meg. Ha valahogyan meg is tudod oldani a fokuszalast es kepnagyitast - ami csak optika kerdese - igazabol nem nagyon tudnal mit kezdeni a halvany keppel. Ha ram hallgatsz, inkabb eleve projectort veszel. Abbol is vannak hasznaltak, olcson. Esetleg nem mukodo lampaval, arra is letezik megoldas... |
Bejelentkezés
Hirdetés |