Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   585 / 731
(#) voodoo válasza street hozzászólására (») Aug 16, 2016 /

Leírtam egy regényt és a fele se látszik pont hívtak és eltűnt. mindegy majd ha otthon leszek leírok mindent alaposan.
(#) street válasza voodoo hozzászólására (») Aug 16, 2016 /

Rendben Várom
(#) voodoo válasza street hozzászólására (») Aug 16, 2016 /

Rendben.
Én próbálom mindig azt az utat járni, ami már ki van taposva, bevált. Tehát, ha hallottam valamit valamikor jól szólni, akkor azt az ember azért úgy megjegyzi. Ezek alapján írom le a saját elképzelésemet és a minimum feltételeket amiket, ha végig jársz kevésbé fogsz csalódni.

-a dobozok anyaga, kialakításai
-a hangszórók tulajdonságai
-erősítő minősége
-egyéb összetevők minősége
-és még ezen kívül számos összetevő amire nem térnék ki (lejátszott anyag minősége-stílusa, tér akusztika, elrendezés-helyezkedés, objektív megítélés stb.)

A doboz falainak erősnek kell lenni, szóval itt a pozdorját el kell felejteni. A lépcső következő szintje amivel már lehet építkezni az minimum az MDF ami 18mm (nyílván vagy vastagabb) a rétegelt lemez, illetve tömör fa. Az utóbbi kettőt azért nem ajánlom, mert le fogsz ülni a lapszabászatban, ha meghallod, hogy mennyibe kerül a táblára vágás m2-ára.
A párhuzamos falak közt szépen tömör fa merevítésekkel (vagy MDF duplungolással) jó erősen kiékelve ragasztva+csavarozva ! Az ilyen dobozt úgy kell megtervezni, hogy egy esetleges javításnál (például bandpass vagy tölcsér) szétszedhető legyen, mert akkor a hangszórót egyszer és örökre beépítettük... Tehát legyen rajta egy lecsavarozható hátlap például.
Subok:
Az hogy Te a suboknak bandpasst kialakítást választottál bass-reflex helyett és némely zenei stílus szólhatna rajta jobban, hát ezt igazából neked kéne előbb valahol valakinél eldönteni (ha van rá mód, vagy emlékezetből) kipróbálni. Mindegyiknek van előnye hátránya az egyikkel másikkal szembe. Például a tölcséres bazinagy helyet foglal, nehéz, precíz összeszerelést igényel, sok anyag kell bele, figyelni kell a fázismenetre, de hatásfoka kiváló, már kis hangerőnél is nagyot tud szólni, viszont fontos hogy nagyon alacsony frekvenciáknál halk, nem érvényesül a jó hatásfoka.
Bandpass (többféle van, mint ahogy minden ládából), kis hangerőnél is nagyot hoz ki a hangszóróból, viszont élőzenére nem ajánlom, nem túl pontos a megszólalása: az a tipikus bandpass "koppanós, susogós" basszusa van. Diszkóba, bulira jó. Hátránya még, hogy valamennyivel több anyagot igényel szóval közepesen drága, ez is igényli a számítást (el lehet ám rontani) illetve figyelni kell hogy a topokhoz képest hogy helyezkedik el benne a hangszóró, azonos fázisban, felfelé/lefelé vagy háttal, szóval érzékeny a fázistologatásra, lehet pont ellenkezőleg kell bekötni ezt is... Méretileg közepesen nagy, közepesen nehéz.
Bass reflex: ezek méretben a legkissebbek (ha túl nagy lenne akkor nagyon mélyre hangolás végett a subcső értelmét vesztené, csökkenne a hatásfok). Tehát a zárt ládákhoz képest jobb hatásfoka van, erőteljes basszusa révén szinte minden zenéhez ideális választás. Relatív könnyű és kevés helyet foglal, ezáltal olcsóbb is legyártani, cipelni. Viszont jócskán elmarad a tölcséres, de még a bandpass hatásfokához képest is. Előnye még, hogy utólag is könnyű méretezni. (ha valami nem jó nem kell az egész dobozt szétfarigcsálni, mint a bandpass, vagy tölcsérnél)
A topokhoz igazából nem nagyon tok mit hozzá fűzni, bass-reflex kialakítású legyen, standard opció szerint magas fent, mély alul, és ez is ugyan úgy 18mm MDF lapból vágatni legalább. Millió+1 rajz van fennt a neten konkért láda tervek. Nagyon nagy egetrengető különbségük nem lesz: szólni fog, hangosan.
Hangszórók például top ládához, ha van rá 150k-d akkor Én a helyedben márkás használtat vennék (mélyet) 2x40 vagy max 2x50k Ft értékben. Egész pofásakat lehet kapni. Kétutasra gondolok építésnél. Ami minimum fontos szempont böngészésnél, hogy alu kosár (jó tudom van minőségi eminence meg fane, de én alu fetisiszta vagyok ezen a téren és még semmi konzerves doboz nem győzött meg) szóval ALU kosár, 15" átmérő, min 100oz mágnes, 4" cső, 98dB, folyamatos (rms) terhelés 400..450W vagy ettől magasabb.
Magasnak ajánlom a reflex birad, ring vagy a beyma CP sorozatot. Márcsak azért is mert fillérekért lehet hozzá kapni javítószettet. Egyébként, ha normálisan van használva nagyon sokat elmennek. Szóval magasnál min 25-50W rms terhelhetőség, 100-101dB, 1kg mágnes.
Az erősítőkre nem térnék ki nagyon ez nem az a topic, de nagyjából körvonalazva: próbáljunk a hangszóróinkhoz hasonló paraméterrel rendelkező erősítőt kapcsolni a ládákra. Tehát, ha a két top 1000W összesen 8 ohm akkor akkor az erősítő is minimum tudja az 1000W-ot (tudom itt is megoszlanak a vélemények másfélszeres túlméretezés csapból is ez folyik, közhellyé vált, számtalanszor próbáltam sokaknak megmagyarázni, miért gondolom épp ellenkezőleg) de próbáljunk árral szembe menni: ne vezéreljük túl a hangszóróinkat egy túlhajtott erősítővel.
Az egyéb összetevők milyensége is nagyban befolyásolja az összerakott végeredményt. Megtudja koronázni vagy le tudja rombolni azt. Vékony, gagyi, rossz kábelek, kontaktos csatlakozók, zörgő rácsok, hangváltók...
Tudom, hosszú lett és igazából direkt nem is írtam linket meg példát: hogy na ez a jó cucc ezt kell megvenni. Nemvagyok márka fan, de pontosan ez végett ragaszkodom ahhoz, hogy ha az arányokat vesszük akkor inkább végy használt, jó állapotban lévő hangszórókat és erősítőt (a kábelek legyenek újak és jó fajták, az is drága lesz meglátod, meg a faanyag!)
Aztán ha sikerült dönteni milyen alakút látnál, hallanál szivesen írd le az elképzelésed ide és utánna léphetünk tovább a konkrétumokhoz.
(#) P_Laszlo válasza voodoo hozzászólására (») Aug 16, 2016 /

Nem a hangszóró kosarát hallgatod, az beépítve már nem lényeges annyira, hogy alu vagy acél. A reflex magasak meg nem szólnak szépen (és persze ennek megvannak a műszaki okai is). Nagy méretű mélyközép mellett, kétútban, szinte csak tölcséres magassal lehet bármit kezdeni.

Bandpass mélysugárzó nem tervezhető jól modellezve (számítva), mindenképp mérni kell.
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2016
(#) voodoo válasza P_Laszlo hozzászólására (») Aug 17, 2016 /

Ez így igaz. A reflex magasak nem szólnak szépen, de ár/érték aránya kedvező. Ha az ember nem kapkodja el a vásárlást és lecsap egy jó vételre 25-30 ezerért párban már jobbakat lehet kapni nála. A refiket csak azért hoztam példának, mert azok valami 10-15k-ért mennek /2db.
Szerintem egy nagyobb méretű kivágásnál a rugalmasabb acél kosár kevésbé járul hozzá a doboz stabilitásához, mint egy nála masszívabb, rideg alu. 10" hangszóróig részemről is elfogadható az acél, de vicces lenne mondjuk 18"-nál... vagy dupla 15".
Esetleg annyi javaslatom még ezzel kapcsolatban, ha mégis lemezkosárra esik a választás, akkor a hangszórót befogadó lapból kettőt kell szépen egymásra ragasztani, géppel összecsavarozni, hogy jó kemény legyen.
(#) P_Laszlo válasza voodoo hozzászólására (») Aug 17, 2016 /

Szokás merevíteni a dobozt, és van vastagabb acéllemez is. De elfogadható indok.
(#) konyak6 hozzászólása Aug 18, 2016 /

Sziasztok!
Van egy Eminence 151266B 8 Ohm hang(sugárzó)szóróm. Baszgitárhoz használnám. A neten csak ezeket az adatokat találtam. Jó hozzá?
T / S paraméterek 151266B:
05-RE ohm 5,26 13-FS HZ 53,46
06-LE MH 0,58 14 MMS GMS 42.30
07-QM 8,21 15 CMS mm / N 0,2095
08-QE 0,590 16 RMS NS / M 1,7312
09-QT 0,550 17-VAS LTRS 224,21
10 XMAX MM 1.80 18-SD SCM 872,88
11-BL TM 11.23 19-EBP 90.3
12-EFF% 5,58 20-SPL dB 99,5
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2016
(#) msteve válasza voodoo hozzászólására (») Aug 18, 2016 /

Kültérre csak rétegelt nyírből készitenék dobozt.
Amint egy kis víz éri az mdf vagy forgácslapot,feldagad,és hiába szárad ki,a hupli megmarad.
Rengeteg ilyen dobozt láttam már tönkremenni.
Belső merevitésre már bármelyik anyag használható.
Basszusnál,főleg hangositós cuccban teljesen jól használható a lemezkosaras mélyhangszóró.
Ha megnézed,mindegyiknél vannak merevitőbordák belepréselve a kosárba.
A Reflex ringet elfelejteném,nagyon szűk sávban sugároz,és az alu membrán miatt egy korrekciós tagra is szükség lenne,amit a Reflex is csak az első szériáiba szerelt be.
Ha ennyi pénzem lenne hangositós cuccra,biztosan valami gyári rendszert vennék.
Hogy miért?
Ha nincs meg a megfelelő tudás...és ez nem kevés tudást jelent...soha nem fog megtérülni a befektetett munka,és a kisérletezgetés.
De persze mindenki maga dönt...
(#) Action2K válasza konyak6 hozzászólására (») Aug 18, 2016 /

Szia!
Szép nagy darab, szép nagy láda is kell neki!
De, ha jól méretezed és kivitelezed, nem fogsz csalódni benne, mert az érzékenysége is szép nagy.
(#) street válasza msteve hozzászólására (») Aug 18, 2016 /

nah akkor maradjunk a gyári rendszereknél miket állítanátok hadrendbe ebből a keretből ?
(#) konyak6 válasza Action2K hozzászólására (») Aug 18, 2016 /

Szia!
Jelenleg ebben a ládában van. A magas nyomó helyén akarom a reflexnyílást kialakítani. Bár fogalmam sincs milyen és mekkora legyen?
(#) voodoo válasza msteve hozzászólására (») Aug 18, 2016 /

Idézet:
„...csak rétegelt nyírből.."
Amint egy kis víz éri az mdf...

A rétegelt mennyire vízálló? Ugyan úgy illik elpakolni, letakarni, hajnalra meg pláne, valami fedett hely alá, bármilyen anyagból is legyenek a dobozok. (itt errefele így szoktuk)
Idézet:
„Belső merevitésre már bármelyik anyag használható.”

Én meg azt mondom, hogy bármelyik nagyker barkács áruházban kapni 2 méteres szálakban tömörfa pl 30x50mm-es cserépléceket néhány száz forintért. Ha neked egyszerűbb a kókányolás a sufnyiban talált pozdorjával vesződni, egyenesen/hosszára csikokra vagdosni, csavarbehajtásnál mellé megy picit: "mindegy jóvanaz..." A tömörnél ha csak picit elkapja a csavar már érzed, hogy nagyon keményen oda húzta a két anyagot. Most direkt azért írtam pozdorját mert konkrét példát nem hoztál fel és én (vagy akárki) a bármilyen anyagra bármit elképzelünk, és tényleg csak 800 Forintról van szó. Ne kínlódjunk feleslegesen, ha nem muszáj.
Idézet:
„Basszusnál,főleg hangositós cuccban”

Idézet:
„mindegyiknél vannak merevitőbordák”

Akkor minek találták ki az alu kosarat? Tudod milyen nehéz mágnes van egy nagyobb hangszórón? Az rengésbe jön, meg kell ám fogni és igen is vannak nagyon nagyon pici remegései a kosárnak is. Tégy nagy hangerőnél a lemezkosaras hangszóród pereméhez pl egy lapos fejű csavarhúzót és nézd meg (sőt hallani is fogod!!) ahogy zizeg. Ez a káros (csillapítatlan) mozgások eredménye... Az a másik fele, hogy igazából nagy hangerőt legfeljebb 300W-ig tesznek lemezkosárhoz. Miért? Mert cseklik-nyaklik. Van remegése. Rátámaszkodok az 50 kilómmal és behajlik. Az egyik oldalt jobban behúzom csavarral, szemmel láthatóan tekeredik. Mindegy én nem akarom többet fikázni a lemezkosarat. Elmondtam véleményem hifire, általános zenére tökjó 20-25 centiig.Persze vannak elkínaiosodott gyártók akik -értelmetlen okokból a nevüket adják hozzá: én azt mondom egészsgükre. Újabban a Peavey, Reloop, RCF, JBL pl jrx sorozat. Kuka ez egész és egy láda 170.000Ft-ba kerül. (ez nem azt jelenti, hogy ma már csak gagyit gyártanak, de aki érti mire mondom annak nem kell magyarázni) Drágán eladott, omnitronic, holíwood impact meg ibiza stb márkák.
Idézet:
„A Reflex ringet elfelejteném,”

Érdekes módon, én akárhol akármikor meg tudok rajta szóltaltani méghozzá elég hangosan zenét. Nem egy nagy minőség, de szól. Senki nem mondja meg, hogy reflex van benne. Pláne nem audiofil versenytalálkozókra megyek, ahol a legutolsó cisszenést is egy zsűri ellenőrzi, hanem csak úgy általába szól elektronikus zene, ilyesmi, és a közönség 100-ból 96 nem ért a hangcuccokhoz. Ráadásul az ára verhetetlen, ami nála jobb 2x-3x annyiba kerül. Kezdésnek tökéletes hidd el. Az nem azt jelenti, hogy az ember egyszer vesz refit akkor örökre azzal kell menni végső nyugalomba. Később ha az ember úgy érzi vehet bele jobbakat. Aztán meg ha az ember egy darab magast vesz 50ezerért és össze méri poénból a kettő hangját (nem tudását, hanem a hangját) akkor lehet egy picit bosszankodni fog...
Idézet:
„Ha nincs meg a megfelelő tudás...”

Milyen tudás? Jajj nemár Itt hobbisták vannak, egyéni élményekkel tapasztalattal. Nem kell hozzá mérnöknek lenni. Hobbi, ami nálam azt jelenti hogy nem viszem el az elkészült ládát leméretni egy süketszobába, laboratóriumi körülmények közé, hogy vajon tényleg megvan-e az áhított 38Hz? Vagy mi van ha csak 41Hz? Semmi. Nem kell igazolni mérésekkel senkinek, hogy jajj nem jött össze. Kinek kéne? Ha korrektül meg van valami csinálva, tehát nem zörög, nem csattog, akkor azért az már úgy alapból valami.
Bár nekem úgy összességébe nagyon sántít amit mondasz, hisz a minőségi rétegeltből építkeznél amit bármilyen anyaggal: akár pozdorjával merevítgetnél, és ha már ilyen fontos a jó doboz: bele raksz egy lemezkosaras mélyet.
(tehát újra: egy két RÉGI neves gyártó hangszórója ami lemezkosaras: valóban jó, de ettől eltekinte az összes szotyi, kispórolt tömegcikk)

Igen is neki lehet állni próbálkozni építeni, jó idő van.
(#) Action2K válasza konyak6 hozzászólására (») Aug 18, 2016 /

Szép kis kontroll láda, bár ez max 60 liter, nem valami sok a szükséges kb. 150 helyett, de meghallgattad így, hogy hogy szól? Én a magas helyére egy kb 15 centi mély négyzetes "csövet" tennék bele, 3mm-es rétegeltből. és újra meghallgatnám.
Na jó, én mérek is.
(#) latyakosa hozzászólása Aug 19, 2016 /

Arra lennék kíváncsi próbált-e már valaki szendvics kialakítású lap anyagból dobozt készíteni.
A szendvics esetében pl arra gondolok, különböző vastagságú fa és műanyag rétegekből épülne fel a doboz oldala, a rétegek egymáshoz ragasztva. Konkrétabban 2 vékonyabb réteg rétegelt lemez közé, könnyű, de kemény habosított műanyag kerül.
Miért ? Könnyű lenne a szerkezet, de elég merev. Merevebb az egy, tömegben azonos de vékonyabb falapból épített dobozfal.
A műanyag lehetne habosított PVC vagy XPS hab is.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2016
(#) P_Laszlo válasza latyakosa hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Ha az oldalirányú mozgásokat megszünteted, jó lehet.
(#) msteve válasza voodoo hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Mind igaz amit irsz.
Abban az esetben ha valakinek van 50-100e forintja egy komplett hangcuccra,és csak kertipartikat akar szervezni a baráti társaságának.
Akkor megéri barkácsolni.De akkor sem garantálható a jó eredmény.
A lemezkosárról:
Ha a hangszóró pereme egy sík felületre fekszik fel(márpedig a doboz előlapjának annak kellene lennie),és legalább 8db csavarral oda van húzva,az akkora stabilitást jelent egy csonkakúp palástján,hogy az a rezgés elhanyagolható.Leginkább azért,mert ha összeméred a lemezkosár felületét a hangdobozod teljes felületével,akkor akkor szép nagy számot kapsz,és rájössz hogy a doboz által keltett rezgések sokszorosan felülmúlják azt amit a kosár hozzátesz a zenéhez.
A Reflex ring:
Elektronikus zenére valóban használható...korlátozottan,de amint megszólal rajta egy énekhang,máris hallható a frekvenciaátvitelének a hiányossága.
Ha jobban fülelsz,hallható hogy nem is megy annyira magasra,némely zenén a hangja kifejezetten csattogó.Az érzékenysége valóban elég magas,ezzel kompenzálja valamennyire a hangminőségét.
Persze még igy is jobb választás mint az a sok...gondolom nem véletlenül...rosszul tervezett kínai ring.
A rétegelt lemez:
Ha a nyír megázik,nem változtatja meg az alakját.Kiszárad,és olyan lesz mint előtte.Ezen kívül a fajsúlya is kicsi,és az akusztikai tulajdonságai is jók.
Az mdf-nek elég az is ha pohártartónak használják.
És ehhez nem kell szabadtéren lennie.
A gyári cuccokról:
Előszöris.Ne gondold hogy egy neten trollkodó okoskodó,mindent jobban tudó hülyegyerek vagyok.Kb.25 éve élek hangszórók javitásából,ezen felül 12évet dolgoztam különféle diszkókban is,és az elején két évet a Reflexnél.Ha megnézed,nemsok hozzászólásom van,és ez nem véletlen.Amit leírtam Street-nek,az az oka,hogy nagyon sok ügyfelem próbál megszabadulni a saját készitésű hangcuccaitól,és vennének helyette inkább gyárit.
Volt aki azt mondta hogy ha újra kezdhetné a hangositást,nem kezdene bele a barkácsolásba,hanem venne két EV ládát,és és a fennmaradó időt inkább a bulik szervezésével töltené.
Én is nagy hive vagyok a csináld-magad mozgalomnak,de ez tényleg az a terület ahova csak nagy tudással és tapasztalattal érdemes belekezdeni.
Évek óta fejlesztek is hangszórókat,és csak most szántam el magam egy kisebb aktiv line-array rendszer megépitésére.
De mint irtam,mindenki maga dönt...
(#) konyak6 válasza Action2K hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Köszönöm!
(#) hapro válasza msteve hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

"Ha a nyír megázik,nem változtatja meg az alakját.Kiszárad,és olyan lesz mint előtte" Azért halkan jegyzem meg, hogy ez csak abban az esetben lenne igaz így, ha főzésálló ragasztóanyaggal ragasztanák a rétegeket egymáshoz. De amit lapszabászaton kapsz az nem ilyen, ha külön nem kéred, akkor az bizony tönkre fog menni. A furnér rétegek elválnak egymástól. Mindemellett a fa akkor is dolgozik amikor az asztalos alszik, tartja a mondás, hiszen bármilyen hőmérséklet, vagy páratartalom változás fellép, a fa mozog, még a nyír is. Ezáltal a ragasztás el fog engedni idővel. Egyébként a nyír egy elég puha fa, könnyen lehet benne kárt okozni. Szerény véleményem szerint pl. egy bükk rétegelt sokkal keményebb, és nehezebb, igaz valamivel drágább, esetleg tanácsosabb lehet abból építkezni ha már rétegelt lemez. És természetesen nem annyira porózus mint mondjuk az MDF lap! A rétegelt lemezek fedő furnérjai szépek csak, a belsők mind hibásak, csomósak, hiányosak. Persze szintén plusz pénzért lehet kérni azt is, hogy neked márpedig jobb minőségű kell...
(#) Ge Lee válasza latyakosa hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Méret meg teljesítmény kérdése. Nekem van csupasz XPS-ből kis méretű, 15 centis hangszóróval szobába néhány W-ra, még nincs teljesen kész, ha kész lesz és meghallgatom majd beszámolok róla.
A szendvics tekintetében ami jó és olcsó az a nikecell-OSB pár. Tehát két OSB lap közé a nikecell, vagy csak simán belülre ráragasztva. Vízálló faragasztóval rá tudod tenni, az életben nem jön le róla. Nagy láda esetén az élek merevítése lehet macera, azt lehet mondjuk keményfából csinálni, és az OSB helyét a szintjéig belemarni.
Az OSB-t meg kell venni valami nagyobb kereskedésben, és elvinni egy normális lapszabászatba. Ha elmondod nekik hogy mire van szükséged és hogy precízen vágják, szinte tized mm-re egyforma lapokat vágnak (ugyanazzal a fogással szabják le az azonos lapszélességeket). A nikecellt pedig otthon rá/bele tudod szabni.
(#) szamóca válasza hapro hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Az Ukrán nyír különösképpen csúnya belül. (sikerült egy tábla ilyet most megcsípnem) Igazán jó minőséget meg nem, vagy alig akad aki tud adni, mivel nagy kereslet nincs rá, csak az olcsóra.
Ha megfelelően lekezelik, akkor elég ellenállóvá lehet tenni a nedvességgel szemben, pl. PU, vagy PÉ alapú többkomponensű több rétegű festékrendszerekkel akár az MDF-et is. (gondolj a fürdőszobai szekrényekre pl.) Az egyetlen gond, hogy a sérüléssekkel szemben ez sem véd.
(#) nandika76 hozzászólása Aug 19, 2016 /

Sziasztok, kérdésem a mesterek felé, hogy erről hallott e már valaki, és mi a vélemény?
A hangszórók ezek lennének.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2016
(#) P_Laszlo válasza nandika76 hozzászólására (») Aug 19, 2016 /

Legolcsóbb Peerless hangszórók. A magas nem olyan rossz.
(#) nandika76 válasza P_Laszlo hozzászólására (») Aug 20, 2016 /

Szia. Tudom, jelenleg ez az elérhető kategória, "főleg, hogy már meg vannak a hangszórók". A közép majd később az SLS 6.5 inch-es lesz.
(#) nandika76 válasza nandika76 hozzászólására (») Aug 20, 2016 /

A mély már kész van ha gondolod teszek fel képeket róla.
(#) latyakosa válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 20, 2016 /

Köszi, kíváncsi leszek a tapasztalatokra.
(#) latyakosa válasza P_Laszlo hozzászólására (») Aug 20, 2016 /

Szándékaim szerint az éleknél is lesz ragasztással, így elég masszív dobozt lehet készíteni reményeim szerint.
(#) P_Laszlo válasza nandika76 hozzászólására (») Aug 21, 2016 /

Hát igen, az árak... Bár, az SLS 12" összességében nem tud többet, mint egy jó HA31, csak azt válogatni kell. Olcsón, hibátlan megoldás nincs, néha drágán sem. De mondjuk egy 17N558 mindegyik 17 centis Peerlesstől jobb középtartományban.

Az SLS 6.5-et középnek nem értem. Az erre nem jó, mélyhangszórónak való.

Illetve az eredeti tervtől eltérő hangszórókkal minimum másféle hangváltóra lesz szükség.
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2016
(#) P_Laszlo válasza latyakosa hozzászólására (») Aug 21, 2016 /

Biztos, hogy ugyanarra gondolunk?
(#) nandika76 válasza P_Laszlo hozzászólására (») Aug 21, 2016 /

Bővebben: Link
Eddig ez a mély.
(#) Tiggey hozzászólása Aug 21, 2016 /

Üdv mindenkinek. A következő "csodában" rejlő hangszóróról tud valaki valamit? Pl. Valós terhelhetőség, lengő átmérő? Köszönöm.Bővebben: Link
Következő: »»   585 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem