Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   88 / 144
(#) klatyik janos hozzászólása Aug 2, 2016 /

Köszönöm a tájékoztatást. Nincs a maximumra állítva mindegy hol áll a szabályzó melegít és ki be kapcsolgat minimumon is.
(#) kadarist válasza klatyik janos hozzászólására (») Aug 2, 2016 /

Ha maximumra van állítva a teljesítmény, akkor is kapcsolgat? Ha igen, akkor a teljesítményszabályzó romlott el, amit cserélni kell. Gondolom mechanikus, tekerős megoldása van.
(#) klatyik janos hozzászólása Aug 2, 2016 /

Köszönöm a választ. Igen mechanikus tekerős megoldás holnap kipróbálom maximumra állítva is.
(#) klatyik janos hozzászólása Aug 3, 2016 /

Kipróbáltam maximumra állítva nem kapcsolgat megy folyamatosan míg a beállított idő lenem telik.
Kérdésem ilyenkor mi a teendő?
(#) pjg válasza klatyik janos hozzászólására (») Aug 3, 2016 /

Semmi ez így teljesen jól működik.
(#) pjg válasza klatyik janos hozzászólására (») Aug 3, 2016 /

Semmi. Örül, használ.
(#) klatyik janos hozzászólása Aug 4, 2016 /

Köszönöm a válaszokat megnyugodtam.
(#) belfi2 válasza klatyik janos hozzászólására (») Aug 4, 2016 /

A teljesítmény kapcsoló, a legmagasabb állásban van? vagy valamilyen egyéb más állás mert akkor ezt csinálja .
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 4, 2016 /

Nálam nem ez az oldal jött be hanem csak a kérdés . Látom már megválaszolták.
(#) bogumil13 hozzászólása Aug 14, 2016 /

Sziasztok!
Egy Selec Line tipusú mikró szikrázik a csillám lapnál ami jól el is szenesedett ami a képen látható,kivettem a magnetront ott is látok némi kormosodási nyomot ami remélem a másik fotón látszik valamennyire.Ettöl még müködhet?
(#) fecameca válasza bogumil13 hozzászólására (») Aug 14, 2016 /

Persze. Ha nem működne, akkor nem is lenne kormos. Az a gond, nekem Funaim van, de mindegy, a magnetron hasonló mindegyikben, a Funaiban például a Sanyo gyártotta. A porcelánt akármilyen fehérre csiszoltam csiszolóvászonnal, még utána is csattogott, ezért sorba kötöttem a grillezője fűtőbetétjét az egész mikróval, Így kb 80 %- on már nem csattog. A csillámmal nem tudom, mit lehet, talán a legjobb lenne cserélni, azt próbálj venni egyet. Az enyémben kerámia tálca szerűség van ott gyárilag, de a nagy hőtől az is elrepedt, a meleg miatt ragasztani sem tudom mivel, maradt, hogy a rögzítéssel úgy próbálkoztam, hogy a rés közte minél kisebb legyen. Gyanítom, hogy a behatoló ételgőzök miatt húzott át, az áthúzgálások nyomán meg még kormos is lett.
(#) fire1989 hozzászólása Aug 24, 2016 /

Sziasztok!!! Tegnap a mikró időzítő helyett rendes üzemre lett állítva, de csak 20-30 perc után lett észrevéve. Azaz annyit üresen ment, vagyis nem, mert a fröccsenés gátló bent volt, most viszont nem működik rendesen, mintha alacsony w-on menne. Azonban az oldala melegszik rendesen. Mi mehetett tönkre?
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2016
(#) zolika60 válasza fire1989 hozzászólására (») Aug 24, 2016 /

A csillámlemez ablak a magnetron előtt nincs elégve?

Ez egy 20 éves gép, leszedtem a magnetront, és meglepődtem, hogy nem találtam csillámlemezt.

Ahhoz nem kellett volna leszedni. Belül van a doboz oldalán a forgótányér felett.

Régi mikrónál, volt amikor ez égett meg. Ott kerestem én először, de nem találtam, annyira meg nem vagyok jártas, hogy tudjam csak ott lehet. Szóval így kérdés, hogy mi lehet a baja.

A falát vizsgáld meg ahová a magnetron néz. Mi van ott ha nem egy lyuk? A hogy nézem a képeket elég koszos az a ventilátor. Működik?
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2016

Mondom ott kezdtem, egy pukli van belül a magnetron helyén, de ennél nincs csillámlemez.
(#) mazso1988 hozzászólása Aug 28, 2016 /

Sziasztok.
Van egy eléggé idős Samsung MX245 mikróm, és a napokban bekapcsoláskor zárlat jelentkezik.
Csillámlemezt már cseréltem, esetleg magnetron okozhatja ezt a hibát?
(#) steelbird válasza mazso1988 hozzászólására (») Aug 28, 2016 /

Hello.
Meg kell nézni az ajtókapcsolókat. (Kapcsolnak-e, időben kapcsolnak-e....)
(#) genyokapitany hozzászólása Szept 2, 2016 /

Sziasztok.Samsung fq159st sütőhöz kellene nekem elülső üveglap,sajna eltört.Hol lehet kapni?
(#) steelbird válasza genyokapitany hozzászólására (») Szept 2, 2016 /

Szia.
Samsung márkaszervizben.
(#) life7 hozzászólása Szept 7, 2016 /

Sziasztok!
20 éves digitális ELIN MIK 7850 mikrosütőm van. Februárban javítottam nagyfesz diódát kellett cserélni benne.
Most megint kiment az a dióda (2x062H) ami a kondenzátor két kivezetése között van. Átvezet mindkét irányban. A testre kötött dióda jó és elvileg a múltkori is jó volt de párban lett cserélve.
A mikró eddig működött, de úgy hogy 2-3 percnél hosszabb üzemidő után elkezdett emelkedni a hangja és rendellenes (kicsit zakatoló) hangon de működött. És ez a hang emelkedés már az előző dióda párnál is jelentkezett amíg azzal működött.

A kérdésem az lenne, hogy:

-A kondenzátor öreg lehet* és amiatt megy tönkre a dióda illetve amiatt hangos a mikró 2-3 percen túl?
- Vagy lehet, hogy nem megfelelő minőségű vagy értékű diódapárt kaptam / vásároltam hozzá? (MW-D005/2 a HQ elektronikánál). A kondi két pólusára csatlakozó dióda ugyanúgy 2X062H típusú, de ami sorba van vele kötve és a testre megy: az eredetileg HVR-1X 4 volt, most meg HVR-1X 3 van benne. Ez számíthat?

*A kondenzátort kimértem, elvileg tökéletes. Föld felé nem zárlatos egyik kivezetése sem. A két kivezetése között pedig 0-ról indulva megy felfelé és egyre nagyobb OHM értéket mutat.

Köszönöm a segítséget!
(#) steelbird válasza life7 hozzászólására (») Szept 8, 2016 / 1

Szia. Valószínűleg ahogy melegszik, úgy nő egyre jobban az áramfelvétele a nagyfeszültségű körben valaminek, ami aztán kinyírja a diódát. Kondi okozhat ilyet, de akár a magnetron is.
(#) life7 válasza steelbird hozzászólására (») Szept 8, 2016 /

Szia,
Hááát ez nem jó hír. Ezek szerint bármi lehet a gondja és hiába cserélném a diódát...
A lehető legrosszabb hibajelenség. Gondolom úgy lehet diagnosztizálni a hibás alkatrészt, hogyha lenne új cseredarab mindegyikből és egyesével beépíteni, kipróbálni...
Köszönöm a segítséget!
(#) steelbird válasza life7 hozzászólására (») Szept 8, 2016 / 1

Igen, az lenne a legjobb megoldás...
Nem sok jelölt van, gyakorlatilag csak ez a két alkatrész. Nem valósznű, hogy a diódák nem lennének megfelelőek oda és azért purcannának ki. Az erősödő búgás egyre növekvő áramfelvételre utal. Ebből a jelenségből, meg a dióda bezárlatosodásából gondoltam, hogy valószínűleg a HV körben jelentkezik a túlterhelés, mert egyébként a dióda nem zárlatosodna be. A HV körben a kondi van még, meg a magnetron... Kondit talán könnyebb keríteni, akár egy próba erejéig is..
(#) life7 válasza steelbird hozzászólására (») Szept 9, 2016 /

Köszönöm a válaszod, megerősítésed a diódákban is. Mert abban még bizonytalan voltam, hogy a testre menő dióda némileg eltérő típusa okozhatja-e? 99%-ban biztos vagyok benne, hogy jól "lőtted" be a problémát. Legutóbb a fűnyírómon ment ki a kondi (kilyukadt, füstölt) és hát egyre brutálisabb hangja volt a gépnek. Majd el sem indult. Semmi ismeretségem nincs aki tudna ilyen alkatrészeket kölcsön adni. Megnézem majd mennyi egy kondi hozzá (kimérve, terheletlenül ugyebár jó volt), de lehet hogy most kellene mikrót cserélni, főleg ha magnetron. Bontott érné meg belőle esetleg de az meg lutri mennyit megy. Ha javítás lesz belőle azért beszámolok.
Köszönöm még egyszer a segítséged!
(#) life7 válasza steelbird hozzászólására (») Szept 9, 2016 /

Még annyi eszembe jutott, hogy a melegítési idő az érzésem szerint megnőtt az utóbbi 1-2 évben (amióta ez az erősödő búgás jelentkezett) pl. aminek 3 perc addig elég volt az utóbbi időben 4-5 perc kellett. Ez esetben lehet, h. a magnetron öregedett el (megégve nincs, szemmel láthatóan szép) vagy a konditól is lehet mindez?
(#) steelbird válasza life7 hozzászólására (») Szept 10, 2016 / 1

Próbáld át egy másik mikróból a kondit. (Haver, jószomszéd, stb...) Vagy irány a bolhapiac.
(#) life7 válasza steelbird hozzászólására (») Szept 10, 2016 /

Csereszabatosak a kondik a diódákkal, bármilyen mikróból áttehetők? Samsung SCH-212944B 2100W VAC 0,94 µF típusú van benne. No meg a dióda ugye ami tönkre ment..
Következő: »»   88 / 144
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem