Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Gáz az mindenképpen kell hozzá, anélkül nem megy. Ha nem külső palackról kapja akkor a huzalba van töltve por formájában (porbeles huzal) szóval biztos hogy nem ugyanolyan.
Ilyen porbeles hegesztőt kapsz olcsón újan is, mert kb. annyit ér. Én sosem használtam, de aki igen az kivétel nélkül szidta.
Igen közben utána kutattam, és arról van szó amit Te is írtál. Bár véleményeket nem sikrült róla felkutatnom, de gyanusan olcsó ahhoz hogy maradéktanaul jó legyen. Olvastam hogy az elektróda is borsos árban van hozzá.
Köszönöm a válaszod, akkor inkább még gyűjtögetek Co palackos kivitelühöz.
Ez is nagyon májer cucc! Gratula!
Amepró hány jön ki?
A szűrő jó ötlet én is gondolkoztam rajta
![]() ![]() Idézet: „E33-as trafókat akartam főzéssel szétszedni 3-at törtem szét” Tedd be mikrohullámú sütőbe 2-3x 5mp-re, csak tegyél mellé egy pohár vizet is ![]()
Szia,
Hogy hány amper jön ki belőle nem tudom, de 4-s rutilos pálcával próba hegesztést csináltam vele. Azóta már más gazdija van. Úgy vagyok velük, hogy örökké magamnak csinálom, mégis mindenik másnál végzi.
Macit csináltál, ott a mért feszültség duplája van. Oszcilloszkópon látható.
A fórum társak Akrill autó lakkot ajánlottak, igaz nem hőálló. Én azt használok, ha utó cinezések vannak, akkor nitróhigítóval lemosom, majd újra lakkozom. A réz alatta fényes marad hosszú ideig.
Javítás után, az ilyen kényes paneleket, itt a vaspor, máshol pára, le szoktam fújni akril lakkal.
A lábak közét pedig "ecetes" szilikonnal nyomom ki.
Szia, igen, 50%-os kitöltési tényezőjű, szép négyszögjel effektív értéke 50V, ha csúcsértéke 100V. De az érintésvédelmi törpefeszültség 48V effektív, azaz 48*1,41=67,7V csúcsfeszültség, ettől még 48V-ról beszélünk, mint ahogy a hálózati feszültség csúcsértéke 324,3V.
Az alábbi mérések leválasztó trafóról történtek, ami terheletlenül 230V fölé megy, ezért a műszer 57V-ot ff-et mutat. A szkóp a legmagasabb, legalacsonyabb túllövést méri, ezért 144V pp-t mutat (csúcstól-csúcsig), aminek az effektívét kiszámolja (rohadt bonyolultan) elvileg az ábrakép alapján, és mivel nem gyönyörű négyszögjelről van szó, és a kitöltése is csak 49,6%, ezért ez 77,67V-ra adódik. Szumma szummárum én lehet hogy félős vagyok, de nem szeretnék a vizes, sáros gödörben úgy ácsorogni, hogy a kezemben egy olyan elektróda van, ami egy 100V-ra töltődött nagy kapacitású elkóhoz kapcsolódik, aminek a másik fegyverzete a hegesztésre váró kerítésen van ![]() Én komolyan nem tudok hegeszteni (nem csak szerénykedésből mondom), de hagyományos trafókon szocializálódtam (Nordika a Telvintől), és azokhoz képest az inverteresekkel szerintem marha könnyű ívetfogni (rutilos pálcán kívül még mással nem volt dolgom). Amíg kínozta TOTO100-at sokszor előfordult, hogy le akartam ragasztani, de akárhogy nekinyomom az anyagnak egyből adta az ívet ![]() Nekem inkább a varratkészítéssel vannak gondjaim. (Lakatos haverok egy-egy sörnél mindig megígérik, hogy megtanítanak hegeszteni, de mindig elmarad.)
Hello, hello
Az elektróda fogó a minuszon van? Az egyszerűbb gyári gépeknél sincs másképp, ott is 90V a csúcsfeszültség, vagy még nagyobb. Elhegesztesz egy fél csomag elektródát és mindjárt tűrhetően fogsz fércelni.
Szeretném megkérdezni, hogy az a gumis hő álló valami, amit csillám lemez helyett használnak, hő elvezető pasztával kell-e kenni valamelyik oldalát? Az egyik oldala gyári ragasztós. Köszi a válaszokat.
Igen mínuszon. Az nem jó?
Sokat keresgéltem a témával kapcsolatban, és a végeredmény az lett, hogy nem árt, ha szilikonzsír is van rajta nagyon vékonyan. Mondjuk ez a nem ragasztósra vonatkozik. Ragasztósat nem ismerem.
Hogy a negatívot vagy a pozitívot kötöd-e az elektródára az attól függ hogy vastag vagy vékony anyagot akarsz-e hegeszteni, mert a hő kb. 70-30% arányban oszlik meg az ív két végén. Némi olvasnivaló a dologról.
Szia!
Ha csak "mezei" (ER 21, OK 43.32, 43.33...) rutilos elektródákkal dolgozol, akkor jó. A dobozán többek között ez is fel van tüntetve. A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2016
Hegesztőbe ne tegyél olyat.
ezt a megoldást még nem ismerem, de tetszik
![]()
Semmi szennyezést nem okoz. Mindig otthon van?
A többi családtagom se nézi jó szemmel ha a konyhában ügyködök, nagy ritkán mondjuk lehet megtudnám oldani. Am gondolkoztam rajta, a ferritnek nem átrana, műgyanta nem tom mennyire lehetne szagos (de azt mondod szennyezést nem okoz), a réz tekercs viszont nem reagálna úgy mint egy mikróban felejtett kanál?
nem lett a lágyindító részed kicsi? én 1,5mm^2-es sorkapcsokat használnék hozzá, azon gondolkoztam hogy 2kimenetet rakok egy pólusnak hogy tuti átvigye az áramerősséget.
a relétípusod 5A 2áramkörös, ha mindkét átamkörét használják 10A (ennyi elég a hegesztőnek, mik a tapasztalataid, sose égett be?)
Itt a relék hasonló áramerősségűre vannak cserélve (ilyeneket tudtam szerezni) +a csatlakozó is kéteresítve van
Szia! Nem lett kicsi, mert én 3 fázisú egyenirányítót raktam be (BR2) ami egy hűtőbordára lett elhelyezve, csak a vezetékek vannak a panelra kötve. A kondenzátorok szintén külön találhatóak, 2db 820µF a BR2 alá lett bekötve. A nagyáramú rézfóliákra ráforrasztottam 2.5mm2 tömör réz vezetékeket. A relé 16A-es finder relé. Amit én rajzoltam az nincs kőbe vésve, ki mit tud beszerezni alkatrészeket azt használja. Természetesen, amit felvázoltál az is jó.
Nem okoz a réztekercs semmit (ha visszaolvasol, van aki a rövidre zárásra esküszik). Ha ennyire "macerás a környezet", akkor forrald fel (mindig hideg vízben kell kezdeni, mert elreped). Főzd 10'-ig aztán kesztyűvel széthúzható. Akár kinti tűzön is forralható egy konzervdobozban, vagy egy "antik" villanyrezsón, amiért nem nyafognak. Türelem kell hozzá, erőltetni a széthúzást, épp csak egy picit.
Ja, közben forralgattam EI33-nak elég volt 10-20 perc az ED43-at már 2*30 percet forraltam és tart a kis rohadékXD de elfér mellettem mikor kint garázdálkodok a garázsban
![]()
Ez brutális egy állat lehet
![]() A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2016
Szia! A 180A volt a cél, persze nagyobb áramok is folytak, ebbe a kismegszakító is beleszól. Gondolkodtam én is a 3 fázisban, de eddig még nem csináltam meg. Nem vennék ilyen dolgokat, ezek frekvenciaváltókból származnak. Sajnos az igbt-ék csak 10khz max frekvenciát bírnak így ide nem tudtam felhasználni. Az egyenirányító épp, hogy langyosodik azért ráfogadtam egy nem túl nagy hűtőbordára.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |