Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bascom-AVR
Én nem vitatom, hogy nálad működik.
Éppen ezért akartam megtudni, hogy nálam miért nem?
Nem tudom. Ha a kód benne van és a fuse bitek beállítása is jó. akkor mennie kellene. a Reset láb fel van húzva 10kohm ellenállással? A 4Mhz kvarc kondikkal a 4-es 5-ös lábon. A ledet nem fordított polaritással kötötted be? Tápegység milyen? a bekötést ellenőrizd. De annak jónak kell lennie ha a felprogramozás megy.
Amiket leírtál, már többször átnéztem.
A ledet már többször megfordítottam. Tápegységről világít is. Éppen ezért érthetetlen számomra. Biztosan én cseszek el valamit, csak nem tudom, hogy mit. Köszi a segítséget.
Ha SPI on keresztül tudod programozni akkor az oszcillátor is megy.
Írd már át úgy hogy config portd.0 = output illetve set portd.0 reset portd.0 és erre a lábra tedd a led-et. Illetve a program végére kell egy end. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
Sziasztok! Van olyan függvény ami visszaadja egy pl. nyolcjegyű decimális szám megfelelő helyi értékén lévő számot? Max7219 hez kellene.
Üdv! A "MID" függvény tud ilyet, de csak ha előtte stringé alakítod.
Előtte bővítsd ki, akkor tudsz nullakioltást is csinálni, ha kell, pl:
Szam=12345678 Temp_string1=STR(Szam) 'Konvertálás string-é Temp_string1="0000000"+Temp_string1 '00000..+a szám (vagy spc-k a 0 helyett) Temp_string1=Right(Temp_string1,8) 'értékes jobb oldal 8 karakter Temp_string2=Mid(Temp_string1,3,1) 'Pl. 3. szám kiszedése (A Temp_string1-nek 2x akkorának kell lennie, mint a szám max hossza, a kibővítéshez, ha kell, így nem kell foglalkoznod a keletkezett string hosszával, nem tudod túlpozícionálni pl.)
Tiszteletem!
Ha portról bejövő adattal szeretném feltölteni egy másik port adatirány regiszterét, akkor azt a következő programsorral tehetem meg.
Itt a DDRA felveszi a portd-n megjelenő adatnak megfelelő adatirányokat. Ha kiolvasni szeretném a PortA adatirány regiszterét és visszaküldeni a PortD-re, akkor az alábbi kóddal megtehetem?
Kérdésem, hogy az adatirány regisztert mindig olvashatom figyelmen kívül hagyva azt, hogy éppen kimenet vagy bemenet éppen? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2016
Sziasztok! Egy max6675-ös K-tip hőelem modulból származó hőmérséklet értéket szeretném mcp 41010-essel 0-5vig kijeleztetni. A problémám az, hogy mindegyik SPI-t használ, és ugye a program elején konfiguráljuk, hogy melyik lábakat használjuk erre. Tulajdonképpen elég lenne csak az engedélyező lábat váltogatni. Hogyan is kéne ezt programban megoldani, hogy mégse kelljen két AVR-t elhasználni ezért,( mert olyan működő összeállításom már van)?
A midulokkal a beszélgetés:
_CS láb aktív SPI beszélgetés _CS láb alacsony _Másik_CS láb aktív SPI beszélgetés _Másik_CS láb alacsony
Köszönöm a válaszod, csak a SPIOUT maga kapcsolta a CS lábat a konfiguráláskor megadott porton. Akkor úgy kell, hogy konfiguráláskor nem adunk meg cs-hez portot és adat küldés előtt a kívánt portot kapcsolgatjuk?
Én így szoktam tenni...
Magam kapcsolgatom a CS lábat, ne az SPI kezelő program (pont a több eszköz miatt) az ördög rossz alvókáva miatt at /SS lábat nem is használom /CS-ként.
Üdv ismét,
A BascomAVR könyvről tud valaki, hogy hova "tűnt" el? Az összes link ami oda mutat hibát ír ki.. Esetleg valakinek megvan elektronikus formában?
Nekem meg van, de legalább 45M zip , azt ide méret miatt nem tudom feltölteni.Mi kell belőle , lehet nem is kellene mind.
Helo,
Ha megtennéd, hogy elküldenéd privátban nagyon megköszönném. Szakirodalom, nemárt ha megvan a teljes verzió A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2016
Ok töltöm , és majd küldöm , ha majd sikerül ,és megkapod , akkor jelezz vissza hogy sikerült e , és nem sérült e meg .Tehát meg tudod nyitni ki tudod csomagolni stb.
Részemről elküldtem. A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2016
Köszönöm szépen! A csomag sikeresen megérkezett és minden rendben vele.
Igazából a PWM-el kapcsolatos részt kerestem, összeraktam egy kis kapcsolást (a PB6-ra egy fet és 1db fehér led, ADC7-en 10k poti), ennek a fényerejét szeretném PWM-el szabályozni. Az ADC működik, viszont a led meg sem villan, még nyomozom mit rontottam el...
Esetleg nincs véletlenül fordítva a led ?
Sosem lehet tudni .
Üdv!
Atmega 328P vel (16MHz en jár) szeretnék lekérdezni egy DS18S20 hőmérőt, és kiírni a hőmérsékletet LCD re vagy elküldeni soros porton.. A hőmérő a portd.0 lábon van. Több forrást is próbáltam de egyikkel sem működik. Van esetleg valakinek kipróbált, működő forrása? Előre is köszönöm.
Parancsolj!
"Pont" kérésére az okafogyott hozzászólások törlésre kerültek.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2017
Üdv!
Egy mpu6050 szenzort szeretnék használni. Tud esetleg valaki minta kódot a szenzorhoz? Előre is köszönöm.
Itt volt MPU, nem tudom meg van-e nézd át az oldalt ha nincs meg van lementett programom.
Egyelőre nem találom. A lementett program nagy segítség lenne.
Ezt találtam mikor kísérleteztem vele, csak már 5 éve.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |