Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LG hűtőszekrény

Témaindító: Catullus, idő: Máj 10, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) (Felhasználó 52115) hozzászólása Máj 10, 2010 /

Üdv mindekinek ! ismét mint laikus szeretnék tanácsot kérni egy kb. 8 éves LG italadagolós hűtőszekrény miatt. Uraságtól levetett ajándék, tavaly már gondok voltak vele a nyári melegben. Most még nincs hőség, de a digitális kijelzőn a hőfok ugrál, -1 és 6 fok között. Szerelő azt mondta, hogy a belsejében lecsapódó pára megzavar valamit - a normál hűtőtér hátsó falán lévő dobozban. Tavaly kikapcsoltuk pár órára, akkor napokig rendben ment. A kijelző csipog ha ugrik a szám. Tavalyelőtt hőfokszabályozót és valami "érzékelőt" cseréltek, az egyik a szekrény tetején van egy dobozban, a másik a felül lévő külön fagyasztó belsejében a hátsó fal mögött. Találgatták a hibát, másodikra sikerült elhárítani. Akkor teljesen leállt. Most hűt, de változó a hűtés foka, ahogy az ugráló kijelző diktálja. Tanácsot kérek és véleményt a hibát illetően, mert a márkaszervíz elég messze van és már 50 ezerbe került két év alatt. Vagy vegyek újat ??? Köszönettel !![b]
(#) Husla hozzászólása Máj 10, 2010 / 6

Szia!
Szerintem csak a páralecsapódás miatt maradhatott valami kis szennyezödés.Az könnyedén tud ilyen hol müködik hol nem dolgokat produkálni.A helyedben jól átnéznék minden nyomtatott lapot,valahol biztosan talasz valami szennyezödést!
(#) kovacspista válasza (Felhasználó 52115) hozzászólására (») Máj 10, 2010 / 1

Szia! Én úgy gondolom, nem a hűtőrésze a hibás, hanem
csak a kijelzés. Ettől a hűtés rendben lehet. A kijelző áll
egy szondából és egy elektronikából. Ha a kijelzőn az érték szemmelláthatóan ugrál akkor én kontakt hibára
gondolnék. Keresd meg a szondát, ami valahol a hűtő
térben van, és mozgasd meg a vezetékét. Ha reagál
akkor vagy a szonda vagy az összekötő kábel lehet hibás.
Ha nem reagál akkor az elektronikán vagy ban kellene
ilyen típusú hibát keresni. Természetesen lehetőség a
két eszköz hibája is. Lehet kapni komplett kijelzőket
hűtőgépekhez, amihez van szonda is és vezérlése is van.
Ha feljebb csavarod a hűtést, tehát tudod, hogy többet
kellene mutatnia, pl. -3 és 4 fok között villog akkor való-
színűsíthető az elektronika hibája, persze ez nem biztos.
Sok sikert!
(#) acsdonat válasza (Felhasználó 52115) hozzászólására (») Máj 11, 2010 / 1

ugrál?

A hűtőn belül a levegő hőmérséklete nem tud ugrálni. 1 fok változáshoz tuti kell 1-2 perc.

Szerintem a szonda, kábelezés környékén lehet kontakthiba. Az okozhat pillanatnyi ugrás a kijelzőn.
(#) (Felhasználó 52115) válasza (Felhasználó 52115) hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, (szervízben volt a sz.gépem eddig), megpróbálok mindent, mert a márkaszervíz eddig nem volt a helyzet magaslatán sajnos. Üdv és minden jót köszönettel !!!
(#) Nagy S hozzászólása Szept 8, 2016 /

Üdv a fórumozóknak.
A nofrostos kombi hűtőmbe az elektronika megadta magát/kuka/ Ahőfokszabályzást megoldotam ako digitális hőfokszabájzóval,igy jol működik.Az a probléma az elpárologtató jegesedik az elpár fűtést hogylehetne megoldani előre is kösz.
(#) kaqkk válasza Nagy S hozzászólására (») Szept 8, 2016 /

Hány relés ako órát tettél bele? Ha 2 relé van benne akkor nyert ügyed van ugyanis az tudja a leolvasztást is vezérelni , ha csak egy relés az órád akkor sajna cserélned kell kétrelésre, vagy egyszerűen a relé két kivezetésére rákötöd az olvasztást és amikor nyit a relé (megáll a kompresszor) akkor a nyitott relé két érintkezője közt a kompresszoron keresztül működik az olvasztás , tehát minden üzemszünetben leolvaszt ....
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2016
(#) Copyman hozzászólása Nov 4, 2018 /

Sziasztok!
Nálam is ez a hibajelenség jött elő, a hőfok kijelzőn -1 től 6 ig ugrált a szám. Én a legegyszerűbbel kezdtem, kicseréltem magát a mikrokapcsolót, és tökéletes lett! Cca 100 ft- ból megusztam!
Próbáljátok ki!
Üdv Mindenkinek!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem