Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Persze, ugyan úgy Microchip termék mindkettő.
Mostmár.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2016
Nagyot!
Nextion HMI kijelzővel szerelt, GPS alapú sebesség- és magasságmérő, pár extrával.
Nagyon szép, igényes gratulálok... most megjött a kedvem, hogy én is építsek valami hasonlót
Jól néz ki, és használhatónak tűnik, grat!
Én ezt a sokoldalú kis vizsgálóműszert fejeztem be ma. Sokmindent tud, többek közt: logikai szintjelző, voltmérő (5V-ig), diódavizsgáló, kapacitás- és induktivitásmérő, számláló, frekvenciamérő, R/C szervó teszter és még egy csomó minden, amit sosem fogok használni. 16F873-as kontrollert használtam (mert az volt itthon), a biztonság kedvéért újrafordítottam a programot, de lehet, hogy nem is kellett volna.
Az eredeti leírást itt találtam. Lyukraszteres lemezre építettem meg, gondoltam, így egyszerűbb lesz... tévedtem.
Igényes, ügyes vagy!
Ha már ilyen sokat tud és ilyen szép, esetleg olyan funkciót rárakhatsz majd a jövőben, hogy az országban telepített seb. mérő állomásokat betáplálod az agyába, s amikor közelébe érsz 1 km-re vagy 500 méterre ezeknek, akkor valahogyan jelez, csipog-villog-rezeg-harsog-bármi...
Erre a célra készítettek már műszert:
Így előzd meg a büntetést
Ezt nem tervezem beleépíteni, de egy általad beállított sebesség felett sípol és jelez a kijelzőn. Agyonbonyolítani sem akarom, nem az volt a cél. A munkám miatt van szükség elsősorban a magasságadatokra, a többi csak kiegészítés (és tesztelés, mit bír egy ilyen kijelző hosszútávon, autóban).
Igen, olvastam. Pont onnan jött az "ötlet" továbbadása.
Elég jól néz ki az előregyártott panel ellenére. Gratulálok hozzá.
Szép munka. Gratulálok. Egyébként a magasság nem mindegy?
Jó példa a jövő elektronikai hobbi formájára ez amit itt csináltál. Lassan kiszorulnak a tranzisztorok, ellenállások stb. alapelemek, helyettük "okos", programozható modulokból lesznek összeállítva egyre bonyolultabb, intelligensebb akármik.
Gratula.
Sziasztok!
Én ezt a kis órát raktam ma össze.
Szép. De nem félted a TIL-eket, hogy túlmelegszenek?
Egy igazán sokoldalú műszert raktál össze. Gratulálok!
Ez csak hasonlít a TIL-re, a típusa hp5082-7340. Egy kijelzőre jut kb. 0,325 W, az nem hiszem, hogy túl veszélyes lenne. Egyébként is az a dolga, hogy világítson.
Ez érdekes. Mindenki a TIL 311 melegedését szokta emlegetni, de a MÁV-nál 24 óra üzemben, nem klimatizált helyen nem volt vele semmi baj. Nekem 1986 óta mentek a tápegységemben és most sem a TIL miatt cseréltem le, hanem az ellenállások pontatlansága miatt "kóválygott" a mérés, nem volt pontos. A TIL-ek még jók. Mind a 6db.
Igazi "retro" számforma, nagyon vonzó.
Saját tapasztalatom alapján. általában jobban használható eszköz születik, ha a kijelzők az alkatrészekkel ellentétes oldalon vannak. Így is elég az 1 oldalas panel, csak másképpen kell azt megtervezni. Általában még helyet is nyer a konstrüktőr, de a funkcionalitás számomra erősen javulna. Pl. így.
Pedig ezek is rendesen melegednek. A blanking lábukkal érdemes pwm-mel szabályozni a fényerejüket.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2016
Ahogy észrevettem főként a logika fogyaszt, a ledek hozzá képest nem túl sok áramot vesznek fel.
Szerencséd van. Sok-sok darab telefonközpont kezelő, sok száz darab kijelző csere anno....
Amikor ezek kifutottak, csőszámra ajándékoztuk ezeket az amatőröknek Iszonyat mennyiség volt cserélve a púposodás/kiégés miatt.
Olyannyira szerencsém van, hogy arra gondoltam - gyártom. Már írtam korábban
A magyarázat az alkatrészek elrendezésére.
Sose ertettem miert nem a 'dekoracios' kabeleken at taplaljatok Az USB kabel sokat ront az osszkepen
Attol eltekintve teljesen rendben.
A dekorációs kábel utólag jutott eszembe, ez most már ilyen marad.
Ezek a TIL-ek még mindig olyan giga drágák, vagy sikerült valami olcsóbb forrást szerezni?
Üdv
Miért gerjed mindeki ezekre a tilekre? Randák mint a bűn, ráadásul még megbízhatatlanok is...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |