Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ahogy látom nem túl termelékeny most a fórum :no: Igaz a hétvégén énis motort szereltem
Üdv mindenkinek! Megtudná mondani valaki, hogy a szóbanforgó szélessávú hangszóró hol kapható. Elnézést, hogy új emberként egy nem igazán ide illő kérdéssel kezdem.
Itt Bővebben: Link
Szimpatikusak ezek a hangszórók.
Az áruk már nem annyira. üdv
Igen a TL nagyon jól illeszti a hangszórót a levegőhöz, az egyetlen konstrukció, amivel a hangszóró rezonanciafrekvenciája alá szokás menni (feltéve, hogy a hangszórót úgy helyezzük el, hogy kialakuljon egy üregrezonátorral kombinált HH cső) egyszerűen tervezhető és házilag is könnyen elkészíthető (maga a TL doboz, mint HH cső) és szinte mindenevő. A tölcséres sugárzók erősítik a hangot, azáltal hogy a membrán sugárzó oldalán méretezett exponenciális tölcsérrel vannak kiegészítve (mintegy megnövelve a membránfelületet). A TL-nél ilyenről szó sincs (bár a cső keresztmetszete általában növekvő, de nem exponenciálisan, magát az illesztést változatlan felület is megvalósítja) az a membrán hátulsó oldalán kelezkező rezgéseket illeszti, mint HH cső, a levegőhöz, illetve ha jól el van találva rezonanciafrekvencia alá hangolt üregrezonátorként is viselkedik, ebből a szempontból inkább a reflexhez hasonlít (innen a jó mélyátvitel legalja). Az akusztikában tölcséres sugárzó nem képzelhető el exponemciális tölcsér nélkül.
Persze ettől függetlenül még szokásosan használt, elfogadott megnevezés a TL tölcsér, és ez így helyes
Hogy kicsit visszakanyarodjunk a csöves erősítőkhöz....
Nincs valakinek "elfekvő" 80-100VA-es hálózati trafója 2*250V körüli szekunderrel,+ kellene rá egy 6,3V is....A 6P14P SE táplálásához kellene. Cserébe tudok adni szintén trafókat 10-300VA-ig. üdv
Én is, csak közben a JLH topikot olvasgatom (nagy a szócsata)
Mit követtem el már megint ?
Néha itt vagyok, de nem igazán van időm, "házi feladatot" adnak az üzemben.
Csináltam új képeket a csövesemről
A gyűjteményem jelenlegi állása: 348 db
A 400.-nál ünnepelek
Sokmindenkinek köszönhetem ezt a gyűjteményt, többek közt Nektek is Csöves Barátaim! Idézet: „egyenként két perced van rá....” 2 perc a hányadikon?
Majd küldöm neked az Imitől kapott csöveket hogy gyarapodjon a gyűjteményed.
Már felszereltem egy lemezre 2 foglalatot meg az alkatrészeket egy stereo se-hez. már csak a kimenőket kell. Kell keresnem egy 12-14v-os trafót a fűtéshez. aztán átalakítom a kapcsolást egy mono pp tesztre is.
Megvannak a foglalataid Majd valamelyik nap elviszem Zolihoz
Ok. Köszi. Úgyis kell most a pcl86 stereo se nyákhoz.
Csöves cuccokhoz kézzel tervezek nyákot. Szerintem nem én mondtam a progit. De van valami expresspcb asszem.
De nem ismerem.
Szerintem beszélj CHZ-vel talán nála láttam spéci szépen nyákra tervezett erősítőket.
És Ricsit se láttam már jó ideje
|
Bejelentkezés
Hirdetés |