Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nem semmi.
Jól látom hogy a kimenő is toroid magon van? Azt hiszem a telepes üzemnek lőttek.
Ezek az oroszok .... Nem semmi.
De inkább ez.
120V 90mA csövenként, szerintem a 10W simán meg lessz
Máris rácuppantam a hangfaladra!
És szerintem mint sokan mások, várom "a holnap majd bővebbent"!
Imi! Munkára fogtam a 6s3p-ev triódát amit adtál. Egy 6p14p-t hajtok vele se kapcsolásban. Jól szól!
mp3maker írta:
120V 90mA csövenként, szerintem a 10W simán meg lessz Sajnos attól félek nemigen. Az előző oldalon rosszul is számoltam, úgy csak 4 W jön ki PPP-ben. 140 mA cs-cs 600 ohmon 6 W, 800 ohmon 8 W. Ha 120 V anódfesszel ezt sikerül elérnem meg lehetek elégedve.
Nagyon helyes! Dolgozzon a kis ruszki! Valamit a beállításáról is mesélhetnél, vagy az ECC85 helyére csak símán "beintegráltad"?
Már el is jutottak hozzád? Nahát, djhans nem viccel...
Szerintem: 120V*0.09A=10.8W disszipácio. Ellenütemüben (a két csö) 21.6W bevitt teljesítmény.A PPP hatásfoka (ha jól emlékszem) 50% körüli. Ezért irtam a 10W-ot
Hát igen, 180 V 60 mA-nál vagy 240 V 45 mA-nál én is ugyanerre az eredményre jutottam volna, de 120 V-nál már korántsem ilyen egyértelmű a dolog, ugyanis vezérléskor annyira elfogy a cső anódfesze, hogy kiesik a lineáris szakaszból (triódánál pláne), ez hifinél nem engedhető meg. Ha 10 W-ot célzok meg fesz kétszerezős tápokat kell csinálnom szerintem.
Katódellenállás 1,2k anódellenállás 100k ja és a katódhidegítő 22uF. Ezekkel jól szólt. A pcl-ekkel majd most fogok foglalkozni.
Hétvégén nem sok időm volt,de azért összeraktam a 6P14P+6N2P SE másik felét,meg megcsináltam hozzá a tápot EZ81-el.Jó kis drótkupac lett,de a hangja baromi jó.Sajnos az EZ81 hamarabb felfűt mint ahogy a pentódák,ezért a pufferen a feszültség felszalad 400V körülire,aztán beáll a 250-re.
Kocos Megnéztem a trafókat,két SM74-et tudok adni.Nem teljesen egyformák kinézetre,de a vasak meg a cséve ugyanaz. üdv.
Egypárszor már átéltem ezt az érzést, mikor ezeket a kis csöveseket hallgattam. Próbálj betenni fojtót a tápba, az még tovább növeli a hangminőséget. Most egy AET250-esbe vagyok elbújva, de már előre tudom, hogy nem fogom a 2N3055-nek szeretni a hangját. Esetleg építs be valahova anódfesz kapcsolót.
Arra gondoltam hogy beteszek 500V-os puffert aztán kész.Olyan sokszor úgysem lesz be-ki kapcsolva.
Nézegetve az EZ81 adatlapját,kétféle beállítást ajánl.Kondenzátoros,és folytós szűrést.Valahonnan kerítek folytót,és kipróbálom azzal is. AET250-esem nekem is volt,a hangja már akkor sem teszett.Gyorsan túladtam rajta. üdv
Igazad van erre nem gondoltam.Negatív elöfesszel AB osztályu beállítás?
Szerencsére AET250-esem nem volt soha. Ez is csak egy kis működőképesség visszaállításra vár. Már kitermeltem belőle 1-2 hibás félvezetőt.
Szerintem naponta 1X!!! biztos bekapcsolod.
Probálj meg egy képkimenöt folytonak (persze ha van)
Pont ezen törpölök éppen, jó lehet az AB osztály. Már több ellenütemű A osztályú erősítőnél is megfigyeltem (nem mindegyiknél), hogy csökkentve az anódáramot könnyedebb, nyitottabb lett a hangja egy bizonyos szűk AB osztályú munkapontban. Tovább csökkentve és tiszta A osztályig növelve romlot a hang minősége.
Ez már végülis részletkérdés, ha odáig jutok úgyis meghallgatom különböző munkapontokban, de 6-8 W is elég lenne, meg a fesz kétszerezést is kipróbálom majd. A meghajtás még egy fogós ravasz kérdés.
Szia! Köszike, nekem így is megfelel És hogy intézzük? Csere, vagy zseton? A tranzakció csak postán kivitelezhető, elég messze lakunk ...
Ismerem ezt a rajzot valamelyik RT évkönyvben is benne volt azthiszem a 91-es ben.Én most erre gyúrok
ez a fostex fe207e-hez készült gyári ajánlásból van (adott tölcsérhez) ezt tervezem én is megépíteni, ha egyszer végre elkészül a műhelyem.
mellékelve az eredeti pdf. regards,
Igen. Köszi megvan az egész doksi nekem is
Ugyan nem érdeklődtem TL doboz uán, de azért kösz.
Ciklotronnak jobb a hatásfoka, mint a sima pp-é alighanem :yes: , vagy nem? A Transmission line amúgy nem tölcsér...
Bocsi a képért, de most nem tudok szkennelni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |