Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-S Műholdas digitális TV problémák
Lapozás: OK   40 / 44
(#) uniman válasza Dzsudimanó hozzászólására (») Máj 12, 2016 /
 
Hello!
Dreambox... Biztos, hogy elektrolit kondenzátor hiba, de a neten található leírások szerinti összes darabot cseréld ki...
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2016
(#) zoltanbraun hozzászólása Szept 9, 2016 /
 
Üdv mindenkinek! A probléma régi és még mindig aktuális. Történt,hogy a régi parabolát és fejet felhasználva üzemeltem be egy DIGI Tv-s boxot, amit aztán a doboz menüjében figyelve a jelet szépen a műholdra is fordítottam. Egészen addig amíg a legerősebb jelnél rögzítettem az antennát. Nagyon jól működött a dolog egészen addig míg nem jött egy nagyobb eső, innentől kezdve a nagyobb zuhékról nekem a "Nincs jel" felirat jut eszembe. Ezt követően arra jutottam ,hogy a régi fej alján burkolatlan F-csatlakozóba juthatott a víz , emiatt nem működik illetve a tányér kopott, korábban festett de ismét rozsdásodó, hámló festékrétegű felülete okozhatja a problémát. A lehető legegyszerűbb megoldást választva lecseréltem az antennát fejjel együtt szép állapotú T-home-osra , ezután újra a lehető legjobban beállítottam a korábbi módszerrel. Nagyot csalódtam. Az első nagyobb esővel megérkezett a -Nincs jel- felirat. Innentől kezdve vagyok szinte tanácstalan , illetve vannak ötleteim de meghallgatnám mások véleményét , tapasztalatait. Felmerült bennem ,hogy Sat-finderrel állítom az antennát a holdra de kétlem,hogy pontosabban jelezné a jel erősségét mint a box menüjében a sáv , bár az sem skálázott , értéket sem ír vagy százalékot. További ötleteim ,a nagyobb tányér illetve egy új fej nagyobb nyereséggel. A kérdés a következő: Mit javasoltok hol kezdjem?
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2016
(#) Joe_001 válasza zoltanbraun hozzászólására (») Szept 10, 2016 / 1
 
Üdv!
Mekkora az a T-Home-os antenna? (A vízszintes rányú mérete az érdekes az off-setnek) Magyarországon, tapasztalatom szerint minimum 90 cm-essel érdemes kezdeni. Ennek elegendő időjárás tartaléka kell legyen. Állítsd be (azaz már be van) ahogy szoktad.
Ha az antennát előírás szerűen rakod össze, akkor a fej az antenna közepébe kell nézzen, (volt régebben pár típus aminél a fej a tükör alsó harmadát célozta meg, ez nyereség romlásához vezet, mivel a fej mellé néz a tükörnek). A tükörnek, a fejtartóra merőlegesnek kell lennie. Offset tükörnél összeszereléskor több segítséget nem tudok, csak prímfókuszosnál, ott a fókuszpont kiszámolható, ha nem ott van jelmaximum akkora z lavór.
A satfinder egy másik "balta" azaz eszköz amit használhatunk a beállításhoz, pontosabban avval se tudod a tükröt maximumra húzni, viszont nem kell a képet kell nézni finom beállításkor.
A fejet a fejtartóban először előre-hátra tologatva állítsd jelmaximumra, utána képre fordítsd el helyzetében óramutató ellen kb 10-15° -ot.(elölről nézve)
Ha ez mind meg van, ennél többet abból a tükörből nem sokan húznak ki.
Másik, Nem nőtt-e elé valami növény mert az is ezt hozza. (Anno a faterék 180-as Sat-An lavórját korlátozta be a szomszéd diófáját, hogy az Astra nem jött! )
A T-nél szerelési folyamat rész az antenna irányának dokumentálása. és fotó arról hogy az antenna ki lát-e.
Remélem meg sikerül oldani.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2016
(#) Doky586 válasza Joe_001 hozzászólására (») Szept 10, 2016 / 1
 
Idézet:
„A satfinder egy ... eszköz amit használhatunk a beállításhoz ... nem kell a képet nézni”

Pedig mennyivel egyszerűbb az 50" plazmát felvinni a tetőre..

Idézet:
„Nem nőtt-e elé valami növény..”

Vagy a prímfókuszban nem költ-e egy galamb-család..
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2016
(#) zoltanbraun válasza Joe_001 hozzászólására (») Szept 10, 2016 /
 
A T-home-os antenna vízszintesen 73 cm körül van függőlegesen pedig 80-85cm. Láttam,hogy kisebb mint a korábbi de gondoltam,hogy jó lesz nekem is ha T-home-éknak is jó volt. A leszerelt antenna 93 cm körül van vízszintesen , ilyenből van itthon még egy . A T.home-os adásokat ha jól emlékszem a 4W AMOS 2 | AMOS 3- sugározza és az LNB ehhez 19.0°-ra kell fordítani , amíg az 0,8W INTELSAT 10-02 esetében 16,1° fokra. Lehetséges,hogy ezzel nem számoltam . Mekkora hiba.
(#) andatti hozzászólása Szept 19, 2016 /
 
Előzetesen rákerestem a műhold szóra a fórumban és ez tűnt megfelelőnek, ha mégsem, akkor bocsánat...
Kezdő vagyok, szabadonfogható csatornák miatt gondolkozom egy műholdvevő beruházáson. Mivel kevés angol nyelvű van egy egy műholdon, többfejesen gondolkozom. Az astra 19,2-es kínálatát már megnéztem, majdnem jó, mert van rajta valamilyen BBC, AlJazira, és talán még CNN is rémlik, sőt, divatműsor is.
Én nyelvtanulás miatt szeretnék angol csatornákat (és amúgy meg mindigtv van otthon). Jó lenne, ha volnának olyan sugárzások, ahol választható angol felirat is az angol nyelvű csat. mellé/alá. 1 műholdas boltot kérdeztem, de nem kaptam érdemi választ. ("Nincs garancia arra, hogy, ha most van angol felirat angol nyelven sugárzott műholdas adáshoz, akkor a jövő héten is lesz." - Akár, ha tőzsdegurut hallottam volna, "A múlt hozamai nem garantálják a jövő hasonlóan magas hozamait adott befektetésre"... )
Mivel egy-egy fej, (akár univerzális) nem túl drága, 4-5 fejes konstrukción gondolkozom... Beltérinek meg 2 tuneres, 2 usb-s lenne jó, ami rögzítés esetén nem korlátoz az eszközre, azaz bárhol le lehet játszani a felvett file-t. (tablet, pc, mobil). láttam, van amihez van mobil app a streameléshez, de az már az álom kategóriája, mert úgy már biztos nagyon drága lenne... Tányér biztos kell 80-100 körüli, a több fej miatt is. Mellékállásban kérdezőbiztos is vagyok és rendszeresen mérik a műholdas vételeket, amit szinte mindenki reklamál, hogy a kis tányérosok nem jók, ha már beborul az ég, elmegy az adás... csak IPTV-t nem ekézik, de az nálam ki van zárva. Igaz, lehet a szolgáltatók szerelőinek is a hibája, de nem akarok kockáztatni...
Szóval jó lehet-e több fej? (láttam volt 6 fejes 9 műholdra, de már nem kapható... )
Milyen tányért-feje(ke)t, és milyen beltérit javasoltok? (családi házban lakom, így sok lehetőség van).
(#) Massawa válasza andatti hozzászólására (») Szept 20, 2016 /
 
Sok mindent akarsz, ami messze van a realitásokrol. Elöször is kevés olyan ingyenes program van ami angol nyelvü, olyan meg még pláne nincs ami feliratos is. Ez a technologia mifelénk nem igen terjedt el (Close Capture). Manapság kisérleteznek ilyesmivel, de nem egységesen, mert a TXT valamelyik oldalát használják erre. Az amerikai rendszerre meg nincs igen vételi berendezés Amerikán kivül és az ingyenes amerikai müsorok (nem sok) a nagyvilágban nem az amerikai formátumban érhetök el, azaz át vannak konvertálva.
Van egy sereg tányér amire 4-5 LNB-t lehet szerelni, de alig van multiswitch ami 4-nél többet tud kezelni (16 bemenet), azaz marad a dugdosás ami fölöttébb kényelmetlen. Én évek ota 4 LNB-t használok 110 cm-s különleges antennával.
Ha rossz az idö akkor sajnos a szenteltviz sem segit - gyakran már a jelfellövö antenna sem tudja elérni a müholdat, igy egyik vevö sem müködik/het. A fontosabb (értékesebb) esetekben több jelfellövö (uplink) antenna van, amit automatikusan átkapcsolnak rossz idö esetén ( valamelyik csak nem áll viharban vagy hoesésben) , de ez sem garancia, hogy mindig müködni fog. Amugy messze nem olyan rossz a tapasztalatom, ahogy irod, ráadásul van lehetöségem összehasonlitani az IPTV-l is meg nehány fizetös szolgáltatással és a dVB-T - vel. Azaz sajnos a rémhirek (befolyásoló) kategoriájába tartozik az állitásod.
A müholdakon nagyon nagy a nyüzsgés igy a müsorkinálat nagyon gyakran változik, ezt csak az elöfizetös szolgáltatásnál lehet kikerülni. Ne csodálkozz tehát azokon a válaszokon. Ráadásul a tendencia egyre inkább a pénzcsinálás felé fordul igy az értékesebb müsorok fizetösek, s marad a szemét meg a propaganda.
A müsorok korlátlan rögzitése is egyre inkább az illegalitás kategoriájába szorul. Pontosan azért, mert manapság szinte kizárolag digitálisan, igen jo minöségben lehetne bármilyen müsort rögziteni és ezzel visszaélni, minden szolgáltato igyekszik ezt megakadályozni és a felvevö rendszerek kötelesek ezt támogatni.
A streamet elvben lehetne rögziteni, de a lejátszása már nem a hobbi kategoria (hiszen egy streamben több müsor is van).
(#) StMiklos válasza zoltanbraun hozzászólására (») Szept 20, 2016 /
 
Szevasztok!

A témához..
Ezt az utat végigjártam én is. Antenna: 60cm-esnek mondott, valójában nem több mint 45*55cm-es "tojás" alakú. Digit ill. UPC vett.
Eső jő, úgy ahogy meg, olykor akadozgat, zápornál kb. nincs mit nézni...
Na majd teszünk róla! Jön 80-as tányér, ami kb. 76*76, felületben 2*-es!
Lesz itt Haway... Ott kezdem, hogy helyből semmivel se volt jobb, mint a kicsi. Nofene..
Rájöttem, rosszul volt hajtogatva a fejtartó, sem a "magassága, sem a távolsága a tükörhöz rossz volt. Ehhez kellett 1 hét, míg rájöttem. Nosza javítottam, persze, hogy több volt a tartalék, de még mindig volt olyan kemény felhőzet, igaz az már nagyon ronda volt (eső még nem is igazán), ahol ez is megadta magát.
Aztán rákerült még 3 fej, Eurobird, Hotbird és Astra 19E. Ezek persze már nem fókuszban voltak, sőt féloldalasan. Fókuszban a Thor, a többi attól jobbra. Egyre kisebb tartalékkal, de minb jött.
Aztán olyan is van, amikor a feladás áll meg...
Amiért tollat ragadtam.
Szinte nem tudsz olyat monfdani, amire nem jó egy mobiltelefon.
Enigma Signal Meter..
Mit csinál? Ha van egy Dreamboxod, ami WiFis routeren van, wifin küldi utánad (sok egyéb lehetőség, távvezérlés mellett) a beállítási adatok közül a BER értéket, amint tekergeted az antennát, jön is a "válasz".
Persze mikor állítunk? Jó időben, amikor nem esik, az eső, akkor könnyű 0 BER-t elérni.
De ráteszek a fejre egy puha szivacs csövet, amibe lehet különféle anyagú korongokat tenni, ami csillapitja a jelet, így elérhető, hogy megjelenik a BER hiba.
(BER= bit rate error, azaz a hibásan vett bitekre jellemző számérték. Nálam 6000-ig hibátlan a kép, felette kezd itt -ott kockásodni, 8000 környékén/felett jön a pusztulás).
No, ha ott a BER hiba, akkor lehet tovább finomítani...
Van még egy komplexebb program: indítva: GPS, iránytű, szögmérő, kamera.
Ekkor megadod melyik holdat szeretnéd beállítani (felmérésnél nagyon jó), az ég felé fordítod és mintha fényképeznél látod az eget és rajta kijelölve a venni kívánt holdat.
Ha mozdítod, tulajdonképpen ott marad a helyén a hold és látod mihez képest kell tájolnod: egy facsúcstól jobbra pl. ház sarkától balra stb.
Amikor sok időd tudtam ezzel tölteni, ezeket használtam, inkább a lehetőségeket kipróbálandó.
De alapból azért ott volt első beállításkor, kereséskor a SAT finder mutatós műszer, kályhának, elindulni jó, hangszóróvezeték átvágva, mert igen rondán néztek rám.

Üdv: StMiklos
(#) gyulank hozzászólása Szept 21, 2016 /
 
Van egy CS 300 S fej, és egy DVB-S/S2 beltéri. Egy másik fejjel működik, de ennél az van, hogy amíg nincs rákötve semmi, addig 36% erősség 10% minőséget ír ki, amint rádugom 45-46% jelerősséget, és 10% minőséget. De bármerre áll, bárhogy ez nem változik. Ez mitől lehet? Kívülről a csatlakozóján nem látni semmit, persze a közepét nem látom. Érintkezési hiba lehet?
(#) eyess válasza gyulank hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Nem minden fej egyforma erősségű , és zajtényezőjű .Lehetnek eltérések valószínű itt is ez lehet a magyarázat.
(#) gyulank válasza eyess hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Arra, hogy bármerre fordítom, nem jön be semmi, és nem változik semmit a 2 érték?
(#) eyess válasza gyulank hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Ha nem jön be semmi ezzel a fejjel , akkor hibás , ha meg csak ennyi jön , és nem változik , akkor ennyit tud a fej .Sajnos ilyen érzéketlen.De egyébként , akkor tudnád igazából ezt tesztelni , ha lenne egy pont ugyan ilyen fej , és az mit csinálna.Szerintem ugyan ez a helyzet állna fenn.
(#) gyulank válasza eyess hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
De nem kéne változnia ha forgatom? Azt mondom, hogy a változás akkor történik meg, ha rádugom. Onnantól kezdve mindegy, hogy a földre, vagy az égre irányítom, nem változik.
Leszedtem a műanyagburkot, de ez még össze van ragasztva, meg csavarva.
Ez használva volt, jó volt, pár éve nincs használva, de a másik sincs, fenn voltak az antennán, a másik be van állítva, ezt is be akartam, de mindegy merre csavarom.
(#) eyess válasza gyulank hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Ok mindegy merre csavarod , de jön vele adás ?
(#) gyulank válasza eyess hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Nem értem a kérdést. Előbb találni kéne jelet, de ha mindegy merre csavarom, nem változik a 46;10, akkor hogy jöhet adás?
(#) eyess válasza gyulank hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Ja vagy hogy ez a helyzet .Én azt hittem hogy van egy antenna , ami be van lőve , és csak a fejet cserélted .Bár ilyenkor is nehézkes , de még mindig könnyebb mint ha semmi nem lenne.

Ok ezt úgy tudod a legkönnyebben beállítani , ha nincs beállító műszered , és van egy olyan beltéri amin már vannak lekeresett csatornák , és valamelyik műhold csatornára ez most legyen a Thor , és mondjuk az U tv zene csatorna ez szabadon fogható.Erre állítsd a beltérit , és a többit már kint a fejnél végezd .Tehát addig kell állítanod a tükröt , hogy ez a csatorna bejöjjön .Persze ha a beltéri menüjében van signál kijelzés akkor könnyebb .Remélem érted.

Viszont ha ennek ellenére sem jön be semmilyen jel mint mondjuk egy másik fejjel , akkor az a fej hibás .
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2016
(#) gyulank válasza eyess hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Én értem. Úgy tűnik te nem érted, hogy a beltéri szignál kijelzés mit jelez ha ez a fej van rádugva.
(#) eyess válasza gyulank hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Ez az hogy egyáltalán nem egyértelmű , amit irsz. Nincs adás , de állandóan van jeled bármerre is állítod , vagy ha csak egyáltalán ráteszed a fejet nem de ?

Mert ha ez van , akkor az a fej hibás.
(#) gyulank válasza eyess hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Pedig elmondtam, hogy fej nélkül 36;10 fejjel 46%;10% az erősség;minőség. Ezt én nem nevezném jelnek. Ez nem változott ahogy forgattam, pedig felvittem a beltérit, meg a tévét, és néztem, miközben kézzel forgattam, aztán mivel el volt forgatva a fej, gondoltam megpróbálom dőlve, de mindegy volt merre fordítom, nem változott. Adásról nem tudok nyilatkozni, előbb a jelet kell megtalálni, de ha megtalálnám a jelet akkor az adásnak is jönnie kéne gondolom.
(#) eyess válasza gyulank hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Értem felvetődhet még a beltéri hibája is .
(#) gyulank válasza eyess hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Nem vetődhet fel, mert azt is írtam, hogy azon amin volt, jó.
(#) eyess válasza gyulank hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Figyelj csak .

Idézet:
„Van egy CS 300 S fej, és egy DVB-S/S2 beltéri. Egy másik fejjel működik, de ennél az van, hogy amíg nincs rákötve semmi, addig 36% erősség 10% minőséget ír ki, amint rádugom 45-46% jelerősséget, és 10% minőséget.”


Most akkor hogy is van ez fej nélkül is van jel fejjel meg kicsivel több , mert te ezt írtad .
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2016
(#) gyulank válasza eyess hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Kettővel feljebb is azt írtam, hogy ezt írtam. Ettől még ha azt dugom rá, amin eddig is volt, azon kb. 94;74 volt, meg természetesen, ha jel volt, adás is. De azt nem csavargattam el, hogy változik-e.
(#) eyess válasza gyulank hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Na akkor a tükörnek a helyzete jó .Viszont ahhoz , hogy adás is legyen akkor bizony el kell fordítani , de csak a fejet a tartóban .Ha az óra mutató járásával megegyező irányba tekered a fejet , akkor + , ha ellentkező irányba , akkor pedig - lesz .ez a fej oldalán lévő fok rovátkáról leolvasható , hogy hány fok lesz a jó , persze ha van rajta ilyen.
(#) gyulank válasza eyess hozzászólására (») Szept 22, 2016 /
 
2 külön antennáról volt szó. Az egyiken eddig is jött az adás, ez a bizonyíték arra, hogy a beltéri jó.
A másikat akartam beállítani... Amúgy az óramutató járásával megegyező forgatás a negatív irány.
A problémás antenna is jó volt, használva volt valamikor valamilyen műholdra, valamilyen beltérin.
A jó antennát nem akarom piszkálni.
(#) Joe_001 válasza gyulank hozzászólására (») Szept 22, 2016 /
 
Üdv!
Fejet, majd kábelt cseréltél már? (Ez maradt hátra)
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2016
(#) gyulank válasza Joe_001 hozzászólására (») Szept 22, 2016 /
 
Miért ez maradt hátra? Azt se tudom, hogy rossz-e a fej, legutóbb jó volt, azóta nem volt áram alatt, mi romlott volna benne el? És alapból azért írtam ide, hogy megtudjam, hogy jó-e, de olyanoktól, akiknek mond valamit a leírás. Az eddigi válaszokból nekem úgy jön le, mintha csak ötletelnétek. Én nem tudom, hogy hogy kéne változnia a csíkoknak, ahogy vaktába himbálom.
(#) Joe_001 válasza StMiklos hozzászólására (») Szept 22, 2016 /
 
Üdv!
A kereskedők sok mindent mondanak, de még többet nem tudnak! Többek közt fingjuk nincs ahhoz mit adnak el. A parabola átmérőjével kapcsolatban jelesül. Prímfókuszosnál (forgásparaboloid) ez látható de nyereség szempontjából offset tükörnél a keskenyebbik méret a mérvadó! A nagyobbik (erre merőleges) méret gyakorlatilag semmire nem ad információt mivel ez az eredeti prim tükörtől, és attól, hogy honnan vesszük ki a felületet attól függ. Erről pedig a gyártók nem közölnek infót. A parabola nyeresége (definíció szerint) csak két dologtól függ, és mindkettővel egyenesen arányos, a frekvenciától, (ez ugye adott már), és a terjedésre merőleges kihasított felületből. ez pedig kör ami az offset kisebbik átmérőjével egyezik.
A kereskedőknek ez magas (mint gilisztának a nullás sámli), tehát lajikusnak azt fogja bemagyarázni ami neki jó, ráadásul neki érdeke.
Más: kösz a tippet a mobilos appot a beállításhoz, jó ötlet volt van egy hely ahol 1, 1,5m-en kell kilátni, a tükröt kemping állványra rakva azt jobbra-balra helyezve van esély. (Kb 1 hónapig kell a cucc csak.)
(#) eyess válasza gyulank hozzászólására (») Szept 22, 2016 /
 
Látod , hogy nem fogalmaztál egyértelműen.
Eleinte írtad , hogy van egy fejed meg egy beltérid , de van egy másik fejed ami ennél ilyen , és olyan jelet produkál , de például fej nélkül is van jel.
Egyáltalán nem írtad , hogy két külön rendszerről van szó,, és két külön tükörről.

Nos attól , hogy volt használva ez a másik rendszer , és most nem jó az attól elállítódhatott nem tudom milyenek a körülmények.

A mai digitális adásokban sokkal nehezebb beállítani egy rendszert mivel a változást nem látod a tévén mint régebben olyan könnyen.

Azt tudom tanácsolni akkor , hogy mérd ki a koax kábelt nem e szakadt , vagy nem e zárlatos a csatlakozóknál stb.Ha ez jó akkor a másik jó rendszerről akaszd le a beltérit , de úgy hogy nem tudom melyik Műholdra akarod álltani , de gyanítom a thorra .Állítsd a beltérit az U tévére . ha ez meg van akkor a beltérit szereld össze a nem beállított rendszerrel.Tehát van egy jó beltéri kábellel , és marad a tükör , és a fej .Itt van az a pillanat amikor nem ártana egy másik fej is , hogy megtudd elállítódott e a tükör ,. vagy nem .Mert , ha mindkét fejjel sincs vétel , akkor a tükör is elállítódott .Akkor a tükröt is be kell állítani , és aztán a fejet is .Ezt az adott térséghez mérten kell elvégezni , tehát ez minden településen más , és más helyzetet ad.Ha egy jó fejjel ez megtörténik, akkor már csak a kérdéses fejet kell bele tenni , és leellenőrizni , és ennyi.És ötletelni meg csakis azért ötletelünk , mert sok minden nem volt egyértelmű.

Sok rendszert szereltem már , és ilyen csak akkor fordulhat elő , amit leírsz ,amikor a tükör , és a fej felszerelése nem helyes , és azért van az , hogy látsz jelet , és még sincs adás .Ugyanis , ha nem esik egybe a műhold pozíciója szöge a tükör , és a fej egybeesési szögével , akkor lehet jel , de adás nem lesz.Tehát olyan mintha keresztbe fogná a fej a műholdakat , és úgy mond áthallás keletkezik , vagy egy egy fajta zaj , ezt érzékeli a beltéri jelszint kijelzője , de ez nem reális kijelzés.

Egyébként minek két tükör vannak már twin fejek , vagy több felfogatós fejtartók szóval? Nálam például egy 120 tükör , és négy fej csücsül a fejtartón , és mind a négy fej más más műholdra belőve ,és tökéletesen megy mindegyik .Ha úgy csinálod ahogy leírtam annak mennie kell. Ötletelni meg jó abból születnek a nagy dolgok .
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2016
(#) gyulank válasza eyess hozzászólására (») Szept 22, 2016 /
 
Te most se érted. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer 2 szoba. A két szobának fejenként volt egy antennája, és egy beltérije. Az egyik beltéri elköltözött. A másik szoba mindenével együtt azóta is jól van. Azt nem piszkálom. Tehát újra elismétlem, hogy ezt azért írtam le, hogy ne is vetődhessen fel, hogy rossz a beltéri. Teljesen mindegy ezen kívül, hogy hány antenna van, az egyik beállításáról van szó. Vagyis, ahogy írtam, van 1 beltéri, ami semmi nélkül ezt, a kérdéses antennával bármerre fordítva azt, a másik, beállított antennával pedig amazt mutatja.

Azért írtam le főként az értékeket, mert gondoltam, hogy ebből kiderül, hogy jó-e a fej.
Következtetni én is tudok, meg is tettem. De mivel a kábel jó, a csatlakozón nem láttam rohadást, valamennyit nő a jel, ha rákötöm, de mégse jött be semmi, nem tudom, hogy jó-e a fej.
Nem azért kérdeztem, hogy valaki azt mondja, hogy szerintem rossz, mert csak.
Hanem, hogy ez jó érték-e? Hogy 10%-ot kell-e növekednie ha rádugom a fejet, vagy rossz, ha rossz, akkor mi rossz? Ha nem rossz, akkor meg azt mondaná el valaki, hogy hogy kéne változnia forgatás közben, hogy 1°/perc sebességgel kéne forgatnom, hogy észrevegyek legalább egy pillanatra változást? Mert én próbáltam lassan. De ha rossz, akkor felesleges próbálni.

Azt is írtam, hogy leszedtem, szétszedtem. Azzal kezdtem. Te pedig olyanokat mondasz, hogy lehet a beltéri, meg a kábel rossz, ezt csináljam a beltérivel, meg azt, ide dugjam, oda dugjam, miközben ezek nem kérdéses dolgok, mivel a kábel jó, a beltéri jó. Marad a fej működőképessége, és az irány.
De ez már akkor így volt, mikor feltettem a kérdést.

Amúgy megint adásról, meg csatornáról beszélsz. Én biztos nagyon béna vagyok, de én még csak úgy tudtam csatornát beállítani, hogy találtam jelet. Miután találtam jelet, azután elindítottam a keresést, és utána elmentettem a csatornákat, és utána lehetett a csatornára kapcsolni. Miért nem jobb, ha jel erősséget, és minőséget nézek, mintha csatornát? Függetlenül attól, hogy ugyanarra akarom-e állítani, mint a másik antennát?
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2016
Következő: »»   40 / 44
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem