Fórum témák
» Több friss téma |
Nah! ha találsz is olyan LCD-t ami bele való akkor az olyan 20eFt körül lesz ha nem több.
Tehát egyértemű mi a teendő!
Hát ja... új kamera vásárlása betervez....
Érdekes nekem a sony digi gépem nem csinál efféle hülyeségeket... Vajon miért nem? :nemtudom:
részemről ha digikamera akkor OLYMPUS...
jójó tudom hogy dága, de ez is olyan mint a lexus. 1x kell ilyet venni és soha más fajtát nem akarsz majd vásárolni.
Tud valaki tanácsot adni, hogy számológépből kibuherált kijelző kivezetéseit hogyan lehet azonosítani melyik mit csinál? Előre is kössz...
Milyen kijelzőről van szó? LED? LCD?
LCD kijelző
Hello!
Ha megmondod az LCD pontos típusát megnézhetem mit tehetek... van egy pár db elfekvőben.
Sziasztok
Kitermeltem a rossz fényképezőmböl az lcd-t, és szeretném valahogy működtetni, de sehol nem találtam leirást hozzá. Tudna valaki segíteni? A tipusa: SONY AM309-3 A
Egy Mitsubishi telo LCD kijelzőjének a bekötésére lenne szükségem, ha valaki tud róla vmit, az ne kíméljen!!:no:
Tip: UG09B16BA 8 kivezetéses, és 1 kép róla (nem én követtem el) thx.
hello!
találtam egy ilyen lcd-t(http://vatera.hu/item/view/real.php?cod=7504955) mennyit ér ez kb? van valakinek ehez kapcsolási rajza?
keressél hozzá, de semmi adat nélkül biztos lesz is
Ezért az árért vadi újjat is kapsz, olyant amiről azt is tudod mire való:yes:
Köszi már találtam 2560Ft-ért!!
Tök kira, haverom megcsinálja a hőmérőt ingyen , csak a cuccokat kell vinnem
És hol lehet ilyeneket venni? Színeseket is esetleg...
én itt találtam: www.lomex.hu sok szerencsét!!!
Hm, nem ilyenekre gondoltam sajna, de azért köszi. Nekem digikamerába való, színes, 1.5 collos kéne...
Nézd meg ezt is:
http://avr.tavir.hu:yes:
már én fentebb írtam hogy sagem telefonból van, és ennyi volt ráírva: hr201ce. Azt sem tudom, hogy ez a vezérlőchip, vagy az LCD azonosítója, vagy hogy mi a bánat. ha tudtok valami kompatibilis ismertebb kijelzőt vagy egyáltalán valami infót, amiről megindulhatok... Egyébként 10 lába van amiből 3 valószínű a háttérvilágítás. Előlre is kösszi.
Sziasztok!
Vettem egy DEM 16102 SYH-PY/V tipusu 1X16 karakteres kijelzot. 1-19 labkiosztas van. A kerdesem az lenne,hogy milyen protokolt hasznal komunikaciora?Sajna a labkiosztasrol sem tudok semmit Es kerlek ha van valami amit jo tudni ezzel kapcs irjatok meg,ez az elso es nem akarom elszurni,uj. Koszonom!
Kozben talaltam egy adatlapot --ITT----ITT-- Viszont eszerint eleg hosszu lesz nekem ezt beuzemelni...
Van amit nem ertek benne: CONTROL AND DISPLAY COMMAND tablazatba bizonyos bitek I/D, SH, D, C ,B S/C, R/L stb,fogalmam sincs hogy mik ezek Ha valaki tudja please irja le lepesekben hogy melyik labakat kell mindenkeppen bekotni ,es hogy hogy is van a karakterek kiirasa ,majd megprobalom leprogramozni ...
Kozben annyit megertettem az adatlapbol,hogy 8 bites parhuzamos adatatvitellel dolgozik.
ha valakit megis erdekel majd......
I/D: jobbra vagy balra menjen a kurzor, miután kiírtál vmit
S/H: a kiírt szöveg shiftelődjön, vagy sem D: kijelző be/kikapcs C: kurzor be/kikapcs B: kurzor villogás be/kikapcs S/C: a kiírás után a kijelzés shiftelődjön, vagy a kurzor R/L: shiftelődés iránya Használat: 1. RS lábon beállítod, hogy adatot, vagy utasítást akarsz-e közölni az LCD-vel 2. a DB0-DB7 lábakon beállítod az adathoz, vagy utasításhoz tartozó kódot 3. R/W lábon beállítod, hogy írni, vagy olvasni akarod-e az LCD-t 4. az E lábra adsz egy impulzust A protokoll az idődiagramokban van, azt kell leprogramoznod az idők betartásával. Az interface 4 vagy 8 bites, párhuzamos A '94-es RT évkönyvben van egy részletes leírás erről.
Koszonom!
Ezen mar eltudok indulni! Az evkonyvet megprobalom megkeresni neten..
Esetleg ha az evkonyvre tudnal egy linket adni,az nagyot segitene,nem talalom!
Nézz körül itt az oldalon a cikkek menüpont alatt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |