Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása

Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   98 / 184
(#) didyman válasza Massawa hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Akkor mi lehet az oka annak, hogy sorozatgépekből rengeteget megelégedéssel használt sok ember, sokáig? Nekem is van itthon kettő, azok sem produkálnak ilyesmit. Valami akkor nagyon más volt nálatok a felhasználást tekintve.
(#) steelbird válasza didyman hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Más a stúdiós, folyamatos használat, rengeteg kapcsolgatással, nyúzással, gyakran 24/24 órában, meg megint más az amatőr zenehallgatás.
(#) Massawa válasza didyman hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Én is sok évig használtam egy ilyen gépet, igaz megválogattam a kazettákat, amikkel ment. Mindig gond volt, ha ujabb kazetta jelent meg a piacon.
(#) didyman válasza steelbird hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Na jó, de egyik területen tapasztalt dolgokból a másik területre általánosítani az nem tűnik ésszerűnek. Rengeteg két hangtengelyes gép létezik az őskortól az utókorig, középszerűtől mesteri szintig, melyek közül sok fut ma is megbízhatóan, jól. Ha ezekre igaz lenne a fenti állítás, egyet sem lehetne ma használni. Stúdiós használatnál nekem megmondom őszintén, fel sem merülne valami bonyolultabb, karbantartásigényesebb mechanika, de ezen a téren nem mozogtam sosem.

Hogy megbizhatoan fut-e az egy más kérdés. Anno ezek a gépek elég drágák voltak igy a tulaj ritkán merte bevallani, hogy gondjai vannak vele ( de azért rendszeresen elhozta hozzánk, hogy nézzük már meg mi baj, eléggé képben voltunk melyik gép mit tud és mennyire megbizhato).
( ez ugyanaz az eset mint sok mai márkás auto esetében, csak kevesek merik hangoztatni a sok tiz millios kocsi hibáit - pedig rengeteg idegesitö dolog van bennük. Vagy olvastál már olyan tesztet, ahol szidni merték volna a legujabb kocsit az egyes ütödött részletek miatt - pl. Tapiképernyö, lassu CAN bus, ütödött kezelés?).

Hányszor olvastunk egetverö recenziokat, sok high end gépröl, ami a valoságban még azt sem tudta, mint egy mezei walkman. Szoval inkább ovatosan kell kezelni az ilyen dolgokat.
Az viszont tény, hogy az egy capstanos high end gépek sokkal megbizhatobbak voltak és ha jol sikerült a választás, akkor a hangjuk is igen jo volt ( sajnos még egy márkán belül is nagy különbségek voltak az egyes tipusok között).
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2016
(#) didyman válasza Massawa hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Aha, olvastam, nem is egy ilyet.

Én meg használom ezen dolgokat - ami még inkább cikis
(#) doktor válasza Massawa hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Konkrét tipust irjál.
(#) Massawa válasza doktor hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Mire?
Ezek a magnok már majdnem 30 éve a multat képezik. Már legfeljebb csak a márkára emlékszem. A céget felszámolták a magnok eltüntek ( én már akkor nem voltam ott).
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2016
(#) doktor válasza Massawa hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Az áltad leirt jelenséget mutató készülékek, márka, tipus neve érdekelt volna.
(#) Massawa válasza doktor hozzászólására (») Szept 12, 2016 /

Mindegyik drága akkor nagyon menö készülék volt (S,D és R). Por hamvaikra.
(#) Tomi94 hozzászólása Szept 15, 2016 /

Sziasztok!
Sony TC-WR720 mechanika indítási problémája fogott ki rajtam egyelőre. (Ez a szokásos kétmotoros Sony futómű van benne.)

Az eredeti gond az volt (és még mindig fennáll..), hogy bármilyen üzemmód indítására elakad és darálni kezd a mechanika, mert a lendkerék és a programtárcsa közt átugrik a fogaskerék. (Utóbbi nincs kopva, a tárcsa akad meg a normálisnál nagyobb ellenerővel.)

Apróra szétszedtem az egészet, lefejtve róla mindent, ami a hiba szempontjából lényegtelen. Így a következőre jutottam: van egy, a fejegységet felhúzó lemezből kiálló fémrúd, és ez túl alacsonyan van alaphelyzetben, nem tudja elkapni a tárcsa, hanem oldalra próbálja nyomni (videón jobban látszik). Ha picit kézzel rásegítek, akkor sikerül elindulnia és utána már kapcsol mindent..

Kopásnak se a tárcsán, se a fémrúd végén nyoma sincs, utóbbi kézzel megfogva nem lötyög. Egyáltalán, az egész magnó egyebekben olyan, mintha szinte új lenne.. (Fotókon a keretezett részeknek kell kapcsolódnia.)

Lehet ennek az elemnek a magasságán állítani esetleg? Mert jobb ötletem nem nagyon van..
(#) Tomi94 válasza Tomi94 hozzászólására (») Szept 15, 2016 /

Időközben - más segítséggel - sikerült megoldani a problémát, de azért leírom ide is a megfejtést. Szerintem hasznos lehet még másnak is, mert valószínűsíthető a többi ilyen mechanikával szerelt Sony deckben is az előbb-utóbbi megjelenése..

Szóval, a görgőhíd alatt a kis távtartó gumilapocska volt a bűnös. Az évtizedes állásban végleg felvette az összenyomott alakját, ettől pedig a komplett fejhíd 0,5..1 mm-t lesüllyedt. Ez pedig már elég volt a videóban látható elakadáshoz. Ezeket öntapadós szigetelővel pótolva a hiba (legalábbis kézzel átforgatva) megszűnt, hétvégén összerakom a többi részével majd.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2016
(#) devergo74 hozzászólása Szept 17, 2016 /

Sziasztok.
Kitisztítottam a technics deckemet, és azt szeretném kérdezni, milyen kenőanyagot használnak a fogaskerekek kenéséhez?
(#) pucuka válasza devergo74 hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Technikai vazelint. Nem szóródik, ott ken, ahol kell.
(#) devergo74 válasza pucuka hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Köszönöm az infót.
Valami konkrét márkát tudnál mondani? Nézegettem a neten, de nem tudom melyiket érdemes megvenni.
Köszönöm előre is.
(#) pucuka válasza devergo74 hozzászólására (») Szept 18, 2016 /

Semmi márka, bemész egy patikába, és veszel. Majd minden kenőcsnek ez az alapanyaga.
(#) Deák Csaba hozzászólása Szept 24, 2016 /

sziasztok!

A kétmotoros Sony mechanikával kapcsolatban van problémám, olyan amiről már volt szó: a mechanika alaphelyzetbe állása előtt a bal orsót megpörgeti a motor, így arról a szalag leszalad. A kis fogaskerék, ami el szokott repedni, már rögzítve lett, szíjcsere megvolt, a szokásos javítások megtörténtek. És itt jön az érdekesség: már a negyedik kétkazettás decknél találkozom avval, hogy ez a bal orsó megpörgetés és szalag leszaladás csak a bal oldali mechanikánál történik meg, a jobb oldalinál nem. És nem jövök rá az okára. Találkoztatok már Ti is ilyennel?

Előre is köszönöm segítségeteket, Csabesz.
(#) Tomi94 válasza Deák Csaba hozzászólására (») Szept 25, 2016 / 1

Pedig akkor a rögzítés nem sikerült elég jól, továbbra is elfordul kicsit a tengelyhez képest. Az, hogy a bal kazettafészeknél történik meg előbb, legfeljebb azzal magyarázható, hogy a többségükön az csak lejátszós, így aztán értelmesebb felhasználó fejkímélés céljából, zenehallgatásra azt használja többet..
(#) kreol32 hozzászólása Szept 26, 2016 /

Sziasztok!! Van egy Aiwa AD-F660-as magnóm! Most esett át egy komoly szerelésen meg sem mukkant az idler rossz volt a szíjak szétmállottak de sikerült rendbe hozni. Viszont olyan problémám van hogy az egyik oldal tompán szól sőt felvételnél az az oldal jelet sem kap. Source módban van jel viszont ha Tape-re váltok az az oldal nem is vesz fel. Egyszerűen a fejet nem tudom úgy beállítani hogy jó legyen mert ha sikerül is egy stop nyomás után már nem ugyanolyan. Valakinek van valami ötlete mit lehetne vele kezdeni ?
(#) pucuka válasza kreol32 hozzászólására (») Szept 26, 2016 /

Esetleg kontakthiba a felvétel/lejátszás kapcsolónál?
(#) kreol32 válasza pucuka hozzászólására (») Szept 26, 2016 /

Hogyan tudom kideríteni ? Minden esetben csak a jobb oldali csatorna szól.
(#) CHZ válasza pucuka hozzászólására (») Szept 26, 2016 /

Felvétel/lejátszás kapcsoló nincs benne, 3 fejes magnó.
(#) kreol32 válasza CHZ hozzászólására (») Szept 26, 2016 /

Lehet Tape/Source váltóra gondolt az tényleg recseg kicsit de lehet annyira kontaktos hogy az egész balcsatorna elmegy ?
(#) CHZ válasza kreol32 hozzászólására (») Szept 26, 2016 /

Szélsőséges esetben lehet, tisztítása segíthet.
(#) CHZ válasza kreol32 hozzászólására (») Szept 26, 2016 /

Idézet:
„Tape-re váltok az az oldal nem is vesz fel. Egyszerűen a fejet nem tudom úgy beállítani hogy jó legyen mert ha sikerül is egy stop nyomás után már nem ugyanolyan. Valakinek van valami ötlete mit lehetne vele kezdeni ?”

Nyomógörgő hibára is utalhat, mászkál a szalag a fej előtt.
(#) kreol32 válasza CHZ hozzászólására (») Szept 26, 2016 /

Csak az az érdekes nekem hogy az egyik csatorna rossz csak. Másik csatorna pedig abszolút jól szól nem ingadozik a minőség.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2016
(#) pundika1 hozzászólása Szept 26, 2016 /

Üdv Mindenki! Keresek PioneerCT w806 használati-kezelési leírást. Ha valakinek van kérem írjon! Természetesen megfizetem vagy másoltatom stb. szóval nem ingyen! Előre is KÖSZI!
(#) pundika1 hozzászólása Szept 26, 2016 /

BOCSI, elfelejtettem a 806 után a DR-t odaírni!
(#) Tomi94 válasza kreol32 hozzászólására (») Szept 28, 2016 /

A bal csatorna gyengélkedik? Mert az van a szalag szélén, mindig érzékenyebb a szalagvezetési hibákra. Ja és a fejkopásra is, az milyen állapotban van? (Körömmel érezhető nyomvályú már sok probléma forrása lehet..)
Következő: »»   98 / 184
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem