Fórum témák
» Több friss téma |
Értem Máté ,
Akkor előbb utóbb csak odaérsz, hogy összekösd azt a szakadást. Sajnálom, hogy már diák korban is ennyire elfoglalt az ember, mint írod szünetben kevesebb időd volt mint suli idő alatt. ![]() Ha javítod az EWE antennát érdemes lenne kísérletként előbb egy 1K potmétert a lezáró ellenállás helyére beiktatni és pl. egy segítő cimborád lassan elforgatná te pedig hallgatnád a vevődön a változást.
Ez jó ötlet. Mindenképp ki fogom próbálni. Csak el ne felejtsem a sok tennivaló miatt. Köszönöm.
Ma reggel 3:45 (UTC) megszuletett a kislanyom.
![]() ![]()
Szia!
Gratulálok. Sok örömöt, és jó egészséget kívánok a kicsinek és a szüleinek!
Gratulálok Nektek! Az enyémek egyelőre nem csinálják a távírózást. 5 éves korában a legnagyobbnak volt egy fellángolás, de abba maradt. Meg kellene próbálnom újra. 4-8-ig van 3 gyerek, talán az olvasni tudónak van esélye. Forrasztani mind tud
![]()
Sziasztok.
Nagy öröm ért engemet. Képzeljétek, van lehetőségem Magyarországon magyarul rádióamatőr vizsgát tenni! Ha minden jól megy, karácsonyra rádióamatőr engedély lesz a fa alatt. ![]() ![]()
Sok szerencsét a vizsgához.
Gratulálok hozzá!
Ez jó hír
![]() Akkor tessék jól felkészülni! Nem egyszerű még így se!
Köszönöm mindhármatoknak. Remélem sikerülni fog.
Sziasztok. Rég jártam erre.
![]()
Tekercs/kondi: Akkor nem pont ott jönnek az állomások. Na és?
Kimenő: Ha akad otthon TV-ből bontott hang, vagy képkimenő, de akár csengő reduktor ![]()
Egy régi szalagos lejátszónak a kimenőjére gondoltam ,abban az anód 140V volt ,így gondolom ez a kimenő jó lesz hozzá (bár emlékeznék hova is illeszt pontosan...). Érdemes panelt marni neki,vagy egyszerűen elég ha légszerelem?
Ha engem kérdezel, akkor légszereld.
Rendben,akkor írok ha elakadnék valamiben.
![]() ![]()
Nézegetem a világhálón a régebbi vizsgafeladatokat, találtam egy oldalt, ahol ki tudom magam próbálni "élesben". Viszont mintha egy kis hiba csúszott volna a rendszerbe.
![]()
Igazad van, ha ez segít...
Éles, pénzes, céges komoly vizsgán is csaltunk már, mert nem lehetett megcsinálni... Persze az más, és nem jogalap ![]() Nem gondolom, hogy neked gondot okozna a műszaki része ![]()
Nem értelek. Mi a probléma azzal, hogy megnézem, hogy mire számíthatok? Nem megoldott vizsgasort keresek, hanem olyat amit ÉN tölthetek ki, ezzel ki tudom magam próbálni, hogy mi az amit még meg kell néznem.
A legnagyobb probléma az, hogy "önerőből" (nem ez a legjobb kifejezés) kell készülnöm, nincs senki mellettem, akitől meg tudom kérdezni, hogy mire számítsak, hogyan csináljam. Csak Tik vagytok! A műszaki résztől nem félek, de például azt sem tudom, hogy karikázós vagy kitöltős a teszt. Kell-e számológép, stb. És tudod, hogy mi a legnagyobb problémám? Még nem láttam élőben adóvevőt, soha nem forgalmaztam, csak elméletben olvastam róla, és hallgattam, ahogy mások forgalmaznak a sávokban. Odamegyek és azt sem tudom, hol kell bekapcsolni a rádióadó-vevőt.
Azzal nincsen semmi gond hogy készülsz/tanulsz a vizsgára.
![]() Ugyan van hívójelem, de fogalmam sincs hogy hogyan történik most a vizsga. ![]() Meg nem is érdekel. Abban viszont biztos vagyok, hogy nem ültetnek le egy ismeretlen adóvevő elé "morzéval" összeköttetéseket csinálni, és az lenne a vizsgafeltétel, hogy csinálj azonnal 10 japán, vagy más DX-et... Dehát vannak itt sokan olyanok, akik művelik a szakmát/most vizsgáztak. Szerintem segítenek. Van persze egy kötelező elmélet, mondjuk hogy HA, vagy HG mit jelent. Saját országodat is illik tudni. Például HA5 hívójel nem Ukrajnában van ![]() Ne izgulj. Mellesleg: Ha megbuksz, akkor mi van? Összedől a világ? Szerintem nem (sokan vannak akik nem is indulnak neki/eszükbe sem jut). A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
Én úgy tudom, hogy egy másik, szintén vizsgázóval kell összeköttetést létesíteni ott a vizsgán.
Idézet: „Mellesleg: Ha megbuksz, akkor mi van? Összedől a világ?” Azért nem így állok hozzá, ha nem baj. Nekem ez még fontosabb az érettséginél is. Ne kérdezd miért, én sem tudom rá a választ. Egyszerűen ez az álmom. ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
Mi a földelés?
a.)Valamely vezető testnek a földdel való tudatos összekötése. b.)A készülék háza és a nullvezető közvetlen összekötése fémes vezetővel. c.)Egy feszültség alatt lévő pont összekötése a földvezetékkel. Erre mit válaszolnál?
Idézet: „Egyszerűen ez az álmom.” És ezért szeretünk (legalábbis páran biztosan) ![]()
Szerintem a helyes válasz az a.).
Látom megtaláltad a másik hibás kérdést. ![]() Mondjuk helyesírási hiba (elsősorban elgépelés inkább) is van bőven. Mellesleg ugyan ez a kérdés más lehetőségekkel nem hibás. A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
Ennyit a tesztről. Felkészülésnek jó, de a hatodik kör után elkezdi ismételni a kérdéseket. Szóval csak óvatosan, nehogy tévútra vigyen. Sok sikert a vizsgához.
Nyelvhelyesség szerint a "c" válasz is jó, csakhát szakmailag persze butaság.
Az a helyzet , hogy illik felkészülni rendesen.
Az a online teszt sor játszani jó , felkészít hülye válaszokat "elviselni". Másra nem , valamikori valamilyen valami csoda , valamiért feldobott valami. Köszönő viszonyban sincs a valós jelenlegi helyzettel. Na jó annyiban hogy a vizsgán is pár darab válasz közül lehet választani Talán ajánlott irodalom van meg a témakörök felsorolva vizsga fokozatokként . Hivatalos összefoglaló elméleti felkészítő vizsga anyag nincs. Egy időben volt (90-es évek közepe) . Az 40-50 oldalas kb.: A5 méretű füzet amiben 1 kérdésre volt 1 jó válasz. A vizsgán ezekből tettek fel párat 20-30 db . Ezt azért változtatták meg mert az nem "olyan nagy tudás" ha emlékszel a jó válaszra és kész. Ok okozati alapvető elvi ismereteket nem sajátítod el ilyen formában. Persze bizonyos esetekben és igények esetén ez elég lehet , ha csak operátorokat szeretnénk és nem építőket. Igaz ma már a nagy átlag "konzerv" rádiós. Persze ezzel sincs semmi baj "konzerv rádió" (Pl.: autót vezet bárki , de fék cserét nem fog neki állni bárki is). HA5KDR folyamatosan készít fel embereket vizsgára. Nekik van jó párszor 10 oldalas PDF-jük erre. Igaz az is csak inkább egy keret , összefoglaló mű , ami az irányokat kijelöli. 55! A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2016
Szia(sztok)!
Én júniusban tettem Novice vizsgát (HA8MZ azóta a hívójelem). Írtam neked privátot a gyakorlati tapasztalataimról, amik talán hasznosak lehetnek. ![]() Azóta egy FT-817ND-vel rádiózok a 40 és 15 méteres sávon főleg digimódokban, 73DXCC a logban, és 60 megerősítve eQSL-en. Sok sikert hozzá, és nézd meg a levelesládádat! ![]() 73! HA8MZ Idézet: „Az a helyzet , hogy illik felkészülni rendesen.” Igen, Máté pontosan ezt szeretné ![]() Azon gondolkodom, hogy neten keresztül próba QSO-kat lehet-e csinálni ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |