Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sziréna
Ez a Manual mód akkor gyakorlatilag olyan, mint a régi villanymotoros-felpörgős Nysa sziréna...
Pontosan.
Nem is véletlenül van benne,azt koppintották le. (egyébként egy olyanra még fáj a fogam )
Vaterán van egy..
De jó drága... nekem legalábbis. Pedig elférne idehaza
Jelentem, működik a megszakításos téma. Csatolom a filet. Nagyon csúnye, csak hirtelen összedobtam. Majd szépen bekommentezve is felteszem. Amit elfelejtettem, hogy az eredeti rutin változóit át kell menteni egy átmeneti tárolóba, és a megszakítás végén visszaállítani. Jelenleg tesztként a PORTB,1 van csak figyelve, ezen van a horn gomb. Megnyomásakkor az eredeti effektet megszakítja, lejátssza a benne lévőt, elengedésekkor onnan folytatja a kapcsoltat, ahonnan abbahagyta.
Ja, csak max. 2 ilyen gomb lehet, mert a PIC csak a PORTB,1-et és a PORTB,2-t tudja kezelni alacsony prioritású megszakításként.
Na jó, néha teljesen, néha majdnem onnan folytatja. (Attól függ, hogy az eredeti progi melyik rutinba áll. De 80%-ban onnan megy tovább...)
Nagyon szívesen, még próbálom csiszolni, hogy 100 % legyen.
Előkerítettem közben az Eriston 150 szirénahangjának felvételét.
Két féle gyorsaságú, régi (nem pices) panel hangját vettem fel. Előkeresem a pices panel hangját is mindjárt.
Bármelyik PORTB láb tud megszakítást okozni, ezért 8 ilyen láb lehet, ha nagyon kell, de szerintem nem..
Igen, de szvsz csak ezeket lehet külön priorizálni. Az INT0 is csak fix hi prio.
Csak az INT0-t nem lehet low priora tenni a portot lehet(RBIP)
Üdv az Uraknak!
Ma reggel megvolt a próba a kocsiban. A Wail hangon még finomítani kell egy kicsit, a Yelp, Hyperyelp jó. Fotóval még adós vagyok, de ilyen állapotban nem akartam lefotózni . Csak rápakoltam az univnyákot, s mivel nem fért bele már a dobozba, csak lóg kifelé. A kábelektől senki nem látna semmit. A hétvégén nagyjából véglegesítem, akkor felrakom teljes pompájában a képeket. A Manualon elgondolkodtam. A jelenlegi progival nagyon bajos lenne. A low prio megszakítás is csak bizonyos korlátokkal működik. De a Manual opció rendkívül tetszik! Szóval neki fogok a napokban egy teljesen új proginak PIC C nyelven. (PWM-et fogok használni, az C-ből egész jól nyomatható.) Viszont nekem csak 16F873 van itthon egy kazallal, arra kezdem meg a fejlesztést. (Mivel a C nyelvet csak most kezdtem kóstolgatni, majd kiderül, hogy mi sül ki belőle. :vigyor2: )
Eagle formátumban van egy elég jól összesűrített nyáktervem, ha gondolod felpakolom.
Autós beszereléssel azért vigyázz, nagyon harapnak rá a rend éber őrei. Jól eldugni és lehetőleg nem használni, max. a hornot. Bár lehet, hogy van rá hivatalos engedélyed, nem tudhatom Örülök a lelkesedésednek, énrám is átragad... Idézet: „Örülök a lelkesedésednek, énrám is átragad...” Ha ezt nem mondod, Miki, eszünkbe sem jutott volna...
Ez a csoda pedig az én új beszerzésem.
A látszat ellenére ,kiválóan működik
Már csak Watt mester szirénapanelje kell bele és tökéletes lesz!
A szomszédok füléből garantáltan kiolvad a baracklekvár
Erre készülök én is ,csak kivülről is ki kéne pofozni..
a Front Designer program kifejezetten előlap tervezésre készült. Jómagam ezzel szeretnék valami ütős előlapot kreálni a szirénához. Szólj, ha érdekel
(persze még meg kell tanulnom a kezelését, de első kukkantásra nagyon klassznak tűnt)
Jé, ilyeneket kaptam egy tucattal, abból voltak a trafók!
Óóóóó, akkor a menetszámok 1:1-ben Eriston kompatibilisek?
(Ez elvileg Sziroton 100, de gyakorlatilag egy kibeszélő nélküli Eriston150) Viszont a trafó középmegcsapolását kihagytad, van egy 17V-os kimenet is rajtuk a 4 ohmos tölcsérek számára.
Nem tudom, én szétkaptam őket és nem emlékszem mi volt rájuk írva. Akkor még nem tudhattam, hogy ilyet fogok építeni, mert kürtöm még nem volt. Gyakorlatilag attól borul minden.
Hajaj, mint az atom!
(Igaz, nem a PIC-es, hanem az Eriston, de az királyul! A PIC-es meg valószínűleg az ünnepek alatt/után kerül beüzemelésre, ha a PIC el nem szállt az örök bitmezőkre. )
És nem maradt belőlük esetleg valami?
Am engem is megdobhatna valaki egy tucattal
Most vettél óccsóé, nézd már a kis mohót!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |