Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Akkumulátor töltő
Tartalékolj egy másikra. Ahogy hidegre fordul aktuális lehet a csere. Most cseréltem egy 4 éveset azóta nincs gondom vele.
Üdvözletem Proli007! Tudom két éves a hsz. de lenne kérdésem. Ha nagyobb áramot szeretnék ki venni belőle akkor mit kell meg változtatnom? 20A-t szeretnék kivenni belőle. Kinéztem két tirisztort: TYN1225 és 40TPS12PBF (TO247AC) A gate áramuk és feszültségük sem egyforma. A választ előre is köszönöm. Szép napot!
Hello! 20A töltőáram esetén, már tekintélyes csúcsáramok vannak, és rendesen hűteni is kel a tirisztort. Így leginkább a TO247-es tirisztort javaslom használni.
A kapcsolásnál pedig ezt a változatot.
Szia! Köszönöm a válaszod. Igen ezt a kapcsolást néztem ki magamnak. A hűtőborda mekkora legyen, a trafó vezetéke milyen keresztmetszetű legyen, és a menetszám a csongore féle 15 megfelel? Szép estét!
Üdv!
Van nekem egy morzsaporszívóm, amiben döglődnek az aksik (3db 1,2V-os NiCd sorba kötve). Ha már cserélném, akkor gondoltam megkérdezem, hogy egy NiCd töltő, ami a porszívóban van, használható-e egy 3,6V-os Li-ion akku töltésére? Tippem szerint valami egyszerű, "occo" megoldás lehet benne. SB
Nem használható, de Li-ion töltőt is lehet venni nagyon olcsón:
Li-ion töltő
Hello! A Csongore trafójáról én nem tudok sokat, de a trafóról a véleményemet itt leírtam.
Hűtőbordának szerintem egy 3K/W (vagy annál jobb) hőleadású bordára lesz szükség.
Szia! Köszönöm a választ. Szép estét!
Hello!
Lehet, hogy nem pont ide illik, de megkérdezem. Szóval adott egy tablet, a gyári akkujának 6 érintkezője volt. Az akku töltő elektronikája kifeküdt, és ment az akku is vele. Egy ideje úgy volt használgatva, hogy egy 18650-es cella tartót kötöttem be, és az hajtotta. Ezzel csak az a baj, hogy max negyed éra, és le is merül. korábban DC-DC konverterekkel is próbálkoztam, hogy laptop tápegységet levittem így 4V-ra, de akkor kevés volt az amper gondolom, mert ha elkezdett volna jobban dolgozni a proci, akkor kikapcsolt. Szóval a kérdésem az, hogy ha veszek egy 5V 2-3A-es mobil töltőt ( adaptert) akkor arra ha berakok pár diódát és úgy viszem le 4V-ra az eredeti 5V-ot, akkor az amperes teljesítménye is csökken, vagy az maradna?
Szia!
Ha a töltőd tudja a szükséges ampert, akkor nincs gond. Lényeg az, hogy a közberakott diódák bírják azt az ampert, amit kér a tableted. Keverheted a diódákat, normál és/vagy schottky, ha a feszt pontosítani akarod.
Hali!
Ezt az indító bikát ismeri valaki? Pontosabban az érdekelne, hogy mennyi ennek az élettama. Nem szedtük még szét, esetleg cserélhető ebben az áramtároló.?
Sziasztok!
Kibabrál velem a képen látható kapcsolás. Nem tudom szabályozni az töltő áramot a P1 forgatásával. Egy ponton átbillenve vagy tölt vagy nem, de szabályozni nem tudom. Ha tölt, akkor maximális árammal. Cseréltem a T2- t többféle típusra, nagyobb bétájúra, de semmi. Az R1 helyén. Em 1,5 hanem 1k-t raktam valamint a T4 az BC337. Próbálkoztam az R6 módosításával is. Mit nem veszek észre!? Előre is kössz a segítséget. Üdv, Palkó. A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2016
Ez nem csak egy szimpla szuperkapacitás?
Hol van ebben a szuperkapacitás?
Hogy Szepesit idézzem: Idézet: „Ilyen nincs és nem is van.”
12/24 V 32 Ah akkumulátor van benne a leírása szerint.
Hali!
Nem igazán értem a kérdést. Hozzávaló töltővel töltögetjük. Hét-nyolc éves. Ezért gondolom, hogy már a végét járhatja a benne lévő áramtároló (akku).
Hali!
Nem akarok hülyeséget írni, de mintha olyat hallottam volna, hogy ebben kondenzátor akku. van. Létezik ilyesmi, és az ugyan úgy tölthető, mint egyébként a többi?
Láttál olyan kondenzátort amiből ha csak néhány másodpercig is kivehető 200 A áram? Nekem hasonló "Starthilfe" berendezésben 12 V 17 Ah akkumulátor van. Arról a "kondenzátor akku"-ról küldj egy linket.
Ha jól értelmezem a dolgot, akkor ez vagy tölt vagy nem tölt, nincs köztes állapot, mivel nincs benne szabályzó, csak kapcsolóelem, tirisztor.
Csak azt hiszik, hogy ez is egy átverés.
Pedig a leírás alapján "van" benne anyag (17.4 kg). Meg hasonlót hozott a sárga angyal is amikor bikázni kellett. Szerintem nyugodtan szedd szét, és tegyél bele új akkumulátort. Meg ugye a Würth nem annyira "kutyaütő" cég, ha már árulja, biztosan javítja is A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2016
Nem tudok linket küldeni, mert mint ahogy írtam, csak hallottam erről.
Az biztos, hogy még az ezt megelőző időt, csodákra volt képe, még 24V-on is. A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2016
Én már láttam olyat. 6 dB sorbakapcsolt 3000F-os 2.5V-os Maxwell gyártmányú kondi.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2016
Nekem ez a típus van, nem átverés. A benzines autót simán elindítja.
Starthilfe Nem csak hallottam róla, hogy valaki látott már ilyet. A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2016
Ügv!
Nyugi a dieselt is 3x PS. Az enyém rózsaszín, de nem vagyok színérzékeny. A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2016
Nekem csak benzines autóval van tapasztalatom, ezért csak arról írtam. Nem szeretném, ha valaki azt írná, hogy neki nem indult el vele az autója.
1,9 jtd alfát kellett, többször is tudta pedig sajnáltam a pénzt rá akkor. De tudta a dolgát jó akksi van benne.
Véletlenül nem az eredeti újságban leközölt nyákra lett megépítve? Mert ezt a kapcsolást annó én is megépítettem, és a nyákon volt egy hiba a tirisztorkörben. Egy nyák csík átvágásával lehetett orvosolni. Tisztelettel: Jani
Mekkora árammal terhelhelhető 5 másodpercig?
Egy autót el tud indítani.
Bővebben: Link Élőben is láttam ehhez hasonlót, csak ott kisebb kondit használtak, de még az is bírta vagy 5 másodpercig működtetni az önindítót. Akkumulátor nem volt a kocsiban. Arra jó, ha régi akkut használ valaki télen, és akkor nem ad le elég áramot az akkumulátor, ha ezt párhuzamosan melléteszi, akkor szinte biztos, hogy be fog tudni indulni a motor. Nemhiába használnak a sarkokon ilyen szuperkondenzátorokat a kocsikban. A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2016
Nem. Saját tervezésű a nyák, de már többször átnéztem és az rendben van. A fesz. beállítás az működik, le is szabályozza az áramot, viszont pulzál nagyon ilyen 1-3A között. A P1-el viszont egyáltalán nem tudom szabályozni az áramot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |