Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1881 / 2208
(#) Szenti80 válasza Andrei1181 hozzászólására (») Okt 15, 2016
Ha nincs bent akkor nem füstöl a trafó
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
(#) Szenti80 válasza Andrei1181 hozzászólására (») Okt 15, 2016
Anód az 2X325 a fűtés pedig 5,3 Voltot kap tehát a trafó elvileg jó.
(#) Sam Seed válasza Szenti80 hozzászólására (») Okt 15, 2016
Ez81-es 3. läbät kösd le a foglalatrol. Forgalat 3as läbät huzd ät 47 mikroval a trafod közepmegcsapoläsära. Izzik ekkor is? Nem primer zärlat? Nekem nagyon ugytünik.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Okt 15, 2016
Az EZ81-est helyettesítsd próbaként 2 darab Si (pl: 1N4005) diódával (1-es, 7-es lábra forraszd őket) , de sorba vele minimum egy 22-47 ohm, 10W-ot tegyél rögtön a 3-as láb, minden elé. Így kb megfelelő lesz az anódfeszültséged. Az ellenállás izzadni fog rendesen, az nem lepjen meg.
(#) Sam Seed válasza Sam Seed hozzászólására (») Okt 15, 2016
Nemkell ezt túlkomplikàlni. Szedd le az egészrõl a trafòt. Köss rà egy graetzet. Akkor lesz oldalankent 458VDC. Ez81 100mA tud. Köss a graetz végére 45ohm 10w -ot. Ha a trafo nem melegszik, akkor csö bajod lesz.
(#) Gery78 hozzászólása Okt 15, 2016
Sziasztok!
Volna egy olyan kérdésem Hozzátok, hogy tudjátok-e esetleg, hogyha egy EAG EA-057 kimenőtrafó pár címkéire az van írva, hogy TK-157/AQ, akkor ez miben különbözik az eredeti TK-157-től?
(#) JZoli válasza Sam Seed hozzászólására (») Okt 16, 2016
Ha a 458V-ra ráköti a 45 ohmot akkor ott füst lesz!!!! Így 10A áram folyna! 4,7 Kiloohmos ellenállást köt rá akkor folyi közel 100mA!
(#) Robin2 válasza Sam Seed hozzászólására (») Okt 16, 2016
Pont a graetz a túlkomplikálás. Kéne bele egy eredeti cső. Ha nincs, két dióda és egy soros ellenállással belőni az anódfeszt.
(#) Moszkvai válasza Szenti80 hozzászólására (») Okt 16, 2016
Nekem a kimenőtrafó okozott ilyen jelenséget, mert zárlatos volt. Ha lekötöd kiderül.
(#) Sam Seed válasza Robin2 hozzászólására (») Okt 16, 2016
A hibakeresést mindîg az elejérör kezdjük. Nemkell oda csö. Primer zärlata van szerintem. Felesleges osztani- szorozni. Megvärom.
(#) cua válasza Sam Seed hozzászólására (») Okt 17, 2016
Primer zarlet eseteben az egyeniranyito cso semmit extrat nem csinal, a trafo ellenben szepen fustol
(#) Robin2 válasza Sam Seed hozzászólására (») Okt 17, 2016
Fura trafója lehet, figyeli, hogy bent van e az egyenirányító csó. Cső nélkül ugyanis nem füstöl és leadja a kellő feszültséget, soros izzó is elalszik. Elejéről Mester.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2016
(#) Szenti80 hozzászólása Okt 17, 2016
Köszönöm a rengeteg ötletet, és segítséget! Sajnos még nem sikerült beszereznem hozzá az egyenirányító csövet, ha meglesz, és beleteszem megírom, hogy mi is történik. Csak azt nem tudom hol szerezhetném be.
(#) küzmös Gergely válasza Szenti80 hozzászólására (») Okt 18, 2016
EZ80-ból van egy millió.. lehet elvinné, de nem hiába van abban gyárilag 81-es. Olyanom egy darab sincs.
(#) ozpecs válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Okt 18, 2016
Azért én csak megnézném a puffer kondit, mert az hogy kis feszültségen multiméterrel nem zárlatos nem jelenti azt, hogy nagyfeszültségen se az. Az egyeniránytó csőröl a pufferre menő vezetéket le kell forrasztani és ugy megnézni melegszik-e a hálózati ha bent van az egyenirányítócső.. Következő lépés ha ez ok akkor első puffer soros 10-20k-s ellnállással (min.2W) és igy tovább lépésenként...
(#) pucuka válasza ozpecs hozzászólására (») Okt 18, 2016
Csatlakozom, én is a pufferre gyanakszom. Egy cső nagyon ritkán szokott zárlatos lenni, és ha izzik az anódja, működik is. Az izzás az extrém nagy anódáramtól van, az meg az extra terheléstől.
A vizsgálat módja, összes cső kihúz, pufferkondi leköt. Aztán szűrőkondi leköt, pufferkondi vissza, majd sorba a többi szűrés kondija. Ja, és próbálni lehet EZ80 -al is, azért nem annyira kár.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2016
(#) Szenti80 hozzászólása Okt 19, 2016
Sziasztok. Lekötöttem mindent a nagyfesz trafóról és kivettem a két puffert is csak az egyenirányító cső van bent a helyén az elő és végfokot leválasztottam róla a cső világít normálisan tehát a fűtés működik viszont a trafó felforrósodik és füstöl. Lehet hogy kuka?
(#) Gafly válasza Szenti80 hozzászólására (») Okt 19, 2016
Ha csak primer oldalról kap táplálást, és a szekunder oldalon "tényleg" nincsen semmi bekötve már, akkor igen.
De akkor mi világít?

Béke hamvaira, sok sikert a tekercseléshez, vagy keressük tovább
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2016
(#) Szenti80 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 19, 2016
Hát ez nem jó hír.
Az egyenirányító cső fűtése világít. Azt írtam hogy azt a csövet hagytam bent a puffereket leszedtem és lekötöttem minden mást, előfok, végfok.
(#) Robin2 válasza Szenti80 hozzászólására (») Okt 19, 2016
Trafóról MINDEN lekötve: füstöl, nagy baj. Nem füstöl, mehet rá az EZ81. Ha füstöl, csöhiba. Ha nem füstöl, mehet rá a puffer. Ha füstöl, kondihiba.
(#) Szenti80 válasza Robin2 hozzászólására (») Okt 19, 2016
Ha mindent lekötök róla és bekapcsolom akkor nem füstöl és nem is melegszik. Ha csak az EZ81-et veszem ki és minden más össze van kötve akkor a többi cső fűtése is működik és nem melegszik a trafó.
(#) Gafly válasza Szenti80 hozzászólására (») Okt 19, 2016
Akkor zárlatos lehet az EZ81. Az az olcsóbb mint a trafó tekercselés...
Korábban már többen írták, többféleképpen, hogy akkor most mi legyen.
Írjuk le ismét, vagy visszaolvasol?
Már mindent kipróbáltam a csőcserén kívül, vagyis amit írtatok mindent. Szóval most rendeltem egy csövet és várom hogy megjöjjön, aztán majd megírom hogy mi lett az eredmény.
(#) Sam Seed válasza Szenti80 hozzászólására (») Okt 19, 2016
Irtam már. Primerzárlat. Beledugtatok valami más csövet a foglalatba. Ezért van ez.
5V fűtés is erre utal. Ez81 csere, és trafó átnéz. (elkók is cserrére szorulnak valószinű, ahogy irták előttem.)
Ha közelebb lennél, adnék. Igy macerás. Tubeampot keresed.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2016
(#) Lacus91 hozzászólása Okt 20, 2016
Sziasztok!

Bővebben: Link

Ilyesmi fázisfordító trafókat hol érdemes keresni vagy csináltatni, valamint a középleágazásra előfeszültségtelepről negatív rácselőfeszültséget lehet-e rájuk adni végcsövek D-munkapontba való előfeszítéshez? Köszönöm!
(#) soos csaba hozzászólása Okt 21, 2016
Sziasztok!
Szeretnék tőletek egy kis segítséget kérni.
Már régebben csináltattam egy szakemberrel két kimenő trafót PCL86-os csövekhez, és mivel nem lehet újonnan be szerezni ezeket a csöveket, inkább az EL84-es csövek mellet maradnék, mert ezek be szerezhetők INNEN, és azt szeretném meg tudni hogy a PCL86-os csövekhez a trafókat amiket csináltattam lehet e használni EL84-es csövekhez is?.
Teszek egy pár képet fel a trafókról, amúgy a vasmagok magassága és szelessége 8,5cm, az össz vastagsága a lemezeknek pedig 3cm, a primer, és a szekunder drót vastagságát sajnos nem tudom meg mondani.
(#) FordPrefect válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 21, 2016
PCL86 és EL84 kimenő, ugyanakkora az illesztése, mindkét csőhöz jó.
(#) CHZ válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 21, 2016
Itthon olcsobb: Bővebben: Link
Kimeno megfelelo lesz.
(#) soos csaba hozzászólása Okt 22, 2016
Sziasztok!
Köszönöm szépen a segítséget fiuk!
A probléma az hogy igen csak probléma volna a kiszállitással, mert én Romániában élek, és nem hiszem hogy el hoznák idáig a csöveket.
De nem gond mert a haverom kint van most Német országban és meg rendeli ott a csöveket és haza hozza.
Még egyszer köszönőm a segítséget!
Következő: »»   1881 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem