Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Húzd le a nagyfesz csatlakozást a trafóról és a magnetronról a csatlakozást. Úgy mérd meg.
Hali.Ugy mértem,hogy nincs ràdugva a trafóra a vezeték. A 230voltos oldalon.
A lágy indítás reléje nem zár. Ezért sorba kötve marad az ellenállás.
Ha több adatot adnál meg könnyebb lenne segíteni. Mechanikus vagy digitális vezérlésű a sütő? Mi a típusa? Esetleg a paneljéről egy jó felbontású fénykép? Mit mértél? Segít már egy kicsit, hogy segíthessünk, ne kelljen találgatnunk!
Sziasztok!
Adott két régi orosz Elektronikatípusú mikrosütő. Megfigyeltem, hogy az egyiknél az óraketyegésen kívül működés közben hallható időközönként egy kattanás még, gondolom a szinkronmotor kapcsolgatja a magnetront. A másiknál nincs a kattogó hang, csak azt lehet hallani, hogy a fogaskerekek kerregnek. Melyik működik jól? Normális a kattogás, vagy nem kéne hallani? Itt a fölső teljesítményállító tekerő hogyan működik? Elektronikusan szabályoz valamit, vagy csak mechanikusan? Melegíteni biztosan melegít a csendesebb mikró is, mert ki lett próbálva. Annyi már egyértelmű, hogy ha olvasztófokozatba állítom a teljesítményszabályozót, megemel egy mikrokapcsolót, de nem látom át ezt a mechanikát.
Az egyik valószínűleg a legmagasabb teljesítmény fokozatban van ezért nem kattog. A kattogó sütő pedig alacsonyabb fokozatban lehet, ezért a forgó tárcsa időnként ki-be kapcsolja a magnetront. A magnetront nem lehet elektronikusan szabályozni, ha tápot kap fűt. A táp ki-be kapcsolása változtatja az átlag teljesítményt.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2016
Köszönöm a segítőkészséget,de a mikró a műhekybe van,holnap megnézem a tipust,és írok,hogy mit mértem.
Sziasztok!
Az ismerősöm hozott hozzám egy mikrót. Szeretnék bele egy lágyindítót beépíteni, mert indulásnál néha leveri náluk a villanyórát. Mivel albérlet, így a biztosítékcsere nem megoldható, a mikróval kell kezdeni valamit. Mivel kicsi a hely benne, és a mikrókhoz annyira nem is értek, az volna a kérdésem, hogy büntetlenül fordíthatok-e a magnetronon 180°-ot? (csavar hely, stb megegyezik, minden módosítás nélkül megoldható a dolog) A trafót már megfordítottam, mivel útban voltak a kivezetései.
Sziasztok. A pár napja említett mikro adatai. Trion TR7271DM. Az ajtókapcsolók jók, a bisztik jók, a magnetron mérésre jó. Lehúztam a trafórol a 230 volt bemenő vezetékeit, ezen a vezetéken 195 voltot mérek, 230 helyett. Sima mikró nem digitális. A hiba, hogy nem melegít.
Két Triont is javítottam ilyen hibával. A panelen lévő lágyindító teljesítmény ellenállásai szakadtak meg. A képet mellékelem, a 47 Ω 5 W ellenállásokat kellett csrélni.
Az ellenállások szétvoltak égve. Kicseréltem,de 1percen belül, az új ellenállások elkezdtek füstölni,és a mikrpo sem melegített semmit. Merre mérjek és keressek tovább?
Szia!
A relét és az azt időzítő kondenzátort, diódát ellenőrizd! A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2016
Köszi. Legközelebb csak jövőhéten érek rá, de írok,hogy mi lesz vele.
Cseréld ki a relét is, mert nem zárja rövidre az ellenállásokat amikor kell. Omron G5LE jó bele.
Tudom, javítottam már ilyet. Van róla képem is, ezért tettem fel
WHIRLPOOL mikróba keresek 8103N44-53 CLASS 200 trafót.Merre induljak? Ötletek,javaslatok ?
Működik a mikró. Ellenállás és relé csere kellett hozzá. Köszönöm a segítséget,pjg-ek,vargaf-nak, és kadarist-nak.
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hol keressem a hibát, hogy a tányér nem forog? Orion a márkája.
Kis türelmet, szétbontom és megnézem! Valójában, egyszer forog, másszor meg nem. Elképzelhető, valami kontakt hiba vagy relé probléma?
Inkább az lesz a gond, hogy akad a tányér. Alaposan meg kell tisztítani a görgőket, meg a nyomvonalat a görgők alatt. A görgőknek nagyon könnyen kell forogniuk minden helyzetben. Előfordul olyan is, hogy a tányér alján van valami lerakódott piszok.
Lehet rossz helyre írok, de nem akartam új fórumtémát nyitni, bár csak közvetve kapcsolódik a mikrohullámú sütő javításhoz a kérdésem.
Egy ismerősöm nem hajlandó használni a mikrohullámú sütőjét (viszonylag régi - talán több mint 15 éves), mert valakitől azt hallotta, hogy az idő múlásával veszélyessé válnak. Próbáltam a neten utánanézni, de mindenhol csak a fizikai sérülést találtam mint lehetséges veszélyforrást. Szerintetek van alapja ennek a sztorinak?
Nincs. Kérd el tőle, ő meg vegyen újat.
Köszi a választ! Nem is rossz ötlet .
Sziasztok!
Olyan mikróm van, aminek a kijelzője (amivel beállítani lehet és mutatja az időt lehet) kikapcsol, ha inaktív egy darabig és be van csukva az ajtó, aztán akkor kapcsol be, ha kinyitod az ajtaját. Tegnap defrost helyett sima melegítést használtam és 4 perc alatt szénné égettem benne egy húst. Mivel nagyon büdös volt, éjszakára nyitva hagytam az ajtaját (így ugye nem tudott kikapcsolni a kijelzője.) Reggelre nem működött, nem kapcsolt be. Kihúztam a konnektorból, pihentettem kicsit, aztán mikor később megpróbáltam, akkor bekapcsolt, mikor nyitottam az ajtót, aztán később megint nem és ez így váltakozott. Mikor melegíteni próbáltam vele, beakadt a számláló és nem állt le a melegítés csak mikor kinyitottam az ajtót, de akkor is be volt fagyva a kijelző, ha ekkor kihúztam és bedugtam, már megint nem kapcsolt be. Most mit tudok ezzel csinálni? (Megjegyzés: korábban már volt ilyen, hogy nem akart bekapcsolni, de akkor egyszeri pihentetés megoldotta.)
Üdv: Kaptam egy Samsung M8135G mikrohullámú sütőt. Tulaj sem tudja a kezelését.
Az kérem, akinek van az adott mikronhoz használati leírás és megosztaná, velem nagyon megköszönném. |
Bejelentkezés
Hirdetés |