Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
A Lundahl kb. középkategóriás, itt vannak a választható típusok.
Mivel külön tekercsek vannak általában, ezért meg lehet oldani a negatív előfeszültség ráadását is. Inkább maradj "A" osztályban, az adja a legjobb hangot.
Sziasztok. Hol tudnák beszerezni 50uf+50uf 350V-os puffer kondikat? Sehol nem találok. Valaki tudna esetleg ajánlani másik fajtákat amik összekötve jók lennének? Köszi.
Komplett szeria barmikor jol johet, ennyi penzert ajandek
JJ csövekkel eddig csak rossz tapasztalat volt sajnos.Jó hangjuk van de megbízhatatlanok 10-8.Akkor már inkább mást választanék.
Egyszerübb lehet csőveel fázist fordítani.Bár biztos jó hangja volna HA jól elkészül.Kérdezd meg a trafó tekerő mesterektől.
Én öt éve használok 6L6GC JJ végcsöveket, semmi bajuk.
Csak példa volt, azon az oldalon más gyártótól is van EL84.
Hol lehet ezekhez a vasokhoz hozzájutni?
Szervusz!
Az M102-M62 laminált (GOS) lemezeket a vasas cégnél vettem, ezt a típusú vasat már nem gyártják. De van a cseheknél és egy másik németországi cég, akinél továbbra is kapható ilyen vas. Ha megtudom a másik német cég elérhetőségét, szívesen átadom. Az amerikai M6 Steel is legalább olyan jó vas, ha nem jobb, de messze van és drága ideutaztatni. Az E I 125-ösből vettem (kaptam) egy adagot, most a kinti ára a duplájában van, ott is infláció lehet...? Nekem a tanácsadóm már az elején megmondta - a hangban a vas minősége nagyon nagy mértékben benne van. Vagyis lehet jó tekercseket csinálni, de a vasnak is jónak kell lennie. Különben... A cseh gyártó. A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016
Milyen mennyiséget kell minimum rendelni?
Elhiszem.Lehet máshol van a hiba pl nem megfelelő körülményeket kapnak a csövek.Mondjuk Te ehhez azt hiszem nagyon jól értesz.Pl nagyobb anódfeszt vagy nagyobb segédrács feszt.mint amit elvisel károsodás nélkül.
300B sorozatuk volt silány, ezek valóban nagy százalékban meghibásodtak.
A németeknél 1000 db, az amiknál 6 coll, bármelyik méretből. Amit én rendeltem, abból 4.5 db trafó jön ki. Ők árulnak a vasakhoz csévét is, valamint kiszigetelő gyűrűket a pakk összefogató csavarokhoz. Hoppá, most látom, nem lett drágább a jueszben, hanem 2x annyit kell venni, azért ennyi.
ÍME Kb. 10 cm2 ebből egy trafó, az EL84-eseimhez még jó.... A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2016
Ebben már csak azért is lehet valami, mert nekem volt néhány gyári csöves erősítőm, meg hallottam néhány építettet is életem során, de olyat még nem amire lecseréltem volna a félvezetősömet. Pedig a kapcsolások azok nem voltak rosszak. És talán az sem lehet véletlen hogy amelyik "állítólag" valóban nagyon jól szól, abba konkrétan egy vagyon a trafó.
Egy hazai kimenőtrafó biztosan jól szólt mert volt nálam.Beag 782/a tipusu.16cm2 vaskeresztmetszet.2 el84 után volt.Jól szólt.Nagyon jól szólt.
Sőt kaptam is így 2 db most van hozzávaló táppal.Csak erősítőt kell kreálni. Ehhez valaki feltett egy rajzot.Az illesztése jól alkalmazkodik a csövekhez.Egy ARC szerűség. Itt rakta fel HGY akit meg is építette.
Azt a trafót csak a helyén hallottam, 2db 782/A volt sztereó kiépítésben, és abban a formában egy kalap izé volt az egész. De ezen nem veszünk össze mert engem kicsit sem érdekelnek a csövesek.
Gyárilag nem jó, mert 15 ohmra illeszt. Én kipróbáltam 4db végcsővel egyszer és tudott 20W-ot. Odáig nem jutottunk sajnos még el, hogy 10W körül kimérjük a frekvenciákat vagy az azóta már beszerzett torzításmérővel megmérjem. Szkópon nézve jó volt 20Khz-ig biztosan.
Anno beszereztem 2 ilyen erősítőt, azóta is pihennek. Nem tudtam huzamosabb meghallgatást vagy összehasonlítást tenni. Most nálam VF3-as szól... A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2016
Volt annak 5 meg 15ohm leágazása, és nálam 16ohm a dobozok eredője, úgyhogy nem az volt a baj. Egyszerűen zajos volt, torz, meg olyan nyeszlett hangú.
Mindent el tudok képzelni meg az ellenkezőjét isTudom hogy pwm erősítőkben mozogsz otthonosan.Maradjunk annyiban hogy jobban körüljárom aztán beszámolok.
A 782/A kimenője átköthető 4 ohmra.
Tudom, ki vannak a trafóra vezetve a szekunder kötések, ismerem.
Nekem 8 ohmos a KEF, ez van sajnos. A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2016
A zajos, torz lehet rossz beállítás is ,vagy idős csövek. Az EF86-os előfok is sokkal érzékenyebb benne, mint ami szükséges lehet, a zaj jöhet abból a fokozatból is.
Persze, persze. Rossz volt a gyári beállítás, meg az alig használt csövek, meg a bágyadt hangot is csak félrehallottuk. Engem nem kell győzködni, én nem fogok csövest építeni se ilyet se olyat, se amolyat. Mellesleg ez a "cső a legjobb hangú" dolog akkoriban terjedt el amikor még valóban így volt. Csak azóta eltelt úgy 40-50 év.
Nem győzködlek, csak lehetséges okokat soroltam.
Ezek az erősítők hangosításra készültek, többnyire 30 (45) Hz - 15kHz közötti átvitelre méretezve. Nem kell csodát várni egyiktől sem. Ugye a 782/a attól különleges, hogy elvileg ugyanaz a a kimenő van benne, mint az AE211-ben. 10W-ra megfelelő keresztmetszettel és kielégítő rétegzéssel. A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2016
Itt vannak az adatok.
Elégségesen rétegezték.
EZ sajnos csak az osztott csévés verzió úgy látom.A kommerszebb verzióról nincs rajzom.
Nahát, a jobboldali az én átrajzolásom.
Az lehetDe azt tudja valaki hogy az illesztése ennek a trafónak mekkora a primer oldalon?
Jaj, jaj. Azért tudni kéne róla, hogy a trafónak van áttétele. Ezzel ki lehet ám számolni, ha ismertek a menetszámok.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2016
7,4k/15Ohm (ha jól rémlik gyárilag 15Ohmra van méretezve a kimenő.
7,9k/4Ohm-ra átkötve. |
Bejelentkezés
Hirdetés |