Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   658 / 1157
(#) dave500 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 19, 2016 /

Ott egyértelműen nem, annyit lehet állítani, hogy silent, standart, turbo, meg disabled, és ezt a CPU-nak meg a Chassis-nak lehet, semmi másnak nem.
Milyen lapok tudják ezt (AM3+-nál), hogy keressek rá?
(#) Buvarruha válasza dave500 hozzászólására (») Okt 20, 2016 /

A felsőkategóriás puccos lapok támogatják az ilyesmit.
(#) sardi_hunor hozzászólása Okt 20, 2016 /

Sziasztok

Egy olyan problemam van, hogy jobb klikkre nagyon lassan hozza elo a legordulo menut, es ha elohozza es peldaul egy kep eseteben beallitom hatterkepnek akkor villan a kepernyo es a talca ujraindul, meg eszkozkezeloben egy windows sistem error report fut. probaltam mar tobb windowst es mindegyiknel produkalja ezt. Valami otlet? Gondoltam arra hogy esetleg a HDD badsektortos, de HDD Sentinellel megneztem es nem mutat problemat, defragmentaltam is mar mindket particiot de nem javult! A gep egy asus r510 dp laptop, 1 terras WD merevlemezzel, 5400 rpm-es. 8 giga ram es amd a10 a proci! windows 8.1 enterprise fut rajta, de windows 10-el is csinalja mindket verzioval. Amugy alapbol a 8.1 az ajanlott erre a laptopra!
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2016
(#) bbb válasza sardi_hunor hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Szia!

A gyártó honlapjáról szedd le az alaplapi illesztőprogramokat és telepítsd fel azokat, ill. a windows automatikus driverfrissítését tiltsd le.
(#) sardi_hunor válasza bbb hozzászólására (») Okt 21, 2016 /

Rendben megcsinalom, de a windows automatikus driver frissiteset hol kapcsoljam ki? Pontoson ha le tudnad irni jo lenne! Koszonom!
(#) nagym6 hozzászólása Okt 21, 2016 /

Sziasztok. Lenovo T61 üzem közben kék képernyőre váltva kiírja "Hardware malfunction". Ki-be kapcsolás, és szépen működik. Ez azt jelenti, hogy pillanatnyi hardverhiba volt, ami máskor is lehet, esetleg véglegesen tönkremegy?
Elődje Lenovo T60 ugyanezt csinálta, de az utána többet nem működött.
Köszönöm.
(#) Pacso hozzászólása Okt 24, 2016 /

Sziasztok! Olyan problémám lenne ,hogy össze raktam egy gépet, és a processzor már indítás után is 40-90% pörög!! Elméletileg nem látom hogy a háttérben menne e valami ! Mi lehet a gond ?? Előre is köszönöm a segítséget !
(#) Dióda válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 24, 2016 /

Az svchost.exe a windows update lenne ami sajnos fut és amíg le nem frissíti a rendszer magát addig terheli a gépet állandóan. Javasolt a frissítések lefuttatása és utánna az update kikapcsolása.Bár vannak gonoszkodó programok amik visszakapcsolják vagy épp vírusként ezen a néven aktivizálódnak.
(#) Pacso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 24, 2016 /

Köszi! Belepiszkáltam aztán majd meglátom !!!
További szép napot mindenkinek !!
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 24, 2016 /

Sziasztok. Keresek megoldást egy létező gondra.
Van egy EEPC -ből bontott 8gigabájtos SSD meghajtóm, ami csak PATA felülettel rendelkezik és ezt szeretném, hagyományos IDE Portra rákötni. Egy NAS szerver rendszermeghajtója lenne.
Kerestem mindenhol, egyszerűen nem találok még miniIDE -re sem ilyen átalakítót.
Az is eszembe jutott, hogy varázsolnék egy adaptert magam, csak nem kapok egyértelmű választ, hogy mPCIE porton melyik lábakat kell használni, mert látom, hogy PATA USB PCI interfész is megbújik. Ha a projektet sikerül kivitlezni, akkor kettő SDD fog ekerülni, a másik csak sysbackup célal. Beépítés mérete szabadonválasztott, mert szellős a gép, hely bőven van.
Köszönöm a segítésgetek.
(#) RoliNyh válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 24, 2016 /

Nem valami ilyesmi kellene neked?

IDE PATA to Mini PCIE mSATA SSD adapter
(#) _ampervadasz_ válasza RoliNyh hozzászólására (») Okt 24, 2016 /

Szia. Nem. Az SSD PATA interfészt használ Phison PS3006-L kontroller van rajta és egy EEPC flash_con jelölésű mPCIE csatlakozófelülettel van ellátva. Asztali alaplap IDE csatlakozójára kellene rávarázsolni ezt az SSD -t. A linken mSATA interfészes SATA-PATA híddal és mPATA csatlakozó a másik végpontú dapter látható.
(#) Dióda válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 24, 2016 /

Helyedben nem erőltetném a dolgot mert az az ssd ami az eeepc-ben van az olyan tetű lassú hogy csak szenvedni fogsz vele. Próbáltam itx alaplapban amin van hozzá port és bele lehetett tenni de horror lassú.
Lefogta az egész rendszer sebességét így bármi írási vagy olvasási művelet zajlott kín volt kivárni még az usb-ről usb-re másolást is. Szerintem egy alap cf kártya ami nem több-x es sebbeségű na annak a sebességével üzemelhet. Szerintem egy gyors cf kártyával vagy egy normál ide ssd-vel többre mész.
(#) _ampervadasz_ válasza Dióda hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Szia Dióda. Ahol használva lesz, ott nem számít a tempó, sem a tárhely. Jelenleg egy öreg usb pendrájvról fut a rendszer, annál meg ez az SSD jóval gyorsabb. Maximum 1,5GiB adatkapacitásra van szükség így nem lesznek nagyon belakottak 8GiB -os ssd -k a második meg maximum 200 -500MiB konfig, backup, stb adatot fog tárolni.
IOFLOPS az tényleg nem drámai (ezért sehol sem használom már), viszont ide ennyi is elég, már használtam őket, csak akkor egy rossz EEPC -ből vakartam át egy Belinea laptopba, feltámaszott másodlagos mPCIE porttal, így rendszer meghajtójaként dolgozott egy évig, azt is csak nagy ritkán, amíg kinem nőttem aztán feldurbóztam, meg dobozPC lett belőle.
Ezek az SSD -k vannak, semmire nem használom, meg IDE -s portokat sehol sem használok már, így viszont semmit nem kellene vennem, meg értelmes helyen lennének ezek a ketyerék és nem pazarolnék SATA portot (RAID).
(#) csabcsa74 hozzászólása Okt 25, 2016 /

Sziasztok!Van egy HP6830s tipusú laptopom,de sajnos sötét a kép,bekapcsol kikapcsol,de kép semmi,a szervizben azt mondták alaplapos.Az lenne a kérdésem,hogy milyen tipus egyezik meg ezzel a tipussal,ugyanis nem találok használt alaplapot a neten,újat meg aranyárban adnak!!!
(#) Pacso válasza csabcsa74 hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Szia! Valószínű hogy VGA kártyahibás, nekem is volt ilyen gondom, amit hőlégfúvóval megoldottam (8 hónapig bírta ) . Egy kísérletet megér és közben hátha találsz alaplapot hozzá !
(#) Fülöp Ferenc 49 hozzászólása Okt 25, 2016 /

Elnézést ha rossz helyen zörgetek , de nem találtam közelebbi oldalt . Az Office Outlook-ot használom Win7 alatt , nagyon jól viselkedik , de a névjegyalbumból nem sikerül a címeket és a neveket a címlistába áttenni , csak egyenként tudnám, Ha ezt megsúgná valaki, hogy lehet , nagy örömmel venném , előre is köszönöm ha kapnék jó ötletet.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2016
(#) csabcsa74 válasza Pacso hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Értem,és köszönöm a választ,és melyik tipus egyezik meg vele?
(#) morfi007 válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Szia

először exportáld vcf-be ha kell, és használd ezt : http://www.skytopia.com/software/vcard2outlook/
(#) Pacso válasza csabcsa74 hozzászólására (») Okt 26, 2016 /

Sajnos ezt nem tudom megmondani, de valamelyik szakember biztosan segít !
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza morfi007 hozzászólására (») Okt 26, 2016 /

Köszönöm a segitséget , de nem sikerűl a tervem , Az én címlistám már benne van az OUTLOOK,ban, de a névjegy albumban.Ezeket szerettem volna a CÍMJEGYZÉK-be belevinni. ezeket már át tudtam hozni a saját import lehetőséggel , de nem akarja a címjegyzékba rakni , csak a névjegyalbumba. Próbáltam a vcf fájlt is amint javasoltad , de innen kiexportálni nem lehet vcf-be. a régi outlook express-ből indultam újra , de ott is csak egyenként képes a vcf -be exportálni a neveket. Fogynak a reményeim , hogy egyben az egész lista nem megy át a címjegyzékbe . Köszönöm a javaslatodat , üdv.
(#) erbe válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Okt 26, 2016 /

Névjegyzék
Bogarászd át ezt!
(#) belfi2 hozzászólása Okt 27, 2016 /

Sziasztok!
Bár több helyen olvastam a HDD által keltett rezgések kiküszöböléséről szeretném a véleményeteket kikérni.Arról van szó hogy egy HDD-t 4db 1cm széles 1,5mm vastag gumi szalagra függesztettem fel , majd az mindkét oldalról 5cm-es szivacskockával kitámasztottam.Aránylag stabil , de rugalmas rögzítést kaptam. A zaj teljesen megszűnt.
Az lenne a kérdésem hogy ez a rugalmas rögzítés árt e HDD-nek.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2016
(#) cupika97 válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 27, 2016 /

Biztos hogy nem. Az a lényeg hogy vízszintesen vagy függőlegesen legyen elhelyezve a hdd. Ha nemúgy van akkor hamar meghibásodhat.
(#) belfi2 válasza cupika97 hozzászólására (») Okt 27, 2016 /

Arra ügyeltem hogy a gumik egyformák legyenek . Köszi !

Kép0187.jpg

(#) BEMcorp válasza cupika97 hozzászólására (») Okt 27, 2016 /

Megkérdezhetem, hogy mi az összefüggés az elhelyezkedés, és az élettartam között?
(nem a régi fejcsapkodós hdd-kről beszélünk, hanem a mostaniakról, 5-10éven belül).
Csak mert ha nem szabad csak függőlegesen vagy vízszintesen elhelyezni, akkor pl.: a laptopokat sem szabad csak vízszintezés után használni?
Szerintem semmilyen hatása nincs a működésére és élettartamára, akárhogy is szereled be.
Teljesen zárt rendszerek, semmilyen belső szerkezete nem függ a gravitáció irányától.
(#) nedudgi válasza BEMcorp hozzászólására (») Okt 27, 2016 /

A csapágynak nem mindegy.
(#) cupika97 válasza BEMcorp hozzászólására (») Okt 27, 2016 /

Nekem 45fokban volt régen betéve egy HDD kb egy évet. (tápkábel nem ért el, hely sem volt hova tenni) Ki is nyiffant szépen.
(#) BEMcorp válasza cupika97 hozzászólására (») Okt 27, 2016 /

Értem a meglátásodat, de tudod nálunk mindig azt mondták: egy mérés nem mérés...azaz a Te szegény hdd-d ezer meg egy okból kinyiffanhatott a 45°-os elhelyezésen kívül...

De hogy ne indítsak ezzel teljesen felesleges vitát, nem ajánlom én sem a ferde beépítést.
(Persze ebből jöhetne a tervezői kérdés: mit jelent a ferde? Hány ±° eltérést engedélyezünk? Mert ugye a gépét senki sem vízszintezi ki, szerintem még a szervereket sem)
(#) david10 hozzászólása Okt 28, 2016 /

Sziasztok,
Vásároltam egy vadonat-új HP LaserJet CP1025-ös nyomtatót. (Pontosabban a sima változatot hálozati nyomtatás nélkül).
A nyomtatót 32 bites Windows XP-re szeretném feltelepíteni.
Amikor a CD-ről elindítóm a telepítőt, a telepítő kéri, hogy dugjam be a nyomtatót, amint bedugom felismeri a nyomtatót a telepítő, közben megjelenik az "Új hardver hozzáadása varázsló", a telepítő megkéri, hogy legyek türelemmel, elkezd 0%-ról számolni felfele, kb. 15 percig tart, amig a 100%-ig elér, majd kiírja, hogy a telepítő átlépte a megengedett időkeretet. Az Új hardver hozzáadása varázsló-nál probáltam kiválasztani az automatikus telepítést, nem talált drivert, probáltam a kézi telepítésnél kiválasztani a CD-t, nem talált rajta, probáltam a C:/Program Files/HP/LaserJet CP1025/drv.x86-ot, de azon sem talált drivert, rákattintottam a mégsere, megint elinditottam a telepítőt, de megint a túl sokáig tart a telepítés hibát kapom a végén.

Probáltam a HP weboldaláról letölteni, amelyiket letöltötöttem, az nem lássa a nyomtatót.
Más gépen nem probáltam.

Szerintetek mi lehet a probléma?
A választ előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2016
Következő: »»   658 / 1157
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem