Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   5 / 113
(#) Panhard válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Amit linkeltél azzal tisztában vagyok, elhiheted.
Azt írtad, hogy a
Idézet:
„gravitáció miatt tartja fent a mozgását”

Mármint a forgást? Befektetett energia nélkül? Akkor mégis léteznek örökmozgók?
(#) zebradanio válasza szamóca hozzászólására (») Okt 28, 2016 / 1
 
Ez a videó megváltoztatta a fizikához való viszonyomat. Az elképesztő, önmagát töltő palack láttán azonnal kitéptem Budó Kísérleti fizikájából a termodinamika részt, miután számomra kiderült, hogy az nagyrészt hülyeségeket tartalmaz. Mindazonáltal van egy jelentéktelen esztétikai problémám a készülékkel kapcsolatban, szerintem aránytalanul vaskos a talapzata. Ezt a tényt kihasználva a Panhard féle kétkedők akár azt is mondhatják, hogy az azért olyan magas, mert abban van a szivattyú és az áramforrás, amelyik a palackot tartó alsó kar belsejében kivezetett csöveken át mozgatja a folyadékot a rendszerben. Ennek ellenére természetesen hiszek a szememnek, mert köztudott, hogy a videómegosztókra csak jószándékú és tehetséges emberek rakhatnak fel anyagot.
(#) zebradanio válasza Robin2 hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Idézet:
„Vajon Einstein, Leonardo, Tesla hányszor hallotta ezt a kérdést?”

Vajon Einstein a szabadalmi hivatali munkája alatt hány ezekhez hasonló szerkezetet helyezett gondosan a szemétgyűjtőbe?
(#) Zoli_bácsi válasza sonajkniz hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Ez így van. Szamóca által linkelt videóban a folyadékos "szivattyút" is beindítják. Van egy teóriám: Az üvegedényalján lehet egy szelep, ami egy bizonyos folyadék nyomás alatt kinyit, és továbbengedi a folyadékot. Ez a bizonyos nyomás annyi energiát biztosít a folyadéknak, ami átlendíti a felső holdponton a csőben és az kifolyik, visszatöltve folyamatosan saját magát. Innentől kezdve meg olyan, mint amikor egy csővel a folyadékot megszívva áramlik a folyadék. Ez akkor lenne igazán hiteles, ha mindeféle állvány nélkül teljesen puritás csak a cső lenne és a tölcsér. Így állványostul kételyekre adhat okot.
(#) pucuka válasza zebradanio hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Idézet:
„helyezett gondosan a szemétgyűjtőbe?”

Nálunk ezt 14 -es irattárnak hívták.
(#) Joe_001 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Üdv!
De csak hamar a föld alá került Egeli György fizikusnak volt egy sorozata ilyen "energetikai csodák" megépítőiről, egy se élt a film után két évet... Egy fizikus -? biokémikus-, villamosmérnök havernak tekertem egy motort Tesla ötlete alapján, az még megy, a másodikat elcseszték a Svájciak. Mindenesetre azóta a havert megpróbálták jegelni, el is költözött, de azóta valahogy nem akar újabbat építeni...
Olvass, nézz utána az Egeli sorozatának, fenn van a neten, nem sokan értik, azt pláne, miért is működnek azok a cuccok, hatások. Mindenesetre van amit meg is tud magyarázni.
Másik van itt ahol most dolgozok egy olyan apróság amit a felkínálomban láttam, a feltaláló egy szabó ollóval. kalauzlyukasztóval produkálta 20 másodperc alatt a mintapéldányt egy műanyag lapból, a műanyag zaci lezárását oldották meg vele bitangul egyszerű módon, a következő adásban be is jelentették, eladva külföldre, nemzetközi szabadalom kifizetve. Na erre az eszközre figyeltem fel itt Hollandiában... Ha kell lefotózhatom...
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2016
(#) Bakman válasza Joe_001 hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Ha vannak ilyen ultra jó dolgok, miért kerülnek a süllyesztőbe? Egyszerűen hihetelen kategória, hogy minden találmányt a nagy multik lenyelnek, miközben iszonyatosat kaszálhatnának belőle. Egyszerű városi legendáknak, összeesküvés elméleteknek tűnnek. NYílván vannak érdekes dolgok, de hogy MINDEN a fiókba kerül...

Nekem inkább az jön le, hogy vagy butaság, vagy Spanyol viasz, esetleg a kettő keveréke. Ami megmarad, annak nagyon nagy százaléka egyszerűen gazdaságosan nem építhető meg/üzemeltethető.
(#) Panhard válasza zebradanio hozzászólására (») Okt 28, 2016 / 2
 
Így van. Mindenhol van egy motor, vagy szivattyú, vagy áramforrás az ilyen szerkezeteknél. Amit persze a videón nem lehet látni. Ezek a videók általában 5 forintot nem érnek. Persze vannak emberek, akik elhiszik, és lájkolják, mert az a videók célja.
A másik dolog, hogy azt mondjátok, hogy csak be kell indítani, és akkor örökre forog/működik?
Ilyen nincs. Olyan lehet, hogy nagyon sokáig forog valami, ha jó a csapágyazása. De befektetett energia nélkül semmi sem fog örökre mozogni. Ha ilyen lenne, már nem lenne probléma a világon az energia előállítása.
Komolyan nem hiszem el, amit itt írtok, egy szakmai fórumban, szakemberek.
(#) Panhard válasza Panhard hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Gondolom mindenki látott már a mellékelt képen látható "örökmozgót". Szerintetek ez mitől mozog?

Ajánlom figyelmetekbe ezt az olvasmányt:
Bővebben: Link

orokmozgo.JPG
    
(#) Panhard válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Így van. Ilyet még anno én is építettem. 4,5V-os laposelemről hónapokig elment.
(#) kaqkk válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Sajnos tévedsz , a két gömb gőznyomása (gőz tenzió) a kulcsa a működésnek a felső edény amikor a vízbe meríti a csőrét lehűl és lecsökken a nyomás , ezért az alsó melegebb edényből felnyomja a folyadékot a lenti magasabb gőznyomás , aztán a folyadék visszafolyik és kezdődik minden elölről .
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2016
(#) mateatek válasza zebradanio hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
A látott videóban nincsen átverés, tényleg működik. Sajnos, csak szénsavval dúsított folyadékokkal...
És csak addig, amíg bőven van benne szénsav.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2016
(#) szamóca válasza Joe_001 hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Az a "fogvisszaújítós" szer a Kudlik Julis Delta című műsorban volt.
Ha belegondolunk, hogy az összes fogorvos, fogtechnikus, dentálhigiéniés szakember, alapanyag beszállítók, gyártók az egész szakma cakpakk feleslegessé válna, érthető miért nincs ez a szer közkincsé téve.
De ugyanúgy bármelyik ilyen horderejű találmány érthető módon súlyosan érintene szakágakat.
Az olajipar éves bevételét 5000000000000$- ra becsülik az 1445000000000000Ft! Ha ezt valami találmány veszélybe sodorná, biztos csak legyintenének rá a benne lévők.
(#) sonajkniz hozzászólása Okt 28, 2016 /
 
Én a "Tarkabarka fizika" című könyvből, és Öveges József professzor filmjeiből szereztem fizikatudásom alapjait. (Lehet, hogy most sem tudok sokkal többet, de nekem ez elég.)
Annyit azonban megtanultam, hogy energiabevitel nélkül nem lehet semmit mozgásba hozni, és további energiabevitel nélkül, a mozgás csak addig tart, míg a súrlódás fel nem emészti a bevitt energiát.
Ám van egy létező, és általam is kipróbált mágneses kísérlet, ami azért elgondolkodtató.
Ugyanis nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy a mozgás beindításához kifejtett erő van-e akkora, mint a végeredményben látható. Nincs megfelelő berendezésem a hatások lemérésére.
Bővebben: Link
A 28. másodperctől lesz érdekes.
Vélemény?
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2016
(#) Bakman válasza szamóca hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Tényleg nem akarlak sértegetni, de az ilyen információk egyszerűen butaságok, kb. a Facebook szenzációs hírei közé tartoznak, melyek hitelessége enyhén szólva is megkérdőjelezhetőek..

Szerinted nincs olyan olajjal foglalkozó cég, aki ne akarná lenyomni a konkurenciát? Valószínűnek tartom, hogy az, amelyik megszerezne egy ilyen találmányt, a feltalálót aranyból mintázná meg kb. 100 m magas szoborban. A részvényesek tapsikolnának örömükben, ha valami csodaszert tudnának felmutatni. Gondolj bele, tized annyi munkával lefölözhetnék a teljes piacot. Szerinted melyik cég nem vágna bele?

A fogvisszaújítós módszerről lehet, hogy kiderült, valamilyen veszélyes mellékhatása van. Mondom úgy, hogy nem ismerem a dolgot. Szerencsére nem csak egy cég foglalkozik ilyesmivel, szívesen lépnek egymás tyúkszemére. Miért éppen egy ilyet hagynának veszni?
(#) nyemi válasza sonajkniz hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Halbach Array, magyarul hűtőmágnes.
Bővebben: Link
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Ismerősöm jó régen kifejlesztett egy új elvű terménydarálót, ami kb. fele energiával működik mint a szokásos, és jóval kisebb súlyú is a darálója. Ismeretségi körében eladott pár darabot néhány üzemnek, tizenvalahány éve tökéletesen működnek, igazoltan kb. fele energiával.
Azért nem terjed el, mert a nagy multik ügyes és pazar csili-vili reklámmunkája hatásos, ők a nyerők a piacon a hagyományos gépeikkel. A kisember hiába megy bárhova a fele fogyasztású gépét reklámozni utcai ruhában egy kis opel autóval, amikor a multi reklámemberei fekete luxuskordékkal, kiöltözött megnyerő modorú válogatott emberekkel, csili-vili papírokkal mindent elhitetnek.
(#) szamóca válasza Bakman hozzászólására (») Okt 28, 2016 / 1
 
Mármint mi a butaság? Tény hogy ezeket a találmányokat bemutatták, s ráadásul egy olyan korban, amikor még nem volt bulvár, meg CGI technika. Persze bármit megoldhattak akkoriban is ügyes emberek türkökkel, de arra a korra, és erre a műsorra ez azért nem volt jellemző. Az ipsék, és a találmányaik a feledés homályába merültek.
Egy olajjal foglalkozó cég szerinted nagyon örülne egy olyan találmánynak, ami olcsón állít elő energiát?
Megvenné a találmányt, földben hagyná az olajat, elbocsájtana sok millió embert, hagyná az állóeszközparkot, és előállítana egy olyan kecerét a gyáraiban, ami olcsó anyaggal üzemel? Abban neki akkor van bolt, ha ezt olyan áron árulja, ami nagyobb hasznot hozna, mint az olajbiznisz, ennek akkor megfizethetetlen lenne az ára, pláne ha egyszerűen előállíthatna ilyet bárki. Mi lenne az országokkal ha az olajból befolyó adók megszűnnének? Bedőlne minden.
Vagy kivetnék helyette a kecereadót?
Na mindegy, én kiszállok a buliból. További jó szórakozást!
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Egy termékhez kapcsolódnia kell némi marketingnek is, üzleti érzékhez is. Ha a feltaláló nem ért hozzá, nincs vénája az üzlethez, hívjon segítséget. Sok jó példa van erre, csak körbe kell nézni.
(#) pucuka válasza szamóca hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
A szabadalmi előadónak nem az a dolga, hogy minősítse a találmányt, hanem, hogy ellenőrizze, hogy nincs-e ugyanolyan, vagy igen hasonló, már létező találmány. Ez elég rabszolga munka, ebbe fáradt bele Einstein is. (no meg begyűjtse a díjakat, eljárjon más országok hasonló hivatalainál)
Ez az olajos dolog meg elég összeesküvés elmélet szagú, ahogy a víz is megtalálja a maga útját, forradalmi találmányokat sem lehet (legalábbis sokáig) eltitkolni. Úgyis feltalálja más is, és tojik a szabadalomra, ha nagy üzletet lát benne.
Az olaj pedig még mindíg a legolcsóbb energia forrás, ezen lehet a legtöbbet keresni.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2016
(#) Bakman válasza szamóca hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Szerinted pl. egy közelkeleti, oljaban gazdag ország nem élne ilyennel? Szerinted nem szeretne egyik cég/ország a másik fölé kerekedni? Mit érdekli őt a másik országban/földrészen lévő benzinkutas sorsa? Egy ilyen találmánnyal akár országok fölé is lehetne kerekedni, nem hiszem, hogy nagyon érdekelné ezek után a földben lévő olaj.

Panhard kollégával mélységesen egyetértek. Meglepő látni ennyi hetet-havat egy szakmai fórumon.
(#) zebradanio válasza mateatek hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Ebben bizonyára igazad van, hogy hasonló készülék szénsavas folyadékkal akár működhet is valamennyi (véges) ideig és akkor az egy jópofa kísérlet.
Amiatt szóltam hozzá, hogy a videó címe alapján örökmozgók építését mutatja be és a bemutatott rendszer is azt sugallta, hogy arról van szó, nem látszott lassulás rajta. (De buborékok kiválása sem jelentkezett, pedig úgy gondolom, hogy az általad említett gép működéséhez arra is szükség van a jobb oldali ágon.) Szerintem ez a készülék nem pontosan úgy működik, mint az, amelyiket Te ismersz, itt van valami kis "segítség", hogy a folyamat gördülékenyen menjen és hosszan tartson...
(#) mateatek válasza zebradanio hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Nem ismerek semmiféle ilyen gépet. Csak művelődök én is a jutyubról.Ennyi.
Bővebben: Link
Mintha a kettő "örökmozgó", vagy "örökfolyó" ugyanaz lenne. Valaki föltesz egy-két szemetet a tecsőre, más megvágja, harmadik tesz hozzá mágikus zenét, és a végén elhiszem, amit nem hiszek.
De ezen tényleg kár vitázni. Még itt is.
(#) nagym6 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Idézet:
„Valószínűnek tartom, hogy az, amelyik megszerezne egy ilyen találmányt, a feltalálót aranyból mintázná meg kb. 100 m magas szoborban.”

Ezt gondolnám én is, de mégsem így van. A visszább említett darálóról is tudnak a multik, nem mozdulnak érte mert nem ellenfél, legyőzik a reklámjukkal.
Illetve ha majd kell akkor lemásolják, és bedobják újdonságuknak. De biztosan nem fognak a magyar feltalálónak fizetni semmit.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2016
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 28, 2016 / 1
 
Az, hogy a feltaláló nem tud mit kezdeni a találmányával, miközben bizonyítani tudja, hogy jól működik, részben minősíti az illetőt. Ha nem ért az üzlethez, keressen társat vagy egyéb alternatív forrást, van bőven. Ha valóban jól működik a szerkezet, lesznek vevőis is, előbb-utóbb felfigyelnek rá és vagy eladja a céget jó pénzért, vagy folytatja.

Nekem úgy tűnik, a tipikus magyar mentalitás van az előtérben: várja a csodát ahelyett, hogy tenne érte.

Továbbra is azt állítom, ha van a termékben potenciál, akkor el is lehet adni, csak kicsit akarni kell.
(#) ktamas66 válasza Bakman hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Nagyon optimista a hozzáállásod. Ismerek olyat akinek sikerült eladni a találmányát, kiszúrták a szemét pár millióval, de valószínűleg soha nem fogják forgalmazni, és a szerződésében benne van, hogy már nem is foglalkozhat hasonló dolgok fejlesztésével.
(#) Bakman válasza ktamas66 hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Én ellentétes példákat is ismerek.
(#) nagym6 válasza ktamas66 hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Idézet:
„nem is foglalkozhat hasonló dolgok fejlesztésével.”

Ez olyasmi lehet, amiről szamóca ír. Hatástalanítva az új találmány, mert ártana a jelenlegi helyzetben valakiknek.
(#) fufuka válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Hát ez az... Termelés hiányában???
(#) Bakman válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 28, 2016 /
 
Keres egy cég havi 5 millát tisztán. Megvesz egy találmányt 10 millióért, amivel havonta 25 milliót kereshet. De nem, inkább elrakja a fiókba.
Következő: »»   5 / 113
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem