Fórum témák
» Több friss téma |
Kedves Eyess kolléga! Tegnap még a hálón is ezt a jelenséget csinálta, a MAC címet láttuk a Bios ban. De mindig ezt az újraindulásos szart produkálta sajnos. Egy Amcsi fórumon ezekre a jelenségekre csak annyit írtak, hogy vigyük vissza a gépet az eladónak.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2016
Idézet: „még nem ért ide a fiacskám az USB -s DVD-vel sajnos. Nagyon kicsi esélyét látom annak, hogy az jó lesz, de meglátjuk” Kár pedig azt tudom , hogy azzal biztosan fog menni .Az újra indulási folyamat az teljesen korrekt mivel nincs olyan meghajtó amin lenne oprendszer telepítve jelenleg , ezért lép ki hibával mindig. Azért tudom , hogy a gép jó , mert az UEFI - t futtatja , tehát memória processzor stb , ha nem lenne jó , vagy valami hardver hiba lenne , akkor vagy el sem indulna , vagy magában a gépben lévő hardverek közt hiba lenne kiirná.Ez 100%.
Bár neked lenne igazad. De ezt a részét nagyon nem tudom felfogni, hogy Pendrive ról a belső DVD meghajtójáról és USB-s külső vinyóról sem hajlandó még jelét sem mutatni a betöltésnek.
Azért mert azt gyárilag állították össze , és a benne lévő meghajtók lehet , hogy külön HP megrendelt legyártásra kerültek , tehát egyedi azonositó stb stb .És ez nem biztos , hogy benne van bármelyik Windowsba , sőt biztos , hogy nem .Mondok rá egy példát másolás védelem Licenszszerződés , és egyebek , ha ezek a meghajtók egyediek , akkor egyik telepitő sem fog tudni róla elindulni , mert a HP nem szerzödöt le a Microsofttal.Viszont , ha egy külsö DVD vel , amit külön boltba vásárolsz az ugymond univerzális meghajtó , és nem kizárolagos HP rendelt termék , vagy kizárolagos mondjuk Tescós termék , ha igy jobban tudnám esetleg leirni neked .
És pont ezért menne a külső DVD ról , mert annak mennie kell bármelyik boltban is veszed , és bármelyik géphez is csatlakoztatod , mert nem kizárolagos gyártású. Egyébként nem tudom van e a BIOS ban ilyen beállitás , de ez igy van ? HP gépeknél a "SATA native mode" Disable
Teljesen jó amiket írsz, de amikor kéne a meghajtóm, akkor nem tudom hazahozatni, a gyerek ping pong versenyen van. Ami létezik, az mind ellenem van most, csak, hogy ne tudjam elindítani ezt a F.stalicskát.
Hú régen és is ping pongoztam versenyszerűen .
Most találtam valamit megnézem irok mindjárt , addig megnézhetnéd a BIOS ban azt a beállitást . Szerintem ez biztosan kellessz neked az tuti. Bővebben: Link És szerintem ez sincs benne a telepitőbe pedig ez is kell hozzá . HP 3D Drive Guard driver A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2016
HP gépeknél a "SATA native mode" Disable
Ha erre gondoltál ilyen nincs.
Érdekes pedig lennie kellene , mert valószinú SATA csatolású HDD van benne .
A windows telepítőre gondolsz? Abban nincs benne? Az lehet. De a win 10 ben sem?
Az baj ha nincs benne a telepitőbe integrálva a SATA driver , mert akkor már nem is fog menni , mert akkor nem lesz kapcsolat a HDD vel. És addig telepiteni sem tud.
A gépetekben SATA HDD van , és a BIOS ban kellett volna lennie ilyen beállitásnak.
Ha egy gépben nincs vinyó attól még egy telepítő elindul majd brekeg, hogy hiányzik neki valami.
Gépe válogatja .Egyébként ilyen HDD van a gépetekbe.
Eyess tovább agyaltam. Ha ezek amiket leírtál 100% ban így lenne, akkor senki nem venne HP laptopot. Senki nem tudna a belső DVD olvasóról semmit telepíteni az gáz lenne.
Ok. De ez most lényegtelen. Úgy rémlik western digitalt írt ki a Biosban valahol a vinyóra.
De , de csak akkor , ha a drájverek meg vannak hozzá.A HP oldalán ott van minden .Tudod mit próbáld már meg azt , hogy összekötöd nettel , és úgy próbáld , hátha automatikusan leszedi a HP oldaláról a drájvereket , és telepiti önnmagát utánna pedig talán menni fog minden a megszokott módon.
A mostani okos tévéknél ugyan ez a helyzet .Egy próbát megér.
Szia.
A POST hotkey delay értéket próbáltad másra állítani már, pl. 10-re? Illetve nem látok jelen menüben olyat, de máshol még lehet olyasmi, hogy "Fast boot". Ha ilyen van, azt kapcsold ki/inaktiváld. Utána mehet be a DVD-s telepítő.
Tegnap már kipróbáltuk. Nem szed le semmit. A LAN csatinál villog kb. annyit mint a Pendrive amikor arról akartunk bebootolni. aztán annyi. Ujra és újra indul és ismétli magát. Ha lemezről vagy USB ről be tudna tölteni, akkor a hálóról is.
És amikor megjelenik a hiba üzenet , és legalul van a link oda nem lehet rámenni a le nyillal és nyomni neki egy entert ?
A Post hotkey az már volt 20mp en is, annyival ritkábban indul újra és újra. Ebből hiányzik a Fast boot is.
Ha az enyém lenne a gép, akkor már lehet, hogy tudna repülni is.
Á ne vágd még azért földhöz .Bár tény elégé szivatós ketyere. de én még mindig azt mondom , hogy a gép hibátlan a diagnosztika is ezt támasztja alá.
Egyébként a BIOS ban észre vettem , hogy a Notebook Hard Drive mellett van a nyíl az miért van ott ?Vagy mindig oda vissza megy magától valamiért , tehát a kiválasztás után esetleg nincs mentve , és ott marad a kiválasztás vagy ? A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2016
A Legacy Support fent engedélyezve van ez azt eredményezi , hogy nem az UEFI Boot Order ben lévő opciók fognak bootolni , hanem a Legacy Boot Order opciókban lévők .És emiatt mindig a Notebook Hard Drive akart indulni bootolni , ha úgy tetszik , és nem az UEFI ben lévő USB Diskette .
Fent le kell tltani a Legacy Support opciót , tehát Disabled , ekkor fog indulni az UEFI ben az USB Diskette . Na ekkor kell bele tenni azt a fránya Boot pendrájvot , és Goooo. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2016
Pár kép
Még egy pár.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |