Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   666 / 1157
(#) eyess válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 31, 2016 /

Csak van változás mert most nem állt meg az elején a hibánál .És ha le van tiltva utána pedig az UEFI ben az OS boot Managert választva mi történik ?
Vagy lehetne most választani az UEFI ben az Internal cd/DVD opciót , és betenni a telepitő cd - t.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2016
(#) Koncsar válasza eyess hozzászólására (») Okt 31, 2016 /

A win 10 lemezzel valami miatt el tudtam indítani.

A telepitést ?

Igen
Nincs skype- d?
3 particiót mutat.

kitöröltem mind a hármat, most kikapcsolom és megpróbálom a win 7 el.

Nincs , de leirom röviden mi legyen most már.A HDD - fel kell osztani meghajtókra , ezt majd megbeszélitek , hogy hogy legyen , ahogy jobban tetszik .Utána formázni kell az adott meghatót ahová a mondjuk win10 kerül majd után valószinű újra indul majd a gép , de ekkor már csak ülnöd kell , és , ha esetleg ok z ni akkor enter , és , ha végez , akkor kicsit lehet pihenni lassan három nap után ugye

Most már elhiszed nekem , hogy jó a gép ?

win 7 kell!!!!

Akkor ha nincs csinálnotok kell egy win7 boot os telepitő lemezt , és ennyi.

Az van több is, de arról nem akar betölteni egyenlőre.

Értem , azt kellene tudni , hogy a laptop 64 vagy 32 bites e , de szerintem 64.Na ilyenkor viszont 64bites win7 is kell hozzá . A sok win7 közzül van olyan amelyik 64 bites ?

Eyess elindult a win7 telepítő is ,de nem tudom igazából hogy mi a bánattól.

Drága Eyess tudom 64 es amit nyomok rá. Jól meg kínzot minket. De jók voltunk. Gratulálok a sok segítségért.

Akkor most már csináld végig .Szerintem sikerült egy olyan verziót bele tenned , ami kompatible a géppel

Azért most már jobban fogsz tudni aludni remélem . Most már csak azt kell kitalálnod , hogy a boltos palinak mitmondj , hogy miért nem mentél.
(#) eyess hozzászólása Okt 31, 2016 /

Még annyit tennék hozzá , hogy ha végig megy minden , tehát a telepités sikeres lesz , akkor a BIOS ban fent a Legacy Support ot engedélyezd vissza , hogy a Notebook HDD drive ról bootoljon majd a laptop.Ezáltal nem fogja végig keresgélni az összes lehetőséget , amig talál op rendszert hanem egyből a HDD ről fog indulni , és ezáltal gyorsabb is lesz az indulás .

Használjátok egészséggel lepihenek jó éjszakát mindenkinek.

Mennyi órát tököltünk vele? Vagy 24 et.
(#) orizon hozzászólása Okt 31, 2016 /

Asus M3N78 PRO alaplap. A jelenség a következő. A memória foglalatokba behelyezek 4 db 1 gb memória kitet , Geil Black Dragon PC2 6400 DDR2 800 CL=5-5-5-15, és csak 1 gb-nak látja a gép. /Megjegyzem egy másik alaplap M2N-E tökéletesen felismeri a memóriákat/ Mi lehet a jelenség oka? Már csináltam COMOS resetet, tehát elméletileg, ha el volt állítgatva a bios, akkor vissza kellett neki az alapbeállításokra állnia. Legújabb Bios van rajta, de béta.
(#) adapter hozzászólása Okt 31, 2016 /

(#) Ge Lee válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 31, 2016 / 1

Azért ha felmegy a win7 nézd végig az eszközkezelőt, meg a funkcióbillentyűket, mert mintha azt írtad volna hogy új a gép. Már pedig ha új, akkor kevés esély van rá hogy kompatibilis lesz a win7-tel. Én ugyanígy jártam a lenovo ideapad-dal. Szívás az nem volt mert felment a 7 elsőre, viszont egy csomó dolog nem működött, hiába szedtem le a gyártó oldaláról az adott géphez tartozó 7-es drivereket. Tele volt az eszközkezelő sárga kérdőjelekkel, próbáltam driver kereső progikat is, de a vége az lett hogy fel kellett raknom a 10-et, azzal egyből működött minden, driverek telepítése nélkül is. A 7-hez meg hiába próbáltam akármilyen drivert, volt ami látszólag rendben volt, mégsem ment a wifi, meg nem tudtam állítani a kijelző fényerejét sem, meg voltak billentyűk amikre egyáltalán nem is reagált a gép.
(#) kovacsfeco hozzászólása Okt 31, 2016 /

De az is lehet hogy csupán csak a CPU nem támogatja ezt a tipusú memóriát a fent említett alaplapban.
(#) Koncsar válasza Ge Lee hozzászólására (») Okt 31, 2016 /

Most már csak ez az egy eszköz maradt, egyenlőre nem találok hozzá drivert. Na, most meg a képet nem tudom ide feltenni.
(#) Koncsar válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 31, 2016 /

PCI titkosítási/visszafejtési vezérlőhöz nincs illesztő.
(#) steelbird válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

Én meg pont a 10 -essel szívtam meg. 1 éves laptop, win 8, 8.1 megy rajta hibátlanul. Kijött az ingyenes 10-esre átállási lehetőség, átálltam, ment hiba nélkül. Tetszik is a 10. De kijött az "Anniversary Update" kb. 2-3 hónapja, elpakolta a "régi" 10-est egy Windows.old mappába, mintha teljesen új oprendszer lenne és mióta felment, azóta a legváratlanabb időpontokban kékhalállal megáll a gép. Feltettem tiszta telepítéssel is, el is indult rendesen. Pár óra alatt leszedte a frissítéseket, azután megint ugyanaz... Még egyszer nekifutottam, tiszta telepítés... gyári 10-es driverek feltelepítése a gyártó oldaláról, aztán újraindít... és bootoláskor kékhalál.. reboot, megint... aztán visszament rá a 8.1 és köszöni szépen jól van.
Kár érte... valami nem kóser még ezzel az új 10-essel.
(#) Ge Lee válasza steelbird hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

Azzal a nyár végi "frissítéssel" mindenki szívott. Nálam nincs ilyen probléma mert ahogy az a régi rendszereknél is bevált, a 10-nél is minden frissítéssel kapcsolatos dolgot letiltottam rögtön a telepítés után. Amit használok az még valami nagyon régi 10240-es változat, de működik rendesen már fél éve. A védelmi dolgai is le vannak tiltva, azt a naponta frissülő víruskereső látja el.
Most készülök az asztali gépeimbe SSD-t venni, hogy ne a 3 terás vinyóimat gyilkoljam szét. Van egy februári frissítésű all in one win10-em, azt akarom feltenni rájuk, kíváncsi leszek hogy az lesz-e olyan stabil mint ez a régi verzió. Sajnos a 7 felett lassan eljár az idő, directx 12 támogatás már nem is lesz hozzá. A 8.1 nekem egy vicc volt, kb. 10 napot ment aztán kékhalál kékhalál hátán.
(#) nedudgi válasza steelbird hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

Azt ne kérdezze senki, hogyan, de sikerült 48 órán belül eltávolítani azt a bizonyos "Anniversary Update" förmedvényt. Bár az AMD szoftverek még mindig próbálkoznak, nagyjából újra működik a Win10 a gépemen.
(#) Ge Lee válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

Sosem értettem miért nem tiltjátok le. Nálam már az xp-n is mindig összeborulást okozott ha a jól működő rendszerre jött egy "frissítés". A frissítés nélkül meg ment szépen évekig, xp, 7, akármi.
(#) steelbird válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

Mert a frissítésekkel fontos hibajavítások is jönnek. (De ez már rengetegszer ki lett itt tárgyalva, van előnye, van hátránya, ki mit tart fontosnak.. A telefonom hetente frissíti magát 2 éve, mégsem döglött meg egyszer sem)
(#) nedudgi válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

Főleg azért nem kapcsolom ki az automatikus frisstéseket, mert a számítógép csak egy szükséges rossz, amit baromira nincs kedvem piszkálgatni. Húsz-harminc éve még megcsináltam, de azóta találtam fontosabb dolgokat is annál, minthogy a frissítéseket olvagassam.
(#) Dióda válasza steelbird hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

Nekem előtte winxp volt majd utánna tettem egy próbát én is a win7 majd win10 játékkal.
Utoljára ismerősnek tettem föl win7-et (mert csak az kell) és KETTŐ napig szenvedett a gáp mire lefrissített mindent és hajlandó volt működni érdemileg. A saját gépeim már win mentesítettek egy jó ideje mert ezt a szenvedést én nem lesem amit ezek művelnek. Ami viszont nagyon felbosszantott velük kapcsolatban az az volt hogy win10 alatt sem a szkennerem sem a nyomtatómnak nem volt driverje és már bocsánlat de azért mert új a win én ugyan nem veszek mindenből újat hogy jó legyen neki.
Bemérgesedtem és feltettem az ubuntut. A hiperszuper hűde csuda telepítőcd-s játékok amik kötelezően directx és win működésűek azok (amugy sem játszom soha ) ugyan nem jók rá de a hétköznapi használatban minden megy amire nekem szükségem van. Aki nem játszik hardcore annak minden más rendszer jó lehet a win helyett.
Jönnek sokszor vitatkozók velem szembe de mert így meg úgy meg ez meg az nyavajgással, de mikor nekem a gép 7másodperc alatt bekapcs használható és 3 a kikapcsolás illetve 15nyitott weblap plussz videólejátszás fullhd és még simán indítok akármi programot és minden klikk és megy nyögés prüszkölés nélkül, ezt látva kicsit lehervadnak.Arra már rájöttem hogy azok nyavajognak csak egy idegen rendszer ellen akik lusták ahhoz hogy tanuljanak illetve a játékmániás társadalom. Bár ez is érdekes dolog mert a fiam ugyanezen rendszerrel és ugyanezzel a hardverrel tolja a játékokat mint az őrült. Aki látta eddig frázt kapott mikor megtudta hogy amd géppel ,linux rendszerrel , xbox konzollal nyomja a win-es játékokat megyszégyenlítő sebességgel.
Multkor kérésre egy iskolatársa agyhalott laptopját támasztottuk fel ubi-val és azóta is azzal megy neki mert előtte nyögött win alatt, ezzel meg viszi a yutube-t csont nélkül meg megy a flash játék nem szakadozik a facebook és megy film zene minden zsibbadás nélkül.
(#) steelbird válasza Dióda hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

Ha akarnék, sem tudnék átváltani Linuxra, mert vannak olyan programjaim, amiknek nincs meg a linuxos verziója. Alternatív program nem jó, 10 évnyi projekt beállításokról van szó, amiket csak ez nyit meg, stb..stb.. Sőt, a hangkártyámnak sincs Linuxra drivere. Internetre, irodai munkára jó, de ha speciálisabb felhasználásra kell, már nem biztos, hogy egyszerű a váltás.
(#) Buvarruha válasza Dióda hozzászólására (») Nov 1, 2016 /

A W7 frissítéséhez van már csomag. A W10 nehezebb eset elsőre, de rendesen lepucolva és beállítva elég jól használható. Ami a drivereket illeti pláne öreg nyomtatónál a windows update-et kell igénybe venni a driver telepítésekor és mindenhez lesz driver, sőt többmindenhez mint W7 esetén, mivel most figyeltek erre. A maszek szerveremre is W10-et raktam W7 helyett, mert ezen működik az ősöreg DVR kütyü, ami csak XP-én ment eddig. Notiknál szokott problémás lenni a wifi driver legfeljebb, de az is inkább öreg gépeknél már és többet mond a noti gyártójáról...

Ja és előnye még, hogy szerzel egy eredeti W7 matricát, majd aktiváltatod a W10-el és van rendes aktivált példányod, bármilyen gépre rá lehet aktiválni bármelyik kulcsot szinte.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2016
Következő: »»   666 / 1157
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem