Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Szívesen. Még annyit, hogy ez lassan követi a bejövő jel változásait, erre figyelni kell. Annál lassabban, minél több az átlagolás. Ha pld. 16 átlagolás van kiválasztva, és jön egy másmilyen jel, ezt az új jelet az előző 15 jelfelvétellel átlagolja. Próbálgasd, ki kell tapasztalni.
Ok, majd kipróbálom. Köszi még egyszer !
Sziasztok! Et a kis aranyost mazsoláztam ma. Mit tudtok róla? http://epitkezes-kert.vatera.hu/barkacs_szerszam_ipari_gep/keziszerszamok/meroeszkoz_meromuszer/multimeter_lakatfogo/oszcilloszkop_2375474468.html
Hogy miért csinálja amit csinál nem tudom!!!!!!!!!
Erről lenne szó. http://retroelektro.uw.hu/muszer/h313.html
Már írtunk róla néhányszor. A szkópok alapja, ennél kisebb talán nem is nagyon van, nekem is ez volt életem első szkópja. Komoly munkára nem való, de a semminél nyilván több. Én akkoriban az enyémet 4000-ért vettem és 6500-ért adtam el, ha ez számít valamit. Egyébként nem H313 hanem N313 (oroszosan).
Nekem is volt ilyen. Nekem a legnagyobb bajom a sok nyomógombbal volt. Teljesen más a kezelése, mint egy rendes szkópnak. Másrészt ugyanakkora méretű jelet a képernyőn többféle nyomógomb kombinációban is elő lehetett állítani, csak a jelalak nem volt ugyanolyan... Pedig az oszcilloszkóp leginkább azért van, hogy a jelalakot lássuk rajta. Hangfrekvenciára jó lesz, ha jól emlékszem kb. 1 MHz-es sávszélességű.
Több embernek meséltem már hogy a Rigol DS1054Z-nek, melyre az van ráírva hogy 50MHz, valójában 160MHz-körül van a -3db-es pontja. Nem igazán hiszik el az emberek, ezért átmentem egy ismerősömhöz és lemértük:
Bővebben: Youtube Ennyi pénzért amennyibe ez a szkóp kerül, borzasztóan jó vétel!
Itt pedig a Rigol DS1054Z négyszögjel válasza.
Az a helyzet hogy ezt általában bármelyik tudja, csak egy normális kábelt kell elé rakni. Nekem az 50 megás Siglenté 130MHz körül van, de csak azért mert nem volt normális kábelem hozzá, egy 100 megás gyári mérőfejnek meg 110 megánál vége volt, nem ment tovább.
Ez nem videó csak képek, de a hozzá adott 70 megás mérőfejjel még 80 mega fölött is használható. A forrás egy 500 megás EMG szignál.
Üdv! http://www.jofogas.hu/pest/Oszcilloszkop_H3013_53841953.htm ezt találtam még, ez testvére az előzőnek? Mivel tud többet mint az H313-as? Ha egyáltalán többet tud.
http://elektronika.vatera.hu/muszerek_alkatreszek/merestechnika/oro...1.html Erről is szeretnék minél többet megtudni. Ezen még csak tipus jelzést sem látok. Szép estét!
Felejtsd el mindkettőt... Az N313 is elég gagyi, de ezeknél sokkal jobb.
H3013 semmire sem alkalmas, föleg ennyi pénzért. Vicc kategória.
A másik szintén nem ér annyit, amennyiért elfog kelni, már a mostani ára is sok érte. Ezek a szkópok csak arra jók, hogy elvegyék a kedvedet. Nehézkes a beállitásuk, kinlódás a használatuk. Ha bedöglik, majdnem javíthatatlanok (csak erős idegekkel). Ezért az áron találsz itt is jobbakat. Adj fel egy hirdetést.
Üdv! Erről a szkópról http://www.jofogas.hu/vas/Oszcilloszkop_EO_213_57321262.htm?first=1 mi a véleményetek?
Olyan jó kis NDK-s... Lehet benne egy csomó kontakthiba már, de ha fénye is van még, meg aránylag működik, nagyságrendekkel jobb, mint azok az oroszok, amiket eddig néztél.
De az árát akkor sem éri meg szerintem, max. a felét.
Ez már jobb választás, de ez is tud kihívás lenni a kontakthibáival. Félárért megéri (10-15e).
Igazad van a régi, szkópoknál a kontakt hiba nagy probléma. Én is vettem 15-ért egyet , többször szétszedtem és nekiálltam, mire megtaláltam a hibát, a kontakt spray nem segített, nem a kapcsolóknál és a potiknál volt a gond, hanem egy kondenzátor egyik lábánál a forrasztás felengedett, de előtte legalább 20 forrasztási pontot forrasztottam újra, amik 20X -os nagyítóval gyanúsak voltak. Nem reklamáltam, mert az is lehet, hogy amikor postára adta még müködött rendesen.Lényeg, hogy jó lett igaz sok időmbe került, azóta szuperül működik.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2016
Hello,
nekem az 1MHz-es orosz volt. Tizenévesen örültem neki, mint majom a banánnak. OML-3M -nek hívják és egy rádiótechnika évkönyvben van róla leírás.
A forrasztási kontakthiba még viszonylag "szerencsés" hiba, bár azt sem könnyű megtalálni, de ha a jaxley vagy valamelyik poti megy tönkre, esetleg "kényes" helyen (bemeneti osztó), a pótlása, javítása erősen kérdéses. Az ilyen szkópokat tényleg jobb nem müködően, vagy kishibásan megvenni, akkor az ára is megfelelő tud lenni.
Ezek az orosz szkópok sem rosszak, tanulni, kezdésnek, "játéknak", de szerintem 2-3 ezernél nem szabad többet kiadni értük.
Ezzel mi a baj? Azt leszámítva hogy nem tudni mennyire kontakthibásak a forgókapcsolók. De azt ugyanúgy nem tudni a vakerások esetében sem, plusz ott sok esetben még át is vernek, meg ha licites akkor még az árat is manipulálják hogy a lehető legdrágábban vedd meg.
Üdv! HE-HE... Egy L-vel van írva. Természetesen semmi bajom vele, csak most láttam, hogy belinkelted. Köszönöm. Szép estét!
Hogy érted, hogy manipulálják, ha neked nem éri meg, ne vedd meg. Igen sok sunyi kiváró, van ott , pár napja én is akartam venni valamit, beállítottam, egy elég magas licitet mert tudtam, hogy záráskor nem leszek ott.2 hete figyeltem, kérdezgettem, én voltam szinte mindig a nyertes, aztán plusz 50 forinttal túl licitáltak. Csak azt nem értem, hogyan lehetséges ha 200Ft volt a minimális licit lépcső. Ilyenkor egy darabig mellőzőm az oldal látogatását.
Idézet: „Csak azt nem értem, hogyan lehetséges ha 200Ft volt a minimális licit lépcső.” Úgy lehet, hogy a te maximális összeged alá 150 Ft-al ígért valaki más (akár úgy hogy pl. 450 Ft-al növelt értéket adott meg), és azt a nyertes (vagy az automatikus licitje) megemelte 200Ft-al. A minimális licitlépcsőnél lehet többet ígérni (akár csak 1 Ft-al is) és mindjárt "elcsúszik" a 200-as számoktól az érték.
Jó,de nem tudja az én max licitemet, ha a max licitben én megtettem a 10 rugót, akkor ő hogy viheti el 10050 forinttal, ha azt én már megadtam a 10-et , és 200 ft a licitlépcsó. Az előző tétek az enyémek voltak addig az összegig alacsonyabbat a gép nem fogadott el, na ennyit az automatikus licitról.
Sajnos ez így müködik, ez előfordulhat. Megy a licit, 9600, 9800 és valaki rátesz 250Ft-ot. Az automatikus licit csak a Te véglicitedre vonatkozik, ha fölé megy valaki, elviszi. Nem csak 200Ft-tal lehet licitálni, 200Ft felett bármennyivel (201-el is, és akkor 10001-el is elviheti. Egyébként igazad van, sokan trükköznek az eladók közül, ennek tudatában kell az egészet komolyan venni.
Oké, már mindegy, azért köszi mindenkinek.
ezért (is) kell kerülni az ilyen oldalakat.
Úgy hogy megvennéd egy normális áron amennyit valóban ér, csak közben a haverjai feltornázzák neki az árat. Nem vagyok ott regisztrálva, mással vetettem meg amit akartam. Négy dolgot vettem ott életemben, abból hárommal átvertek (működik a cucc csak nem éppen úgy ahogy kell, de ugye az csak otthon derül majd ki). Egy undorító mocskos hely, ahhoz képest a jófogás egy álom, pedig fordítva kellene neki lenni. Ott nagyon sok mindent eladtam, sok dolgot is vettem, és nem merültek fel problémák egyik részről sem.
Sziasztok!
Venni szeretnék mostanság egy szkópot. Valaki hozzám nagyon közel árul egy Philips PM3200-as régi szkópot, tökéletesen működik, szondákkal együtt. 24.000 Ft-or kér érte. Csak audió dolgok vizsgálatához kéne, ahhoz meg ahogy nézem pont elég. Érdemes foglalkozni vele, mit gondoltok? A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2016
Szia! Ennyiért szokott lenni kétsugaras is példálul ez. Hosszú távon szerintem éreznéd a hiányát, a második sugárnak.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |