Fórum témák
» Több friss téma |
Oksi csekkolom, köszi...
Ezzel kapcsolatban tulajdonképpen semmitől, csak ha már itt van ez a fórum, gondoltam megkérdem, hátha van mód a titkosítás viszafejtésre...
Van rád mód , de az nem is ide való téma meg azért nem 1-2 perces munka.
Sziasztok!
Nem tudom találkozott e valaki azzal a problémával hogy a WIN 10 nem ismeri fel sem a billentyűzetet sem az egeret? Történet:A gépet takarítottam illetve HDD rezgést kivédő felfüggesztést szereltem.Próba alatt USB egérrel használtam, de mikor összeraktam készre és a helyére , nem ismerte fel a PS2 egeret.Néhány újraindítás, ki bedugdosás és helyre jött. Egy másik gépnél a billentyűt rossz helyre dugtam (egér) de a tévedést kijavítva sem ismerte fel a billentyűzetet.Ismét sokszori újra indítás és felismerte. A régebbi rendszereken volt egy hardver változás keresése opció de azt most nem találom. Lehet ezt újra indítgatás nélkül kijavítani?
A PS/2-es kütyük 99%-ban csak akkor működnek, ha indításkor is be vannak dugva, ennek nincs köze a windowshoz.
Be volt dugva , de mégsem ismerte fel. Ráadásul máshol is volt probléma vele . Telepítéskor USB egér volt . gazda elvitte , telefon PS2 egér nem megy .
Néhány dolgot leszámítva , mint pl az utólagos alapszinten feleslegesen futó alkalmazások szolgáltatások kikapcsolását, valamit ezt a dolgot , elég jónak tartom.
A munkahelyemen váltottunk Win7-ről, Win10-re - mert ingyen lehetett. Azóta rengeteg addig nem létező problémába futottunk bele.
Az egyik legdurvább: van egy nagy dög A3-as irodai nyomtató-fénymásoló-szkener, amire többen is nyomtatni szoktunk. Nos Win10 alatt is nyomtat rá szépen minden program, kivéve az Excel-t, és a Word-ot. A Microsoft a nyomtató driver ujratelepítéstől kezdve mindent javasolt, de a probléma nem oldódott meg. Amikor excelből akartam nyomtatni, zöttyent egyet a nyomtató de nem jött ki belőle semmi... Az XP-ben már csak iritkán előforduló lefagyásokról win7 alatt szinte elfelejtkeztünk (tényleg nem szokott lefagyni), na a win10 visszahozta ezt az "élményt" is. A megoldás az lett, hogy 2 PC-n visszaálltunk win7-re, a többin az MS office továbbra sem nyomtat a nagy nyomtatóra. A lefagyások viszont talán ritkultak. Otthon már nagyon rezgett a léc, hogy XUbuntura váltsak, de végül dualboot lett. Viszont ha csak a win10 lenne az alternatíva a linux mellett, akkor most csak linuxom lenne. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2016
Sziasztok!
Van egy 1155 alaplapom aminek a socket tüskéiből hiányzik 3 db. Az alaplap működik, viszont az alaplapi lan chip nagyon forrósodik már akkor is amikor csak áram alatt van nem megy a gép. A tüskék hiánya lehet az ok, vagy máshol is lehet a hiba? A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2016
Nagyon sok helyen okozott gondot a frissítés, mind vállalati , mind a magán szektorban. Elképzelhető hogy egy tiszta telepítéssel nem lett volna gond.Az biztos viszont hogy ez a menet közbeni toldozgatás nem tesz jót.Most pl az IrfanView plug in-t nem akarja kicsomagolni, telepíteni helyszűkére hivatkozva.De nem is kell úgy döntöttem. Egyébként nem régen tettem fel egy 2005-ös lapra egy amd 64 3000+ procival 1 gb rammal, Asrock K8NF4G-SATA2 lapra és elég jól megy vele."JÓ" volt a 7-es is de nálam sok baj volt vele rengetegszer fagyott . Az a telepítő ami eddig kifogástalanul ment a frissítés után lefagyasztotta a gépet, főleg az élményindex megalkotásakor. A 8.1 nekem nagyon bejött addig amíg a frissítések integrálása után a 1027 chip set illesztő nem ment fel. Egy ideig nyomon tudtam követni melyikek azok a frissítések amiket nem szabad integrálni , de elvesztettem a fonalat. Ekkor jött a 10 ami eddig még jó, bár mint említettem vannak hibák.
Nálunk a munkahelyen csak pdf-ből nem nyomtatott néhány gép a nagy hálózati nyomtatónkra, azt az azokon a gépeken lévő vírusvédelem blokkolta. Átállítottam game módba a vírusvédelmet és azóta mindegyik gépről megy a pdf nyomtatás. Lehet, hogy nálatok is ilyesmi lesz. Még -ha ezt nem tettétek meg esetleg- az Office csomag újratelepítését is meg lehet próbálni.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2016
Nem olyan biztos ez. Mi van a helyreállítási és a boot partíciókkal? Ha oda mászott be, akkor nem ér semmit a format C, meg az újratelepítés.
Ezeket már végigpróbáltuk. Nyomtató, office, reinstall, víruskereső kikapcs, stb... Amúgy több nyomtató is van, a kicsikre tud nyomtatni, csak a nagyra nem, és csak az office nem tud nyomtatni minden más igen. Fujitsu, HP és DELL pc-k vannak, és mindegyiken ez a helyzet.
Amúgy személy szerint nekem az az irány sem teszik, hogy abszolute hülyének tekintik a felhasználót és minden valóban lényeges beállítást (tehát mondjuk nem a háttérképről vagy a képernyővédőről beszélek) valamilyen sokadik almenübe tesznek, a képernyő nagy részét meg felesleges hülyeségek foglalják. Számomra a win10-et szenvedés használni, az XP felülete sokkal kézreállóbb volt. A win7 valahol a kettő között van kezelhetőség szempontjából, és főleg a 64bit meg a 3..4Gb feletti RAM miatt kell (meg ugye az XP-re már nem lesznek frissítések), de végülis ezt már megszoktam. Az XUbuntu kicsit konzervatívabb, használat szempontjából sok dologban hasonlít az XP-re, 78 éves édesanyám is simán elboldogul vele. A sima Ubuntu már kevésbé tetszik mert nagyon modern akar lenni, és szerintem sok felesleges hülyeséget vett át a több oprendszerből. Idézet: „Most pl az IrfanView plug in-t nem akarja kicsomagolni, telepíteni helyszűkére hivatkozva” Engedélyezni kell a rendszergazda fiókot és tiltani kell, hogy csak rendszergazdaként lehessen csinálni akármit is, mert ebben még a beépített rendszergazda fióknak sincsenek igazából rendszergazda jogai. Ez sajnos egy iszonyatosan idegesítő dolga a windows-nak mert a biztonságot úgy oldják meg, hogy semmi sem tud mit kezdeni magával, a feltelepített programok jórésze a saját konfigurációs filejait sem képesek írni, mert nincs jogodultságuk hozzá.. Mellékeltem a pakkomat amit W10-hez összerakosgattam.
Ez hülyeség , ha logikai meghajtót is törlöd , akkor onnantól kezdve nincs partició meg semmi sem, ami mászna ugyan hova is, mikor nincs semmi ?Majd létre hozva egy úy logikai meghajtót , majd azt formázva , és telepítve lesz új tiszta rendszer .Feltéve , hogy a telepített rendszer is tiszta .
Itt csak a C meghajtó formázását írtad. A partíció, vagy a meghajtó törléséről nem volt szó. Erre írtam, hogy nem biztos, hogy elég a C formázása, mert azon kívül ott vannak még a rejtett rendszer partíciók.
Azt nem én írtam , csak azt írtam válaszul , hogy ha formázás volt , akkor azon már vírus nem lehet.Viszont azt az illető nem írta , hogy még mit csinált , csak azt , hogy már mindent csinált még formázást is .Erre kapta tőlem a választ , de inkább olvass vissza , és meglátod .
Csak nem tudom hol és mit kellene keresnem. Egy fet melegszik, de az gondolom azért mert az látja el a lan chipet. Külsélelmi nyom a lapon nem látható. Ha leszedném a chipet az megoldaná a problémát?
A LAN aljzatban nincs zárlat esetleg ?Nem kell leszedni a chipet , csak elég , ha a tápellátását megszakítod , hogy ne kapjon feszültséget.Ezt úgy tudod meg , ha az adatlapját megnézed , hogy melyik lábon kapja a feszültség ellátást , és az alaplapon leköveted , és az első lehetséges ponton , vagy egy átkötés , vagy egy ellenállás van akkor azt leveszed .És megnézed mi a helyzet , ha a fet nem melegszik tovább , és a chip sem elvileg nem fog , akkor van rá esély , hogy a chip hibás lett.Egy átkötést , vagy ellenállást könnyebb levenni mint egy chipet egyenlőre , de ha hibás , akkor a vége úgy is az lesz.
Hát ja ez így egyszerűbb lenne. Nem látok az aljzatban semmit.
Az alaplap egy asus p8h61m pro.
És mire haladtál ki tudtad iktatni a csipet ?
Sajnos nem találom mit kellene kiiktatni. Nem vagyok ebben nagy szaki.
Rlt8111e a chip. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2016
Értem akkor ez igy elég nehéz lesz .Egyébként ő az ?
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2016
Értem mert a LAN chip akkor szokott tönkre menni , ha mondjuk routerrel össze volt kötve , és vagy kapott egy villámot , vagy egy olyan feszültség ugrás volt az alaplapon valamiért , ami miatt a lan chip elszállt .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |