Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor ezek szerint használtan vetted , hát akkor vajmi keveset lehet tudni az előéletéről.
Azt cserélni kell mindenféle képen . A tápra sem jó hatással van , és mást is összeégethet hosszú távon főleg az alaplapot.
Akkor a chipet megpróbálom leszedni. Milyen módszer lenne a legjobb? Vagy az ábra alapján lehet tudni melyik az áram szál amit ki kellene iktatni?
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2016
Több lábon kap feszültséget , viszont ha nincs meg a megfelelő felszereltséged hozzá , akkor nem ajánlom leszedni , mert lehet , több kárt csinálsz vele .Ha az alaplap megsérül , akkor kuka az egész .Csináltál már ilyet , vagy ehhez hasonló műveletet ?
Sajnos ilyet még nem csináltam, kondikat cseréltem több lapon kb ennyi.
Milyen felszerelés kell hozzá?
A 33 34 35 36 46 lábakat ha felemeled vagy ha elvágod elméletileg kiiktatódik a chip.De mint írták nem árt ha van gyakorlat.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2016
Az IC mellett ha jól látom van egy 4R7 feliratú tekercs. Mérd meg, hogy rámegy valamelyik táp lábára? (Ha VDD33 lábakra van kötve, vedd le és próbáld meg úgy.)
Hogy tudom kimérni hogy rámegy-e? Ha ráteszem a multimétert a lábara meg arra a tekercsre akkor mindegyiknél mutat értéket. De lehet rosszul csinálom kondi cserén kívűl nem javítottam még lapot.
Az eszköz hibátlanul műkszik,nem is ez a gond,hanem a színkezelés tűnt el,színprofilokat kér,de csak rgb-t tudok hozzá adni,amivel nem tudok semmit befolyásolni,csak ott van! a réginél amikor rákatt a színkezelés,feljött egy ablak,ott lehetett mindent állítani! Szín,kontraszt,gamma,egyebek! keresgéltem a neten,de valahányra rátaláltam minden marhaságot le akart tölteni,csak nem a radeon programot!
Üdv!
Van egy 8 GB-os reklám-pendrive-om (kaptam), amin több műsor (pdf fájlok) van. Az még csak hagyján lenne, de egyszerűen nem engedi magát letörölni. Minden próbálkozásomra azt írja ki - "írásvédett". Akár windows-ban, akár Linux-ban kezelem a kérdést, nincs rá megoldás. Holott még mechanikus írásvédelmi kapcsoló nincs rajta, csak valami szoftveres vagy firmware. Mit lehetne tehát vele csinálni? A simán eldobása lenne a legrosszabb .... Azért 8 giga - az 8 giga!
Annak idején én rozsdamentes vékony acélhúrral (citera) csináltam a lábak leválasztását. Bár akkor jóval nagyobbak voltak még a chippek
![]()
Nem tudom látható e hogyan néz ki a művelet.
Nem javasolnám ezt a módszert mert nincs benne gyakorlatod .Nagyon meg lehet vele roncsolni a pad eket úgy hogy az többé javíthatatlan lesz . Meleg levegős forrasztó állomás kellene ide.
Az a baj , hogy ennél a drótos megoldásnál nem tudod úgy egyformán melegíteni , és közbe húzni alatta a drótot , hogy esetleg valamelyik pad et oldal irányba fel ne szakítsd , és az már feljön a nyáklapról az már elég necces .Mert ugye a helyét utána le kell takarítani le kezelni , és utána mehet rá az új chip , de ha már a pad megsérül ráadásul talán több is , akkor nagyon nehéz kijavitani , és mivel már nem lesz tartása az új chip ráforrasztásánál is elmozdulhat összefolyhat a mellette lévővel , akkor már szinte menthetetlen lesz.
Igen, sajnos mint minden szerelésnél , itt is elengedhetetlen a gyakorlat. (ez előtt a módszer előtt egy recés de éles késsel egyszerűen kivágtam .A "drótos " módszerrel nekem sohasem volt felszakadási problémám) A forró levegős állomásnál is oda kell figyelni mert könnyen lemelegíthető a többi piciny alkatrész , és akkor is K.O a lapnak.
Igen oda kell figyelni , de azért szokták ilyen sűrűn beültetett dolgoknál a kiforrasztandó alkatrész körbe alúfóliázni , vagy erre alkalmas ragasztó szalaggal , ami bírja a hőt körbe fogni .És akkor a többi alkatrészt nem bántja a hő.
Sajnos itt nem lehet ezt megcsinálni, mert nincsenek kilógó lábak. Ez egy kis kocka csak talán fél cm. Vissza nem akarok rakni a helyére semmit csak kiiktatni, mert úgy is wifivel használom, de így meg nem hagyhatom mert kinyírja az egész lapot, tápot előbb utóbb, pár mp alatt tűzforró a chip meg kicsit távolabb lévő fet. Leszedni viszont nem könnyű mert a "hasa" is forrasztva van a lapra.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2016
Akkor most azt kérdezném , hogy milyen alkalmatossággal rendelkezel otthon ,amit esetleg tudnál használni a chip levételére ?
Szia!
Szikével vágd le a lábakat majd folyasztószer segítségével távolítsd el a nyákon maradt lábdarabokat.
Gondolom akkor olyan mit egy BGA forrasztás. Ebben az esetben én folyasztószert fecskendeznék a chipp alá (FLUX) és egy ferdére reszelt 8mm hegy átmérőjű 100w-os pákával lemelegíteném a chippet.
A szikés megoldás is csak abban az esetben jó , ha utána leveszi az ott maradt chipet .Mert úgy fogja látni tisztán , hogy minden rendben van e .Viszont a szikés megoldással is lehet zárlatot csinálni , és ha nem veszi észre , akkor lehet , hogy nagyobb baj lesz.
Szia Eyess! Kéne a segítséged. A múltkori HP gépet kicserélték gariba. Kontaktos lehetett, mert amikor leejtettem 1 cm magasból, akkor minden elindult rajta, telepíteni lehetett a Win 7 -t vagy bármit. Kaptunk egy új HP-t az meg pixel hibás volt. Visszaadták a pénzt.
Most vettünk egy Asus x556UQ tipusú gépet. A win 7 felment rá de egyetlen egy drivert nem találok hozzá. Sem USB sem egérpad DVD ről boot ol. Van ötleted, mert én lehet, hogy rosszul keresgélek. Üdv. ![]()
Nem valószínű, hogy rosszul keresgélsz, az új masinákhoz gyakran nincs windows 7 driver. Erre 10 kell.
Win7 et szeretnék. Valami emulátorral nem lehetne próbálkozni? Nem tudom.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2016
Hiába szeretnél, ehhez csak Win10-höz van támogatás a HP szerint.
Szegény HP kalapáccsal indul el rajta a telepítés meg , ha földhöz vágjuk
![]() ![]() Itt lesz egy link jobb oldalon , ha haladsz lefelé megtalálod amelyik winhez éppen kell neked driver. Legközelebb gumi laptopot vegyetek az vissza pattan majd a földről ![]() ![]() Bővebben: Link
Esetleg ha van türelmed, hardverspecifikusan próbálhatsz keresni drájvert a neten.
A képen látható módon elnavigálsz a hiányzó eszköz részleteihez, majd a kijelölt értéket bemásolva a google barátunk talán talál valamit. Ha van ott több érték is, végigpróbálhatod mindet...
Szia! Ehhez lehet, hogy internet kell, mert ez csak 281KB. Ez így nem fog menni.
Lehet, hogy elkapkodtam az írást. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2016
Na várj vagy lemaradtam , vagy nem értek valamit.Jelenleg a gép üres vagy ?
A driver eket egy másik géppel töltsétek le , hogy legyen meg .Ez másoljátok pen re , vagy DVD re mindegy .És amikor kéri majd a gép , akkor mehet az eszköz driver frissités .
Köszi a válaszod. Üres volt a gép, tettem fel rá egy win7 et. Legalább 8 driver sárga háromszögben. Nincs rajta USB illesztés meg semmit nem lát kivéve a DVD olvasót. Az összes win7 re vonatkozó drivert töltsem le?
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |